Bagaimana kehilangan 10 pound dalam 2 minggu? Mungkin ada satu peristiwa yang perlu anda hadiri dan anda tahu bahawa anda sepatutnya mempersiapkannya dengan cara yang betul. Anda ingin kelihatan hebat untuk acara itu kerana sudah tentu, siapa yang tidak mahu kelihatan baik? Selain dari rambut dan solek anda, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk mengurangkan berat badan. Sekiranya acara itu berlangsung selama dua minggu, adakah anda mungkin akan menurunkan berat badan dengan cepat?

Anda perlu ingat bahawa kehilangan berat badan adalah tidak biasanya satu tugas yang mudah untuk dilakukan.Anda perlu memastikan bahawa anda akan dapat menurunkan berat badan dengan betul dan selamat.Anda mungkin terdorong untuk mengambil pil diet dan produk-produk lain yang menjanjikan anda untuk kehilangan berat badan lebih cepat berbanding sebelum   tetapi sebaik sahaja anda berhenti dengan mengambil pil tersebut, anda akan dapat kembali semua berat yang anda telah hilang.

Sekiranya anda bertekad untuk kehilangan £ 10 dalam masa dua minggu, anda perlu merumuskan pelan senaman sebenar yang akan membolehkan anda untuk mencapai matlamat anda pada waktu yang paling cepat:

Kurangkan 10 Pounds dalam 2 Minggu

Bagaimana untuk Kurangkan 10 Pounds dalam 2 Minggu

  1. Mula Bersenam

Salah satu sebab mengapa orang mula mendapat berat badan adalah kerana kurang senaman mereka. Ini juga berlaku untuk orang-orang yang sentiasa kurus dan tidak melihat keperluan untuk bersenam sehingga mereka menyedari bahawa mereka sudah mendapat berat badan.

Jika anda merasakan bahawa ini adalah satu perkara yang anda kurang pada masa ini maka anda boleh mula sekarang. Anda boleh mula bersenam sekarangmembantu anda mengurangkan berat badan   pada masa yang paling cepat. Ingat bahawa anda harus mempunyai rancangan senaman yang akan anda ikuti. Anda boleh mendapatkan pelan senaman anda dalam talian atau anda juga boleh memilih untuk mendapatkan pelan senaman dari jurulatih anda.

Anda juga boleh memilih untuk bersenam dari keselesaan rumah anda sendiri atau dari gim. Ia bergantung pada masa anda dan apa yang anda fikir akan lebih berkesan untuk apa yang anda perlukan.

  1. Mengurangkan tahap tekanan anda

Stress

Adakah anda tahu bahawa apabila anda tertekan anda cenderung untuk makan lebih banyak? Ini kerana badan anda sedang berusaha untuk mengimbangi emosi yang anda rasa dan sebanyak mungkin, ia akan mengurangkan tekanan anda.

Tekanan boleh datang dalam pelbagai bentuk. Anda mungkin ditekankan kerana kerja dan semua tugas yang perlu anda lakukan. Anda mungkin tertekan kerana anda tidak mendapat pampasan untuk semua kerja keras anda lagi. Terdapat juga kemungkinan bahawa anda ditekankan kerana perkara-perkara yang anda alami dalam kehidupan peribadi anda sekarang.

Apapun yang anda alami, anda perlu memastikan bahawa anda akan mengurangkan jumlah tekanan yang anda rasakan sekarang dengan memastikan anda akan melakukan sesuatu yang dapat membantu menenangkan minda anda. Sebagai contoh, jika anda merasa tertekan kerana perkara-perkara yang tidak boleh anda ambil sendiri, anda boleh berdoa. Anda juga mungkin mahu mengambil yoga atau melakukan beberapa sukan untuk memberikan bantuan yang anda perlukan.

3.Remember bahawa perubahan kecil boleh bermakna banyak.

Adakah anda sentiasa mengambil lif ketika anda pergi ke pejabat anda? Mengapa tidak mencuba tangga? Sekiranya terlalu lama, anda boleh pergi ke lantai yang tidak jauh dari pejabat anda dan kemudian mengambil tangga. Perbezaannya mungkin kecil tetapi tidak akan terlalu kecil apabila anda mula melihat hasil perubahan kecil anda.

