Adakah anda mengalami kesukaran untuk mengurangkan berat badan? Anda tidak bersendirian. Terdapat orang yang berlainan di seluruh dunia yang mempunyai masalah ini juga. Kebanyakan orang tidak tahu di mana untuk memulakan supaya mereka hanya berputus asa. Walaupun terdapat beberapa orang yang memeluk badan mereka yang curvy secara semulajadi, sesetengah orang ingin menurunkan berat badan bukan kerana mereka mendapati diri mereka gemuk tetapi kerana mereka mahu menjadi sihat. Sekiranya anda bertekad untuk menurunkan berat badan, anda harus terlebih dahulu menerima bahawa tiada penyelesaian yang mudah. Anda mungkin mengandaikan bahawa anda perlu mencari pil yang betul atau minuman yang betul yang akan membantu menggalakkan penurunan berat badan tetapi walaupun ini akan berkesan buat sementara, masa akan datang apabila mereka berhenti bekerja. Sel lemak anda yang tidak pernah pergi, akan mula mencari makanan lebih banyak. Lebih banyak yang anda makan, semakin besar yang anda akan dapat selepas itu. Terdapat beberapa perubahan gaya hidup yang anda akan buat dan bersedia kerana ia tidak akan mudah. Sebaik sahaja anda membiasakan diri dengan tabiat ini, lebih mudah kehilangan berat badan berlebihan yang telah anda perolehi dan mengekalkannya. Anda akan dapat merasa sihat dan tetap sihat untuk jangka masa yang panjang. Berikut adalah beberapa tabiat yang perlu anda mulakan sekarang:

9 Habits untuk Bantuan Anda Kurangkan Berat Cepat
9 Habits untuk Bantuan Anda Kurangkan Berat Cepat (Google Images)

9 Habits untuk Bantuan Anda Kurangkan Berat Cepat

 1. Makan 5-6 hidangan tiap-tiap hari bukan 3 makanan yang besar

  Dari permulaan masa, orang disyorkan untuk makan tiga kali. Sejak beberapa tahun yang lalu, orang telah makan makanan yang lebih besar dan lebih besar dan ini telah menyumbang kepada peningkatan berat badan orang ramai. Untuk menghentikan ini daripada berlaku, anda disyorkan untuk mengambil kira-kira 5 - 6 hidangan kecil setiap hari. Apabila anda melakukan ini, anda mempunyai kecenderungan untuk makan lebih kecil kerana anda masih berasa lebih kenyang. Anda juga akan mengambil kalori yang lebih rendah daripada biasa.

 • Apabila anda makan 5- 6 hidangan setiap hari, badan anda mengeluarkan jumlah yang lebih kecil insulin yang akan membantu anda berasa lebih kenyang daripada biasa.
 • Apabila anda mempunyai gula darah yang stabil, anda tidak akan berasa terlalu lapar.
 • Makan 5 - 6 kali sehari juga akan mengurangkan keinginan anda untuk produk makanan yang tidak sihat.

 1. Jangan sekali-kali lupa untuk makan sarapan pagi

Sarapan
Sarapan (Google Images)
  Akan ada hari apabila bangun pagi, sarapan pagi adalah perkara terakhir di fikiran anda. Kebanyakan orang akan mencari kopi pada waktu pagi kerana mereka merasakan bahawa mereka hanya boleh berfungsi apabila kopi cukup memberi tenaga kepada mereka. Apabila anda makan sarapan namun, ini boleh menjadi baik untuk sistem anda. Cuba letakkan banyak pemikiran ke dalam sarapan pagi yang anda akan makan setiap hari kerana ini akan membuat perbezaan yang besar.
 • Mencari sarapan yang akan memberi anda nutrien yang anda perlukan tanpa pembungkusan pound tambahan.Contohnya, anda mungkin ingin mencuba oat semalaman dengan biji chia, sedikit vanila dan susu rendah lemak.Kemudian makan ini beberapa kali setiap minggu.Ia akan dikenal pasti oleh badan anda dan akan membantu anda menurunkan berat badan akhirnya.
 • Cuba untuk makan sarapan pada masa yang sama setiap hari kerana ini akan membantu mewujudkan satu rutin yang akan membolehkan badan anda untuk melihat ke hadapan untuk sarapan pagi apabila anda bangun.
 • Termasuk protein yang mencukupi dan serat dari semasa ke semasa dengan makanan sarapan anda supaya anda akan berasa lebih kenyang sepanjang hari.

