Asemula anda kurus, tetapi masih mempunyai muffin atas? Jika ya, buanglah skala itu dan tekan bilik berat! Orang-orang nipis sering membawa jenis lemak yang paling berbahaya. Anda tidak perlu saiz 20 menjadi obes.Masalah lemak yang kurus sebenarnya tidak mempunyai otot yang cukup dan terlalu banyak lemak. Gejala termasuk perut besar, lengan lentur, dan ketakutan kronik untuk mendapatkan berat badan. Tetapi apa lemak kurus?

Apa yang dimaksudkan dengan Lemak kurus?

Kebanyakan orang tidak pernah mendengar perkataan itu"Kurus lemak"  atau tidak tahu apa maksudnya. Terdapat perbezaan yang besar antara menjadi kurus dan sihat. Menurut para penyelidik, satu dari empat orang kurus metabolik gemuk. Oleh itu,mereka membawa terlalu banyak lemak dan otot kecil  kerana kardio yang berlebihan, kekurangan tidur, dan pemakanan yang lemah.

Jadi, apa yang kelihatan seperti orang kurus? Istilah ini menerangkan seseorang yang mungkin kelihatan nipis tetapi tidak sihat.Individu lemak kurus akan mempunyai badan yang langsing, lengan lulur, dan kaki ayam. Dia mungkin juga mempunyai lemak perut dan selulit.  Lemak biasanya terkumpul di sekitar hati, pankreas, dan usus. Keadaan ini dikenali sebagai lemak visceral. Walaupun ia tidak dapat dilihat, ia meningkatkan risiko penyakit jantung, rintangan insulin, diabetes, dan kematian awal.

Satu daripada empat orang kurus adalah "metabolik gemuk."

Sesetengah orang yang kurus lemak mengabaikan kesihatan mereka kerana mereka menganggap mereka baik kerana penampilan mereka. Orang lain berjuang untuk menjadi kurus bukannya sesuai, sehingga mereka kelaparan diri dan melakukan ton kardio setiap hari. Masalah lemak kurus menyerang wanita paling banyak kerana mereka sering takut untuk mendapatkan berat badan. Hasilnya, mereka mengikuti diet yang melampau dan mengelakkan mengangkat berat.

Walau bagaimanapun, lelaki juga boleh kurus lemak. Masalah ini agak biasa di kalangan ectomorphs. Ramai lelaki meletakkan terlalu banyak penekanan pada kardio dan melangkau berat badan. Ada yang mendakwa latihan kekuatan tidak sihat dan tidak semulajadi, jadi mereka hanya bergantung pada kardio. Lain-lain percaya bahawa cardio adalah kunci untuk membina enam pek.

Ingin tahu kebenaran? Diet rendah kalori dan kardio yang berlebihan tidak akan membantu anda mendapatkan abs ripped. Sebaliknya, anda akan mendapat lemak kurus.

Cara Menghilangkan Kurus"skinny fat woman"Look Fat

Ini kelihatan kurus-lemak adalah biasa di kalangan mereka yang tidak pernah melangkah ke gym untuk apa-apa jenis latihan berat badan. Sudah tentu, terdapat pengecualian kepada peraturan - sesetengah orang secara semulajadi kurus. Sama ada cara, mungkin untuk menghilangkan rupa kurus lemak dan membina otot tanpa lemak. Kuncinya adalah menggabungkan latihan kekuatan dengan pemakanan yang betul dan rehat.

Anda tidak akan menyingkirkan lemak perut dan buah dada lelaki dengan menghabiskan berjam-jam di atas treadmill. Diet rendah kalori dan kardio berlebihan tidak akan membantu anda membina enam pek. Begitu juga untuk wanita - anda tidak akan kehilangan lengan yang lusuh dan membina punggung yang sempurna dengan kelaparan diri sendiri dan melakukan kardio. Untuk kehilangan penampilan lemak kurus, berhenti memberi tumpuan pada berat badan anda dan mula mengepam besi!

Untuk kehilangan penampilan lemak kurus, berhenti memberi tumpuan pada berat badan anda dan mula mengepam besi!

