Sayaf anda baru mula mengangkat, anda mungkin mahu tahu apamakanan tambahan otot  adalah yang terbaik untuk pemula. Sekiranya anda mengambil apa-apa makanan tambahan pada peringkat ini? Bagaimana dengan wanita dan remaja? Terdapat berjuta-juta soalan mengenai suplemen bina badan. Walaupun tidak terdapat satu-saiz-sesuai semua pendekatan, anda masih perlu mempertimbangkan beberapa perkara.

Pertama sekali, anda perlu pastikan bahawa diet anda berkhasiat dan seimbang.Jika anda makan bijirin pagi di pagi hari dan minum bir atau soda setiap hari, jangan berfikir tentang menggunakan makanan tambahan. Mereka tidak akan membantu anda pada tahap ini. Malah atlet yang paling berpengalaman membuat kesilapan pemakanan dari semasa ke semasa. Semasa anda mempelajari lebih lanjut mengenai nutrien dan bina badan, anda akan meningkatkan diet anda dan membuat pilihan yang tepat mengenai makanan.

Sekiranya pembina badan pembina mengambil suplemen? Jawapannya adalah "Ya." Selagi makan makanan yang seimbang, anda boleh mengambil makanan tambahan. Wanita juga boleh menggunakan produk ini. Pastikan anda membaca kamijawatan sebelumnya  untuk mengetahui lebih lanjut mengenai suplemen sukan. Apabila digunakan dengan betul, produk ini dapat membantu anda mendapatkan otot tanpa lemak, kehilangan lemak, dan menjadi lebih kuat. Mereka akan meningkatkan latihan anda dan membawa anda satu langkah lebih dekat dengan matlamat anda.

Inilah yang terbaikmakanan tambahan otot  untuk pemula:

Serbuk protein

Beli Satu BSN 2.91lb Syntha-6, Dapatkan Satu Untuk Percuma di Bodybuilding.com! Beli Sekarang dan Jimat!

Sekiranya terdapat hanya satu suplemen dalam diri andarumah, semoga ia serbuk protein. Ini harus menjadi# 1 mesti mempunyai suplemen  pada senarai anda. Jika anda mempunyai belanjawan yang ketat, lupakan produk lain dan beli serbuk protein. Selain makanan dan rehat, produk ini adalah penting untuk membina otot dan pemulihan. Walaupun terdapat beberapa jenis protein di pasaran, protein whey mempunyai kandungan asid amino tertinggi - semua dalam bentuk serbuk mudah. Anda boleh mencampurkan serbuk protein dengan air dan susu, atau menggunakannya untuk menyediakan pancake protein, pencuci mulut protein yang tinggi, dan makanan ringan berkhasiat.

Secara umum, adalah disyorkan untukmengambil protein sebelum dan selepas senaman.  Anda sentiasa boleh mempunyai sudu sebagai makanan ringan di antara makanan. Sesetengah bentuk protein, seperti kasein, secara perlahan dicerna dan boleh terus berada dalam perut selama beberapa jam. Produk ini harus digunakan sebelum waktu tidur. Mereka memberikan otot anda dengan sumber protein dan asid amino yang stabil semasa anda tidur.

Glutamin

Glutamine akan membantu otot anda pulih lebih cepat selepas latihan sengit. Asid amino tidak penting ini mengurangkan katabolisme protein, menyokong sintesis protein, dan mempercepatkan masa pemulihan antara latihan. Penyelidikan menunjukkan bahawa glutamin menguatkan sistem imun dan meningkatkan tahap hormon pertumbuhan. Serbuk protein yang paling maju mengandungi glutamin dan asid amino lain yang penting untuk pertumbuhan dan pemulihan otot.Ia disyorkan untuk mengambil 5-15 gram glutamin setiap hari berdasarkan tahap kecergasan dan matlamat anda.

BCAAs

Asid amino ranting terdiri daripada leucine, isoleucine, dan valine. Nutrisi ini menghalang kehilangan otot, membantu badan menyerap protein, dan mengurangkan keletihan otot.Mengambil BCAA sebelum dan semasa latihan anda akan menangguhkan keletihan dan meningkatkan prestasi. Kajian menunjukkan bahawa BCAA menurunkan tahap kortisol, mencegah kerosakan protein, dan memperbaiki fokus. Aliran asid amino ke dalam sel-sel otot dengan segera selepas latihan akan merangsang pertumbuhan otot dan membantu anda pulih lebih cepat. BCAA boleh didapati sebagai makanan tambahan, tetapi anda juga boleh mengambilnya dari daging merah, telur, produk tenusu, dan protein whey.

Creatine


Creatine adalah salah satu makanan tambahan bina badan yang paling popular yang terdapat pada hari ini. Bukan sahaja ia membantu membina otot, tetapi juga meningkatkan prestasi dan kekuatan sukan. Ramai atlet dan pembina badan mengambil creatine untuk membantu mereka meningkatkan jumlah dan membuat otot mereka kelihatan lebih lengkap. Bahan ini menarik air ke dalam sel-sel otot, meningkatkan saiznya. Walau bagaimanapun, creatine tidak akan membantu terlalu banyak kecuali anda bekerja keras.

Tambahan ini adalah penting bagi sesiapa sahaja yang ingin membuat keuntungan yang besar dalam saiz, kekuatan dan jisim.Dos protein harian adalah 5 gram. Atlet yang menggunakan produk ini dapat melengkapkan lebih banyak ulangan setiap set latihan tertentu.

Keempat suplemen bina badan ini adalah penting untuk pemula dan atlit profesional. Walaupun terdapat lebih banyak produk canggih di pasaran, anda harus selalu bermula dengan asas-asas. Apabila digunakan bersama dengan diet seimbang dan latihan yang sengit, suplemen sukan ini akan membantu anda mengurangkan lemak, meningkatkan kekuatan, dan membina otot tanpa lemak.