Adakah anda juga menghadapi masalah dengan kulit berminyak anda dan ingin mengetahui cara menghilangkan kulit minyak dengan cepat? Kebanyakan masa, anda mungkin mengalami masalah dengan kulit anda kerana ia menjadi berminyak dengan mudah. Sesetengah orang akan sedar diri apabila bercakap dengan orang lain kerana kulit mereka terlalu berkilat kerana minyak berlebihan. Jika anda tertanya-tanya bagaimana anda mungkin memperoleh keadaan itu, anda perlu mengucapkan terima kasih kepada nenek moyang anda untuk itu. Ciri ini diturunkan dari generasi ke generasi.

buang kulit berminyak

Sebab-sebab untuk Kulit Berminyak

Selain daripada genetik, ada juga sebab lain mengapa orang tiba-tiba mendapat kulit berminyak. Antara yang biasa sebab kulit berminyak   adalah yang berikut:

  • Baligh - Sejak remaja adalah satu tempoh yang semua orang mempunyai untuk pergi melalui, ramai orang mungkin telah mengalami kulit berminyak pada satu ketika dalam masa.Sejak hormon orang berubah semasa baligh, ia hanya biasa bagi remaja untuk mempunyai kulit berminyak daripada biasa.
  • Tempoh haid - Seperti yang dinyatakan sebelum ini, perubahan dalam hormon boleh mencetuskan kulit menjadi berminyak.Ini adalah kes dengan wanita yang mempunyai haid.Ia mungkin bahawa kulit mereka akan menjadi lebih awal pada zaman mereka mempunyai tempoh mereka .
  • Sesetengah ubat-ubatan - Terdapat beberapa ubat-ubatan yang boleh menyebabkan kulit menjadi berminyak.penyelidikan yang betul diperlukan untuk ini.

Top 10 Pemulihan Rumah Asli untuk Menghapuskan Kulit Berminyak Secara Naturally dan Secara Tetap

1.Aloe Vera Gel

Aloe Vera jerawat

Aloe Vera popular terutamanya di kalangan mereka yang cuba membuat pertumbuhan rambut mereka lebih cepat tetapi kebanyakan orang tidak menyedari bahawa Aloe Vera juga boleh digunakan pada kulit.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Pertama, jangan lupa bahawa gel aloe Vera boleh dibeli di pasaran. Kebanyakan masa, ia juga bercampur dengan perkara-perkara lain yang sukar diingat. Penggunaan Aloe Vera bolehmenjadikan kulit lebih ringan dan mungkin melanjutkan memperbaiki keadaan kulit anda.

Whites 2.Egg

Egg White Mask

Ia berkemungkinan bahawa banyak orang tidak tahu bahawa putih telur boleh berguna untuk kulit . Mungkin anda tidak pasti sama ada ini. Putih telur secara semulajadi tinggi dalam Vitamin A yang boleh membantu kulit dalam jangka masa panjang.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Sekiranya anda tidak pasti apa yang anda sepatutnya lakukan dengan putih telur, anda perlu memisahkannya dari kuning telur apabila anda membuka telur. Letakkan putih telur pada bekas bersih. Letakkan jus lemon segar bersama-sama dengan putih telur dan kacau. Campuran perlu diletakkan selama 10 minit sebelum ia boleh dikeluarkan.

3.Egg Yolk

Jika anda berfikir bahawa putih telur adalah satu-satunya perkara yang boleh anda gunakan di wajah anda, anda perlu ingat bahawa kuning telur boleh digunakan dengan berkesan juga. Kuning telur boleh digunakan sebagai topeng muka sehingga parti itu akan berjalan lancar.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Pastikan anda meletakkan kuning telur pada bekas yang bersih. Kuning telur kemudiannya boleh digunakan pada kulit. Sapukan kuning telur pada kulit dan biarkan pada kulit selama beberapa minit. Anda kemudian boleh bilas kuning telur dari kulit menggunakan air bersih. Sebab mengapa kuning telur sangat berkesan adalah kerana ia mengeringkan kulit.

4.Milk

Susu Kulit Berminyak

Mencari sesuatu yang boleh anda letakkan pada kulit anda tanpa perlu risau jika anda akan kelihatan jelek atau tidak? Ingat bahawa susu dikenali sebagai salah satu ubat rumah yang paling berkesan terhadap kulit berminyak.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Pertama sekali, apa yang perlu anda lakukan adalah meletakkan di topeng susu di wajah anda. Ingat bahawa anda perlu meletakkan di dalam minyak lavender tidak lama lagi. Campuran boleh diurutkan pada kulit selama beberapa lama dan kemudian dibasuh dengan air sejuk selepas itu. Selepas ini, kulit akan menjadi lembut dan lentur dengan mengurangkan minyak tambahan.