 1. Mengambil makanan berkalori tinggi berhati-hati

Jika anda selalu menggunakan produk makanan yang tinggi kalori sebelum anda memutuskan bahawa anda ingin menurunkan berat badan, anda tahu bahawa anda perlu mengubahnya pada masa ini. Anda hanya boleh mengambilnya jika anda telah mencapai sesuatu yang baik untuk diri anda sendiri atau ketika ada majlis-majlis khas tetapi pada hari-hari biasa, tetaplah diet anda. Selepas beberapa lama, anda akan menyedari bahawa anda tidak lagi menginginkan produk makanan ini.

 • Jika anda tidak boleh bertahan sehari tanpa gula-gula, anda boleh mempunyai yogurt dengan buah-buahan segar bukan makan semangkuk besar ais krim coklat.
 • Jika anda ingin mempunyai beberapa cip, cari cip yang lebih sihat yang dibuat daripada bahan lain selain daripada kentang.
 • Apabila makan makanan, mengelakkan orang-orang yang Ried kerana ini mempunyai lebih banyak lemak.

 1. Ketahui cara anda boleh makan perlahan-lahan

Buckwheat Diet - Kurangkan Berat
Buckwheat Diet - Kurangkan Berat (Google Images)
  Berapa cepatkah anda makan apabila anda bersama keluarga anda atau bahkan ketika anda bersendirian? Terdapat beberapa orang yang boleh makan dalam masa beberapa minit kerana mereka tidak mengunyah makanan mereka dengan baik. Pengajian menyemai bahawa orang yang makan dengan cepat akan mengambil lebih banyak makanan daripada mereka yang makan dengan perlahan. Apabila anda makan perlahan, anda akan segera merasa jika anda kenyang.
 • Anda disyorkan untuk mengunyah makanan dengan kira-kira 10 kali sebelum anda menelannya.
 • Jangan letakkan terlalu banyak makanan pada garpu atau sudu anda dengan segera.
 • Makan lebih perlahan boleh menjadi lebih berkesan jika anda makan dengan seseorang yang anda boleh bercakap dengan kerana anda akan meletakkan peralatan anda lebih kerap.Ingat bahawa anda disyorkan untuk meletakkan peralatan anda selepas anda mengambil gigitan.

 1. Minum banyak air tiap-tiap hari

  Adakah anda menyedari bahawa air sangat bermanfaat untuk anda? Terdapat banyak orang yang tidak suka air minuman kerana rasa tetapi air ca membuat banyak perubahan dengan badan anda. Apabila anda minum air, anda akan mengeluarkan toksin anda lebih cepat dari badan anda.

 • 8 - 10 gelas air setiap hari pasti akan membantu tetapi ia boleh berubah bergantung kepada jenis badan anda, berat badan dan ketinggian anda.
 • Jika anda tidak suka rasa yang jelas air, anda masih boleh mengambil cecair dengan memasukkan sup jelas sebagai sebahagian daripada diet anda.Mungkin anda boleh meletakkan sup bayam dan beberapa bawang a.
 • Anda juga boleh minum 2 cawan air sebelum setiap waktu makan supaya anda akan terasa penuh.Ini akan membantu anda mengambil jumlah yang lebih kecil makanan.

