Apakah penyakit wafel biru? Mungkin anda tidak membayangkan apa yang ia adalah titik di mana anda mula-mula mendengar nama ini.Jelas sekali, ia tidak adalah istilah perubatan untuk menunjukkan jenis jangkitan.adalah slanga digunakan untuk faraj.Oleh itu, kita boleh memahami bahawa biru waffle penyakit mengenal pasti dengan faraj dan ia berubah faraj ke dalam teduhan biru.Kebenaran diberitahu, biru penyakit wafel ialah pencemaran vagina dan cap dagang pelik adalah perubahan teduhan sekitar julat tercemar ke dalam biru.  Jangkitan ini disebarkan melalui seks yang berbahaya.

Blue Waffle Penyakit

Punca Blue Penyakit Waffles

Keadaan ini pada asasnya disebabkan apabila terdapat pelbagai jenis mikroorganisma dan parasit yang berlainan pada bibir vagina yang mempunyai kecenderungan untuk menyebarkan dan menambah teduhan biru ungu ke seluruh wilayah.

Sekiranya mikroba diselaraskan dengan sistem imun yang dicerobohi, kesannya akan menjadi lebih kritikal dan memusnahkan. Secara beransur-ansur, ia mengambil banyak masa untuk wafel biru untuk dicipta, dan sebahagian besarnya adalah untuk menjaga tahap kebersihan yang rendah untuk jangka masa yang lebih ditarik.

Sekiranya anda memakai pakaian yang ketat pada setiap masa, dengan menggunakan item melancap kotor atau mempunyai seks tanpa perlindungan asas, anda akan mengembangkan tangkapan untuk mendapatkan keadaan ini dengan satu tan.

 • Sistem Imun lemah: Pengetua dan sebab yang paling penting adalah sistem imun yang lemah.Ia adalah sangat jelas bahawa badan perlu bertarung dengan pelbagai jangkitan membawa pada makhluk dan vagina menjadi kawasan sensitif, mempunyai ancaman luas pengagregatan mikroorganisma dahsyat.Juga, sistem imun yang lemah adalah unequipped untuk bertarung mikroorganisma ini dan seterusnya membantu mereka untuk memasuki lanjut dan menjangkiti badan.
 • Seks tanpa perlindungan dan Kebersihan Despicable: Seperti yang dikatakan di awal perjalanan, seks tanpa perlindungan adalah suatu maksud yang perlu diberi perhatian di belakang penyakit ini.Perkongsian mainan seks, keseronokan ketika untuk pelbagai sejenayah melancap, dan pelacuran menggesa persekitaran yang tidak bersih memberikan yang terbaik keadaan membangun untuk mikroorganisma.Begitu juga, tidak wajar Hones seks yang boleh mendorong luka, dikikis kawasan, dan sebagainya tambahan adalah satu sebab yang perlu diberi perhatian untuk penyakit waffle biru.Begitu juga, wanita yang tidak menjaga mereka bersih, sama ada di tengah-tengah haid atau selepas melancap atau memakai seluar ketat despicably dibasuh sekurang bahaya lagi.Ini menggesa rendaman faraj, dan kelembapan ini menggesa pembangunan organisma mikroskopik dan parasit yang berbeza dan akibatnya, mempengaruhi bahagian dalam dan oleh itu, mewujudkan kesemutan, bengkak, dan sebagainya.
 • Tidak sekata Makan Regimen Selain itu Menggesa faraj pencemaran: Ketiadaan makanan tambahan yang mencukupi dalam makanan yang menjadikan sistem imun kita lemah, membawa penyakit ini untuk memasuki badan lebih mudah.Juga, ketiadaan ini vitamin dan mineral yang diperlukan adalah hasil langsung daripada wajar corak pemakanan, mengelakkan makan malam kerana kerja atau berat bersekutu dan penggunaan keterlaluan makanan ringan dan alkohol dan ubat-ubatan.
 • Mental Stress : Pada masa kini orang tidak dihubungkan secara fizikal dan mental berpuas hati dan kerana tidak puas hati ini mereka mengalami tekanan yang adalah tambahan salah satu pembolehubah yang kurang kritikal pencemaran ini.

Blue waffle malady juga boleh disebabkan oleh beberapa sebab mengambil selepas:

 • Memakai pakaian yang ketat
 • Menggunakan semburan kebersihan feminin
 • Menjaga faraj anda bersih
 • Mengadakan hubungan seks tanpa perlindungan dengan rakan sejenayah tercemar anda
 • Menggunakan alat yang tidak bersih dalam melancap
 • Setelah kebersihan keliru

Gejala Blue Penyakit Waffle

Penyakit waffle biru akan bermula dengan melepaskan dari faraj , yang pada amnya adalah tanda pertama yang anda perlu kenal dan bergerak sekiranya anda menjangkakan untuk mengekalkan diri daripada mendapatkan wafel biru yang dijanjikan. Seluruh faraj akan kelihatan, oleh semua akaun, untuk menjadi lebih kerap daripada biasa, tambahan menyampaikan bau yang mengganggu dari awal.

