Jika anda mengalami alahan, anda perlu tahu bahawa anda tidak keseorangan.Di seluruh dunia, terdapat orang yang berbeza yang mendapat alahan dari pelbagai perkara.Jika anda mengalami alahan sepanjang hidup anda, anda sudah tahu apa yang mungkin boleh mencetuskan gejala-gejala anda?Gejala-gejala alahan bermusim termasuk ruam , ekzema , Dan kulit yang lain condition.There kemungkinan bahawa anda sudah tahu tetapi terdapat beberapa pencetus yang sukar untuk artikel avoid.This akan memberitahu anda 5 minyak pati atas untuk melegakan alahan bermusim.

minyak pati untuk alahan

Sebab-sebab biasa untuk mendapat alahan

 • Pollen - Terdapat banyak orang-orang yang sebenarnya alah kepada debunga, apabila debunga masuk ke dalam sistem mereka, sistem imun mereka akan mula berjuang ia di luar walaupun ia tidak berbahaya dan ini boleh menyebabkan untuk mendapat alahan.
 • Genetik  - Jika seseorang dalam keluarga anda mempunyai alahan, terdapat kemungkinan besar anda juga mempunyai alahan. Terdapat juga peluang alahan untuk perkara yang sama.
 • Pendedahan kepada habuk Zarah - Terdapat beberapa orang yang segera mendapatkan reaksi alahan apabila mereka terdedah kepada habuk.Sama dengan pendedahan orang kepada debunga, pendedahan kepada habuk boleh menyebabkan untuk mempunyai reaksi alergi.

Ingat bahawa ada saat-saat apabila anda merasa sukar untuk menentukan apa yang menyebabkan alergi anda dengan sebab mudah apabila anda makan produk makanan sebelum ini, anda tidak mendapat alergi, tetapi sekarang anda telah memakannya lagi, anda telah mengalami tindak balas alergi. Ingat bahawa kadang-kadang, jumlah makanan yang anda akan makan juga akan menentukan sama ada anda akan mengalami reaksi alahan atau tidak.

Pada ketika ini, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana anda boleh menghentikan reaksi alahan anda daripada berlaku. Terdapat kalanya ia boleh berlaku pada masa-masa apabila anda mahu mereka tidak akan berlaku kerana anda berada di tengah-tengah acara penting yang mempunyai pelanggan dengan anda. Alahan boleh menyerang bila-bila masa dan di mana sahaja dan anda perlu tahu bagaimana anda boleh menghalangnya.

Apa yang anda boleh lakukan untuk membantu anda menghilangkan pencetus kemungkinan alergi adalah untuk menggunakan minyak pati.Jika sekiranya anda tidak mengetahui, minyak pati yang diekstrak daripada pelbagai produk yang boleh membantu dalam membendung reaksi alahan.Penggunaan minyak pati boleh menghalang anda daripada perlu melalui situasi memalukan.

Minyak Essential Untuk bermusim Allergy

Top 5 Minyak Essential Untuk bermusim Relief Allergy

 1. Peppermint Essential Oils (Mentha piperita)

Perkara yang bagus tentang peppermint mungkin adalah bau dan aromanya. Ia adalah minty dan ini sahaja boleh membantu mencegah reaksi alergi tetapi apa yang menjadikannya lebih istimewa adalah perkara-perkara yang berbeza yang boleh dilakukannya kepada tubuh juga. Ia boleh membantu menghilangkan masalah pencernaan dan pernafasan yang juga menderita. Dengan menggunakan minyak esensial ini, anda boleh yakin bahawa anda akan dapat bernafas lebih mudah, berasa lega dan bernafas dengan mudah.

 • Place minyak pati peppermint pada leher anda apabila anda bangun pada waktu pagi.Jangan ingat bahawa anda perlu memastikan bahawa kulit anda tidak akan sakit dalam proses.Hanya letakkan pada tampalan kecil kulit anda terlebih dahulu.Anda boleh meletakkan sekali lagi pada waktu malam atau apabila anda sedang menjalani reaksi alergi.
 • Anda juga boleh minyak epal pudina bersama-sama dengan minyak pembawa berhampiran lubang hidung anda.Ini akan menjadi berkesan dalam menyediakan bantuan segera terutama jika anda menghadapi masalah bernafas kerana alahan anda.
 1. Eucalyptus Minyak Essential

Perkara yang menarik mengenai Eucalyptus adalah bahawa ia juga dikenali untuk membantu melegakan masalah pernafasan yang orang boleh ada.Ia juga merupakan salah satu daripada minyak yang orang biasanya digunakan jika mereka ingin mendapatkan bantuan segera daripada alahan.Selain daripada itu, penggunaan kayu putih boleh membantu orang bernafas lebih baik.