 1. Membeli-belah runcit selepas makan
Membeli-belah selepas makan
Membeli-belah selepas makan (Google Images)
Adakah anda menyedari bahawa setiap kali anda akan adakah anda membeli-belah runcit sebelum makan, bil anda akan menjadi lebih tinggi?Ini adalah kerana anda menjadi lebih menarik untuk pelbagai produk makanan yang anda akan melihat di pasar raya.Anda akan mempunyai kecenderungan untuk mendapatkan lebih banyak daripada biasa.Makanan ringan yang anda akan mendapat bukan betul-betul sihat sama ada.
 • Ia juga adalah yang terbaik jika anda menyediakan suatu senarai perkara-perkara yang anda perlukan untuk membeli-belah lebih awal supaya anda tidak akan melampaui apa yang anda tulis.
 • Ambil masa untuk membaca fakta pemakanan tentang barangan yang anda akan memilih dari pasar raya.Selagi anda mempunyai pengetahuan tentang apa yang baik untuk anda dan apa yang tidak, anda akan dapat untuk memilih barangan yang betul untuk meletakkan dalam troli anda.
 • Apabila anda mempunyai terlalu banyak makanan di rumah anda, jangan belanja lagi.

 1. Kumakan   dari pinggan

  Anda mungkin berfikir pada ketika ini bahawa ini adalah di mana anda akan sentiasa makan makanan anda tetapi akan ada saat-saat apabila anda merasa perlu makan dari mangkuk atau di beberapa tempat, anda boleh makan dari daun pisang. Apabila anda menukar item di mana anda akan meletakkan makanan anda, anda akan mempunyai kecenderungan untuk makan lebih banyak.

 • Ingat bahawa apabila anda makan makanan ketika berdiri, makan yang anda mempunyai akan dilupakan.Anda masih boleh mencari makan lain selepas itu.
 • Jangan makan dari pakej kerana mereka akan mempunyai kecenderungan untuk menjadikan makanan anda kelihatan lebih kecil daripada yang sebenarnya.
 • Apabila anda makan dari pinggan, anda akan sedar menikmati makanan anda dan anda akan teruja lebih juga.

 1. Jangan makan selepas makan malam

Donat manis
Donat manis (Imej Google)
  Ini harus menjelaskan diri sendiri tetapi masih terdapat beberapa orang yang tidak dapat menolong diri mereka, mereka masih suka makan selepas makan malam terutama jika mereka tidak dapat menghentikan keinginan mereka. Apabila anda makan selepas makan malam, anda akan mempunyai kecenderungan untuk mengemas lebih banyak kalori daripada apa yang perlu anda makan sepanjang hari.
 • Jika anda masih berasa lapar, anda boleh mencapai untuk minuman yang agak lazat kerana ini akan membantu menghilangkan keinginan tanpa banyak kalori.
 • Anda juga boleh mengambil teh chamomile sebagai gantinya. Ini akan membantu meredakan anda dan ia mempunyai rasa yang menyenangkan yang anda akan suka.
 • Anda juga boleh makan gula-gula keras jika anda mahu sesuatu yang anda boleh rasakan di dalam mulut anda.
 • Berus gigi anda 30 minit selepas anda makan malam.

 1. Jika anda snek sepanjang hari, Ini boleh dianggap sebagai salah satu makanan anda

Walaupun anda disyorkan untuk makan 5 - 6 kali sehari, ingat bahawa anda tidak boleh mengambil makanan kecil dan masih mengambil sedikit makanan sepanjang hari. Ia akan menjadi seperti makan 7 - 8 kali dan ia akan menjadi terlalu banyak untuk awak anda ambil.

 • Cobalah untuk menghadkan makanan ringan anda dan cuba membuat snek anda juga kecil.
 • Beri perhatian kepada makanan ringan yang anda akan makan.
 • Adalah lebih baik untuk mempunyai makanan ringan yang terdiri daripada karbohidrat kompleks dengan sedikit protein.

  Dengan semua tabiat yang anda akan mula lakukan, anda tahu bahawa kesihatan anda dapat bertambah baik dan anda akan kehilangan berat badan berlebihan yang telah anda perolehi.