Mencari jawapan yang mudah untuk mendapatkan rambut lebih tebal dan lebih sihat? Orang ramai terus berusaha mencari pendekatan yang lebih baik untuk membuat rambut panjang dan nipis kelihatan lebih tebal. Dalam apa jua keadaan, banyak perkara yang anda temukan di kedai untuk rambut anda mengandungi bahan kimia yang tidak dapat diandalkan dan boleh secara kerap menyebabkan lebih banyak kerosakan pada rambut sensitif anda.

Sekiranya anda sama dengan saya, anda perlu mempunyai rambut yang lebih tebal yang sama-sama berkilauan dan kelihatan baik dan pendekatan yang paling ideal untuk mendapatkan ini adalah dengan menggunakan hanya pelekat biasa. Bukan hanya bahan kimia kejam yang dahsyat atas alasan bahawa mereka boleh dimakan melalui kulit anda, tetapi juga boleh menyebabkan rambut anda memecahkan semua kebiasaan atau kebodohan corak lelaki juga. Tidak ada sebab yang kuat untuk menggunakan produk kimia yang merosakkan, dengan alasan terdapat beberapa pendekatan yang berjaya untuk menebal rambut secara semula jadi!

Punca Kehilangan rambut

Sebahagian besar kehilangan di mana-mana di antara 50 hingga 100 helai rambut setiap hari, seperti Akademi Dermatologi Amerika. Pada hari-hari apabila rambut dibasuh, individu boleh kehilangan sehingga 250 helai. Namun, jangan membasuh dari membasuh yang cuba memelihara rambut, kerana ia akan menjatuhkan tidak dapat dielakkan, dalam apa jua keadaan.

Bagi individu yang tidak menjangkakan rambutnya secara konsisten, terdapat pendekatan untuk mengetahui apabila rambut berkurangan atau hilang pada kadar yang lebih tinggi. Anda akan melihat perbezaan. Pada ketika bangun di pagi hari, mungkin ada jumlah yang sangat luas pada kusyen anda. Apabila anda menyikat rambut anda, lebih daripada tipikal akan ditinggalkan di berus.

Terdapat banyak sebab yang boleh menjadi sebab anda mempunyai rambut tipis atau sedang mengalami botak. Dirakam di bawah hanyalah beberapa sebab yang paling terkenal. Mengingati tujuan akhir untuk memberi tumpuan kepada sebab asas, anda mungkin perlu melihat pakar Naturopathic yang boleh membantu anda dengan mendapatkan ujian darah yang sesuai untuk mengetahui mengapa rambut anda berkurangan.

Sebab-sebab Kehilangan rambut

 • Tembaga Kekurangan: Tidak cukup dalam tembaga boleh menyebabkan berkurangan rambut dan manifestasi yang berbeza, sebagai contoh, kelemahan.Ketiadaan mineral ini adalah perkara biasa atas alasan bahawa ia boleh menjadi sukar untuk mengekalkan dan individu yang menambah kerap dengan zink, mempunyai ketara lebih kesulitan mengekalkannya.Wanita yang ditambah dengan cooper menyaksikan kenaikan dalam pembangunan rambut oleh tiga puluh lapan peratus.
 • Syampu: Jika anda pencuci mengandungi bahan-bahan perhiasan yang merosakkan, sebagai contoh, natrium laureth sulfat, yang telah dihubungkan dengan membawa corak kebotakan lelaki, beralih ke pembersih ciri serta-merta.Castile pembersih menjadikan yang luar biasa semua pembersih biasa.
 • kekurangan mangan: penganalisis Jerman mendapati bahawa beberapa wanita tidak mencukupi dalam mineral ini dan individu-individu yang mengambil 10mg setiap hari dibangunkan semula rambut mereka dalam hanya 3 bulan.
 • Ketidakseimbangan hormon: Gangguan dalam kedudukan yang kritikal hormon anda, sebagai contoh, estrogen atau testosteron boleh menyebabkan botak.
 • Stress:   Oleh kerana tahap kortisol yang diperluaskan, kegelisahan boleh mengakibatkan rambut berkurangan dan kebotakan corak lelaki.
 • Hypothyroidism: Salah satu tanda-tanda yang diiktiraf paling banyak adalah berkurangan rambut.Ini adalah apa-apa tetapi sukar untuk memeriksa dengan ujian darah mudah.
 • Vitamin D Kekurangan: nasib malang rambut adalah salah satu tanda-tanda yang penting dalam kekurangan yang dengan vitamin D.

Cara-cara untuk Dapatkan lebih panjang, lebih tebal dan lebih sihat rambut Naturally

Rambut berkembang dalam tiga peringkat berasingan

Sekitar sembilan puluh peratus daripada rambut di kepala berada di anagen, atau peringkat pembangunan, yang tetap untuk mana-mana sahaja dalam lingkungan dua hingga lapan tahun.The catagen, atau langkah peringkat, biasanya bertahan dalam 2-3 minggu, di tengah-tengah yang folikel rambut gerun.Di tengah-tengah kitaran telogen, yang terus berlaku di sekeliling dua hingga empat bulan, rambut terletak.Walau bagaimanapun, anda boleh meningkatkan pertumbuhan rambut anda dan membuat ia sihat dan tebal menggunakan beberapa bahan-bahan semula jadi.Berikut adalah beberapa remedi rumah yang berkesan yang akanmembantu anda untuk mendapatkan lebih tebal rambut, lebih lama dan sihat .

