Bagaimana untuk menghilangkan jerawat atau jerawat semalaman cepat? Sebahagian besar orang mendapati diri mereka mengalami jerawat atau jerawat, sama ada ia adalah kerana hormon atau kebimbangan.Dalam pembangkang kepada pemikiran lazim, jerawat tidak asasnya bermakna kulit anda adalah kotor atau tidak bersih - kebenaran yang harus, lebih-penyingkiran boleh melecetkan kulit anda jauh lebih.Kemudian lagi, hormon tidak liar, dan terdapat perubahan mudah anda boleh membuat untuk melupuskan jerawat anda.Anda boleh mempunyai bersinar, bunyi, dan tanpa kulit jerawat kembali serta-merta.

Tips cepat untuk menghilangkan Jerawat atau Jerawat Cepat

Petua cepat ini pasti akan membantu anda untuk mengawal jerawat anda.

Bersihkan Wajah Anda Harian

Cuci muka anda dua kali sehari mengikut hari dengan bahan kimia larut pH. Langkah pertama untuk mendapatkan kulit yang jelas adalah meletakkan rutin pembersihan dikawal untuk memulihkan lapisan kulit yang menghakis dan dengan cara ini merendahkan perkembangan jerawat vulgaris.

Kunci masuk dan paksa diri anda untuk membasuh muka anda dengan bahan kimia larut pH 5.5 apabila anda bangun pada waktu pagi dan sebelum tidur pada waktu petang. Seperti yang dikeringkan atau diduduki seperti yang anda ada, mengambil beberapa minit tambahan untuk menggosok kulit anda, ini akan mengurangkan jerawat anda pada dasarnya.

 • Sekiranya anda mempunyai kulit yang keluar pada bahagian-bahagian yang berlainan di badan anda, sebagai contoh, bahu, belakang, dan bahagian tengah, memberi julat tersebut hari pembersihan dua kali pada siang hari juga.
 • Jika anda memakai kosmetik, tidak pernah pergi ke tempat tidur tanpa mencuci semua itu.Berbaring dengan kosmetik pada adalah satu pendekatan yang surefire untuk membina jerawat-tally anda dan membuat melupuskan kulit anda keluar dengan ketara lebih menyusahkan.Menggunakan tanpa kosmetik minyak remover sebelum mencuci dengan agen pembersihan umum anda untuk mengesahkan jumlah wang bagi apa yang berikut telah dipindahkan.

Gunakan Oils cuci Wajah Anda

Bagaimana untuk menghilangkan Jerawat Semalaman Jerawat atau Fast

Dikenali sebagai Kaedah Pembersihan Minyak, ini adalah sistem yang terkenal untuk membersihkan di Asia, dan merupakan corak yang membangun. MOM adalah teknik pembersihan pilihan yang lebih lembut untuk kulit, dan semangat untuk pelbagai jenis kulit. Menyiasat minyak, contohnya minyak zaitun, minyak telur, minyak grapeseed, minyak kastor, dan minyak emu.

Terkelupas Wajah Anda

 • Mengelupas adalah perkara penyental lembut yang bekerja paya off sel-sel kulit mati yang pembangunan dan sebab jerawat keradangan.Menumpahkan boleh menjadi bahan atau fizikal.
 • Untuk kaedah lembut, menggunakan yang exfoliator sintetik, AHA atau BHA pada pH di suatu tempat sekitar 3 dan 4 untuk paya off kulit.Satu sebatian menumpahkan un-kayu kulit mati.
 • Satu perkara BHA kerap disebut menggabungkan salisilik menghakis, ia mesti mengandungi antara pH di suatu tempat sekitar 3 dan 4 untuk kerja.A BHA cuba paya off sel-sel kulit mati dan menyokong pembangunan kulit baru.Oleh itu, anda mungkin mengalami kulit kering dan penyerpihan sekitar keradangan jerawat anda, tetapi ini akan bersurai dalam jangka panjang kerana kulit anda mula pulih lebih cepat.Menggunakan ini dalam kimia atau rawatan spot hari demi hari pada keradangan kulit julat dipengaruhi kulit anda.
 • tablet Ibuprofen, yang mengandungi salicylic menghakis, yang BHA boleh dihancurkan dan dicampur dengan air dan sesudah itu memakai zits anda untuk mengurangkan kemerahan dan bengkak.
 • Gosok lapisan cahaya madu ke dalam kulit anda, dan biarkan selama 30 minit.Siram dengan air suam.Madu mempunyai pH berubah dari 3 ke 6, namun pada pH tempat sekitar 3 dan 4, ia mengandungi AHA yang akan menumpahkan kulit.
 • Berfikir tentang membeli span Konjac untuk pengelupasan fizikal.Ia cukup lembut untuk digunakan apabila muka anda.Pertimbangkan menggunakan oat sebagai pengelupas.Campuran oat dengan madu dan sapukan pada muka anda selama 2-3 minit, dan lembut bilas dengan air suam.

