Bagaimana untuk mengurangkan lemak muka dan dagu dua kali ganda? Kemungkinan bahawa anda juga bermasalah tentang dagu ganda anda dan anda telah melakukan pelbagai cara bagaimana anda boleh menyingkirkannya. Jika anda tidak tahu pelbagai perkara yang perlu anda lakukan, anda mungkin telah cuba menyembunyikan dagu ganda anda dengan memastikan anda akan meletakkan selendang di leher anda. Bolehkah anda memikirkan perkara lain yang boleh anda lakukan untuk mengurangkan lemak muka dan dagu berganda pada waktu yang paling cepat?

Anda tidak boleh menafikan hakikat bahawa salah satu alasan yang paling jelas mengapa anda mempunyai dagu ganda adalah kerana anda berlebihan berat badan. Terdapat juga masa apabila orang tidak berlebihan berat badan tetapi wajah mereka secara semula jadi besar. Ini bermakna dagu ganda dan lemak muka juga mungkin disebabkan oleh genetik. Apa pun sebab utama mengapa anda memilikinya; langkah seterusnya adalah memastikan anda boleh menyingkirkannya.

Kehilangan muka lemak dan Double Chin

8 Cara terbaik untuk Kurangkan Face lemak dan Double Chin Fast

 1. Cocoa Butter

Adakah anda sedar bahawa menggunakan Cocoa Butter untuk muka dan leher anda boleh menyebabkan anda   kulit menjadi lebih elastik   yang bermaksud bahawa ia boleh menjadi lebih lancar dan juga boleh membuat muka dan leher anda lebih tipis daripada biasanya.

 • Meletakkan beberapa sudu Cocoa Butter dalam ketuhar gelombang mikro dan biarkan ia menjadi panas kurang daripada satu minit.
 • Apabila ia adalah cukup panas, urut pada muka, leher dan dagu double untuk beberapa minit.
 • Ini perlu dilakukan dua kali sehari.Ia adalah disyorkan bahawa orang ramai akan melakukannya pertama pada waktu pagi dan sebelum tidur pada waktu malam.
 1. Gunakan Hydrate untuk Kurangkan Lemak Face

Terdapat banyak orang yang tidak menyedari bahawa sebab utama mengapa mereka kembung dan mempunyai wajah yang gemuk adalah kerana mereka tidak minum air yang mencukupi. Minum banyak air boleh mengambil toksin yang tertinggal di dalam tubuh mungkin kerana pengambilan makanan dan juga kerana persekitaran yang orang tinggal.

 • Cuba untuk minum sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari.Anda mungkin perlu minum lebih banyak bergantung kepada aktiviti fizikal yang anda lakukan.
 • Minum air untuk menghapuskan keperluan anda untuk makan apabila ia tidak perlu.
 1. Whites Egg

Ramai orang tahu bahawa putih telur yang baik tetapi ia seolah-olah bahawa orang-orang yang tidak sedar bahawa putih telur juga boleh menjadi baik untuk menghilangkan lemak dan dagu double di muka.Sebab utama mengapa ia adalah baik kerana ia mempunyai mengetatkan kulit kesan .Anda hanya perlu untuk meletakkan pada muka anda dan dagu double anda dan ia secara semula jadi akan mengetatkan kulit anda.Secara keseluruhan, ia juga boleh menjadikan kulit anda lebih baik daripada sebelumnya.

 • Memisahkan putih telur daripada kuning.
 • Pukul telur dan menambah sedikit madu, jus lemon dan susu.
 • Sapukan mask pada muka dan leher.
 • Tunggu topeng untuk kering.Ia biasanya mengambil masa setengah jam sebelum ia kering sepenuhnya.
 • Bilas dengan air suam.
 • Ini boleh dilakukan setiap hari sehingga anda dapat melihat hasil yang ketara.
 1. Kurangkan Pengambilan Lemak Makanan

Ia sangat mungkin bahawa salah satu sebab mengapa anda mempunyai muka lemak dan dagu ganda adalah kerana berat badan berlebihan anda. Ini mungkin disebabkan oleh makanan yang anda makan. Jika anda tahu bahawa anda sedang makan terlalu banyak produk lemak, apa yang boleh anda lakukan ialah pastikan anda mengurangkan pengambilan lemak anda.

