Adakah anda ingin mengetahui cara menghilangkan jerawat pada waktu malam? Sebelum anda menyiasat cara untuk membuang jerawat atau jerawat, penting untuk mengetahui fisiologi di belakangnya.

Punca Jerawat Anda Perlu tahu

  Bagi kebanyakan orang, jerawat hanyalah kesan kulit yang mengganggu hasil daripada penyakit organ penyebaran minyak dalam kulit. Secara keseluruhannya, organ-organ itu akan menjadi lebih teruk atau tidak dan hanya mula menyampaikan sejumlah besar minyak, yang membawa kepada rendaman organ. Ini minyak banyak menjejaskan organisme mikroskopik yang biasanya terdapat pada kulit dan menyebabkan pencemaran dan penularan pembuangan berikutnya. Ini adalah perkara yang menyebabkan zon menaik taraf asli pada kulit.

Apa yang Pimple?

  Jerawat adalah sedikit pustule atau papules. Jerawat adalah kecederaan kulit kecil atau kemerosotan kulit - mereka adalah organ sebaceous yang tercemar dengan mikrob, membengkak, dan seterusnya dengan pelepasan. Jerawat biasanya dikenali sebagai zits atau bintik.

Tanda-tanda biasa Jerawat dan Jerawat

Tanda-tanda biasa Jerawat dan Jerawat
Tanda-tanda biasa Jerawat dan Jerawat (Google Images)
  Jerawat berlaku apabila organ sebaceous, yang terletak di dasar folikel rambut, menjadi terlalu aktif. Bahagian-bahagian tubuh yang paling tidak bertahan adalah muka, belakang, bahagian tengah dan bahu. Jerawat adalah petunjuk ketara jerawat jerawat, terutamanya apabila berlaku pelarian.
 • whiteheads - Ia juga dikenali sebagai comedo tertutup.Ini adalah sedikit dan tinggal di bawah kulit, muncul sebagai sedikit, bahan teduh papules.
 • Liang tersumbat - Ia dikenali sebagai comedo terbuka.Ini adalah jelas ketara;mereka gelap dan muncul pada permukaan kulit.Beberapa individu tersilap menerima mereka yang dicipta oleh tanah, hasil daripada teduhan mereka, dan membersihkan wajah mereka overwhelmingly - ini tidak membantu dan boleh mengganggu kulit dan sering menyebabkan isu-isu yang berbeza.
 • papules - Ini adalah sedikit, kuat, mengetuk diselaraskan bahawa pendakian daripada kulit.Mengetuk sering merah jambu.
 • pustules - Ini adalah jerawat sarat dengan pelepasan.Mereka adalah jelas jelas pada permukaan kulit.asas adalah merah dan nanah adalah di atas.
 • tombol - Ini adalah morfologi yang serupa dengan papules.Tetapi ini adalah lebih besar daripada papules.Mereka boleh menjadi menyeksakan dan diimplan suatu tempat di dalam kulit.
 • sista - Ini adalah baik tanpa kesilapan ketara pada permukaan kulit.Mereka dimuatkan dengan nanah dan biasanya menyeksakan.Ia biasanya menyebabkan parut.

15 Pemulihan Semulajadi untuk menghilangkan Jerawat Semalaman

  Walaupun ramai yang menerima menggunakan bahan kimia yang kejam, pembersihan yang luar biasa dan juga ubat kulit yang dikendalikan oleh doktor dan ubat laser adalah pendekatan paling ideal untuk merawat jerawat yang jarang berlaku, biasanya ubat-ubatan ini hanya mengganggu masalah dan memburukkan lagi masalah. Oleh itu, untuk berjaga-jaga, penembusan terhad, di sini adalah ubat-ubatan biasa yang boleh membantu anda melepaskan jerawat atau jerawat dengan cepat dan mudah.

 1. Gunakan Ice Cubes   untuk mengeringkan jerawat cepat

  Untuk jerawat yang belum dijangkiti sepenuhnya, ais boleh digunakan untuk mengurangkan bengkak dan mendesak organ-organ minyak untuk mengikat dan menolak banyak minyak dan mikrob daripada organ yang terganggu.- Arah

 • Balut ais dalam sedikit kain dan mengadakannya pada kawasan kulit dipengaruhi untuk beberapa saat.
 • Memegang sehingga beberapa minit dan pengulangan metodologi.

