Dasar Privasi

Dasar privasi ini telah disusun untuk memberi perkhidmatan yang lebih baik kepada mereka yang bimbang tentang bagaimana 'Maklumat peribadi mereka' (PII) mereka sedang digunakan dalam talian. PII, seperti yang digunakan dalam undang-undang privasi AS dan keselamatan maklumat, adalah maklumat yang boleh digunakan sendiri atau dengan maklumat lain untuk mengenal pasti, menghubungi, atau mencari orang tunggal, atau untuk mengenal pasti individu dalam konteks. Sila baca dasar privasi kami dengan teliti untuk mendapatkan pemahaman yang jelas mengenai bagaimana kami mengumpul, menggunakan, melindungi atau mengendalikan Maklumat Pengenalan Peribadi anda menurut laman web kami.

Maklumat peribadi apa yang kami kumpulkan dari orang yang melawat blog, laman web atau aplikasi kami?

Apabila membuat pesanan atau mendaftar di laman web kami, sesuai, anda mungkin diminta untuk memasukkan nama, alamat e-mel atau butiran lain untuk membantu anda dengan pengalaman anda.

Bilakah kita mengumpul maklumat?

Kami mengumpulkan maklumat daripada anda apabila anda melanggan surat berita, mengisi borang atau memasukkan maklumat di laman web kami.

Bagaimanakah kita menggunakan maklumat anda?

Kami mungkin menggunakan maklumat yang kami kumpulkan daripada anda apabila anda mendaftar, membuat pembelian, mendaftar untuk surat berita kami, menjawab kaji selidik atau komunikasi pemasaran, melayari laman web, atau menggunakan ciri laman web tertentu dengan cara berikut:

  1. Untuk meningkatkan laman web kami agar dapat memberikan perkhidmatan yang lebih baik kepada anda.
  2. Untuk membolehkan kami memberikan perkhidmatan yang lebih baik kepada anda dalam menjawab permintaan perkhidmatan pelanggan anda.

Bagaimanakah kita melindungi maklumat pelawat?

Laman web kami diimbas secara tetap untuk lubang keselamatan dan kelemahan yang diketahui untuk membuat kunjungan anda ke laman web kami secepat mungkin. Maklumat peribadi anda terkandung di belakang rangkaian yang dijamin dan hanya boleh diakses oleh beberapa orang yang mempunyai akses istimewa hak kepada sistem sedemikian, dan dikehendaki menyimpan maklumat sulit. Di samping itu, semua maklumat sensitif / kredit yang anda berikan disulitkan melalui teknologi Secure Socket Layer (SSL).

Kami melaksanakan pelbagai langkah keselamatan apabila pengguna memasuki, mengemukakan, atau mengakses maklumat mereka untuk mengekalkan keselamatan maklumat peribadi anda.

Pautan pihak ketiga

Kadang-kadang, mengikut budi bicara kami, kami boleh memasukkan atau menawarkan produk atau perkhidmatan pihak ketiga di laman web kami. Laman pihak ketiga ini mempunyai dasar privasi berasingan dan bebas. Oleh itu, kami tidak bertanggungjawab atau liabiliti terhadap kandungan dan aktiviti laman web ini yang berkaitan. Walau bagaimanapun, kami berusaha untuk melindungi integriti laman web kami dan mengalu-alukan sebarang maklum balas mengenai laman web ini.

Google Adsense dan DoubleClick DART Cookie

Google, sebagai vendor iklan pihak ketiga, menggunakan kuki untuk menayangkan iklan di laman web ini. Penggunaan kuki DART oleh Google membolehkan mereka memberikan iklan kepada pelawat yang berdasarkan kunjungan mereka ke laman web ini serta laman web lain di internet.

Untuk memilih keluar dari kuki DART, anda boleh melawat dasar privasi iklan dan kandungan rangkaian Google di url berikut//www.google.com/privacy_ads.html  Penjejakan pengguna melalui mekanisme kuki DART tertakluk kepada dasar privasi Google sendiri.

Pengumpulan Maklumat Peribadi

Apabila melawat blog ini, alamat IP yang digunakan untuk mengakses tapak akan dilog bersama dengan tarikh dan masa akses. Maklumat ini semata-mata digunakan untuk menganalisis arah aliran, mentadbir tapak, mengesan pergerakan pengguna dan mengumpulkan maklumat demografi yang luas untuk kegunaan dalaman. Paling penting, mana-mana alamat IP yang direkodkan tidak dikaitkan dengan maklumat yang dapat dikenal pasti secara peribadi.