Bagaimana cara menghilangkan vena varikos? Mungkin sebab utama mengapa anda membaca ini sekarang adalah kerana anda mengalami masalah dengan varikos anda. Biasanya, sebab utama mengapa vena varikos muncul kerana ia biasanya muncul di permukaan kulit.

Ada kalanya urat varikos muncul di bahagian tubuh yang berlainan tetapi biasanya terdapat pada betis dan kaki. Anda mungkin malu dengannya dan anda mendapati sukar untuk memakai pakaian dan seluar pendek kerana anda merasakan diri kerana mereka jelas. Anda mungkin berfikir bahawa hanya wanita yang mengalami masalah jenis ini tetapi lelaki juga mendapat penderitaan dengan vena varikos juga.

Menghilangkan vena varikos

Ada beberapa cara yang boleh menghalang penampilan varises. Beberapa kaedah berikut adalah berikut:

 • Elakkan berdiri atau tinggal dalam satu kedudukan untuk jam - Apabila anda melakukan ini, terdapat kemungkinan besar bahawa vena varikos akan mula membonjol dan semua akan di atas satu sama lain.
 • Elakkan menyeberangi kaki anda - Anda mungkin suka menyeberangi kaki anda kerana anda berasa lebih selesa tetapi tidak melakukan sesuatu yang boleh menjadi buruk bagi peredaran darah terutama di sekitar kawasan anak lembu.
 • Elakkan memakai pakaian yang terlalu ketat - Apabila anda memakai pakaian yang terlalu ketat, anda sedang mengecutkan darah yang mengalir pada urat anda dan mereka mungkin tidak mengalir seperti biasa.Ini kemudiannya boleh menyebabkan kemunculan vena varikos.

Selain daripada perkara-perkara ini, masih ada alasan lain mengapa orang mendapat urat varikos. Jika sekiranya anda sudah mempunyai vena varikos, apa yang boleh anda lakukan ialah memastikan bahawa anda akan mencari cara untuk menghilangkan urat varikos.

Ada gejala tertentu yang mungkin dirasakan oleh orang yang mempunyai vena varikos. Itu betul, selain dari rupa urat varicose; Mereka yang memilikinya juga melaporkan bahawa mereka mengalami masalah untuk memindahkan kaki mereka dari semasa ke semasa. Anda mungkin telah mempertimbangkan menjalani pembedahan atau jenis rawatan yang lain untuk menghilangkan urat varikos anda tetapi kemudian, bagaimana jika anda diberitahu bahawa ada cara semula jadi yang boleh membantu anda menyingkirkan urat varikos anda? Berikut adalah beberapa remedi yang perlu anda lakukan.

Bagaimana untuk menghilangkan vena varikos Naturally

 1. Bawang putih

Adakah anda tahu bahawa bawang putih sangat membantu dalam banyak cara? Selain faedah semulajadi untuk tubuh, ini juga boleh berkesan untuk vena varikos kerana ia dapat membantu mengurangkan keradangan dan pada masa yang sama, pastikan anda tidak merasakan berat badan biasanya dikaitkan dengan urat varikos. Peredaran darah juga akan bertambah baik jika anda memasukkan bawang putih segar dalam diet anda.

 • Memastikan bahawa anda akan menggunakan keping kecil ulas bawang putih.
 • Anda boleh mengunyah pada mereka sebelum makan makanan yang biasa anda tiga kali sehari.
 • Satu lagi pilihan adalah untuk memastikan bahawa anda akan mendapat intipati bawang putih.
 • Anda boleh melakukan ini dengan meletakkan ulas bawang putih di dalam sekelip mata bekas.
 • Anda kemudiannya boleh menggunakan cecair bercampur dengan intipati bawang putih pada vena varikos anda.
 1. Witch Hazel

Witch Hazel

Terdapat beberapa orang yang tidak kenal dengan hazel penyihir tetapi ini adalah satu lagi herba yang boleh menjadi sangat berkesan dalam menghilangkan urat varikos kerana ia dapat membantu menguatkan saluran darah. Apabila ia berbuat demikian, terdapat peluang yang lebih kecil bahawa urat varikos anda akan memutar dan pergi di atas satu sama lain. Penyihir Hazel juga boleh bertindak seperti astringen.