Perhatian:   Sapukan ais sebanyak yang anda mahu sepanjang hari dan jerawat sepatutnya lari dalam sehari atau dua!


 1. Menggunakan madu   untuk menghilangkan jerawat cepat

Mask Madu (Untuk Muka)
Madu untuk muka (Google Images)
  Ia telah dikenal sebagai disinfektan khas dan dapat membantu merobohkan mikroba dalam organ minyak dengan cepat, berkhidmat untuk mempercepat metodologi mending.- Arah Gunakan aplikasi bersih yang bersih dan steril dan pasangkan madu semulajadi langsung ke kelemahan kulit, meninggalkannya selama kurang dari 30 minit sebelum mencuci dengan air suam.Perhatian:   Lebih-lebih lagi, anda boleh membuat pasta tebal dengan serbuk kayu manis dan gunakan campuran ini untuk kekal bersentuhan dengan jerawat dalam sekelip mata sebelum mencuci.
 1. Cuba Lemon Juice   untuk menghilangkan jerawat

Lemon Juice Jerawat
Lemon Juice Jerawat (Google Images)
  Satu lagi pendekatan yang luar biasa untuk menghilangkan jerawat adalah dengan menggunakan jus lemon baru. Ekstrak sitrus lembut akan berfungsi sebagai germicide dan membunuh organisma mikroskopik dalam organ semasa berfungsi sebagai astringen untuk melepaskan minyak yang berlebihan. Terdapat dua atau tiga pendekatan untuk menggunakan ubat rumah ini.- Arah   Gunakan swab kapas bersih, steril, gunakan jus lemon ke zon yang dipengaruhi sebelum anda tidur.Perhatian:   Untuk jerawat lebih banyak, buatlah campuran jus lemon dan serbuk kayu manis dan letakkan di jerawat selama sepanjang malam. Ini akan membantu melupuskan jerawat dengan cepat, tetapi tidak dicadangkan untuk individu yang mempunyai kulit sensitif.
 1. Guna Ubat Gigi   untuk menghilangkan jerawat air

Guna Ubat Gigi
Guna Ubat Gigi (Google Images)
  Ubat gigi adalah rawatan jerawat yang luar biasa. Ubat gigi digunakan sebaik-baiknya sebagai icing untuk bertemu dengan cepat. Ia adalah mustahak untuk diperhatikan bahawa gam putih mesti digunakan bukannya gel.- Arah   Sentuh beberapa ubat gigi putih ke kawasan kulit yang terpengaruh sebelum penginapan kecil yang aneh dalam sekelip mata, basuh dengan air sejuk pada waktu pagi. Sekiranya anda tidak pergi ke mana-mana tempat, anda boleh memperbaiki metodologi di tengah hari, biarkan ubat gigi bersentuhan dengan jerawat tidak kurang dari tiga puluh minit untuk berjaya.Nota: Ubat gigi boleh agak menjengkelkan pada kulit, jadi ia adalah penting bahawa anda menggunakan rawatan ini dengan berhati-hati, menggunakan teknik yang betul.Baca panduan ini sebelum anda mencuba kaedah ini.
 1. Cuba wap   untuk menghilangkan jerawat dan jerawat

Cuba wap
Cuba wap (Google Images)
  Ia mempunyai beberapa kelebihan yang menakjubkan untuk kulit, membuka liang-liang anda dan membuang semua perkara yang mengerikan. Fungsi ini mengagumkan bagi individu yang mempunyai jerawat.- Arah
 • Pada mulanya, isi periuk besar dengan air temp tinggi dari paip dan sesudah itu meletakkan muka anda supaya ia bersentuhan dengan stim yang semakin meningkat.Tidak bererti jika anda membenarkan kulit anda untuk bersentuhan dengan air panas kerana ini boleh menyebabkan nyanyian.

Perhatian:   Tunggu selama tiga puluh minit. Selepas itu gunakan pelembap di seluruh muka.