Anda mungkin ingin memastikan bahawa anda akan mempunyai berat dengan anda ketika anda sedang berehat di rumah. Anda mungkin mula mengangkat semasa anda menonton televisyen. Ia akan membantu anda melakukan latihan kecil yang anda perlukan semasa masa lapang anda.

4. Jangan Kurangkan Harapan

Salah satu masalah yang mendapat orang apabila mereka cuba menurunkan berat badan adalah mereka mula kehilangan harapan apabila mereka tidak melihat hasilnya. Anda perlu ingat bahawa keputusan mungkin tidak akan segera berlaku. Akan ada hari apabila anda tidak akan melihat apa-apa perubahan sama sekali.

Apa yang anda perlu ingat adalah anda hanya perlu menentukan perkara-perkara yang perlu anda lakukan. Dengan tekad, anda akan dapat meneruskan masalah ini tanpa melihat sebarang kemajuan dan anda mungkin mula melihat beberapa perubahan dengan badan anda selepas itu.

5. Pastikan untuk memberi tumpuan kepada makanan yang anda makan.

Fiber Rich Makanan

Tidak cukup bahawa anda akan cuba untuk meluangkan masa untuk bersenam dan melakukan aktiviti fizikal yang lain. Apa yang anda makan juga akan memainkan faktor yang besar tentang bagaimana anda boleh menurunkan berat badan. Anda perlu ingat bahawa lebih sihat makanan yang anda makan, semakin kenyang anda akan merasa.

Apabila anda merasa kenyang, terdapat peluang yang lebih besar bahawa anda tidak akan melihat keperluan untuk tinggal di dapur anda untuk mencari produk makanan yang sesuai untuk dimakan. Sebaik sahaja anda makan, anda sudah pasti akan makan cukup untuk mengekalkan tubuh anda.

Terdapat beberapa produk makanan yang perlu anda elakkan jika anda ingin menurunkan berat badan dalam 2 minggu seperti berikut;

  • Makanan ringan
  • produk makanan diproses
  • Terlalu banyak gula-gula

Sekiranya anda suka perkara-perkara yang disebutkan di atas, terdapat peluang yang lebih besar bahawa anda akan kehilangan berat badan yang anda inginkan.

6. Memaklumkan

Anda perlu berpengetahuan tentang barangan makanan yang berbeza yang akan anda letakkan di dalam badan anda. Oleh kerana makanan yang harus anda elakkan telah disebutkan, ada kemungkinan besar anda perlu mengetahui lebih banyak tentang makanan yang harus anda makan. Anda disyorkan untuk memakan pelbagai produk makanan berwarna. Lebih banyak warna makanan yang anda letakkan dalam sistem anda, diet yang lebih sihat akan menjadi.

Kebanyakan masa, orang banyak memberi tumpuan kepada hanya satu jenis diet seperti diet tidak karbohidrat atau semua diet protein tetapi jenis diet tidak menjamin bahawa anda akan mendapat jumlah nutrien dan vitamin penting yang anda perlukan sepanjang hari.

7.Constantly Hydrate Diri

Minum air

Sekiranya ada satu perkara yang selalu dilupakan oleh orang, ia adalah untuk menghidratkan badan mereka untuk membolehkan tubuh mereka pulih dengan baik. Air sangat penting kerana ini boleh membuat tubuh daripada tekanan. Pada masa yang sama, ia dapat menghapuskan pelbagai faktor yang mungkin berkaitan dengan tekanan. Anda harus memastikan bahawa anda akan menghidratkan diri anda sentiasa menjadi lebih sihat dan tentu saja, menjadi salah satu faktor yang dapat membantu anda menurunkan berat badan. Minum air juga akan membuatkan anda berasa kenyang.

8. Tidak boleh Lupakan Makan Sarapan

Apabila anda bangun setiap hari, adakah anda hanya mengambil kopi dan pergi? Jika anda tidak makan sarapan pagi yang sihat setiap hari, ada peluang yang lebih besar untuk anda makan lebih banyak sepanjang hari. Apabila anda makan sarapan pagi yang besar, kecenderungan anda adalah untuk merasa kenyang sepanjang hari. Ini pasti akan membantu anda.

Dengan semua perkara ini, anda boleh kehilangan 10 pound dalam 2 minggu. Ingat bahawa keputusan boleh berbeza dari satu orang ke yang lain tetapi dengan ketekunan, anda tahu bahawa ini mungkin untuk anda.