Memohon Melembap untuk menghilangkan Jerawat atau Jerawat Cepat

melembapkan

Pelembap membantu menjaga kulit anda normal. Kulit berminyak menghasilkan jerawat, dan jika kulit anda sangat kering, badan anda akan memberi imbuhan dengan membuat sebum. Untuk memastikan ini tidak berlaku, gunakan losyen halus selepas anda mencuci muka anda setiap pagi dan malam. Memohon permohonan pasca toner krim.

Sentiasa Gunakan Toner yang

Selepas anda mencuci muka anda, gunakan topeng muka, dan selepas itu gunakan toner. Toners berfungsi untuk memperbaiki liang-liang yang membuatnya lebih aneh bahawa tanah dan minyak akan dapat ditangkap di dalamnya. Beli kulit keluar toner di sebuah kedai ubat kejiranan, atau penggunaan sihir sihir atau cuka ekstrak buah epal yang disentuh dengan bola kapas. Cobalah untuk tidak membilas toner selepas permohonan - membenarkan mereka untuk mengekalkan kulit terfokus.

Home Pemulihan berguna untuk menghilangkan Jerawat atau Jerawat Cepat

Anda boleh merawat jerawat di rumah dengan mudah. Anda hanya perlu mengekalkan rutin untuk mendapatkan hasil yang cepat.

 • Sapukan ais untuk menghilangkan Jerawat atau Jerawat Cepat

Ice Pack

Ais boleh digunakan untuk cepat mengurangkan kemerahan , bengkak dan kerengsaan jerawat. Ia membantu dalam meningkatkan penyebaran darah ke rantau yang dipengaruhi, dan memperbaiki liang-liang kulit dan menggaru tanah dan minyak yang terkumpul di kulit. Anda boleh menggunakan blok ais atau ais yang hancur, mengikut mana yang berguna.

arah

Bungkus ais dengan sedikit kain dan tahan di wilayah kulit yang dipengaruhi untuk beberapa saat.

Perhatian:   Tunggu selama beberapa minit dan ulangi prosedur setiap hari.

 • Memohon Lemon Juice untuk menghilangkan Jerawat atau Jerawat Cepat

Lemon Juice

Jus Lemon kaya dengan vitamin C. Jus lemon membantu jerawat menjadi semakin cepat. Pastikan anda menggunakan jus lemon baru dan jus tidak dibungkus, yang mempunyai aditif. Terdapat dua atau tiga pendekatan untuk menggunakan ubat ini.

arah

Dip bola kapas dalam jus lemon dan sapukannya pada jerawat sebelum tidur. Anda juga dapat menggabungkan satu sendok makan jus lemon dengan satu sendok teh bubuk kayu manis dan letakkan pada jerawat dalam semalam. Pada waktu pagi, basuh kulit dengan air hangat.

Perhatian:   Ubat jus lemon ini tidak sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit yang menyentuh.

