Beg di bawah mata secara amnya adalah akibat daripada tidur yang tidak mencukupi, cecair banyak atau garam yang berlebihan dalam rejimen makan anda. Beg di bawah mata boleh membuat anda kelihatan kering atau lebih mantap daripada anda sebenarnya. Sekiranya anda terpaksa menyingkirkan beg di bawah matamu sebelum anda boleh berhadapan dengan dunia, terdapat beberapa pendekatan untuk dilakukan dengan pantas.

Punca Bas bawah Eyes

Seperti yang anda umur, struktur tisu dan otot yang menyokong kelopak mata anda melemahkan. Kulit mungkin mula menggantung, dan lemak yang biasanya terhad kepada zon di sekitar mata (bulatan) boleh bergerak ke wilayah di bawah mata anda. Di samping itu, ruang di bawah mata anda boleh mengumpul cecair, menjadikan kawasan bawah mata kelihatan bengkak atau bengkak. Beberapa pemboleh ubah boleh menggesa ini, termasuk:

 • penyelenggaraan cecair kerana perubahan iklim (misalnya, panas, hari melekit), tahap hormon atau makan nourishments masin
 • Tidak cukup mendapat tidur
 • Sensitiviti atau dermatitis, terutamanya jika keadaan bengkak disertai oleh kemerahan dan kesemutan
 • Keturunan - di bawah mata-beg boleh dijalankan dalam keluarga anda

Menghilangkan beg di bawah mata

Cara Terbaik Untuk Dapatkan menghilangkan Beg di bawah mata Fast \u0026 Naturally

Beg di bawah mata - Bengkak atau bengkak yang lembut di bawah mata - selalunya seperti usia anda. Dengan matang, tisu di sekeliling mata anda, termasuk peratusan otot yang menyokong kelopak mata anda, melemahkan. Lemak tipikal yang membantu menopang mata kemudian boleh bergerak ke kelopak mata yang lebih rendah, menjadikan penutup kelihatan kelihatan bengkak. Cecair juga boleh agregat di dalam ruang di bawah mata anda, menambah bengkak. Beg di bawah mata biasanya merupakan kebimbangan yang tidak penting dan jarang menunjukkan keadaan perubatan yang tulen. Penyembuh di rumah, sebagai contoh, pek sejuk, boleh membantu meningkatkan kehadiran beg di bawah mata. Untuk keguguran di bawah mata yang mantap atau nyenyak, ubat pemulihan boleh didapati.

 1. Minum jumlah yang mencukupi air

Minum air

Selalunya beg bawah mata boleh berlaku dengan pengekalan air kerana kepekatan garam yang berat di kawasan. Ia boleh berlaku selepas menangis atau makan malam yang masin, anda bangun dengan beg; Tidak kira dari makanan atau air mata masin, garam menarik air ke wajah anda dan membuatnya terkumpul di bawah mata anda.

arah

 • Minum lebih banyak air adalah cara yang paling mudah untuk membuangnya, kerana membantu untuk mengepam toksin berlebihan keluar dari badan anda.Anda perlu mengelakkan jumlah makanan masin untuk sepanjang hari.
 • Apabila badan anda dengan baik terhidrat, peluang untuk pengekalan air mendapat kurang.Minum sekurang-kurangnya 8 hingga 10 gelas air setiap hari untuk kekal terhidrat Well terhidrat.

Perhatian:  Jauhi minuman berkafein dan berkarbonat yang menyebabkan anda menjadi kering, seperti kopi dan alkohol.