 1. Gunakan Tea Tree Oil untuk menghilangkan jerawat

Tea Tree Oil
Tea Tree Oil (Google Images)
  Minyak pokok teh adalah mengejutkan untuk merawat kulit keluar dan jerawat. Ia mempunyai ciri-ciri antibakteria yang membantu memerangi organisme mikroskopik yang menyebabkan masalah kulit. Selain itu, sifat pengurangannya membantu mengurangkan kemerahan dan gangguan jerawat. Ia juga menyelamatkan jerawat dan whiteheads kering.- Arah
 • Hanya terjun bola kapas di pokok teh minyak utama dan melihat ia di wilayah yang dipengaruhi.Flush muka anda mengikuti 15 hingga 20 minit.
 • Satu lagi pilihan adalah untuk campuran beberapa titik minyak pokok teh dalam 1 sudu Aloe Vera gel.Sapukan pada jerawat dan ketidaksempurnaan anda, meninggalkan ia selama 20 minit dan selepas itu basuh muka.

Perhatian:   Sekiranya kulit anda sensitif, anda harus mengelakkan minyak pokok teh.


 1. Bawang putih Ulas

Bawang putih
Bawang putih (Google Images)
Cengkeh bawang putih telah dihargai kerana rasa hebatnya dan kelebihan perubatannya. Ia dinyatakan mempunyai antibakteria pepejal, tetulang sel, antiviral dan bermusuhan terhadap sifat-sifat berjangkit, dan untuk menyokong stamina dan keimanan. Di Ayurveda, susunan pilihan preskripsi tempatan ke India, bawang putih mentah juga dilihat sebagai salah satu penyelesaian terbaik untuk kulit dewasa, dan penyembuh Ayurvedic bersumpah dengan bawang putih sebagai rawatan untuk parut peradangan jerawat dan sebagai sistem yang berdaya maju untuk mengekalkan kulit baru keluar daripada membentuk. Meskipun terdapat laporan Ayurvedic, terdapat berbagai testimoni individu yang menyarankan agar bawang putih mentah dapat membantu mencegah dan melepaskan jerawat, zat, bintik-bintik atau apa pun yang anda perlukan untuk memanggil musuh kecemerlangan semulajadi ini. Bawang putih adalah pengendali ejen pencegahan antivirus, antijamur, bersih dan kanser yang boleh membantu dalam rawatan cepat jerawat. Walau bagaimanapun, sulfur dalam bawang putih juga meningkatkan pendinginan jerawat.- Arah
 • Memotong ulas bawang putih kepada dua bahagian.
 • Gosok bawang putih pada jerawat dan meninggalkannya selama lima minit sebelum mencuci kulit dengan air suam.
 • Pengulangan rawatan beberapa kali setiap hari.

Perhatian:   Makan satu cengkih bawang putih mentah setiap hari juga dapat membantu membersihkan darah anda. Bagaimanapun, jangan makan terlalu banyak kerana ia boleh mengganggu perut.


 1. Baking Soda   Membantu Menghilangkan Jerawat Cepat

Baking Soda
Baking Soda (Google Images)
  Baking Soda adalah satu lagi penyelesaian rumah yang kuat untuk melepaskan jerawat dengan alasan ia menggalakkan mengupas kulit untuk memindahkan minyak yang banyak, dan sel-sel kulit mati. Ia mempunyai banyak kegunaan. Ia boleh digunakan sebagai antiperspirant, pasta gigi dan juga dalam pelbagai penyelesaian rumah untuk mengupas kulit. Keradangan jerawat mencipta apabila perkembangan mikroorganisma dan sel-sel kulit anda bersama-sama membawa jerawat bengkak. Bukan sekadar sebab keradangan kulit yang signifikan perhatian perhatian terhadap individu yang banyak, namun ia juga boleh menjadi tidak selesa. Sesetengah kuasa penjagaan kulit telah menimbulkan gudang untuk menjadi satu rawatan keradangan jerawat yang berjaya dan rejimen tindakan counteraktif. Ramuan dapur yang kerap boleh digunakan sebagai sebahagian daripada membuat topeng tebal menggunakan baking soda. Selimut muka buatan tangan asas yang dibuat dengan baking soda dapat membantu anda menguruskan kesulitan keluar kulit.- Arah
 • Membuat pes tebal dengan menggabungkan satu sudu teh baking soda dengan air atau jus lemon.
 • Mencuci kulit anda dengan baik, meninggalkan ia sedikit lembap.Memohon pes pada zon dipengaruhi dan membenarkan ia kering selama beberapa minit.
 • Basuh muka dengan air suam.
 • Pengulangan prosedur dua kali sehari untuk hasil yang cepat.

