Sayasaya membawa saya bertahun-tahun untuk mencari pencuci mulut karbohidrat yang rendah untuk setiap saat sepanjang hari. Selepas mencuba berpuluh-puluhresipi, Saya telah menemui gabungan hebat! Apa yang anda perlukan adalah putih telur, sekam psyllium, stevia, dan kayu manis. Untuk rasa tambahan, tambahkan pisang, epal, dan / atau walnut atau biji rami. Untuk menjadikannya lebih lembut, gunakan serbuk penaik. Bergantung pada berapa banyak telur yang anda gunakan, anda akan mendapat pancake besar atau dua panci sederhana yang akan membuatkan anda kenyang dan gembira.

Pancake karbohidrat yang rendah

Bahan-bahan:"egg white pancakes"

  • 5-6 telur putih
  • 2 sudu psyllium husk
  • Stevia (secukup rasa)
  • 1 epal atau pisang
  • Biji walnut atau flaks
  • A secubit serbuk penaik
  • Kayu manis

Arah:

Dalam pengisar, kacau putih telur, stevia, epal, dan serbuk penaik. Tambah campuran ke dalam kuali yang tidak melekat. Taburkan beberapa walnut atau biji rami di atasnya. Flipnya di sisi lain selepas 3-4 minit. Letakkannya di atas pinggan besar, tambah stevia dan kayu manis di atasnya, dan sajikannya hangat.

Lempeng karbohidrat rendah ini tidak dapat dinafikan. Rasa epal, kayu manis, dan walnut yang dipanggang akan menggembirakan deria anda. Secara peribadi, saya makan ini untuk makan malam atau bila-bila masa saya mempunyai keinginan gula. Hidangan yang besar, menjadikannya sesuai untuk mereka yang mempunyai selera makan yang besar.Jika anda benar-benar lapar, gunakan makanan flaks atau tepung oat bukan psyllium. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa tepung oat sedikit akan meningkatkan kandungan karbohidrat.

Cara Membuat Pancake Carb Tiada:

Jika anda memilih untuk tidak menggunakan buah-buahan, hanya campurkan putih telur dengan psyllium, kayu manis, dan stevia.Dengan cara ini anda akan mendapat protein tulen dengansifar karbohidrat.Anda juga boleh menambah serbuk protein untuk rasa tambahan.

Saya cadangkan psyllium kerana ia adalah sumber serat yang hebat dan tidak mempunyai karbohidrat. Ia juga memberikan pancake tekstur yang kaya, menjadikan mereka lebih banyak mengisi.