 1. Melegakan Mata Anda Dengan Sesuatu Cold

Anda mungkin pernah mendengar bahawa meletakkan timun di atas mata anda akan membantu mengeluarkan beg, tetapi sebenarnya ia adalah suhu sejuk yang mengharungi kawasan tersebut. Cucumbers perlu bentuk yang sempurna, saiz dan tekstur sejuk untuk merawat beg bawah-mata.

arah

 • Potong timun ke dalam luka tebal dan meletakkan mereka akan sejuk dalam peti ais selama 30 minit.Dikenakan pemotongan ke pelbagai kulit dipengaruhi sekitar 10 minit.Pada ketika itu basuh dengan air bersih.Pengulangan dua kali setiap hari selama kira-kira seminggu.
 • Anda juga boleh mencampurkan jus timun dan limau dalam jumlah yang sama.Anda boleh menggunakan bola kapas untuk memohon campuran ini pada kulit yang rosak dan biarkan selama 15 minit dan kemudian basuh dengan air.Ikut ubat ini setiap hari selama seminggu sekurang-kurangnya.

Perhatian: Timun mempunyai kulit-mencerahkan dan sifat astringen lembut yang membantu mengubah ini biasa dan mempunyai kesan yang menenangkan dan menyegarkan.penawar ini juga akan mengurangkan kedutan dan lingkaran hitam di sekitar mata anda .

 1. Potato

Terdapat unsur pelunturan semulajadi yang terdapat dalam kentang yang membantu menghilangkan bengkak di sekeliling mata anda. Ini juga berguna untuk memudar bulatan gelap di bawah mata.

arah

 • Parut satu atau dua kentang sejuk untuk mengeluarkan jus.Gunakan bola kapas dalam jus dan memohon lebih mata tertutup anda.Anda harus memastikan bahawa jus meliputi lingkaran hitam di bawah mata anda serta kelopak mata.Biarkan jus duduk selama 10 hingga 15 minit.Selepas itu bilas kelopak mata anda dengan air sejuk.Mengulanginya sekali atau dua kali sehari untuk beberapa minggu.
 • Bukan jus kentang, hirisan kentang tebal boleh digunakan juga untuk menghapuskan lingkaran hitam.

Perhatian:  Gunakan penyelesaian ini tiga hingga lima kali seminggu untuk mendapatkan hasil yang cepat.

 1. Gunakan uncang

Black uncang

kedua-dua uncang teh hijau dan beg teh hitam boleh membantu menenangkan mata bengkak anda dan jengkel. Ia mengandungi ciri-ciri anti-iritasi yang membantu mengurangkan bengkak di sekeliling mata. Mereka juga boleh menyembuhkan kemerahan dan keradangan.

arah

 • Rebus 2 uncang teh dalam air panas selama beberapa minit, kemudian membawa mereka keluar dan bob atas dan ke bawah sehingga ia direndam dengan betul.Kini membenarkan untuk biarkan mereka sejuk di atas pinggan.Berbaring di suatu tempat yang selesa, meletakkan beg teh lebih kelopak mata anda dan dengan kain lembut meliputi mereka.Meninggalkan mereka selama 10 hingga 15 minit.

Perhatian:  Mudah-mudahan, perkara-perkara akan kelihatan kurang bengkak apabila anda menyemak cermin lagi. Ulang beberapa kali sehari. Biarkan mereka di tempat selama 10 hingga 15 minit. Ulang beberapa t

 1. Sudu sejuk

Ini remedi rumah mudah sangat mengejutkan. Ia membantu untuk mengetatkan kulit di sekeliling mata bersama dengan kelonggaran saluran darah, dengan itu memberikan keselesaan kepada mata bengkak dan letih.

arah

 • Chill 5 atau 6 sudu logam di dalam peti sejuk selama 10 hingga 15 minit.Bahagian bulat sudu sejuk terhadap mata anda untuk beberapa minit sehingga sudu menjadi panas.Sudu menjadi hangat, menggantikannya dengan satu sama lain sejuk dari peti sejuk.

Perhatian:  Sapukannya sekurang-kurangnya sekali sehari.