Bau akan menjadi apa-apa tetapi sukar untuk diperhatikan walaupun dari perpisahan, ditenggelami oleh kesemutan sentimen yang tidak selesa. Secara beransur-ansur, bibir luar vagina akan menjadi biru dan kemudian ungu. Pada ketika ini terjadi, waffle biru mulai berdampak penuh dan anda harus bergerak dengan peluang yang paling awal.

Banyak wanita tidak menganggap wafel biru sebagai penyakit yang tulen, namun hanya hasil yang tidak wajar untuk kebersihan yang dapat diurus dengan berkesan dengan meningkatkan kebersihan. Walau apa pun keadaannya, ia merasakan dan menyerupai penyakit yang tulen jadi penting untuk menyebarkan kesedaran itu kerana anda dapat mengekalkan jarak strategik dari tanda-tanda ini dan berpotensi besar sekali lagi pada dasarnya dengan mengekalkan organ regeneratif anda bersih.

Walau bagaimanapun, kesan sampingan yang berubah warna menjadi biru adalah unik walaupun pada masa ini tanda ini berlaku. Manifestasi penyakit waffle biru terdiri daripada:

 • Bengkak faraj
 • Kehadiran tompok welts di dalam dan sekitar faraj
 • Perubahan warna faraj ke biru
 • Pelepasan cecair
 • patch merah seperti bintik-bintik
 • Kuat bau busuk
 • Getaran kesemutan dan membara

Pesakit akan mengalami kesan buruk dari banyak bengkak bengkak di sekitar pembukaan faraj dan pada labia. Tambahan pula, dia akan mengalami keterlaluan dan kesemutan, bau busuk yang luar biasa, dan tempat yang ketara. Pelbagai vagina dan kelebihan yang muncul di sana akan menjadi sangat biru dalam teduhan. Ini adalah keadaan yang sangat tidak selesa, meredakan pencemaran yang tidak dapat dinafikan kerana kualiti kesan sampingannya yang tidak dapat disangkal.

Anda mempunyai keupayaan untuk mengenal pasti permulaan penyakit itu sendiri. Sekiranya anda melihat kesan sampingan seperti kesemutan dan kerengsaan pada vagina anda, ia ditetapkan untuk melawat pakar anda, terutamanya pelepasan vagina yang tipikal anda bertukar menjadi keriting, kekuningan dan mengambil bau nombor. Manifestasi yang paling nyata adalah, jelasnya, pengotor wilayah tercemar.

Blue Waffle Penyakit Faktor Risiko

Gejala Blue Penyakit Waffle

Wanita (penyakit wafel biru pada wanita) dan lelaki (penyakit waffless biru pada lelaki) yang mempunyai aktiviti seks yang cenderung mempunyai lebih daripada satu pasangan seksual dalam seks adalah kemungkinan penyakit waffle biru. Melibatkan hubungan seks adalah cara yang tidak selamat dan menjadi salah satu sudut yang menyampaikan pergerakan penyakit waffle biru.

Untuk menjauhkan diri dari pergerakan keadaan ini, shirking awal diperlukan dengan cara yang jauh dan meninggalkan aktiviti seks yang berkesan dan beberapa perkara. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak lagi hubungan seks dalam hubungan seks, jika anda atau pasangan anda menggunakan kondom, maka ia dapat mengurangkan bukti kejadian kejadian Wafel Penyakit Blue kepada anda atau pasangan anda.

 • Beberapa penyakit waffle biru tanda-tanda asas yang anda harus melihat keluar untuk adalah seperti berikut:
 • Kerengsaan dan kesakitan daripada Vagina
 • Kemaluan mengambil yang unik berhubung dengan konsisten.Ini adalah pelbagai di bawah naungan, aroma dan jumlah wang.
 • Privates mungkin mempunyai agak teduh mengubah.Beberapa kawasan mungkin kurang serius, sebagai contoh, perubahan dalam teduhan

Sekiranya kemungkinan Tanda-tanda yang digambarkan di atas berlaku, anda harus menghalang jangkauan hubungan seks semasa. Cuba untuk tidak memegang, mengambil banyak masa yang diperlukan untuk melakukan senaman dan segera pergi ke doktor anda untuk mendapatkan rawatan bermula dan usaha untuk memilih pilihan untuk penyakit waffle biru yang anda alami.

