Bagaimana untuk menggunakan minyak kelapa untuk jangkitan yis? Anda mungkin telah sedar pada masa kini bahawa terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan dengan minyak kelapa.Minyak kelapa sentiasa digunakan untuk banyak ubat-ubatan.Anda boleh menjangkakan bahawa minyak kelapa boleh digunakan untuk rambut dan sudah tentu untuk kulit.

Anda perlu tahu bahawa minyak kelapa juga boleh digunakan untuk menghilangkan kulat. Ia juga mudah untuk dimasukkan ke dalam diet anda kerana mudah untuk menambah jenis makanan yang anda perlukan. Daripada menggunakan minyak sayuran biasa, anda mungkin perlu menggunakan minyak kelapa sebagai ganti. Terdapat juga beberapa orang yang mengambil beberapa sudu minyak kelapa setiap hari. Sudah tentu, ada juga beberapa suplemen minyak kelapa yang ada.

Adakah anda tahu minyak kelapa paling banyak digunakan? Ia digunakan untuk menghilangkan jangkitan yis. Ini bermakna bahawa jika anda mengalami jangkitan yis, ini sepatutnya menjadi yang pertama yang anda perlu periksa.

Jenis Asid Lemak Tersedia

Terdapat beberapa jenis asid lemak yang boleh didapati seperti berikut:

 • Asid Capric
 • Asid laurik
 • Asid caprylic

Asid lemak ini boleh menjadi berkesan untuk menghilangkan Candida Yeast.

Minyak Kelapa untuk Jangkitan Yis

Sebab Mengapa Minyak kelapa adalah Berkesan Terhadap Jangkitan Yis

Anda perlu tahu sebelum menggunakan minyak kelapa menjadi sebab utama mengapa ia berkesan terhadap jangkitan yis. Berikut adalah beberapa sebab mengapa ia harus menjadi penyelesaian utama untuk jangkitan yis ketika datang ke rumah remedi:

 • Ini boleh menjadi berkesan dalam membuat sistem imun anda kuat.

Anda mungkin akan menjadi lebih terjejas oleh keadaan tertentu dan penyakit jika sistem imun anda tidak cukup kuat. Anda perlu memastikan bahawa sistem imun anda akan tetap kuat untuk melawan jangkitan yis serta penyakit-penyakit lain yang anda mungkin terdedah kepada dari masa ke masa. Minyak kelapa dapat meningkatkan jumlah vitamin dan mineral yang dimiliki oleh tubuh.

 • Membentuk lapisan pelindung.

Adakah anda tahu bahawa minyak kelapa boleh membentuk lapisan perlindungan untuk memastikan kulit yang terjejas oleh jangkitan yis akan dilindungi. Ini dikatakan sama dengan menggunakan beberapa krim dan lotion yang juga bertujuan untuk melindungi lapisan kulit. Ini masih boleh memberi manfaat walaupun jangkitan yis telah menyerang kulit untuk jangka masa yang panjang.

 • Mengurangkan jumlah gula yang kulat boleh mengakses.

Pernahkah anda terfikir mengapa kulat sentiasa menjadi salah satu perkara yang sukar untuk melawan apabila ia sudah pada badan?Ini kerana ia memakan gula dan sudah tentu, badan itu mempunyai banyak gula.Penggunaan minyak kelapa akan membuat ia lebih sukar untuk kulat untuk makan gula itu ia tidak boleh bertahan selama yang boleh.Selain daripada penggunaan minyak kelapa, satu lagi cara untuk mengurangkan jumlah gula bahawa badan itu mempunyai adalah untuk memastikan bahawa pengambilan karbohidrat akan dikurangkan.

Terdapat sebab-sebab yang berbeza mengapa minyak kelapa boleh berkesan terhadap jangkitan yis tetapi ingat bahawa walaupun anda membandingkannya dengan penyelesaian lain yang mungkin, ini mungkin menjadi yang terbaik untuk keperluan anda.

Kaedah pada Bagaimana untuk Menggunakan Minyak Kelapa Merawat Jangkitan Yis

Minyak Kelapa

Terdapat kaedah yang berbeza yang boleh anda lakukan untuk merawat jangkitan yis anda pada waktu yang paling cepat. Marilah kita membincangkan pelbagai kaedah supaya anda boleh memilih mana yang paling sesuai untuk anda.

