Ada kemungkinan anda merenung untuk mendapatkan pembedahan lengan gastrik sehingga anda dapat menurunkan berat badan secara kekal. Ini adalah satu pilihan yang orang ingin lakukan supaya mereka dapat menyingkirkan berat badan berlebihan mereka dan mempunyai jenis badan yang mereka inginkan. Apa pembedahan lengan gastrik adalah memastikan perut anda menjadi lebih kecil dan dalam proses itu, anda boleh menurunkan berat badan. Ingatlah bahawa jenis pembedahan ini tidak seperti pembedahan lain yang cukup mudah. Pembedahan jenis ini memerlukan orang untuk memastikan bahawa mereka akan disediakan terlebih dahulu supaya mereka dapat bersedia dan mereka boleh mendapatkan hasil yang mereka inginkan. Berikut adalah beberapa tip yang boleh anda ikuti supaya anda akan mengetahui pelbagai tips yang perlu anda ikuti supaya anda dapat menjalani pembedahan gastrik yang berjaya.

Sebelum dan Selepas Gastrik lengan Surgery
Sebelum dan Selepas Pembedahan Lengan Gastrik (Shutterstock.com)

Perkara-perkara yang Boleh Anda Lakukan Sebelum Pembedahan

 1. Mengambil nota daripada Produk Makanan yang Anda Makan

  Ada peluang bahawa anda selalu makan makanan dan produk makanan yang selalu anda suka makan. Sebelum melakukan pembedahan, anda perlu makan makanan yang kaya dengan protein. Ingatlah bahawa selepas pembedahan, ia akan mengambil masa yang lama sebelum anda boleh makan produk makanan pepejal jadi pastikan anda hanya mengambil produk makanan cair. Beberapa perkara yang boleh anda sertakan dalam senarai runcit anda adalah yang berikut:

 • Sup dan broths
 • Jell-O
 • Susu Skim
 • popsicles

 1. Pastikan Anda Akan menghilangkan Maksiat

  Merokok atau minum tidak akan memberikan banyak bantuan sebelum anda menjalani pembedahan. Selalunya ada kemungkinan bahawa anda akan mendapat lebih banyak komplikasi jika anda akan terus merokok atau minum sebelum pembedahan anda. Menghentikan maksiat anda akan memberi kelebihan berikut:

 • Hentikan kemungkinan risiko komplikasi kerana maksiat.
 • doktor akan meneruskan dengan operasi.Kebanyakan doktor akan menolak pembedahan anda jika anda tidak akan berhenti merokok.
 • Pemulihan akan lebih cepat daripada sebelumnya.

 1. Sediakan pakaian yang betul.

  Anda harus ingat bahawa selepas pembedahan, agak sukar bagi anda untuk bergerak jika anda tidak memakai pakaian yang sesuai. Anda harus memastikan bahawa anda juga mempunyai pakaian baru yang boleh anda pakai apabila anda telah berubah menjadi jenis berat badan yang anda inginkan.

 • Memilih pakaian yang longgar yang boleh menjadi sangat mudah untuk meletakkan dan mengambil.
 • Gunakan slip pada kasut dan sandal. Ia boleh menjadi sukar bagi anda jika anda akan cuba memakai pakaian yang anda perlu mengikat setiap kali anda meletakkannya.
 • Pastikan bahawa anda mempunyai pakaian yang akan sesuai dengan badan baru anda setelah anda pulih sepenuhnya.

 1. Membuat Tukar Merujuk kepada Diet Anda.

Salah satu kesilapan besar yang orang buat kali adalah mereka tidak memperhatikan diet mereka. Ini bererti walaupun mereka sudah tahu bahawa mereka akan menjalani pembedahan, mereka masih meneruskan makanan cepat saji dan produk dan makanan makanan yang tidak sihat yang tidak akan sangat membantu. Pastikan anda mengubah makanan anda terlebih dahulu. Anda boleh menambah lebih banyak perkara berikut:

 • Ambil semua diet cecair.
 • Elakkan makan makanan segera dan produk makanan berlemak lain.
 • Mengambil banyak jus sihat.

