Wtopi untuk makan sebelum latihan untuk membina otot dan dipam? Sekiranya anda lebih fokus pada karbohidrat, lemak, atau protein? Tidak ada satu-saiz-semua pendekatan untuk pemakanan pra-latihan. Apa yang berfungsi untuk buddy gim anda mungkin tidak berfungsi untuk anda. Walau bagaimanapun, gabungan karbohidrat dan pencernaan yang perlahan kelihatan berfungsi dengan baik untuk kebanyakan orang.

Faedah pemakanan pra-latihan tidak boleh dipandang rendah. Makanan yang seimbang akan meningkatkan tenaga dan kekuatan anda, mencegah kehilangan otot, dan meningkatkan prestasi keseluruhan anda. Makanan yang anda makan sebelum latihan boleh membuat atau memecahkan kemajuan anda. Mari kita lihat apa yang perlu makan sebelum latihan untuk keuntungan otot dan kekuatan:

Sekiranya Anda Makan Sebelum Bekerja?

Pemakanan pra-latihan adalah faktor utama dalam sukan bina badan, kecergasan, dan ketahanan. Sama ada anda mahu kehilangan lemak, membina otot, atau memaksimumkan senaman anda, penting untuk makan dengan betul beberapa jam sebelum memukul gim. Bergantung kepada matlamat anda, anda boleh memilih makanan ringan kaya protein atau makanan ringan yang mengandungi karbohidrat dan protein yang kompleks.

Secara umum, ia disyorkan untuk makan protein dan perlahan mencerna karbohidrat sebelum bekerja. Protein akan menyerap otot anda dan mencegah katabolisme. Karbohidrat akan memberikan sumber tenaga yang mantap tanpa kemalangan. Elakkan lemak sebelum melakukan senaman.

Sekiranya anda mempunyai masa yang singkat, dapatkan goncang protein atau bar protein. Makanan yang betul akan mempercepatkan keuntungan dan kekuatan anda, melindungi otot yang sukar diperolehi, dan membawa anda selangkah lebih dekat dengan matlamat anda.

Bagaimana pula dengan orang-orang yang bekerja pada waktu pagi di perut kosong untuk kehilangan lemak?

Nah, ada banyak kontroversi mengenai perkara inimakan pra-latihan terbaik pada waktu pagi.Apabila anda tidak makan lebih dari enam jam, tahap glikogen anda berkurangan. Akibatnya, badan anda akan menggunakan lemak yang disimpan daripada karbohidrat untuk bahan bakar. Walaupun ini benar, ada cara yang lebih baik untuk kehilangan lemak tanpa menjejaskan latihan anda."what to eat before a workout"

Penyelidikan menunjukkan bahawa penggunaan karbohidrat sebelum senaman akan menyebabkan tubuh anda membakar lebih banyak senaman postur lemak. Anda mungkin pernah mendengar bahawa latihan kekuatan meningkatkan metabolisme. Begitu juga untuk latihan jarak intensiti tinggi. Walau bagaimanapun, pendekatan ini tidak berfungsi untuk semua orang.

Jika anda mempunyai makanan kaya karbohidrat pada waktu tidur, otot anda akan dimuatkan dengan glikogen pada waktu pagi, jadi katabolisme tidak sepatutnya menjadi masalah.Kebanyakan pembina badan berlatih di negeri berpuasa yang mendakwa bahawa mereka mempunyai lebih banyak tenaga apabila badan mereka tidak bekerja untuk mencerna makanan. Sesetengah orang hanya mempunyai secawan kopi, goncang protein, atau pra-senaman BCAA. Orang lain pergi satu langkah lebih jauh, menggunakan puasa sekejap-sekejap sebagai cara untuk menumpahkan lemak dan memecahkan dataran kehilangan berat badan.

Adakah Anda Benar-benar Memerlukan Karbohidrat Sebelum Bekerja?

Karbohidrat adalah sumber bahan api utama tubuh. Apabila anda tidak makan karbohidrat yang cukup, tubuh anda akan menggunakan protein untuk tenaga. Jika anda menjalani diet ketogenik atau makan kurang daripada 30-40 gram karbohidrat sehari, tubuh anda akan menggunakan lemak yang disimpan untuk bahan bakar.Semuanya datang ke matlamat anda. Atlet ketahanan dan pembina badan mempunyai keperluan pemakanan yang lebih tinggi daripada peminat kecergasan purata. Walau bagaimanapun, mereka boleh mendapat faedah daripada berpuasa seketika, diet ketogenik, dan diet karbohidrat yang rendah apabila memotong.

Apabila ia datang kepada pemakanan pra-latihan, penting untuk mencuba strategi yang berbeza. Sebagai contoh, jika anda penat dan kurang tenaga, tambah lebih banyak karbohidrat untuk hidangan pra-latihan anda. Jika anda ingin menumpahkan lemak dan membina otot tanpa lemak, kurangkan pengambilan karbohidrat anda dan gunakan lebih banyak protein. Gunakan puasa seketika seketika. Setiap strategi ini mempunyai kebaikan dan keburukan. Cuba cari yang mana yang paling sesuai untuk anda.

Kenapa Pemakanan Pra-Latihan Penting?

Pemakanan pra-latihan memainkan peranan penting dalam pertumbuhan otot dan pembaikan. Makan makanan yang salah boleh merosakkan senaman anda dan merangkumi keuntungan anda. Perlu diingat bahawa pengambilan kalori dan nutrien harian anda adalah aspek yang paling penting. Makanan yang anda makan sebelum bersenam perlu dimasukkan ke dalam makro harian anda. Sama ada anda makan lebih banyak protein atau karbohidrat, membuat pilihan makanan pintar yang menyokong matlamat anda.

Makan makanan yang betul boleh mengambil senaman anda ke tahap yang baru. Inilah manfaatnya:

• Lebih banyak tenaga semasa latihan"what to eat before working out"
• Keuntungan otot yang lebih besar
• Peningkatan kekuatan dan ketahanan
• Kehilangan lemak
• Prestasi yang dipertingkatkan
• Peningkatan tumpuan mental
• Mengurangkan kehilangan otot
• Pastikan badan anda berada dalam keadaan anabolik
• Mempercepatkan masa pemulihan
• Memaksimumkan usaha pembinaan otot anda
• Dapatkan senaman yang lebih sengit
• Mengurangkan kekurangan glikogen otot.

Tidak syak lagi bahawa pemakanan pra-latihan sangat penting untuk prestasi keseluruhan anda. Makanan yang betul boleh memaksimumkan potensi kekuatan anda dan membantu anda memanfaatkan sepenuhnya rutin latihan anda.

Apa yang Harus Makan untuk Kinerja Optimum?

Makanan pra-senaman anda harus mengandungi protein yang berkualiti dan makanan kaya karbohidrat yang memberikan tenaga yang berkekalan. Merancang makanan anda berdasarkan pada waktu hari apabila anda bersenam. Ambil protein anda dari sumber yang berkualiti seperti yoghurt Yunani, keju cottage, ayam dan ayam belanda, telur, whey, dan ikan.

Makan karbohidrat mencerna dengan perlahan dari oat, sayuran, quinoa, beras perang, dan ubi jalar. Elakkan karbohidrat glisemik yang tinggi seperti gula-gula, buah-buahan, madu, dan roti. Sekiranya anda mempunyai perut yang sensitif, jangan makan sebelum bekerja. Tunggu tiga hingga empat jam selepas makan terakhir sebelum pergi ke gym.