Bagaimana untuk membuat hidung anda kelihatan lebih kecil? Anda perlu sedar bahawa hidung anda sentiasa boleh kelihatan berbeza daripada orang lain.Anda boleh memperoleh hidung ahli keluarga anda atau anda mungkin mempunyai hidung yang unik anda sendiri.Jika anda merasakan bahawa hidung anda terlalu besar dan anda akan perlu untuk mengurangkan saiz hidung anda, adakah anda tahu bahawa terdapat perkara-perkara yang berbeza yang boleh anda lakukan supaya anda boleh mempunyai hidung yang lebih kecil?

Sesetengah telah membangunkan harga diri yang rendah kerana mereka tidak menyukai hidung hidungnya. Mereka sentiasa membandingkan hidung mereka dengan hidung orang lain walaupun mereka tahu bahawa ini adalah sesuatu yang tidak boleh mereka lakukan. Jika anda mempunyai masalah yang sama, anda perlu tahu bahawa terdapat beberapa penyelesaian yang tersedia.

Beberapa perkara yang boleh anda lakukan adalah perkara yang anda boleh lakukan dengan mudah di rumah sementara ada juga beberapa perkara yang boleh anda lakukan yang dapat mengubah penampilan keseluruhan hidung secara dramatik. Adakah anda ingin tahu bagaimana anda boleh melakukan ini? Berikut adalah beberapa langkah yang perlu anda ambil:

Membuat hidung anda kelihatan lebih kecil

Bagaimana Membuat Hidung Anda Lihat lebih kecil

 1. Memerah dan Membentuk Hidung Anda

Ia selalu dikatakan bahawa anak-anak boleh mempunyai peluang yang lebih baik untuk membentuk hidung mereka untuk lebih baik jika mereka akan hidung mereka diperas. Oleh kerana rawan hidung masih boleh dibentuk kerana ia lembut, ia mungkin dapat mencapai rupa yang lebih kecil dan nipis. Malah orang dewasa boleh cuba memerah dan membentuk hidungnya.

 • Memegang hidung ke bentuk yang dikehendaki selama kira-kira 2 minit.
 • Adakah ini beberapa kali sehari.
 • Ini perlu dilakukan setiap hari sehingga hasilnya dapat dilihat.Keputusan mungkin berbeza-beza dari seorang ke seorang yang lain.
 1. Hidung Shaping Products

Banyak orang mungkin tidak menyedari lagi bahawa terdapat beberapa produk hidung yang boleh didapati di pasaran. Akhirnya, ia akan membantu hidung menjadi berbentuk cara yang anda inginkan. Hidung yang membentuk produk ini juga murah, jadi ia tidak akan menyakitkan untuk dicuba.

 • Anda boleh membeli produk hidung membentuk dari kedai atau anda juga boleh membeli dalam talian.
 • Menyemak ulasan hidung membentuk produk boleh membantu.
 • Menggunakan produk hidung membentuk bergantung kepada arahan.
 • Ada yang melaporkan bahawa mereka mula melihat beberapa keputusan selepas sebulan penggunaan berterusan.
 1. Makeup

Makeup

Ini mungkin salah satu pilihan yang paling popular mengenai bagaimana anda boleh membuat hidung anda kelihatan lebih kecil. Penggunaan solek boleh membuat anda mencapai jenis hidung yang anda selalu inginkan. Hanya pastikan bahawa anda tidak akan keterlaluan jika anda tidak mahu kelihatan seperti anda mempunyai hidung palsu.

 • Memastikan bahawa anda akan mempunyai semua bahan-bahan yang betul untuk memohon solek pada muka anda.
 • Anda akan perlu menggunakan highlighter dan bayangan gelap untuk kontur muka anda.
 • Memohon Penyerlah dari bahagian tengah atas hidung anda sehingga hujung.Pastikan anda tidak membuat ia terlalu luas atau anda akan mempunyai hidung yang lebih luas mencari.
 • Kontur hidung dengan betul.
 • Anda boleh melakukan ini setiap kali anda perlu.
 1. Serbuk Ginger

Ini mungkin mengejutkan ramai orang tetapihalia adalah terkenal untuk membantu mengurangkan jumlah lemak di bahagian-bahagian yang berlainan di badan anda.Anda boleh yakin bahawa halia juga boleh membantu mengurangkan lemak di sekitar hidung anda tetapi ini hanya boleh digunakan jika hidung anda lemak.