Ia hebat untuk merawat kulit dan jerawat. Ia mempunyai ciri-ciri antibakteria yang membantu memerangi organisma mikroskopik yang menyebabkan masalah kulit ini. Tambahan pula, sifat pengurangannya membantu mengurangkan kemerahan dan pergeseran jerawat. Ia juga menyelamatkan zits kering dan whiteheads.

arah

Hanya terjun bola kapas di minyak pokok pokok teh dan letakkan di zon yang dipengaruhi. Siramkan muka anda selepas 15 hingga 20 minit. Alternatif lain adalah dengan campuran beberapa titisan minyak pokok teh dalam 1 sudu besar gel Aloe Vera. Sapukan pada jerawat dan kelemahan anda, abaikan ia selama 20 minit dan kemudian siram.

Nota: Jangan gunakan jika kulit anda sangat sensitif.

 • Gunakan ubat gigi untuk menghilangkan Jerawat atau Jerawat Cepat

ubat gigi

Ubat gigi yang anda gunakan setiap pagi untuk membersihkan gigi anda juga boleh digunakan untuk merawat jerawat dengan cepat. Ia adalah yang terbaik apabila digunakan selepas menyembuhkan ais. Anda mesti menggunakan ubat gigi putih; menjauhkan diri daripada menggunakan ubat gigi gel.

arah

Sapukan ubat gigi putih ke bahagian kulit yang terpengaruh sebelum tidur. Pada waktu pagi, basuh muka anda dengan air dan anda akan melihat perubahan yang perlu diberi perhatian dalam pembengkakan.

Perhatian: Anda juga boleh memohon siang hari ini juga.Hanya membuat ia pasti bahawa ubat gigi kekal pada jerawat selama tiga puluh minutes.Remember ubat gigi boleh agak menjengkelkan pada kulit, jadi ia adalah penting bahawa anda menggunakan rawatan ini dengan berhati-hati, menggunakan teknik yang betul.Baca panduan ini sebelum anda mencuba kaedah ini.

stim

Ia terkenal untuk kulit anda bila-bila masa, namun terutama apabila anda mempunyai jerawat. Wap akan membuka liang-liang anda dan membenarkan kulit anda berehat. Pembantu ini membuang minyak, tanah dan mikrob yang ditangkap di liang-liang yang dapat membawa penyakit atau gangguan.

arah

Isikan petak yang besar dengan air mendidih dan membenarkan wap berinteraksi dengan muka anda selama beberapa minit.

Perhatian:   Basuh muka anda dengan air biasa dan, selepas kering, gunakan losyen minyak sans.

 • Memohon Bawang putih untuk menghilangkan Jerawat atau Jerawat Cepat

Ia adalah antivirus, antijamur, disinfektan dan pakar tetulang sel yang dapat membantu dalam rawatan cepat jerawat. Sulfur dalam bawang putih juga meningkatkan pendinginan jerawat.

arah

Potong bawang putih baru menjadi dua keping. Gosok bawang putih pada jerawat dan lepaskannya selama lima minit sebelum mencuci kulit dengan air hangat. Ulangi rawatan beberapa kali setiap hari.

Perhatian:   Makan satu cengkih bawang putih mentah setiap hari juga dapat membantu membersihkan darah anda. Walau bagaimanapun, jangan makan bawang putih mentah yang berlebihan kerana ia boleh mengganggu perut.

 • Gunakan Baking Soda untuk menghilangkan Jerawat atau Jerawat Cepat

Ia adalah satu lagi penyelesaian rumah yang menarik untuk melepaskan jerawat dengan alasan ia membantu menghilangkan minyak dan sel-sel kulit mati.

arah

Buat gam tebal dengan menggabungkan satu sudu teh baking soda dengan beberapa air atau jus lemon. Basuh kulit anda dengan baik, meninggalkannya agak lembap. Sapukan gam di zon yang dipengaruhi dan biarkan ia kering selama beberapa minit. Jangan teruskan baking soda pada kulit anda selama lebih daripada beberapa minit kerana ia boleh membawa kekeringan atau gangguan. Basuh muka anda dengan air suam.

