Wapa yang perlu makan pada hari rehat untuk mengurangkan lemak dan mendapat otot tanpa lemak? Apabila ia datang kepada pemakanan pra dan pasca latihan, perkara-perkara agak mudah. Untuk mendapatkan hasil yang optimum,merancang makanan anda di sekitar latihan anda. Di luar hari latihan, bahan api badan anda dengan nutrien yang diperlukan untuk pertumbuhan otot dan pembaikan. Terdapat lebih daripada satu cara untuk melakukannya. Semuanya datang ke matlamat anda.

Bagaimana Membuat Hari-hari Terulang Anda

Bagi pengangkat yang serius, hari latihan adalah masa yang sempurna untuk berehat dan pulih dari senaman. Terdapat juga pepatah lama bahawa jumlah ini cukup baik:"Ia tidak seberapa keras anda melatih, tapi seberapa baik anda pulih."Mengetahui apa yang perlu dimakan pada hari rehat untuk memaksimumkan pertumbuhan otot tidak mudah, terutama bagi mereka yang baru saja mulai.Diet anda boleh dibina dari segi makanan, yang dirancang di sekitar makro, atau kedua-duanya.

Sesetengah model pembina badan dan kecergasan mempunyai makanan cheat mereka pada hari rehat. Ada yang menjaga karbohidrat untuk sekurang-kurangnya pada hari latihan. Lain-lain mengurangkan pengambilan kalori mereka. Apabila merancang makanan anda pada hari-hari tidak bersenam, pertimbangkan matlamat anda. Adakah anda sedang membuli atau memotong? Apelan diet bulking  adalah sama sekali berbeza dari satu yang dirancang untuk kehilangan lemak.

Apa yang Harus Makan Hari Latihan Apabila Berlari Bulking

Jika anda cuba membina otot, memeluk sebahagian besarnya.Kehilangan lemak mengambil masa, jadi pemotongan untuk sehari dan kemudian kembali ke pewarnaan keesokan harinya tidak banyak berguna. Ia hanya akan menjejaskan kekuatan dan prestasi keseluruhan anda. Akhirnya, anda boleh sedikit menurunkan pengambilan kalori anda (sehingga 300 kalori) pada hari rehat untuk mengimbangi hakikat anda tidak akan menjadi latihan.

Pastikan pengambilan protein anda tinggi pada setiap masa. Walaupun sintesis protein puncak dalam latihan 24 jam pertama, ia boleh bertahan sehingga 72 jam. Oleh itu, penting untuk makan banyak daging, ikan, telur, sayuran, dan protein whey.

Sesetengah atlet merancang makan curang mingguan mereka pada hari rehat. Orang lain melakukannya pada hari latihan yang paling berat sehingga mereka dapat membakar kalori tambahan. Keputusan terpulang kepada anda. Pertimbangkan untuk makan curang untuk makan malam, dan makan bersih sepanjang hari.

Kerana anda memanjat, jangan berhenti karbohidrat sepenuhnya pada hari rehat anda. Nutrisi ini akan menyerap otot anda dan membantu mereka sembuh dari senaman. Di samping itu, pengambilan karbohidrat sederhana akan mengekalkan tahap glikogen tinggi untuk beberapa hari akan datang. Pastikan lemak anda rendah, terutamanya pada hari-hari apabila anda mendapat banyak karbohidrat.

Apa yang Harus Makan pada Hari-hari Rehat Semasa Keratan

Apabila memotong, anda boleh mengurangkan sedikit kalori dan karbohidrat anda.Oleh kerana anda sudah mengalami defisit kalori, jangan terlalu jauh di bawah penyelenggaraan. Lagipun, anda mahu mengekalkan otot yang sukar diperolehi dan mencegah katabolisme. Akhirnya, berpegang pada matlamat kalori harian anda, tetapi hadkan karbohidrat anda. Lemak perlu dibuat untuk selebihnya kalori anda.

Jangan lupa untuk mendapatkan banyak protein dari makanan berkualiti seperti dada ayam, ayam belanda, tuna, daging lembu tanpa lemak, dan putih telur.Jika keperluan kalori anda untuk pemotongan tinggi atau jika berat badan anda rendah, maka anda mungkin memerlukan lebih banyak protein berbanding atlet yang sama saiznya. Masih tertanya-tanya apa yang perlu makan pada hari rehat? Pergi untuk mencerna karbohidrat yang perlahan, seperti yang terdapat dalam oat, sayur-sayuran, dan ubi jalar. Elakkan karbohidrat biasa adalah hari latihan anda, terutama ketika memotong.

Carb Cycling on Rest Days

Sama ada anda memotong atau membolot, basikal berbasikal mungkin melakukan silap mata. Banyak atlet menggunakan kaedah ini untuk mengurangkan lemak dan mengekalkan otot. Terdapat pelbagai protokol berbasikal karbohidrat yang ada, jadi anda perlu memilih satu yang sepadan dengan matlamat anda.

Penting untuk mengetahui bagaimana tubuh anda bertindak balas terhadap karbohidrat. Sesetengah orang mengalami keletihan, keletihan, keletihan, dan kembung pada hari-hari karbohidrat yang tinggi. Yang lain lapar, jengkel, dan mempunyai tenaga yang rendah pada hari-hari karbohidrat yang rendah.Bagi ramai, basikal berbasikal adalah naik roller coaster naik dan turun. Oleh itu, anda perlu percubaan dan mengetahui apa yang paling sesuai untuk anda.

Sebagai contoh, tidak akan ada karbohidrat pada hari-hari mungkin menjadi apa yang anda perlukan untuk memecahkan dataran penurunan berat badan. Tetapi ia boleh mengalirkan tenaga anda dan menjejaskan mood anda. Pada penghujung hari, anda akan lapar, dan tidak dapat memberi tumpuan.

Jika pendekatan ini tidak berfungsi untuk anda, teruskan mengisi semula pada hari rehat anda. Atau anda boleh memuatkan karbohidrat selepas melakukan senaman yang mencabar, teruskan diet tanpa karbohidrat dalam satu atau dua hari akan datang dari gim, dan mempunyai cukup glikogen yang disimpan dalam otot anda untuk sesi latihan seterusnya.

Jika anda serius untuk bersenam, semua yang anda makan adalah penting.  Cuba pendekatan yang berbeza, memantau keputusan anda, dan beralih dari semasa ke semasa. Dengan berbasikal karbohidrat, anda akan mengubah pengambilan karbohidrat anda secara berstruktur, jadi patut dicuba.