 1. Mengubah kedudukan tidur anda

Mereka yang tidur sisi atau di perut mereka meningkatkan kemungkinan bangun dengan beg bawah-mata, seperti pada malam ini kedudukan ini membolehkan bendalir untuk mengumpul di bawah mata. Sleepers sebelah mungkin dapat melihat bahawa mata di sebelah mereka tidur mempunyai beg yang lebih besar daripada mata di sisi lain.

arah

 • Cuba tidur di belakang anda secara beransur-ansur lebih kerap daripada perut atau sebelah anda.Walaupun ia bukan mudah untuk mengubah kedudukan tidur, jadi mungkin pada mulanya anda boleh mempunyai sedikit kesukaran mendapat digunakan untuk ia.Anda boleh cuba menambah bantal untuk pihak anda untuk membuat ia lebih mudah untuk tidur di belakang anda.
 • Jika anda seorang tidur kembali, anda boleh menggunakan bantal kedua di bawah kepala anda.Dengan kepala anda pada sudut sedikit ke bawah, ia tidak akan membiarkan cecair berkumpul di bawah mata anda pada waktu malam.

Perhatian:  Cuba ini selama 1 minggu. Anda akan melihat peningkatan ini.

 1. Almond Oil

Ia dianggap sebagai penetapan ciri yang luar biasa yang sangat berfaedah untuk kulit yang rapuh di sekeliling mata anda. Sekiranya anda menggunakan minyak badam secara konsisten, ia akan membantu mengaburkan bulatan mata anda.

arah

Sebelum tidur, sapukan minyak badam sedikit di atas bulatan gelap dan urut perlahan ke dalam kulit. Biarkan di dalamnya untuk bermalam dan keesokan harinya mencuci ia dengan teliti menggunakan air sejuk. Sapukan ubat ini setiap hari sehingga bulatan gelap pulih.

Perhatian:  Di samping itu, anda boleh memohon minyak vitamin E untuk menghilangkan bulatan gelap di bawah mata

 1. Rose Air

Rose air secara semulajadi mempunyai ramuan yang luar biasa untuk penjagaan kulit. Ia mempunyai kesan menenangkan semulajadi pada mata letih dan meremajakan kulit. Malah ia juga berfungsi sebagai toner kulit yang baik kerana sifat astringen ringan.

arah

 • Dalam air mawar, membasahi bola mata kapas untuk beberapa minit.Selepas itu meletakkan kusyen lencun dengan tepat pada kelopak mata menutup anda.Meninggalkan mereka selama 10 minit.

Perhatian: Anda boleh menggunakan ubat ini dua kali sehari untuk beberapa minggu.

 1. tomato

Tomat mempunyai sifat pelunturan semulajadi untuk meringankan kulit pada tahap yang besar.

arah

 • Membuat campuran satu sudu teh jus tomato dengan satu setengah sudu teh jus lemon .Sekarang memohon ini perlahan-lahan pada bulatan gelap dan membenarkan ia untuk duduk selama 10 minit.Kemudian bilas dengan air.Anda boleh memohon dua kali sehari selama beberapa minggu.Anda boleh menggunakan jus tomato sahaja sebaliknya.
 • Minum segelas jus tomato dengan garam, jus lemon dan beberapa daun pudina juga boleh membantu anda.

Perhatian:  Pastikan minum jus ini dengan serta-merta selepas membuat keputusan terbaik. Ikutinya sekali atau dua kali sehari selama kira-kira seminggu.

 1. Lemon Juice

Lemon Juice

Jus lemon mempunyai ciri-ciri kulit yang mencerahkan dan vitamin C hadir di dalamnya juga boleh membantu mengeluarkan lingkaran hitam di bawah mata anda.

arah

 • Gunakan bola kapas untuk memohon jus lemon segar di sekitar mata anda.Selepas itu biarkan selama kira-kira 10 minit dan kemudian bilas.Ikut ini sekurang-kurangnya sekali sehari selama beberapa minggu.
 • Anda juga boleh membuat pes tebal dengan mencampurkan dua sudu besar tomato puri, satu sudu besar jus lemon, serbuk kunyit dan secubit tepung gram (besan).Selepas membuat pes ini, memohon di sekitar mata anda perlahan-lahan.Selepas 10 hingga 15 minit bilas dengan air bersih.Mengulanginya dua atau tiga kali seminggu.