Hentikan Running So Damn Banyak

Cardio tidak membuat badan. Berjalan, menaiki tangga, dan berbasikal sangat popular terutamanya kerana mereka membakar kalori. Walau bagaimanapun, ia juga menyebabkan kehilangan otot apabila dilakukan secara berlebihan.Untuk menghilangkan penampilan lemak kurus, rutin senaman anda perlu latihan kekuatan 80% dan 20% lain-lain lagi.

Berat badan sering kali menjadi hasil daripada membuat pilihan pemakanan yang lebih baik. Jika anda kurus lemak dan mempunyai perut yang besar, fokus pada diet anda dan bukannya mengutamakan kardio. Pada ketika ini, anda perlu membina otot.Melakukan terlalu banyak kardio akan mengubah anda menjadi orang yang gila, tulang kurus tanpa nada otot.

Mula Pam Besi

Buat latihan kekuatan keutamaan. Barbeku harus menjadi kawan terbaik anda. Jangan mencari perlindungan di gim gim mewah yang menjadikan kerja anda lebih mudah.Beban bebas merangsang pertumbuhan otot, meningkatkan keseimbangan anda, dan menguatkan inti anda dengan lebih baik daripada mana-mana mesin.  Ini terpakai kepada lelaki dan wanita. Latihan kekuatan akan meningkatkan metabolisme anda dan meningkatkan jisim otot, membantu anda mencapai fisiologi seimbang.

"lose the skinny fat look"Gunakan Pergerakan Kompaun

Lebih daripada 80% usaha latihan kekuatan anda harus pergi ke arah latihan kompaun, seperti jongkok, deadlift, akhbar bangku, push-up, dan pull-up.  Pergerakan ini melibatkan beberapa otot sekaligus, memberikan anda asas yang kuat. Secara umum, orang yang kurus lemak mempunyai lengan yang tipis, bahu sempit, dan pantat rata. Dengan melakukan latihan kompaun dan berat badan, mereka boleh memperbaiki kelemahan ini.

Untuk menghilangkan lengan, lakukan latihan pengasingan. Buang beberapa keriting sebelum mengakhiri senaman anda. Genggaman tebal dumbbell rods, curl tebal cip keriting, dan curl barbell adalah pilihan yang hebat.Matikan selama tiga hingga empat latihan untuk kelompok otot yang besar, dan dua atau tiga latihan untuk otot yang lebih kecil seperti bisep dan trisep.

Tonton Diet Anda

Hanya kerana anda kurus lemak itu tidak bermakna anda boleh makan apa sahaja yang anda mahukan. Itu bodoh! Berhenti menyalahgunakan kemajuan anda dengan pemakanan yang tidak baik. Makan terlalu banyak bermakna semakin kenyang.Diet anda perlu memasukkan makanan sebenar dengan nilai pemakanan yang tinggi. Ini termasuk daging tanpa lemak, ikan berlemak, sayur-sayuran berdaun hijau, nasi, kacang, biji dan telur.

Hilangkan gula halus dan makanan ringan dari diet anda. Bersihkan minuman ringan, nasi putih dan pasta, roti putih, makanan beku, dan buah gula tinggi. Belajar menjauhi karbohidrat anda di sekitar matlamat dan rutin senaman anda. Apabila ia datang kepada makanan, tumpuan kepada kualiti, bukan kuantiti. Hentikan minum kalori dan pilih air, teh, atau kopi dan bukannya soda.

Makan Lebih Protein

Makan banyak protein untuk menyokong pertumbuhan otot dan pembaikan.Semua makanan anda harus termasuk sumber protein bersama dengan sayuran. Isikan piring anda dengan makanan protein yang padat, seperti ayam belanda, ayam, daging lembu, salmon, tuna, putih telur, keju cottage, dan sayur-sayuran berdaun. Mempunyai goncang protein sebelum dan selepas bekerja. Jika anda mesti snek, pergi dengan sayuran mentah atau protein whey.

Sesiapa sahaja boleh menggunakan senaman lemak kurus dan tip diet untuk membina otot tanpa lemak. Pastikan anda mendapat banyak istirahat untuk membolehkan otot anda pulih. Elakkan situasi yang tertekan dan jangan terlalu banyak. Tekanan boleh menyebabkan banyak masalah, dari lemak perut ke migrain, keletihan, dan prestasi yang lemah. Berhenti makan dan minum seperti anak kuliah, berlatih keras, dan menetapkan matlamat yang realistik.