 1. Susun Pengangkutan yang Anda Pergi Menggunakan Rumah Pergi dari Hospital.

  Anda perlu menguruskan hal ini lebih awal kerana tidak mungkin anda memandu dari hospital dan juga sukar bagi anda untuk menunggu masa yang panjang untuk teksi membawa anda ke rumah. Anda boleh meminta rakan atau ahli keluarga untuk membawa anda ke rumah supaya anda dapat memulakan pemulihan anda.


Tips Yang Boleh Bantuan Anda selepas Surgery Anda

  Sekarang bahawa anda telah menjalani pembedahan anda, ada kemungkinan anda masih merasakan bahawa anda masih bukan diri anda yang normal. Ingatlah bahawa ini adalah perkara-perkara yang boleh anda lakukan supaya anda dapat pulih secepat mungkin:

 1. Ikut Diet Set oleh Doktor Anda.

  Doktor anda akan memberi panduan pemakanan langkah demi langkah yang harus anda ikuti secara religius. Ingat bahawa ini akan membantu anda pulih lebih cepat daripada apa yang anda jangkakan. Kebanyakan masa, anda perlu mengelakkan produk makanan yang tinggi lemak serta beberapa gula. Pastikan bahawa anda akan mengelakkan ini supaya anda dapat pulih lebih cepat.


 1. Dapatkan Cukuplah Rest.

  Mungkin ada masa anda merasa bosan di rumah dan anda berasa lebih baik daripada biasa. Anda mungkin tergoda untuk kembali bekerja atau melakukan beberapa perkara di sekeliling rumah anda tetapi anda harus mengelakkan melakukan apa-apa jenis kerja untuk tempoh masa tertentu. Jumlah masa yang anda perlukan untuk pemulihan anda mungkin berbeza dari satu orang ke yang lain tetapi dalam tempoh dua minggu, pastikan anda tidak melakukan apa-apa kerja.

 • Sekiranya anda sudah kembali bekerja, pastikan anda melakukan tugas ringan terlebih dahulu.
 • Elakkan mengangkat berat kerana ini boleh menjadi buruk bagi kesihatan anda secara keseluruhan.

 1. Lakukan Beberapa Latihan Cahaya.

  Anda mungkin berfikir bahawa anda harus mengelakkan bersenam ketika anda pulih tetapi ketika anda bersenam; ini dapat membantu menguatkan badan anda. Ini akan membantu anda menguatkan otot anda dan mendapatkan kekuatan anda kembali. Ini bermakna anda boleh kembali bekerja lebih cepat daripada apa yang diharapkan oleh orang tetapi pastikan anda mendapat persetujuan doktor terlebih dahulu.

 • Apabila anda melakukan senaman ringan, tubuh anda akan dapat pulih dari kekurangan makanan padat yang boleh anda ambil.
 • Ini akan membantu badan anda tetap berfungsi walaupun dengan perubahan baru-baru ini.

 1. Penyelidikan.

  Terdapat peluang yang anda ingin memastikan bahawa anda akan mendapat manfaat penuh melalui pembedahan. Ingat bahawa anda akan dapat melakukan ini jika anda akan meneliti walaupun anda sedang pulih. Anda sentiasa boleh membuat penyelidikan dengan menggunakan Internet. Ia akan mudah dan anda boleh memasukkan pelajaran tersebut ke gaya hidup baru anda.


 1. Jangan Miss Check Up.

  Anda mungkin berfikir bahawa anda hanya boleh merindui pemeriksaan anda sebelum anda merasakan bahawa anda pulih dengan baik tetapi anda perlu ingat bahawa ini tidak mungkin sama sekali. Anda perlu memastikan bahawa anda masih menyimpan pemeriksaan anda dengan doktor anda tidak peduli seberapa sibuk anda dengan kerja yang anda perlu mengejar atau melakukan perjalanan yang anda tidak dapat lakukan sebelum pembedahan anda.

 • Doktor anda akan memberikan anda preskripsi.Pastikan bahawa anda akan mengikuti mereka preskripsi pada masa yang secepat mungkin.
 • Doktor anda juga akan memberikan anda senarai perkara yang anda boleh lakukan dan tidak dapat dilakukan. Ikutilah perkara-perkara ini supaya anda tidak mempunyai sebarang masalah.

  Dengan petua ini, melalui pembedahan lengan gastrik akan lebih mudah.