Nota: Jika anda merasakan apa-apa sensasi terbakar kerana jus lemon maka hentikan penggunaannya.

 1. Susu

Sekiranya anda mempunyai masalah dengan mata bengkak secara rutin pada waktu pagi, maka salah satu ubat terbaik untuk memeranginya adalah susu. Susu membantu melegakan dan menyejukkan mata anda yang lelah dan juga oleh tisu di bawah mata anda mengurangkan pengekalan air.

arah

 • Menggunakan dua pad kapas untuk mencelup dalam susu sejuk.Sekarang memohon ini pad kapas atas mata dan berehat selama 20-30 minit.Selepas itu dengan air sejuk mencucinya untuk melihat mata normal mencari.

Perhatian:  Untuk hasil terbaik ulangi ubat ini selama beberapa hari

 1. Vitamin E Minyak

Vitamin E

Vitamin E membantu mengekalkan kulit di bawah mata yang sihat kerana ia perlu untuk kesihatan kulit. Ini juga mengurangkan bengkak di sekeliling mata.

arah

 • Membuat campuran beberapa titik minyak vitamin E dengan air sejuk diambil dalam mangkuk.Campurkan dengan betul.Sekarang mengambil pad kapas dan celup dalam campuran ini.Letakkan pada mata.

Perhatian:  Biarkan pad kapas selama kira-kira 20 minit di atas mata untuk mengurangkan bengkak di bawah mata.

Tips Menguruskan Beg di bawah mata

 • Berurusan dengan hipersensitiviti anda. Tidak menguntungkan musim kecenderungan dan berair, mata bengkak pergi sebagai satu.Berikut adalah berita menaikkan semangat: Mereka farmaseutikal yang anda ambil untuk anaphylaxes, selsema, atau penyakit sinus anda over-the-kaunter boleh hilang mata bengkak anda - bersama hidung berair anda.
 • Cuba menggunakan periuk neti. Menggunakan thingamabob ini, yang menyerupai teko kecil, tuangkan air garam ke dalam satu lubang hidung dan biarkan ia mengurangkan keluar yang lain.Ia kedengaran tidak normal, walau bagaimanapun, ia boleh menyelamatkan flush semua yang kelembapan tambahan dalam sinus anda dari anaphylaxes sekali-sekala, selsema, atau penyakit.
 • Jangan tutup mata dengan kosmetik mata anda. Ia boleh membuat air mata anda, dan sebab satu contoh keadaan bengkak pagi selepas.Mencuci kekotoran yang melekat dengan pembersih dan air, atau menggunakan remover yang konsisten.
 • Segelas anggur adalah baik, tetapi tidak cuba terlalu keras. Mengapa?Alkohol boleh mengangkut air keluar dari kulit anda.Apabila anda melemahkan zon rapuh di sekitar mata anda, ia adalah lebih cenderung untuk tenggelam ke dalam poket.Sekiranya anda mengikat satu di, air minuman sebelum anda pergi untuk menarik sedikit inn losyen sekitar mata anda.
 • Anda melakukan langkah besar untuk melindungi badan anda daripada siang. Adakah benar bahawa anda melakukan begitu juga untuk muka anda?Lebihan matahari boleh membuat kulit di sekitar senarai mata anda atau kedut.Gunakan pelindung matahari, warna, dan topi untuk melindungi wajah anda dari rasuk merosakkan.
 • Memerlukan motivasi alternatif untuk menendang kecenderungan? Merokok boleh kering dan melemahkan kulit seluruh.Mengatakan tidak kepada asap dan ganti diri dari berkedut, kendur mata.
 • Mendapat mata bengkak?Chill mereka keluar!Satu pak membeku boleh mengurangkan keadaan bengkak. Cuba sudu sejuk, luka timun, atau pek teh.Apa yang anda menggunakan tidak membuat perbezaan - suhu rendah tidak kerja.
 • rak kedai mengerang di bawah berat krim dan pelembap yang dibuat untuk mengurangkan mata bengkak. Cuba mereka keluar untuk memeriksa sama ada salah satu yang bekerja untuk anda.Berikut adalah satu item untuk mengelak: Jangan menggunakan krim buasir ketinggalan zaman.Ia boleh melecetkan kulit di sekitar mata anda.Cuba krim retinol mata.
 • Kurangkan minuman keras dan juga kafein. Walaupun mereka boleh menghidupkan anda dalam tempoh, perangsang pendek dan arak tidak melakukan perkara yang sama untuk kulit anda.Mereka boleh menyebabkan kekurangan lembut penghidratan, membuat lingkaran hitam lebih jelas.
 • Pertimbangkan pelincir kulit. Walau bagaimanapun Foundation Kulit British awasan bahawa kulit-mencerahkan banyak krim mengandungi memburukkan haram yang boleh membahayakan kesejahteraan anda.Untuk membantu kulit-mencerahkan barangan sah bekerja terbaik mereka, mengelakkan matahari dan penggunaan pelindung matahari setiap hari.
 • Lihatlah pengisi. A doktor kulit atau pakar kulit pemulihan boleh mengawal ini jika bulatan mata dim anda adalah kerana urat rosak.Pengisi juga boleh membantu jika musibah lemak adalah sebab untuk rongga atau membayangi di bawah mata.
 • Menyiasat ubat laser dan vitamin K. ubat laser boleh mengurangkan kehadiran lingkaran hitam kerana urat rosak.barangan kulit yang sihat yang mengandungi vitamin K juga boleh menawarkan bantuan.
 • Anda boleh kerap menyelubungi beg di bawah mata dengan concealer.  Pilih satu yang sepadan dengan nada kulit anda. Sapukan dengan memujinya dengan lembut - jangan cuba menggosoknya.