Jangan ketegangan dan pengalaman malu untuk menasihati Tanda-tanda yang anda dapatkan kepada doktor anda, dengan alasan bahawa dalam keadaan ini doktor yang boleh membantu anda.

Walaupun anda berfikir tentang keadaan ini, tidak cukup untuk membantu anda menguruskan penyakit wafel biru. Perlu dipertimbangkan, memberi anda rawatan sementara, anda harus mengekalkan kebersihan bahagian badan vagina anda dan mengatasi aktiviti berkaitan seks tanpa kondom.

Adakah Ia Penyakit Menular Seksual?

Walaupun Blue Waffles dikontrak semasa hubungan seks, ia bukan penyakit seksual yang ditularkan, beberapa laporan mengatakan ia adalah STD. Ia adalah penyakit bakteria yang menyedari pengenalan bumi dan penderitaan dengan jangkauan vagina.

Ia boleh berlaku disebabkan oleh hubungan seks dengan rakan sejenayah dengan kebersihan miskin, melancap dengan barangan yang najis, atau dasarnya daripada mempunyai kebersihan miskin diri sendiri.wafel Blue oleh dan muncul besar dalam wanita yang pada masa ini mempunyai sistem imun yang lemah dan mempunyai difikirkan menganiaya dan lembut kulit ke atas atau sekitar vaginanya.

Adakah Penyakit Waffles Blue Dapat Dihindari?

Keadaan ini boleh dicegah sepenuhnya; kebenaran diberitahu mengelakkan adalah ubat terbaik yang boleh difikirkan. Seorang wanita sepatutnya cenderung kepada farajnya secara amnya kerana dia mentadbir apa-apa mayat badan. Zon mesti dibasuh secara rutin dan dibuang sama sekali.

Ia adalah rantau yang mudah mendapat lembap, dan undi kapas dan serbuk yang banyak membuat pilihan yang luar biasa untuk mengurangkan ini. Kebersihan dan kelembapan yang kurang baik adalah alasan untuk tujuan organisma mikroskopik, yang akan mendorong keadaan ini. Lebih-lebih lagi, wanita sepatutnya berhati-hati apabila memilih rakan sekerja seksual mereka dan menjamin bahawa mana-mana mainan seks atau barangan yang dia gunakan adalah sempurna dan steril.

Adakah Ia dirawat?

Wafel biru boleh ditangani dan boleh disembuhkan. Sekali lagi, ini biasanya ketat apabila banyak siksaan dan kesulitan memandangkan hakikat bahawa kesan sampingan permulaan berasa seperti contoh vaginitis asas dan mungkin tidak diendahkan.

Seorang pakar akan mencadangkan bahawa pesakit menjaga wilayah itu bersih dan kering, membersihkan kawasan secara konsisten. Dia akan mengesahkan anti-toksin memandangkan ia adalah penyakit bakteria, dan dia mungkin termasuk ubat pencemar ragi, sebagai pencemaran ragi adalah keadaan tambahan yang biasanya berlaku dengan wafel biru.

Blue Waffles Penyakit Rawatan

Blue Waffle Penyakit Rawatan

Pencegahan adalah penyembuhan terbaik untuk penyakit wafel biru. Kebersihan pintar adalah kunci, dan pada setiap masa, wanita sepatutnya menyedari siapa yang mereka memutuskan untuk bersekolah seksual. Pada kesempatan yang lepas, walaupun anda melihat pakar anda dan telah memutuskan bahawa anda pasti mengalami penyakit seperti ini, pakar anda mungkin akan mengesahkan jangkitan anti untuk melaksanakan organisma mikroskopik yang telah berkembang di rantau faraj anda.

Dia akan mencadangkan supaya zon anda kering dan bersih. Dia mungkin juga mengesahkan penyelesaian untuk pencemaran ragi, kerana pelepasan vagina yang berkaitan dengan keadaan dalam campuran dengan anti-toksin akan membayangkan membawa penyakit yis berikutnya.

Kita mesti ingat setiap sebab yang menimbulkan penyakit ini dan patut bergerak untuk tidak menikmati apa-apa amalan palsu. Inilah keraguan:

 • Main selamat seks
 • Pakai pakaian yang dibasuh dengan sah
 • Makan makanan yang sihat
 • Cuba jangan memakai pemasangan ketat di bawah memakai.
 • Sah membersihkan vagina selepas hubungan
 • Gunakan serbet bersih dan steril semasa tempoh
 • Jangan sekali-kali menikmati ke dalam pelbagai sejenayah seks
 • Terus kekal bebas kebimbangan
 • Mengekalkan sistem imun yang sihat
 • Cuba jangan menggunakan mana-mana instrumen seks semasa melancap

Semakin kita peduli, semakin baik hasilnya. Akibatnya, kita harus ingat bahawa setiap orang yang berfokus untuk menjauhkan diri dari diri kita mendapat penyakit ini. Tanda-tanda dan gejala-gejala penyakit ini adalah jelas dan sebaik sahaja dijumpai mesti diperiksa dengan segera.

