Adakah anda pernah tertanya-tanya bagaimana beberapa produk yang tidak memberikan perhatian khusus untuk kadang-kadang boleh memberi anda beberapa faedah?Ini adalah kes dengan cuka epal cider.Ia dikenali yang memberi banyak kesan yang baik.Ini adalah sebab mengapa banyak remedi rumah semula jadi termasuk penggunaan epal cider cuka mungkin kerana ia boleh digunakan untuk pelbagai artikel things.This menunjukkan kepada anda bagaimana untuk menghapuskan ketuat menggunakan cuka epal cider.

Sehingga sekarang, mari kita memberi tumpuan kepada salah satu kegunaan utama epal cider cuka iaitu untuk membuang ketuat pada bahagian-bahagian yang berlainan di badan.Sebelum anda menjadi benar-benar teruja dan mula mendapat cuka epal cider, ingat bahawa bertentangan dengan kepercayaan popular, apple cider cuka tidak membunuh virus (Human Papilloma Virus) yang menyebabkan ketuat.Sebaliknya, apa yang ia adalah ia peels ketuat dari kulit yang sihat dan dalam proses mengelupas;sebahagian besar virus boleh datang dengan ia.

Ketuat boleh menjadi sangat sedap dan tidak seperti jerawat di mana terdapat banyak krim, toner, astringen dan produk kecantikan lain yang boleh digunakan untuk membuat mereka pergi, ketuat tidak memberi orang banyak pilihan. Bagi sesetengah orang, mereka mengambil rawatan seperti pengalkilan tetapi ini boleh menyebabkan banyak wang bergantung kepada jumlah ketuat yang boleh ditemui pada kulit. Warts sebenarnya adalah masalah kulit yang paling dicari kedua di Internet dan hakikat bahawa anda sedang membaca ini sekarang bermakna anda juga ingin menyingkirkannya secara semula jadi.

Buang Ketuat Menggunakan Apple Cider Vinegar

Prosedur membuang ketuat dengan Penggunaan Apple Cider Vinegar

Anda mungkin telah teruja untuk mengetahui proses yang tepat mengenai cara menggunakan cuka epal cider boleh membantu dalam penyingkiran ketuat.Pertama, anda perlu ingat bahawa bahan-bahan yang anda akan menggunakan untuk prosedur itu perlu digunakan untuk prosedur ini sahaja.Jika anda menggunakannya untuk perkara yang lain, ini mungkin menyebabkan virus muncul semula pada kulit. Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ambil:

 1. Basuh bahagian badan yang menghidap ketuat dengan teliti.Anda perlu ingat untuk membasuh tangan anda dan juga untuk mengelakkan bakteria ke dalam melakukan hubungan dengan kulit.
 2. Mengambil satu cawan epal cider cuka dan campurkan dalam air.
 3. Meletakkan cuka epal cider di kawasan yang terjejas dengan menggunakan bola kapas.Jangan ingat bahawa jika anda boleh berjemur di bawah bahagian badan yang menghidap ketuat pada semangkuk dicairkan cuka epal cider, ini adalah okay juga.
 4. Biarkan cuka epal cider di kawasan yang terjejas kulit selama kira-kira 20 minit.
 5. Lakukan ini setiap hari sehingga anda mula melihat perubahan yang ketara dengan ketuat yang ada pada badan anda.

Bagi mereka yang ingin merendam, prosedur ini hanya boleh berfungsi dengan baik untuk mereka yang mempunyai ketuat pada tangan dan kaki mereka kecuali sudah tentu anda boleh berada dalam satu kedudukan untuk merendam sebahagian tubuh anda selama lebih kurang 20 minit atau lebih.

Jika sekiranya anda tidak mempunyai 20 minit setiap hari untuk melakukannya kerana anda sibuk dengan kerja atau anda sentiasa keluar, di sini adalah satu lagi prosedur yang akan membolehkan anda untuk menghilangkan ketuat anda ketika anda sedang tidur masih dengan penggunaan epal cider cuka .