Perhatian:   Jangan cuba menyimpan pasta soda penaik pada kulit anda selama lebih dari beberapa minit kerana ia boleh mengakibatkan kekeringan atau mengganggu.


 1. Memohon Timun   untuk Menghilangkan Jerawat Naturally

Mask Timun Untuk Muka
Timun Untuk Muka
Timun adalah kaya dengan kalium dan vitamin, misalnya, A, C dan E. Ia juga mempunyai kesan penyejukan dan pengurangan pada kulit. Jus timun adalah penyembuh ciri yang digunakan sebagai sebahagian daripada banyak negara Timur Tengah dan Asia untuk membantu menyejukkan dan menyejukkan kulit.jus timun   juga bersesuaian untuk merawat kulit. Jus ini bermanfaat apabila ditelan, kerana suplemen yang terdapat dalam timun termasuk vitamin A dan kalium. Jus timun juga boleh menjadi berfaedah untuk keradangan kulit yang berterusan apabila disambungkan secara khusus kepada kulit.- Arah
 • Potong timun menjadi kepingan dan menyerap mereka air selama 60 minit.Makanan tambahan, sebagai contoh, vitamin A, kalium dan klorofil akan bertukar-tukar ke air.
 • Tekanan air dan minuman, atau menggunakan air untuk mencuci muka anda.

Perhatian:   Anda juga boleh menyediakan topeng muka dengan timun. Sapukan pes ini dan tunggu selama 15 minit. Basuh kulit anda dengan air suam. Ini akan membantu membersihkan kotoran anda dan juga bakteria dari liang-liang anda.


 1. Memohon Papaya   untuk menghilangkan Jerawat Bermalam

Mask Papaya Untuk Muka
Papaya Untuk Muka (Google Images)
  Papaya sangat baik untuk kulit dan anda akan mendapatnya sepanjang tahun. Ia adalah bahan organik yang lazat dan manis; konsistensi mash akan sama dengan penyebaran halus. Biasanya ia akan dikaitkan dengan berat 1 pound dan panjang 7 inci. Tisu di dalam pepaya akan menjadi teduhan oren dengan sedikit warna kuning atau merah jambu. Papaya berguna untuk kulit dan rambut. Ia mengandungi protein yang dikenali sebagai Papain yang membantu anda dalam memproses protein dengan berkesan. Ia digunakan sebagai pembetulan utama sebagai sebahagian daripada gusi menggigit dan seterusnya digunakan untuk membuat makanan tambahan. Papaya adalah produk semula jadi yang sihat yang menawarkan banyak keuntungan untuk kulit anda. Produk semulajadi pepaya mempunyai pelbagai sifat yang membantu dalam merawat jerawat. Ia adalah sumber yang baik dari agen pencegahan kanser vitamin A, dan ia mempunyai sebatian yang membantu mengurangkan kerengsaan dan menjadikan kulit anda halus dan licin.- Arah
 • Memohon pes betik ke atas jerawat.Tunggu selama 10 hingga 15 minit sebelum curahan ia di luar.
 • Untuk membuat topeng muka, anda perlu campuran beberapa keping betik dan termasuk sedikit madu.Memohon topeng ini seluruh dan gosok lembut.Biarkan ia kering dan selepas itu basuh muka.

Perhatian:   Guna topeng muka pepaya dua kali sehari untuk mendapatkan hasil yang cepat.


