Wsudahkah ramai orang gagal menurunkan berat badan? Dengan begitu banyak maklumat di luar sana, kehilangan lemak tidak sepatutnya sukar. Sebenarnya, tidak kira berapa banyak yang anda ketahui tentang latihan, makanan, dan makanan tambahan jika anda tersesat apabila menggunakan pengetahuan anda. Sekiranya anda mahukan hasil, anda mesti mengambil tindakan. Hanya bercakap tentang apa yang anda perlu makan tidak membantu.

Terdapat banyak kesilapan kehilangan berat badan yang anda buat sekarang tanpa menyedari. Kurangkan pengambilan kalori harian anda, makan terlalu banyak makanan sihat, dan memuatkan karbohidrat kompleks bukan sahaja akan merosakkan diet anda, tetapi menjadikan anda gemuk.

Mari jujur ​​seketika. Berapa kali anda melangkau cardio bulan ini atau bulan lepas? Berapa kali sehari anda makan kacang hanya kerana mereka sihat? Berapa kerap anda menyelinap dalam sekeping coklat atau kue kerana ia hanya mengandungi 80-90 kalori? Berapa kali anda makan lebih sedikit kerana anda melatih dengan begitu keras?

Dan anda masih tertanya-tanya mengapa anda tidak menurunkan berat badan?

Anda memandang rendah pengambilan kalori anda

Bahkan sekeping cokelat yang paling kecil dapat melambatkan penurunan berat badan dan menghancurkan diet anda. Pertimbangkan senario berikut: setelah selesai senaman anda, anda akan memakan sedikit kue untuk menjernihkan otot anda selepas latihan yang sengit. Kemudian anda mempunyai goncangan protein dan makan biasa.Pernahkah anda menyebarkan fikiran anda bahawa goncang protein anda adalah hidangan itu sendiri?   Mari kita pergi. Kemudian anda mempunyai hidangan lain. Otot anda berasa sakit, jadi anda menambah lebih banyak sayuran atau lebih banyak daging kerana anda percaya ini akan membantu anda pulih lebih cepat.

Oleh kerana anda telah terlatih sangat keras, anda pasti memerlukan karbohidrat - atau sekurang-kurangnya inilah yang anda fikirkan. Jadi, tambahkan susu untuk protein shake anda, yogurt kepada salad anda, dan roti secara keseluruhan untuk makanan anda. Kebanyakan jenis susu mempunyai 45 - 60 kalori dan 4.7 - 5.0 gram karbohidrat per 100 ml. Anda mungkin menambah lebih daripada 500 ml susu untuk shake anda sepanjang hari. Itulah kira-kira 300 kalori tambahan dan 25 gram karbohidrat. Lakukan ini empat kali seminggu dan anda akan mendapat 1200 kalori tambahan dan 100 gram karbohidrat. Jangan lupa kalori tambahan dalam kuki harian anda!

Mari ambil contoh lagi. Mungkin anda suka minuman tenaga. Botol purata mempunyai kira-kira 300 ml. Setiap 100 mg memberikan 120 kalori dan 47 gram karbohidrat. Itulah 360 kalori dan 141 gram karbohidrat per botol.

Bagaimana jika anda jenis orang kenapa badam cinta, kacang, dan biji? Tidak ada yang salah dengan itu. Tetapi jika anda benar-benar ingin menurunkan berat badan, anda hanya perlu merawat ini sekali-sekala. Sebagai contoh, badam mentah mengandungi 675 kalori setiap 100 gram. Anda membelinya dalam pakej sebanyak 150, 250, dan bahkan 300 gram. Saya yakin anda makan lebih daripada 30-50 gram sehari! Dan anda masih tertanya-tanya mengapa anda tidak menurunkan berat badan?

Terdapat banyak makanan yang dipanggil sihat yang kelihatannya tidak berbahaya pada mulanya. Anda menyemak label dan lihat nombor kecil seperti 60, 90, atau 120 kalori setiap hidangan. Ia tidak kelihatan banyak, bukan?Tetapi kebanyakan makanan datang dalam pakej yang lebih besar yang sering melebihi 250-300 gram. Ada yang mempunyai 800 kalori setiap 100 gram.   Ia sangat mudah untuk meremehkan pengambilan kalori anda! Kecuali anda menulis apa yang anda makan dan menimbang makanan anda, anda boleh dengan mudah melebihi kalori harian anda.

Anda Makan Banyak Makanan Sihat

Makanan yang sihat boleh membuat anda gemuk. Makan terlalu banyak apa-apa, sama ada buah, sayuran, atau makanan ringan, akan menyebabkan kenaikan berat badan. Kami telah pun membincangkan isu inidi sini.

Kebanyakan orang percaya bahawa makan sihat adalah semua yang diperlukan untuk mengurangkan berat badan. Itulah kesalahan besar!Buah, sayuran, kacang, biji, dan daging tanpa lemak mengandungi kalori seperti makanan lain. Pikirkan kacang-kacangan dan badam. Walaupun manfaat kesihatan mereka, mereka menyediakan lebih dari 650 kalori setiap 100 gram. Satu kilogram lemak badan bersamaan dengan 7,700 kalori.Makan 200 gram badam lima atau enam kali sebulan dan anda akan mendapat satu kilogram lemak.