 • Campurkan kayu putih dengan mana-mana minyak pembawa. Pastikan anda mencampur dengan teliti. Jangan gunakan kayu putih sahaja kerana ini boleh mengganggu bahagian kulit anda.
 • Meletakkan di leher, dada dan belakang dan menunggu gejala alahan anda untuk mula berkurangan.
 • Jika anda ingin meletakkannya di atas kulit anda, anda juga boleh menyedut minyak kayu putih jika anda akan meletakkan di dalam air mendidih.
 • Bernafas dalam stim tetapi pastikan untuk melakukan ini secara sederhana.
 1. Lemon Minyak Essential

Lemon juga dikenali sebagai minyak pati yang sangat berkesan untuk menghilangkan alahan mungkin disebabkan oleh fakta bahawa ia mempunyai sifat anti histamin. Apa yang dilakukannya ialah memastikan bahawa keradangan akan diturunkan sangat. Orang biasanya mendapat keradangan pada bahagian tubuh yang berlainan kerana alahan.

 • Campuran dalam minyak pati lavender (Lavandula angustifolia) dengan minyak lavender dan minyak pudina.
 • Berkumur minyak pati pada asas mulut sebelum menelan.
 • Lakukan ini apabila anda mempunyai reaksi alahan.
 • Anda juga boleh meletakkannya lemon minyak topikal selagi anda mempunyai minyak pembawa yang dapat dicampurkan dengan sebelum menggosok leher, daerah lubang hidung dan belakang.
 1. Lavender Oil Essential

Sekiranya terdapat satu minyak penting yang dikenali dengan sifat anti histamin semulajadi, ia adalah lavender. Perkara yang hebat tentang ini ialah anda boleh menggunakannya untuk merawat diri anda semasa anda menjalani reaksi alahan. Selain dari fakta bahawa ia dapat menghilangkan alahan anda, ia juga boleh menenangkan dan memberi kesan yang menenangkan pada badan anda sehingga anda tidak akan merasa sedar tentang bau anda jika anda perlu meletakkannya sebelum keluar. Walaupun anda disyorkan untuk menggunakannya pada waktu malam kerana ia dapat membantu anda tidur dengan lebih baik.

 • Gunakan beberapa titisan minyak lavender dan sapukan pada dahi anda, andasinus dan juga pipi anda untuk menghentikan keradangan mungkin kerana alergi.
 • Anda juga boleh meresap minyak lavender. Sekali lagi, pastikan anda akan melakukannya sebelum anda tidur pada waktu malam.
 • Satu tip untuk diingati adalah jika anda perlu membawanya bersama anda apabila anda keluar, anda boleh meletakkan bola kapas yang dicelup dalam minyak lavender dan letakkan di Ziploc.
 1. Minyak Essential Kemenyan

Sejak ribuan tahun yang lalu, Frankincense selalu diketahui mempunyai beberapa manfaat perubatan yang boleh sangat membantu orang-orang yang mengalami alergi. Selain itu, ia juga boleh membantu dalam membantu orang menyembuhkan luka dan membakar lebih mudah berbanding sebelum ini.

 • Memastikan bahawa anda akan bercampur minyak kemenyan dengan minyak pembawa dan ini boleh diletakkan di belakang kawasan leher, di belakang dan di bahagian dada.
 • Tunggu kesan berlaku.
 • Ini boleh dilakukan setiap kali orang mengalami kesukaran dengan pernafasan.

Cuba minyak pati terbaik untuk alergi musiman sekarang. Anda kini boleh menyingkirkan tindak balas alergi yang mungkin berlaku pada saat-saat yang paling aneh. Pengetahuan mengenai hal ini boleh menjadi sangat berguna untuk anda terutama semasa musim alergi.