Perhatian:   Ulangi prosedur dua kali sehari untuk mendapatkan hasil yang cepat.

Madu

Ia adalah kesejukan agen anti-jangkitan biasa yang boleh mempercepatkan prosedur pembaikan, dan tambahan membantu mencegah pencemaran.

arah

Gosok kapas bersih di madu, letakkannya secara khusus di wilayah yang terpengaruh dan lepaskan selama 60 minit. Basuh kulit dengan air hangat. Lakukan ini beberapa kali setiap hari.

Perhatian:   Alternatif lain adalah untuk menggabungkan madu dan kayu manis untuk membuat gam dan menggunakannya di atas jerawat sebelum tidur. Pada waktu pagi, akan kurang kerengsaan atau bengkak. Basuh kulit dengan baik dengan air.

 • Dengan Timun untuk menghilangkan Jerawat atau Jerawat

timun

Ia adalah sumber kalium dan vitamin, contohnya, A, C dan E. Ia juga mempunyai kesan penyejukan dan pelepasan pada kulit.

arah

Potong timun ke dalam kepingan dan menyerapnya selama 60 minit. Suplemen, sebagai contoh, vitamin A, kalium dan klorofil akan bertukar ke air. Terikan air dan masukkannya, atau gunakan air untuk mencuci muka anda.

Perhatian:   Anda juga boleh menyediakan topeng muka dengan timun. Sapukan topeng dan biarkan ia kering selama 15 minit. Basuh kulit anda dengan air suam. Ini akan membantu membersihkan organisma mikroskopik dari liang-liang anda.

Ia adalah produk semulajadi yang mempunyai pelbagai sifat yang membantu dalam merawat jerawat. Ia adalah sumber yang baik dari agen pencegahan kanser, dan ia mempunyai sebatian yang membantu mengurangkan gangguan dan membuat kulit anda halus dan licin.

arah

Sekeping pisang mentah skuasy untuk mengumpul jus dan sapukannya ke atas jerawat. Buangkannya selama 10 hingga 15 minit sebelum membasuhnya. Untuk membuat topeng, squash beberapa buah betik dan masukkan sedikit madu. Sapukan ini di muka anda. Tunggu sehingga ia kering sepenuhnya dan selepas itu basuh ia.

Perhatian:   Sapukan topeng ini sekali sehari.

 • Menghilangkan Jerawat atau Jerawat Cepat Dengan Apple Cider cuka

Acid Reflux Apple Cider Vinegar

Ia adalah rumah besar. Ia mematikan mikroba yang boleh menyebabkan kesulitan dalam mana-mana. Ia juga menjadi asas, dan paritas pH kulit anda, yang menjadikannya lebih sukar bagi organisma mikroskopik untuk berkembang. Untuk menyelesaikannya, ia adalah astringen, mirip dengan perasa lemon, dan akan membantu menjadi minyak yang melampau keterlaluan.

arah

Basuh muka anda dengan air dan pat kering. Dengan menggunakan bahagian cuka 1 bahagian hingga 3 bahagian air, dunk bola kapas ke dalam cuka dan sapukan dengan sempurna ke ketidaksempurnaan. Biarkan selama tidak kurang dari 10 minit, atau dalam sekelip mata. Sapukan semula beberapa kali setiap hari, mencuci muka sepenuhnya selepas setiap masa.

Perhatian:   Jika anda rasa kulit kering, anda juga boleh memohon kelembapan selepas menggunakan cuka epal cider.

Tukar Gaya Hidup untuk Menghilangkan Parut Jerawat atau Jerawat Bermalam

Menjalankan Dengan sering

Gaya hidup anda boleh menyebabkan jerawat. Tukar untuk menghilangkan jerawat.

Latihan secara kerap

Latihan tetap membantu mengurangkan kulit anda. Ia melepaskan endorfin yang menurunkan tahap kebimbangan dan seterusnya mengurangkan penjanaan minyak, dan seterusnya menjadikan anda peluh yang membersihkan sel-sel kulit mati. Dapatkan pergi berlatih setiap hari selama sekurang-kurangnya tiga puluh minit untuk membantu mengurangkan keradangan kulit anda di seluruh, serta pada bahagian tengah, bahu, dan belakang.