 1. Termasuk Minyak Kelapa di Diet Anda

Adakah anda tahu bahawa pengambilan harian minyak kelapa boleh membantu anda dengan pelbagai keadaan kesihatan? Ini juga termasuk jangkitan yis anda sehingga anda tahu bahawa anda akan dapat mempunyai jenis nutrien yang anda perlukan dari minyak kelapa.

 • Anda perlu mengambil kira-kira 5 sudu besar minyak kelapa setiap hari.Anda boleh memilih untuk melakukan ini dengan menggunakan minyak kelapa untuk memasak seperti yang dinyatakan sebelum ini atau anda boleh memilih untuk mengambilnya sebelum makan.
 • Anda boleh mencubanya dengan minuman yang anda minum walaupun anda mungkin tidak mahu mencampurkannya dengan air kerana ia akan merasakan hambar.
 • Anda juga boleh menambahnya ke bijirin anda atau oat anda.
 1. Gunakan Minyak Kelapa sebagai Rawatan Topikal

Anda harus ingat bahawa minyak kelapa juga boleh berkesan apabila anda meletakkannya di kawasan yang terkena topically.

 • Pertama pastikan bahawa anda akan membersihkan kawasan yang terjejas oleh jangkitan yis.
 • Anda perlu mengeringkan kawasan terlebih dahulu sebelum anda boleh memohon minyak kelapa.
 • Sapukan minyak kelapa pada kawasan yang terjejas.
 • Ingat bahawa ini perlu diaplikasikan pada kulit selama 2 - 3 kali sehari setiap kali anda fikir anda perlu.
 1. Basuh dengan minyak kelapa

Jika sekiranya anda tidak suka meninggalkan minyak kelapa di kulit anda untuk tempoh masa yang panjang, pilihan lain yang anda mungkin ada adalah dengan mencuci dengan minyak kelapa.

 • Anda perlu untuk meletakkan minyak kelapa pada air suling.
 • Jumlah minyak kelapa yang anda akan meletakkan di atas air akan bergantung kepada jumlah air yang anda akan mencuci dengan.
 • Basuh dengan minyak kelapa dan air.
 • Anda juga boleh memilih untuk menggunakan tampon yang dicelup ke dalam minyak kelapa jika anda ingin kesan minyak kelapa untuk menjadi lebih kuat daripada biasa.
 1. Ambil minyak kelapa atau makanan tambahan.

Sekiranya anda seperti sesetengah orang yang tidak boleh mengambil minyak kelapa setiap sudu, anda boleh memilih untuk mengambil minyak kelapa dalam bentuk kapsul atau suplemen. Kapsul biasanya mengandungi minyak kelapa murni manakala makanan tambahan biasanya dicampur dengan nutrien dan mineral lain yang juga penting untuk kesihatan anda. Keputusan yang anda inginkan sangat bergantung pada anda.

 • Apabila mengambil kapsul minyak kelapa, ingatlah untuk mengambilnya pada waktu malam kerana mereka mungkin mencairkan pada siang hari.
 • Anda juga mungkin perlu meletakkan beberapa pad jika dalam kes minyak akan pecah semalaman.
 • Apabila mengambil suplemen, hanya ikut cadangan yang telah ditetapkan oleh pengeluar untuk maklumat lanjut.

Bagaimana untuk Menggunakan Minyak Kelapa untuk Rawatan Jerawat

20 Perkara Yang Hanya Splendid Boleh Anda Lakukan dengan Minyak Kelapa

Bagaimana untuk Menggunakan Minyak Kelapa untuk Berat Badan di Rumah

Anda harus ingat bahawa sekiranya anda tidak berpuas hati dengan menggunakan minyak kelapa sahaja tetapi anda masih mahu terus menggunakan ubat semulajadi, anda boleh memilih untuk bercampur dengan minyak kelapa dengan minyak kayu manis. Ini perlu digunakan secara topikal yang bermaksud bahawa anda akan meletakkannya di kawasan yang terkena kulit anda. Ingatlah bahawa apabila menggunakan minyak kayu manis, titisan minyak kayu manis yang akan anda gunakan sepadan dengan minyak kelapa.

Selain daripada minyak kelapa, mungkin masih terdapat ubat rumah lain yang boleh anda cuba. Cuka cider epal adalah penyelesaian yang popular juga walaupun kebanyakan orang lebih suka menggunakan minyak kelapa terlebih dahulu sebelum mencuba remedi rumah lain.