 • Sediakan witch hazel.
 • Rendam kain bersih pada hazel ahli sihir dan meletakkannya di atas urat varikos.
 • Meletakkan kain bersih pada bahagian atas kawasan di mana anda mempunyai vena varikos dan meninggalkan di sana untuk beberapa ketika.
 • Ini perlu dilakukan kira-kira 2 - 3 kali sehari.
 • Kesan akan mula menunjukkan selepas kira-kira 2 bulan.
 1. Gunakan Olive Oil untuk menghilangkan vena varikos Naturally

Ramai orang biasa dengan minyak zaitun dan hanya semulajadi bahawa anda juga menggunakan minyak zaitun sebagai sebahagian daripada diet anda kerana ia mengandungi lemak yang baik. Anda perlu tahu bahawa selain mengurangkan lemak buruk dalam badan anda, ia juga dapat meningkatkan peredaran darah. Apabila ini berlaku, anda boleh yakin bahawa anda tidak akan merasa sakit lagi kerana varikos anda yang menonjol.

 • Campurkan bersama minyak zaitun minyak dan vitamin E.Vitamin E boleh bertindak seperti minyak pembawa supaya ia akan diserap sepenuhnya oleh kulit.
 • Urut urat varikos dengan campuran minyak zaitun dan minyak vitamin E.
 • Ini perlu dilakukan dua kali sehari.
 • Kesannya akan mula berkuatkuasa selepas 2 bulan.
 1. Apple Cider Vinegar

Apple Cider Vinegar

Adalah sangat jelas bahawa tiada senarai ubat rumah akan lengkap tanpa rupa cuka sari apel. Anda mungkin terkejut bahawa cuka epal cider juga boleh memberi sedikit bantuan untuk menyingkirkan vena varikos juga. Ingatlah bahawa penggunaan cuka sari apel berkesan membersihkan tubuh dan akan menyebabkan peredaran darah lebih baik. Ini akan menyebabkan kehilangan varikos.

 • Dapatkan satu sudu teh cuka sari apel dan letakkan secara langsung pada vena varikos.
 • Mengurut kawasan tersebut untuk memastikan bahawa komponen apple cider cuka akan diserap sepenuhnya oleh kulit.
 • Lakukan ini dua kali sehari. Anda disyorkan untuk melakukannya sekali pada waktu pagi dan sekali pada waktu malam.
 1. Parsley

Terdapat banyak orang yang tahu bahawa pasli adalah salah satu herba yang paling popular kerana ia sering digunakan untuk membuat beberapa hidangan kelihatan lebih baik tetapi adakah anda tahu bahawa pasli juga boleh membantu dalam menghilangkan urat varikos? Sebab utama mengapa ini mungkin adalah kerana peterseli mengandungi vitamin C yang diperlukan oleh badan untuk meningkatkan peredaran darah secara keseluruhan. Ia juga mempunyai rutin dan kerja utama rutin adalah untuk menguatkan kapilari dan kapal.

 • Sediakan sedikit pasli.
 • Letakkannya di dalam periuk air mendidih dan biarkan ia curam selama kira-kira 5 minit.
 • Memastikan bahawa anda akan membiarkan pasli dan air sejuk sebelum anda mengambil ia dalam.
 • Memohon cecair pada kawasan yang terjejas.Anda juga boleh memilih untuk menambah minyak supaya ia boleh diserap sepenuhnya oleh kulit.
 • Lakukan ini dua kali sehari selama beberapa bulan.
 1. Marigold

Adakah anda sudah biasa dengannyamarigold  hanya kerana ia adalah sejenis bunga? Anda perlu ingat bahawa ini kaya dengan vitamin C yang dapat membantu menguatkan kapilari dan saluran darah lain. Ia juga boleh membantu dalam memperbaiki sel-sel pecah yang mungkin telah pecah kerana penampilan varises.

 • Rebus marigold dalam secawan air.
 • Biarkan ia curam selama 5 - 10 minit.
 • Letakkan kain bersih pada campuran dan letakkan kain itu secara langsung di atas kawasan yang terjejas.
 • Ini perlu dilakukan 3-4 kali sehari.

Ini hanyalah sebahagian dari ubat rumah yang boleh anda lakukan supaya anda dapat membuang varises secara efektif. Mengapa menjalani rawatan mahal apabila anda boleh membuang varises melalui penggunaan ubat-ubatan rumah yang disebut di atas?