Di seluruh dunia, ramai orang tidak berpuas hati dengan berat badan mereka. Terdapat beberapa orang yang akan membuat usaha untuk menurunkan berat badan yang mereka dapati sementara yang lain akan membuat alasan bahawa mereka tidak mempunyai masa untuk berbuat apa-apa. Selain daripada lemak biasa yang dapat dilihat di bahagian tubuh yang berlainan, yang paling sukar untuk dikurangkan ialah lemak perut. Ia tidak kelihatan baik dan ia sering dilihat melalui pakaian yang dipakai oleh orang ramai. Ia juga boleh menjadi jenis lemak yang berbahaya kerana terdapat beberapa penyakit dan keadaan yang berkembang kerana ini. Jika anda tertanya-tanya bagaimana ini mungkin, ini adalah kerana jenis lemak yang boleh merebak organ anda.

Bagaimana jika anda akan diberitahu bahawa ia adalah mungkin bahawa anda boleh kehilangan lemak perut anda dalam seminggu?  Adakah anda dengan senang hati mengambil kesempatan dan mengikuti perkara-perkara yang perlu anda lakukan untuk berjaya? Anda harus ingat bahawa untuk membuat ini mungkin, anda perlu melakukan perubahan jangka panjang terutamanya jika anda ingin mengekalkan berat badan.

Bagaimana untuk Kurangkan Lemak Belly

Bagaimana untuk Kurangkan Lemak Belly dalam seminggu

 1. Mengumpulkan Semua Fakta Kanan

Apabila anda ingin menurunkan berat badan, anda mungkin berfikir bahawa semua yang anda perlu lakukan adalah melakukan diet yang betul dan senaman sudah cukup. Ingat bahawa terdapat fakta yang berbeza yang perlu anda ketahui terlebih dahulu. Sebagai contoh, apabila anda kehilangan berat badan, anda perlu ingat bahawa anda perlu mengurangkan lemak di seluruh badan anda dan bukan hanya perut anda. Sekiranya anda menargetkan perut anda sahaja, anda tidak akan mendapat apa-apa.

 1. Apabila anda berasa lapar, makan

Salah satu kesilapan yang mungkin anda buat apabila anda cuba menurunkan berat badan ialah anda akan kelaparan diri sendiri. Ini adalah sesuatu yang tidak boleh anda lakukan kerana ini hanya akan menjadikan badan anda lebih banyak lemak badan. Untuk bersaing dengan lebih baik, inilah yang perlu anda lakukan:

 • Memastikan bahawa anda akan makan sarapan pagi kerana ini adalah hidangan yang paling penting hari ini.Anda boleh makan banyak semasa sarapan pagi kerana ini adalah di mana badan anda akan mendapat tenaga yang diperlukan semua sepanjang hari.
 • Memastikan bahawa anda akan mengambil kira-kira 1500 kalori sehari jika anda seorang wanita dan 1700 kalori jika anda seorang lelaki.Anda mungkin boleh mengambil kira-kira 2000 kalori jika anda sedang berdiet tetapi ini juga bergantung kepada berat badan semasa anda dan ketinggian.
 1. Mengurangkan Stress

Salah satu kesilapan yang membuat orang adalah mereka memberi tumpuan terlalu banyak pada diet dan senaman yang mereka lupa untuk berfikir tentang aspek lain dalam kehidupan mereka seperti tekanan yang mereka hadapi di tempat kerja dan juga dalam kehidupan peribadi mereka.

 • Jika terdapat keadaan tertekan yang boleh dielakkan, cuba untuk menjauhkan diri anda terlebih dahulu dari orang-orang.Kadang-kadang, tekanan mencetuskan anda untuk makan produk makanan yang anda tidak akan biasanya makan dan boleh menyebabkan pertambahan berat badan.
 • Jika terdapat peristiwa tekanan yang tidak dapat dielakkan, apa yang anda boleh lakukan dan bukannya adalah untuk memastikan bahawa anda de - tekanan selepas itu.Anda boleh mendapatkan urutan atau pergi ke spa atau hanya bernafas kerana ini boleh mengosongkan fikiran anda dan biarkan anda berfikir terlalu banyak.
 1. Pilih Diet Berkesan

Diet buasir

Terdapat banyak diet yang boleh didapati sekarang. Satu diet popular adalah diet cecair yang banyak orang katakan sangat berkesan dalam menurunkan berat badan dengan cepat. Walaupun benar bahawa kesan jenis diet ini dapat dilihat dengan segera, ia tidak akan menjadi diet yang berkesan yang dapat diteruskan untuk jangka waktu yang panjang. Diet cair tidak mempunyai semua nutrien yang betul, vitamin dan mineral untuk memastikan bahawa orang akan tetap sihat sepanjang masa. Jika anda memilih diet yang berkesan dan akan lebih baik dalam jangka masa panjang, pilihlah itu.