5.Yogurt

yogurt

Walaupun kebanyakan orang sudah biasa dengan yogurt sebagai salah satu perkara yang orang makan apabila mereka mengalami masalah pencernaan atau jika mereka mempunyai masalah dengan badan mereka, ini adalah salah satu perkara terbaik untuk dicuba. Yogurt juga boleh menjadikan kulit lembut dan lembut.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Pastikan anda menggunakan yogurt organik tanpa gula untuk ini. Letakkan gandum dan madu bersama yogurt. Campurkan semuanya dengan betul. Campuran yogurt, madu dan gandum perlu diletakkan di muka selama kira-kira 15 minit atau lebih.

6.Baking Soda

Baking Soda

Selain dari fakta bahawa baking soda digunakan sebagai alternatif kepada pasta gigi, baking soda juga digunakan untuk banyak perkara. Paling biasa, ia digunakan untuk memasak tetapi kali ini, baking soda boleh digunakan sebagai remover minyak yang berlebihan.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Menggunakan soda penaik, letakkan campuran di muka apabila ia telah dicampur dengan air. Terdapat beberapa orang yang membuat soda baking mereka sendiri untuk tujuan itu sahaja. Gosok baking soda dicampur dengan air di seluruh muka. Pastikan anda tidak terlepas sebarang kawasan untuk memastikan bahawa semuanya dilindungi.

7.Tomatoes

Banyak orang tidak sedar bahawa tomato sebenarnya datang dalam pelbagai sifat yang sangat bermanfaat untuk kulit. Jika anda memerlukan bantuan untuk menghilangkan kulit berminyak anda, menggunakan tomato akan menjadi pilihan terbaik yang anda boleh cuba.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Anda tidak memerlukan apa-apa lagi; anda hanya memerlukan tomato tetapi pastikan anda memotong tomato terlebih dahulu supaya jus tomato akan tersebar di seluruh dunia. Anda perlu meletakkan tomato pada kulit selama kira-kira 15 minit atau lebih. Selepas jus tomato telah diserap oleh kulit, bilas jus tomato dengan air sejuk.

8.Apples

Epal untuk kulit

Apa yang ramai orang tidak sedar tentang adalah bahawa epal boleh terkelupas kulit.Selain daripada fakta bahawa ia boleh digunakan untuk tujuan itu, mereka juga mengandungi banyak ciri-ciri yang benar-benar boleh menjadi berguna untuk kulit .

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Bagi orang yang memilih cara mudah untuk menyediakan epal, kemudian potong epal ke dalam iklan kecil yang boleh ditinggalkan untuk mengeluarkan kelebihan minyak dari kulit. Ingat bahawa walaupun kepingan epal boleh diletakkan pada muka untuk mengeluarkan minyak berlebihan dari bahagian tubuh yang berlainan, epal masih perlu digunakan dengan berhati-hati.

9.Hyssop

Adakah anda sedang mencari toner yang sempurna yang akan anda gunakan di muka anda? Anda boleh pergi dan alami dengan menggunakan Hyssop. Banyak orang sudah menggunakannya untuk menyingkirkan wajah mereka yang terlalu berminyak.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Apa yang anda perlu lakukan ialah mendapatkan isteri yang cukup dan jika orang akan menyukai pasta jenis ini, maka anda boleh berkhidmat setiap kali. Hyssop dalam bentuk serbuk perlu dipantau kerana banyak orang telah mengalami keadaan lain yang tidak dapat dijelaskan oleh doktor.

10. Gunakan Buttermilk

Buttermilk

Oleh kerana serbuk mentega diketahui berminyak, terdapat beberapa orang yang tidak mahu melakukan jenis ubat ini tetapi ini juga boleh berkesan dalam menyingkirkan masalah dalam jangka masa panjang. Ia mungkin kelihatan berminyak pada mulanya tetapi buttermilk akan bertanggungjawab untuk menyingkirkan kulit berminyak.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Pastikan anda meletakkan serbuk buttermilk dengan betul pada kawasan yang berbeza dan bermasalah pada kulit. Ia perlu dibiarkan selama lebih daripada 15 minit. Selepas beberapa lama, susu mentega perlu dikeluarkan dari muka dengan air bersih.

Ini hanya beberapa perkara yang perlu dilakukan untuk membantu menghilangkan kulit berminyak. Sebaliknya, remedi rumah akan menjadikan kulit lebih berseri.