Cuba untuk tidak menyentuh Wajah Anda

Ini tidak menggembirakan, kerana individu cenderung menyentuh wajah mereka sepanjang masa. Berhati-hati tentang menggaru wajah anda, meletakkan wajah anda menatap anda di muka, dan memilih jerawat. Jangan sekali-kali pop zits anda atau tekan pada jerawat yang menjengkelkan, kerana ini hanya mengenal lebih banyak mikroorganisma dengan kulit anda dan akan memburukkan lagi jerawat jerawat anda.

Pancuran dengan kerap

Walaupun anda perlu memegang bil air anda, mandi secara konsisten berfungsi untuk mengekalkan penciptaan minyak yang rendah, menghapuskan organisma mikroskopik, dan mencuci sel-sel kulit mati. Basuh seluruh tubuh anda dengan shampoo kimia dan penggunaan yang paling lembut yang menghasilkan minyak paling jauh di rambut anda. Pastikan untuk mandi selepas berlatih untuk mengosongkan sel-sel kulit yang mati badan anda telah dilepaskan melalui berpeluh.

Makan Makanan Sihat

Makanan Untuk Kulit Besar

Makanan yang dikendalikan dengan ketara dan mengandungi ukuran minyak yang cukup besar akan meluaskan ukuran kulit pada badan anda. Mendapatkan ukuran suplemen yang betul dari seluruh bijirin, produk semula jadi, sayur-sayuran, dan protein membantu kulit anda pulih dengan lebih cepat dan menghalang penjanaan minyak yang tidak berguna. Pada ketika yang sama sekali dapat difikirkan, elakkan makanan yang tinggi gula.

Tidur Tidak Kurang Daripada 8 Jam

Ia menyelesaikan dua masalah sekaligus, kerana ia berfungsi untuk melepaskan badan anda dan menyahtoksikkannya. Sekiranya anda tidak cukup berehat, kemungkinan kulit anda tidak mempunyai jadual bilik-bijak atau keupayaan untuk mengisi semula sel-sel kulitnya. Mengurus kitaran rehat anda dengan tidur pada masa yang tetap secara konsisten dan berehat selama sekurang-kurangnya lapan jam.

Minum air yang mencukupi

Minum air

Terlepas dari kenyataan bahawa kita semua pernah mendengar minum air lapan gelas sehari, tidak ada jumlah yang terletak pada berapa banyak air yang perlu dimakan. Air berfungsi untuk menyahtoksik badan anda dan menapis kulit anda, jadi pastikan anda minum air dengan kerap sepanjang tempoh hari.

Jadilah Tekanan Percuma

Tahap peregangan yang tinggi membawa kepada penciptaan sebum yang berkembang, jadi lakukan otak dan kulit anda dengan sedikit bantuan dengan memberi diri anda akhirnya berehat. Ambil menusuk di scrubbing down, membaca buku, rumit, atau mengasah yoga dan menonton perubahan kulit anda dengan sewajarnya.

Basuh Kain Anda Harian

Apa-apa kain yang bersentuhan dengan kulit anda sepanjang masa - pakaian, tuala, sarung bantal dan cadar - patut dibasuh dalam apa jua keadaan sekali seminggu untuk mencabut minyak dan mikrob yang pembangunan dalam jangka panjang.Menggunakan agen pembersihan lembut untuk kulit sensitif untuk membantu menangani isu jerawat anda.

Bottom Line:   Mengubah gaya hidup anda dan masih anda mengalami jerawat, kemudian cuba ubat rumah untuk menghilangkan jerawat dan jerawat dengan cepat.

11 Pemulihan Mudah untuk menghilangkan Kembali Jerawat Cepat

Top 10 Home Pemulihan untuk menghilangkan dada Jerawat

10 Pemulihan Home Asli untuk menghilangkan Jerawat cystic Fast