11. Menggunakan Apple cider cuka   untuk menghilangkan jerawat cepat
Apple Cider Vinegar
Apple Cider Vinegar (Google Images)
  Sekiranya anda ingin merawat jerawat, maka anda boleh mempertimbangkan cuka sari apel sebagai kuasa api. Mengapa? Ia membunuh mikroorganisma yang mungkin membawa kepada semua kesulitan dalam mana-mana. Ia juga menjadi dasar, dan paritas pH kulit anda, yang menjadikannya lebih sukar bagi mikrob untuk berkembang. Untuk menyelesaikannya ia adalah astringen, dengan cara yang sama seperti jus lemon, dan akan membantu melepaskan minyak yang terlalu banyak. Ingatlah itu, jangan membesar-besarkan dan mengeringkan kulit anda secara berlebihan.- Arah Basuh muka anda dengan air dan gunakan tuala untuk mengeringkan kulit anda. Dengan menggunakan bahagian cuka 1 bahagian hingga 3 bahagian air, dunk bola kapas ke dalam cuka dan sapukan secara khusus kepada ketidaksempurnaan. Biarkan selama tidak kurang dari 10 minit, atau dalam sekelip mata. Sapukan beberapa kali setiap hari.Perhatian:   Pakai toner kulit selepas memohon rawatan ini.
12.Gunakan Yogurt   untuk menghilangkan jerawat cepat
yogurt
Yogurt (Google Images)
  Yogurt adalah rezeki yang luar biasa yang luar biasa untuk sarapan pagi dan boleh juga dimakan sebagai penggemar bunyi. Jadi, kerana mungkin anda menyedari bahawa yogurt juga mempunyai keuntungan yang luar biasa untuk kulit anda apabila disambung secara topikal? Yogurt telah digunakan pada kulit untuk kelebihan kecemerlangan sejak zaman dahulu. Di India, penggunaan yogurt untuk kulit masih dianggap sebagai pendekatan yang mengagumkan untuk membersihkan keradangan jerawat dan jerawat. Sesungguhnya Cleopatra dari Mesir yang kuno terkenal dengan dia setiap hari susu mandi acrid yang menjadikan kulitnya berkilauan dan muda. Anda juga boleh memohon yogurt pada kulit anda untuk melepaskan jerawat- Arah   Dapatkan beberapa yogurt. Tambah beberapa jus lemon. Sapukan pada kulit anda dan cuci muka dengan lembut selepas 15 minit.Perhatian:   Anda perlu memohon campuran ini dua kali sehari.
13. Gunakan Aspirin   untuk sembuh cepat jerawat   Ia adalah menenangkan sehingga boleh menjadi pendekatan yang cepat dan tidak bermaya untuk membantu mengurangkan jerawat. Majoriti kita umumnya mempunyai ubat sakit kepala di sekitar rumah.- Arah   Pendekatan yang paling mudah untuk digunakan ialah membuat gam dengan 3 bahagian air ke 1 bahagian Aspirin. Sebaik sahaja campuran itu telah menebal mengambil Q-tip dan memohon kepada kawasan yang gementar. Campuran akan mengambil masa tiga puluh minit untuk menguatkan dan mula menurunkannya. Selepas itu cuci muka anda.Perhatian:   Sapukan campuran ini sekali sehari.
14. Aloe Vera Gel
Aloe Vera untuk Face (jerawat)
Aloe Vera Untuk Muka (Google Images)
  Bukan sekadar menggigil kulit anda, yang terasa luar biasa, ia mengurangkan kerengsaan dan kemerahan jerawat dan mengeluarkan kelembutan dari kulit anda.- Arah   Sapukan Gel Aloe Vera ke kawasan yang terjejas selama 15 minit.Perhatian:   Basuh muka anda selepas 15 minit dengan air suam.
 1.  Gunakan Olive Oil   untuk Membuat Jerawat Pergi Jauh Semalaman

Minyak zaitun untuk Face
Olive Oil (Google Images)
  Minyak zaitun mengandungi vitamin, anti-oksidan dan besi. Ciri-ciri minyak zaitun yang menenangkan juga menolong mencabut bekas luka kulit.- Arah
 • Anda perlu memohon minyak zaitun untuk parut anda sebelum tidur.
 • Ambil sedikit minyak zaitun dan berhati-hati dengan muka anda. Berkonsentrasi lagi pada bekas luka jerawat.
 • Kukuh selama beberapa minit sehingga masa anda dapat merasakan bahawa semua minyak telah dimakan oleh kulit anda.
 • Mengambil tuala yang bersih atau bahan dan letak ia ke dalam air suam.
 • Meletakkan tuala hangat pada muka anda untuk mendapatkan stim.
 • Lap minyak yang berlebihan lembut dengan kain. Jangan gosok bagaimanapun.