 • Apabila memilih, mencari diet yang mempunyai makanan yang anda tahu bahawa anda boleh makan.Jika anda akan memilih diet dengan makanan yang biasanya anda tidak mempunyai, anda yang berbeza terhadap pelbagai barangan yang anda akan meletakkan.
 • Pilih diet yang terbukti selamat dan berkesan.
 1. Semak Out Jenis Hak Makanan

Dengan setiap makanan yang biasanya anda makan, biasanya ada sesuatu yang lebih baik yang dapat mengambil tempatnya. Sebagai contoh, jika anda memakan roti, anda boleh memilih roti gandum dan bukannya roti putih biasa. Memang benar bahawa rasa itu mungkin berbeza tetapi mempunyai rasa yang diperoleh untuk pelbagai produk makanan akan lebih baik dalam jangka masa panjang.

 • Pastikan anda memasukkan lebih banyak buah-buahan dan sayur-sayuran dalam diet anda.Buah-buahan boleh dimakan dan bukannya pencuci mulut yang terlalu manis dan menggemukkan dan sayur-sayuran boleh dimakan sebagai hidangan sampingan dan bukannya pasta.Jangan ingat untuk memilih buah-buahan yang betul dan sayur-sayuran kerana kandungan pemakanan mereka juga mungkin berbeza.
 • Makan lebih protein kerana protein boleh membantu anda membangunkan otot.Jika anda mempunyai lebih banyak otot, peluang untuk mendapat lemak atau mendapat lemak menjadi langsing.
 1. Pilih Tenaga Rendah Lemak

Rendah Lemak Dairy

Terdapat beberapa orang yang tidak boleh hidup tanpa produk makanan tenusu jadi ia akan menjadi sukar untuk mengambil mereka dari sistem sepenuhnya.Apa yang boleh dilakukan sebaliknya adalah untuk memilih produk makanan tenusu tepat yang akan menjadi sebagai memenuhi dengan nutrien dan kesan untuk badan yang lebih baik.

 • Daripada susu krim penuh, pilih susu rendah lemak.
 • Daripada yogurt berperisa dan manis, pilih yoghurt biasa.
 • Langkau mentega dan marjerin
 1. Pilih Lemak yang Baik

Anda tidak boleh berfikir bahawa semua jenis lemak tidak baik. Lemak monosatur boleh menjadi baik untuk badan dan mereka boleh diperolehi dari produk makanan tertentu. Ingatlah untuk tidak mengambil terlalu banyak kerana tubuh anda memerlukan jumlah yang tepat lemak.

 • Sesetengah produk makanan di mana anda boleh mendapatkan lemak yang baik adalah dari alpukat dan kacang.
 • Jika anda perlu memilih hidangan roti anda, anda mungkin mahu memilih mentega kacang kerana ia adalah sihat dan boleh memberikan jumlah yang tepat kemanisan bahawa badan anda mungkin mengidamkan.
 1. Pilih Cardio Latihan

Latihan Cardio

Untuk mengurangkan berat badan, latihan kardio adalah latihan terbaik untuk dilakukan. Anda mungkin mahu mengangkat untuk membuat otot tetapi otot-otot tersebut tidak akan kelihatan di bawah lapisan lemak tebal. Anda mesti kehilangan lemak dengan melakukan pelbagai latihan kardio terlebih dahulu.

 • Ingat untuk bermula dari latihan mudah terlebih dahulu sebelum anda maju ke yang sukar.
 • Seperti badan anda terbiasa dengan latihan yang anda buat, anda mungkin mahu meningkatkan jumlah wakil yang anda lakukan supaya badan anda akan dicabar lebih banyak.
 • Latihan atau penguatan kekuatan dapat dilakukan dari waktu ke waktu tetapi tidak setiap hari sementara latihan kardio dapat dilakukan setiap hari.

Dengan semua perkara yang telah anda pelajari di atas, anda akan dapat kehilangan lemak perut yang menyusahkan anda. Anda boleh melakukan ini dalam tempoh satu minggu walaupun tidak menjangkakan lemak akan hilang serta-merta, ia akan mula menjadi lebih kecil terlebih dahulu sehingga ia hilang dengan gaya hidup yang betul.