Free Deep Chocolate VitaMuffins pada $ 79

Diet anda Terlalu rumit

Ramai orang gagal menurunkan berat badan kerana diet mereka terlalu rumit. Anda ingin menambah pelbagai makanan harian anda - hebat! Tiada siapa yang mengatakan bahawa anda perlu makan makanan yang sama setiap hari. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna anda makan dua atau tiga kursus atau mempunyai lima jenis makanan pada satu hidangan.

Lebih banyak makanan yang anda makan dalam satu persatu, semakin sukar untuk menentukan makro anda dan menjejaki kalori.

Jika anda menyediakan salad besar dengan lima atau enam sayuran yang berbeza, telur, tuna, bacon dan hidangan utama, anda mungkin tidak akan tahu makro anda. Apabila anda pergi untuk makan tengahari atau makan malam dan memesan hidangan rumit, lebih sukar untuk menentukan berapa banyak karbohidrat, lemak, dan protein di dalam pinggan anda.

Jadi, jika anda benar-benar ingin menurunkan berat badan, pastikan perkara mudah.Janganmenggabungkan lebih daripada dua atau tiga makanan pada satu hidangan. Apabila menyediakan makanan anda, buat kombinasi mudah seperti ayam / daging lembu / stik dengan salad atau sayur-sayuran panggang / tepung, nasi dan sayuran, ikan panggang / asap dengan sayuran mentah, dan lain-lain. Terdapat banyak pilihan untuk dipilih.

Adalah lebih baik untuk mempunyai beberapa makanan kecil sepanjang hari (menggunakan satu atau dua makanan untuk setiap hidangan) daripada tiga makanan besar yang terdiri daripada pelbagai jenis makanan.Pendekatan ini akan membantu anda terus kekal, meningkatkan pencernaan anda, dan meningkatkan penyerapan nutrien.Selain itu, anda akan berasa lebih ringan dan lebih banyak tenaga selepas mengambil makanan anda.

Anda Makan Banyak Karbohidrat Kompleks

Pada satu ketika, anda mungkin pernah mendengar bahawa karbohidrat yang rumit memberikan tenaga yang berkekalan, membantu pencernaan, dan membakar otot anda. Diet anda mungkin berdasarkan karbohidrat kompleks. Walaupun benar bahawa karbohidrat menyumbangkan aktiviti harian anda, itu tidak bermakna anda memerlukannya dalam jumlah yang besar. Kecuali anda bekerja keras dan diet anda 100% bersih, anda mungkin mempunyai lebih daripada 15% lemak badan.

Sekiranya anda seorang wanita dan mempunyai lebih daripada 15% lemak badan, anda tidak memerlukan karbohidrat. Sekurang-kurangnya tidak banyak daripada mereka.

Dan ya, otak anda boleh bertahan dengan karbohidrat yang kurang. Anda tidak akan pergi kosong atau lupa perkara penting hanya kerana anda mengurangkan pengambilan karbohidrat harian anda. Percayalah!

Karbohidrat kompleks adalah baik untuk kesihatan anda. Itulah benar. Masalahnya ialah kebanyakan makanan yang mengandungi karbohidrat kompleks kaya dengan kalori. Sebagai contoh, seluruh oat mempunyai 389 kalori setiap 100 gram. Campurkan mereka dengan susu, yogurt, buah kering, atau madu dan anda akan mendapat lebih dari 700 kalori pada satu hidangan.

Setiap gram karbohidrat akan memegang 3 gram air.100 gram oat utuh mengandungi 66 gram karbohidrat. Itulah 198 ml air berlebihan. Tambah itu kepada karbohidrat yang anda makan sepanjang hari. Adakah anda benar-benar mengharapkan untuk menurunkan berat badan dalam keadaan ini?

Jika anda ingin menumpahkan pound, ambil karbohidrat anda dari sayuran.

Ini tidak berlaku untuk atlet dan pembina badan, sudah tentu. Walau bagaimanapun, jika anda melakukan banyak latihan, anda akan memerlukan karbohidrat sederhana selepas bersenam. Segera selepas latihan sengit, tubuh anda memerlukan sumber tenaga yang cepat.Itulah sebabnya lebih baik memilih dextrose, beras putih atau lain-lain karbohidrat yang mudah dan bukan makanan keseluruhan.

Karbohidrat kompleks adalah ideal sebelum latihan - tetapi ini terpakai kepada mereka yang ingin membina otot.Sekiranya matlamat anda adalah menurunkan berat badan, kurangkan pengambilan karbohidrat harian anda. Karbohidrat yang anda makan harus berasal dari sayuran, bukan dari biji-bijian atau gula halus.

Jangan lupa peraturan yang paling penting: Anda tidak boleh mendapatkan berat dari makanan yang anda tidak makan. Oleh itu berhenti mengeluh bahawa anda terus mendapat lemak tanpa sebab.