Perhatian:   Selepas 1-2 minit, basuh muka anda dengan air biasa.


Lain Mudah dan Terbukti Tips Yang Boleh Bantuan Anda Menghilangkan Jerawat Cepat

1. Membersihkan Kulit Menggunakan pembersih lembut, tidak kasar dan semula jadi untuk membersihkan leher, dada, muka dan bahagian belakang boleh membantu banyak menghilangkan jerawat secara semulajadi. Lebih baik untuk mengelakkan detergen dan agen sintetik lain. Menggunakan tangan sentiasa lebih baik daripada kain atau walaupun span.


2. Pembersihan Semulajadi   Memerah atau menusuk jerawat sering dicuba oleh ramai. Ini sangat berbahaya dan boleh menjadi tidak produktif. Ia akan merengsakan kulit dan boleh menyebabkan jangkitan dan pembentukan jerawat tambahan.
3. Pastikan liang Clear   Kulit memerlukan pernafasan dan menjaga liang-liang membantu banyak kulit berkhasiat dan menghilangkan minyak secara semulajadi. Lebih baik menggunakan produk kulit yang bebas minyak.
4. Telur Putih Telur   Putih telur diketahui mudah, kos efektif dan terbukti cara untuk membuang jerawat secara semulajadi. Bayi harus dipisahkan dari putih dan hanya putih yang harus disebat dan digunakan.
5. Orange Peels And Juice   Jeruk kaya dengan asid sitrik dan vitamin C. Oleh itu, menggunakan kulit oren dan mengambil jus daripada itu dan memohon pada muka boleh membantu membubarkan jerawat. Walau bagaimanapun, ia perlu dilakukan secara berkala dan berulang sekurang-kurangnya dua kali atau tiga kali sehari.
6. Campuran Daripada Madu Dan Strawberry   Strawberi adalah sumber yang kaya dengan asid salisilik dan oleh itu apabila dicampur dengan madu, ia dapat membantu banyak menghilangkan jerawat secara semulajadi. Ini kerana asid salisilik merangsang epidermis dan membantu mengurangkan kulit dengan lebih cepat. Ini membantu menyumbat bakteria yang membawa kepada peneutralan bakteria.
7. Papaya Boleh Membantu A Lot   Jerawat membina berlaku kerana pembentukan sel-sel mati dan tisu lemak berlebihan yang timbul daripada permukaan kulit. Apabila digunakan dalam bentuk mentah, pepaya mengandungi bahan yang dikenali sebagai papain. Ia adalah enzim yang kuat. Ia membantu mengurangkan keradangan dan juga membantu mencegah pembentukan sebum dan nanah.
8. Basil Leaves Boleh Jadi Cemerlang   Daun basil biasanya digunakan untuk memasak di Asia. Walau bagaimanapun, tidak ramai yang menyedari bahawa ia mempunyai sifat anti radang dan antioksidan yang sangat kaya. Ia juga mempunyai ciri-ciri anti-bakteria yang sangat kuat. Oleh itu, ia biasanya digunakan untuk rawatan jerawat dan merawat jangkitan yang menjadi kebal terhadap beberapa antibiotik. Ia memainkan peranan besar dalam mengawal bengkak jerawat.
9. Minyak Pokok Teh yang dicairkan Telah terbukti bahawa minyak pokok teh dicairkan boleh menjadi salah satu ubat paling berkesan untuk jerawat. Ramai orang mungkin tertanya-tanya bagaimana minyak boleh membantu mengurangkan jerawat. Tidak seperti minyak lain, minyak pokok teh melakukan kerja pelarut dan menembusi sebum kulit yang terkumpul di atas jerawat. Ia juga membantu untuk menyekat liang-liang dan juga membuang sel-sel mati. Ia juga dilengkapi dengan ciri-ciri antibakteria yang kuat.
10. Menggosok Dengan Tomato Boleh Membantu   Tomato mempunyai antioksidan kaya yang dipanggil lycopene yang melindungi kulit dan juga melakukan kerja anti-penuaan. Ia membantu melawan kemerahan kulit dan juga membaiki kerosakan selular.