Tiada penggunaan tidak menghiraukan kesan sampingan; ia hanya akan menunjukkan lebih banyak isu dan seterusnya, isu-isu yang lebih menonjol. Pakar-pakar ketika pergi ke pesakit yang mengalami Wafel Blue, mereka meletakkan pesakit-pesakit ini pada anti-mikrobial. Ia menggabungkan rawatan yang berbeza dan pil oral.

Pesakit mesti mengambil semua ubat-ubatan yang disyorkan dengan pasti, di samping sokongan terbaik kebersihan yang baik di seluruh kawasan swasta mereka. Di samping itu, individu yang tercemar mesti memisahkan diri daripada rakan sejenayah mereka mengenai persetubuhan dan di sepanjang garis ini, mengamankan rakan mereka supaya tidak mendapat yang sama.

Pengaturan dan penyelesaian keselamatan yang sangat asas dikatakan untuk penyakit ini, menjadikannya sangat mudah tetapi berisiko.

Penyakit waffle biru tidak seperti untuk beberapa penyakit pemusnahan lain seperti tumor, dan sebagainya yang harus membuat kegilaan dalam otak dan hati individu. Pada dasarnya ia adalah penyakit yang disebabkan oleh keadaan tidak bersih yang memenangi anda.

Dengan cara ini, seseorang mesti menjaga diri bersih dan tidak tercemar untuk menjauhkan diri dari pelbagai jenis pencemaran dan tidak boleh menikmati apa-apa amalan palsu seks dan melancap. Sebagai waffle adalah bahagian badan yang lebih kuat, jadi kita mesti mengambil sedikit penjagaan tambahan.

Baca Lagi Maklumat

10 Pemulihan Rumah Semulajadi untuk Menghapus Jangkitan Ragi Cepat

10 Home Pemulihan untuk menghilangkan Ekzema Naturally

Penyakit wafel biru: Mitos vs Realiti

Semua perkara yang dianggap tidak ada pengesahan yang kuat bahawa penyakit wafel biru wujud.Tidak ada tapak pemulihan mengesahkan yang berkongsi data mengenai kehadiran jangkitan waffle biru.Terdapat beberapa destinasi yang kurang bermutu yang tersebar kegilaan di kalangan individu oleh publisiti gambar menakutkan faraj yang tercemar.

Kesan sampingan yang dinyatakan di atas adalah asas untuk beberapa penyakit menular seksual. Untuk menjauhkan diri daripada mendapat penyakit ini, mengamalkan seks yang selamat dan memastikan seks. Mana-mana lelaki atau wanita yang mempunyai persoalan mengenai penyakit sepatutnya tidak pernah menikmati tindakan seksual, sehingga tanda-tanda hilang sepenuhnya.

Sebenarnya, pencemaran vagina adalah perkara biasa di kalangan wanita dan satu jawapan asas untuk masalah ini ialah menjaga vagina bersih dan kering. Anda cenderung untuk mendapatkan penyakit kelamin jika anda mempunyai rakan sekerja seks yang berbeza dan sekiranya anda mengasah seks yang tidak dilindungi. Setiap wanita perlu menyiasat farajnya agar sebahagian besar jangkitan seksual dapat dijauhkan. Cuba jangan terlepas pandang pelepasan yang mengasyikkan atau faraj kesakitan yang melampau.

Bottom Line:

Tidak kira sama ada penyakit wafel tulen atau tidak tetapi agak biru membuatkan individu tertanya-tanya. Sebahagian besar ketakutan memandangkannya, namun beberapa orang menganggapnya sebagai jenaka. Walau apa pun alasannya, namun pada bila-bila pun anda merasakan bahawa anda mendapat penyakit wafel biru maka mungkin akan meningkatkan anda berurusan dengan anda.

Sentiasa pergi ke pakar dan mendapatkan rawatan yang sesuai, berdasarkan fakta bahawa ia boleh menghantar kepada rakan sejenayah anda. Ia sentiasa mempengaruhi kedua-dua pasangan itu. Selain daripada itu, ia terus berkembang pesat kesedaran penyakit menular seksual - terutamanya pada remaja.