 • Jika anda biasanya makan makanan segera, anda mungkin mahu mengurangkannya dengan makan sekali seminggu.
 • Anda juga boleh memilih untuk mengurangkan makan di bahagian lemak daripada makanan yang anda memesan dari restoran.
 • Memperkenalkan lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan dalam diet anda supaya anda boleh berasa lebih kenyang lebih cepat.
 1. Gunakan Glycerin untuk Lose Face Fat

Walaupun benar bahawa gliserin sering digunakan untuk menghilangkan tanda regangan dan urat varikos, gliserin juga boleh berkesan dalam memastikan kulit menjadi lebih elastik. Glycerin juga boleh digunakan sebagai topeng muka dan leher untuk menghilangkan muka berlemak dan dagu berganda pada waktu yang paling cepat.

 • Campurkan gliserin dengan garam Epsom dan apa-apa jenis minyak.
 • Sapukan campuran pada leher dan dagu double.
 • Biarkan pada kulit sehingga ia diserap sepenuhnya.
 • Setelah hampir tidak ada kesan pes, kawasan itu boleh dibasuh dengan air sejuk.
 • Ini boleh dilakukan kira-kira 2 - 3 kali seminggu untuk hasil yang terbaik.
 1. Mempunyai Latihan untuk Mengurangkan Lemak Muka dan Double

Salah satu sebab mengapa orang mendapat berat badan adalah kerana mereka tidak mendapat latihan yang cukup. Ingat bahawa latihan tidak semestinya bermakna anda akan tinggal di gim untuk jangka masa yang panjang. Anda hanya boleh melakukan latihan mudah sebelum pergi bekerja atau anda juga boleh memilih untuk berjalan bukannya mengambil perjalanan apabila anda tahu bahawa tempat yang anda akan pergi ke adalah berhampiran.

Perhatian:

 • Jika anda ditentukan tentang mempunyai rutin anda sendiri, anda boleh mencari Internet untuk rutin yang anda rasa akan bekerja dengan baik untuk anda.
 • Sebaik sahaja badan anda telah menyesuaikan diri dengan rutin baru yang anda lakukan, buatlah rutinitas anda lebih keras untuk terus-menerus membuat usaha yang dilakukan oleh tubuh.
 • Kehilangan berat badan akan menyebabkan anda mengalami muka yang lebih langsing dan mungkin tidak ada dagu berganda.
 1. Gula Gula Getah

Anda mungkin tidak menyedari ini tetapi apabila anda mengunyah gula-gula terus-menerus, anda bolehmembuat otot muka anda lebih kukuh . Ini akan memudahkan anda untuk menghilangkan lemak di muka dan dagu ganda anda.

 • Ingat untuk memilih gula-gula getah yang betul kerana jika anda akan mengambil gula-gula yang penuh dengan gula, ini mungkin tidak terlalu baik untuk anda.
 • Pastikan anda tidak mengunyah gula-gula 24/7 kerana ini boleh menjadi buruk untuk wajah anda.
 • Oleh itu, anda boleh mengunyah gula-gula sekitar 2 - 3 kali sehari untuk menghilangkan dagu ganda anda.
 1. tidur

Ia selalu dikatakan masa dan masa lagi. Tidak mendapat tidur secukupnya boleh mengakibatkan wajah yang bengkak. Ini dapat dikurangkan dengan memastikan anda mendapat kira-kira 7 - 8 jam tidur setiap malam. Mempunyai tidur yang baik dan tenang boleh membuat banyak perbezaan.

 • Cuba untuk tidak makan kira-kira 3 jam sebelum tidur supaya badan anda tidak akan mempunyai masa yang sukar untuk mencerna makanan.
 • Jangan minum terlalu banyak air sebelum tidur kerana ini mungkin tidak baik untuk pundi kencing anda.
 • Cuba jangan sampai terlambat kerana muka anda boleh menjadi kembung kerana keletihan selepas sehari.

Sekarang anda tahu cara-cara yang berbeza yang boleh mengurangkan lemak muka anda dan dagu ganda, pastikan anda melakukan perkara-perkara yang disebut di atas supaya anda tidak perlu bersembunyi di belakang selendang lagi.