 • Campurkan serbuk halia dengan air dan kacau sehingga ia.
 • Sapukan paste pada bahagian hidung anda yang anda ingin tolakkan. Ingat bahawa ia mungkin menyakitkan terutama apabila anda tidak digunakan untuknya.
 • Biarkan ia kekal untuk beberapa minit dan apabila anda tidak boleh mengambil lagi, mencucinya.
 • Anda perlu melakukan ini setiap hari sebelum anda mula melihat beberapa keputusan. Ia biasanya mengambil masa beberapa minggu sebelum anda dapat melihat perbezaannya.
 1. Minyak Essential

Minyak Essential untuk Berat Badan

Jika dalam kes anda mendapati penggunaan serbuk halia yang melampau kerana ia boleh menjadi sangat panas dan menyakitkan untuk anda, anda boleh menggunakan minyak pati sebagai ganti untuk mengurangkan jumlah lemak yang mungkin menyebabkan hidung anda kelihatan besar.

 • Campurkan beberapa titik minyak pati pilihan anda Cypress, Grapewood dan Cedar dianggap sebagai pilihan yang terbaik yang anda boleh cuba.
 • Menggunakan minyak pati pada bahagian hidung yang anda ingin untuk mengurangkan.
 • Ini boleh dilakukan setiap hari.

Top 5 Minyak Essential untuk Berat Badan (Fast dan semulajadi)

Top 10 Minyak Essential untuk Penjagaan Kulit

Top 5 Minyak Essential Untuk bermusim Relief Allergy Fast

Art Natural Tea Tree Manfaat Minyak Essential dan Kegunaan

 1. ais

Ia telah berkata bahawa mendedahkan hidung anda untuk perkara-perkara yang sejuk mungkin menyebabkan ia menjadi kurang kembung.Dengan ini berkata, meletakkan ais di bahagian hidung anda yang anda ingin untuk mengurangkan boleh menjadi ubat rumah yang berkesan yang anda pasti boleh cuba.

 • Pastikan anda membungkus beberapa kiub ais di dalam kain bersih. Ini akan membantu hidung kelihatan kurang bengkak.
 • Selepas 10 minit berhenti melakukannya dan biarkan rehat hidung.
 • Ini boleh dilakukan kira-kira 3x sehari setiap hari sehingga anda melihat hasil yang diinginkan.
 1. Adakah Latihan Hidung

latihan hidung

Adakah anda tahu bahawa ada beberapa latihan yang akan membolehkan anda membentuk hidung anda? Ada juga yang mengatakan bahawa walaupun pengalaman pernafasan dapat membantu banyak. Ingat bahawa anda boleh menjalankan pelbagai bahagian hidung anda.

 • Berikan jambatan hidung anda sedikit senaman supaya anda dapat mengurangkan saiz hidung anda.
 • Beri bahagian hidung anda sedikit bersenam sehingga akan meningkatkan hidung anda.
 1. Rhinoplasty

Ini adalah sesuatu yang boleh anda lakukan jika anda menginginkan sesuatu yang sudah kekal. Apa yang perlu anda lakukan ialah mencari doktor yang tepat yang boleh menilai apa yang boleh anda lakukan untuk memperbaiki keadaan hidung anda. Doktor yang betul adalah seseorang yang didaftarkan, dilesenkan dan telah melakukan kes-kes yang serupa dengan anda. Doktor akan memberitahu anda jika jenis hidung yang anda ingin mempunyai sukar untuk dicapai.

 • Anda perlu ingat bahawa rhinoplasti akan datang dengan beberapa risiko dan anda pastinya perlu mengambil cuti tanpa kerja jika anda ingin meneruskannya.
 • Anda perlu menunggu sedikit untuk hidung anda pulih kerana terdapat pembengkakan yang akan berlaku.
 • Sesetengah parut juga mungkin berlaku tetapi ini akan menjadi lebih buruk dari masa ke masa.

Sekarang anda tahu perkara yang berbeza yang boleh anda lakukan untuk mengurangkan saiz hidung anda, apa yang anda fikir adalah yang pertama yang anda patut cuba. Mencuba beberapa remedi rumah terlebih dahulu boleh menjadi berkesan kerana anda tidak akan menghabiskan terlalu banyak wang di atasnya. Hanya memilih untuk mendapatkan rhinoplasty apabila anda sudah pasti mengenainya. Sesetengah orang akhirnya tidak menyukai hidung baru mereka dan anda juga tidak mahu berakhir dengan cara ini. Menyayangi cara yang anda buat akan sentiasa menjadi pilihan terbaik.