Cara Mencegah Beg di bawah Mata

Mengelakkan beg di bawah mata

Bunch of things boleh mengetuk mata bengkak - dari banyak ke rehat yang terlalu sedikit, dari makan secara tidak berkesan untuk mendapatkan lebih banyak berpengalaman. Untuk membantu mengurangkan bengkak mata, pertimbangkan cadangan ini:

 • Ia seolah penting untuk forestalling mata bengkak kerana ia adalah untuk mengurangkan lingkaran hitam.  Mulakan dengan tidak kurang daripada lapan jam istirahat yang hebat malam.
 • Menghidu yang terhidrat dengan lembut boleh membantu mengelakkan mata bengkak.  Minum banyak cecair pepejal, terutamanya air, membantu mengekalkan kulit nipis yang teguh dan kelihatan penuh.
 • Garam ditebang. Memegang cecair badan boleh menyebabkan kulit bengkak, mentah mencari.Mengurangkan kemasukan garam menggalakkan mengurangkan kecenderungan untuk memegang air banyak.Pendekatan yang mudah untuk mengurangkan garam?Mengurangkan makanan yang dikendalikan dalam rutin makan anda.
 • Gunakan pek sejuk. Sesetengah pakar kulit menyokong kuasa de-engahan daripada sejuk, guni teh hijau kurang tajam.potongan timun sejuk atau pek kacang keras atau lobak merah dibalut dengan kain pada mata selama 10 hingga 15 minit juga mungkin membantu atau gel mata-cover juga boleh melakukan perangkap.
 • Pertimbangkan pengisi yang tidak penting.  Ini boleh membantu jika kolagen dan elastin memisahkan kulit yang merangkumi kulit. Pengisi boleh mengurangkan rupa bengkak.

Bottom Line:

Petua ini boleh membantu anda menjaga mata anda kelihatan hebat.