 1. Sekali lagi, basuh bahagian tubuh anda yang mempunyai ketuat memastikan bahawa ia adalah bersih.
 2. Basuh tangan anda juga.
 3. Gunakan cuka sari apel tulen kali ini dan basuh bola kapas ke dalamnya.
 4. Letakkan bola kapas pada yang terjejaskawasan kulit .Jika anda mempunyai banyak ketuat yang anda perlu mengeluarkan, anda mungkin mahu bola kapas yang berasingan bagi setiap kawasan.Meletakkan pembalut yang lebih bola kapas untuk menyimpan bola kapas di tempat.
 5. Pastikan bola kapas dan pembalut setiap malam.
 6. Adakah ini setiap malam sebelum tidur supaya anda boleh melihat perubahan yang ketara dalam bagaimana ketuat anda kelihatan seperti.
 7. Ulangi proses ini sehingga anda mula melihat bahawa ketuat anda berubah menjadi hitam.
 8. Walaupun ketuat anda sudah mula mengelupas, terus melakukan penyingkiran ketuat pada kulit dengan menggunakan bola kapas dan cuka epal cider.
 9. Walaupun ketuat anda telah dikupas, terus melakukan proses ini di kawasan-kawasan yang pernah menghidap ketuat.Ini akan membantu memastikan bahawa virus itu tidak akan kembali.
 10. Buang bahan yang anda gunakan untuk keseluruhan prosedur.

Ingat bahawa dengan kedua-dua prosedur yang disebutkan di atas, rasa sakit yang mungkin dirasakan oleh orang ramai boleh berbeza-beza. Sebagai contoh, ada kalanya orang tidak merasa sakit tetapi ada juga masa ketika melakukan prosedur boleh menyakitkan terutama bagi orang yang mempunyai banyak ketuat.

Penyingkiran Wart

Tahap Penyingkiran Wart Anda Perlu Tahu

Semasa melakukan prosedur secara berterusan setiap hari atau setiap malam, anda perlu bersiap sedia untuk kemungkinan penyingkiran kutil yang mungkin anda alami. Inilah peringkat:

Peringkat 1 : Ketuat ini akan mula membengkak disebabkan kehadiran berterusan cuka epal cider.bengkak boleh datang dengan sedikit berdenyut yang pasti akan dirasai oleh badan.Jangan ingat bahawa jika anda tidak merasa peringkat ini, menganggap diri anda bertuah kerana ini bermakna bahawa anda akan mengalami penyingkiran ketuat sakit percuma.

Peringkat 2 : Ketuat akan mula kelihatan berbeza. Anda mungkin melihat bahawa ia sudah bertukar menjadi hitam. Sekiranya anda mempunyai beberapa ketuat di sesetengah kawasan, anda mungkin melihat bahawa sesetengah telah menghitam sementara yang lain masih mempunyai warna semulajadi kerana penyingkiran ketuat mungkin berbeza-beza.

Peringkat 3: Ketuat akan mula mengelupas. Pada ketika ini, anda mungkin tergoda untuk membuang ketuat pada anda sendiri tetapi ingat bahawa jika anda cuba untuk mengeluarkannya ketika belum siap untuk dikeluarkan, beberapa bahagian ketuat masih boleh ditinggalkan . Ini sekali lagi akan tumbuh menjadi ketuat matang yang anda akan sekali lagi, perlu dikeluarkan.

Mengeluarkan Ketuat Genital?

Bagi sesetengah orang, mereka merasakannyaketuat alat kelamin   biasanya disebabkan oleh penyakit kelamin yang juga boleh dihapuskan dengan melakukan kedua-dua prosedur yang disebutkan di atas tetapi anda sangat berkecil hati kerana melakukan ini kerana ketuat kelamin adalah berbeza. Ketuat genital tidak boleh dikeluarkan dengan menggunakan ubat rumah seperti cuka sari apel. Jika sekiranya ia adalah ketuat alat kelamin yang anda ingin dikeluarkan dari tubuh anda, dapatkan nasihat doktor anda untuk memperoleh pandangan.

Sifat asid cuka cider epal telah memungkinkan kulit mengupas dan virus bersama-sama dengan ketuat itu dikeluarkan dalam proses. Sekiranya anda tidak ingat bagaimana ia dirasakan menjadi bebas kutil, sekarang adalah masa yang anda mesti mula melihat perbezaannya. Selepas anda melakukan prosedur menghilangkan ketuat menggunakan cuka sari apel, anda tidak perlu risau lagi mengenai ketuat.