 1. Egg

Telur sangat berguna untuk rambut yang rosak dan kurang hidup. Rambut berondongan dengan telur menaikkan perkembangan rambut dalam terang bahawa telur mengandungi banyak protein. Rambut diperbuat daripada 70 peratus protein keratin, jadi protein telur membantu memperbaiki rambut yang dirugikan dengan mengisi bintik-bintik lemah di sepanjang helai rambut, yang secara kebetulan memperkuat rambut. Telur mengandungi banyak protein- dari 3.6 hingga 6.5 g setiap telur- yang menjadikan telur membentuk rawatan protein luar biasa. Mengira pembentukan telur dalam rejimen rambut anda boleh membantu anda mengekalkan rambut pepejal, yang penting untuk pembangunan.

Arah:

 • Ambil 1 telur, bergantung pada panjang rambut anda, dan lebih rendah daripadanya sewajarnya.
 • Sapukan telur pada rambut yang basah dan membenarkan ia untuk duduk selama 30 minit.
 • Basuh rambut anda dengan air suam-suam kuku dan pembersih.

Perhatian:  Anda boleh memohon rawatan protein ini sekali seminggu.

 1. Mustard Minyak

Minyak biji sawi disusun dengan vitamin dan mineral, contohnya, zink, selenium, dan beta karoten. Beta percaya karotena kepada vitamin A, yang menghairankan dalam perkembangan rambut animasi. Minyak tambahan juga mempunyai banyak asid berminyak, besi, kalsium, dan beberapa magnesium. Oleh itu, keadaan dan pembantu menyokong pembangunan rambut di semua jenis rambut.

Arah:

 • Menggabungkan satu kuning telur, satu sudu besar minyak mustard rambut dan dua sudu besar air.
 • Sapukan campuran ini ke belakang gosok kulit kepala anda sepenuhnya.Memohon seminggu sekali untuk mendapatkan rambut yang lebih tebal.

Perhatian:  Pada rambut kering, gosok minyak mustard ke dalam rambut dan kulit kepala anda, kemudian tutupnya dengan atas pancuran. Anda perlu meninggalkan ini selama kira-kira tiga jam, jadi pastikan anda mempunyai banyak masa di rumah. Tunggu selama tiga jam, basuh rambut anda dan letakkan perapi.

 1. Castor Oil

Castor Oil

Castor  secara kerap dicerna sebagai purgatif; namun begitu juga dapat keuntungan rambut apabila disambungkan sebagai penutup atau mencuci. Sesungguhnya rawatan kastor seminggu selepas minggu dapat membantu mengekalkan kelancaran rambut dan kualiti halus. Majalah elle melaporkan bahawa minyak kastor adalah perapi kulit kepala, terutama untuk rambut Afrika-Amerika yang lemah dan tipis.

Arah:

 • Campuran minyak kastor 2tbsp dengan air 2tbsp terus terang sebelum rawatan rambut.
 • Menguli kulit kepala dan rambut turun ke kemasan dengan campuran.Sapu minyak lemah ke dalam rambut anda dengan hujung jari anda.Seperti yang dinyatakan oleh Majalah Lucky, omega-9 lemak tak tepu dalam minyak kastor akan membaiki penutupan kering dengan cepat.
 • Bilas rambut anda dengan air suam.Pada ketika dapat difikirkan, balut rambut dengan tuala dan meninggalkannya semalaman untuk rawatan penghidratan meningkat.
 • Basuh rambut anda dengan syampu lembut dan menggunakan perapi.

Perhatian:  Panaskan minyak untuk rawatan minyak panas yang dibuat khas. Lakukan ini dengan menetapkan pemegang minyak kastor dalam segelas air suam. Jangan microwave atau memanaskan minyak; ini boleh menyebabkan kecederaan membakar.

 1. Minyak Zaitun

Minyak zaitun adalah benar-benar kuasa dari segi rambut, kulit dan aplikasi megah. Ciri-ciri kaya dan tepu menjadikannya sempurna untuk kegunaan pada rambut anda. Walaupun anda mungkin dengan cepat mempertimbangkan minyak zaitun untuk memasak, menyimpan sebotol minyak zaitun yang mudah di dalam tandas anda boleh membantu rambut anda kelihatan lebih sihat, lebih kuat dan berkilau.

Arah:

 • Gosok rambut dan kulit kepala anda dengan minyak zaitun panas dan meninggalkan ia selama tidak kurang daripada 30 hingga 45 minit.
 • Basuh ia keluar sama sekali dan mencuci rambut anda dengan pembersih yang lembut.Anda juga boleh meninggalkan minyak pada rambut anda semalaman dan selepas itu basuh rambut anda dengan syampu lembut.

Perhatian:  Minyak zaitun yang dicampur dengan jus lemon boleh membantu merawat kelemumur masalah. Biasanya disebabkan oleh kulit yang kering dan berkeringat, pembantu jus lemon yang asid melepaskan kelemumur manakala minyak zaitun menembusi lapisan baru kulit. Campuran ukuran sama minyak zaitun, perasan lemon dan air. Gosokkan ke kulit kepala lembap, biarkan selama 20 minit, siram dan pembersih. Anda boleh memohon ini dua kali sebulan.

 1. Madu

Madu

Jika rambut anda kering atau dirugikan, madu boleh menawarkan bantuan. Satu humectant ciri, madu menarik dalam kelembapan. Ia juga dimuatkan dengan bantuan dan suplemen sel untuk mengekalkan folikel rambut yang menempatkan sekeping rambut secara langsung, memperkuatkan perkembangan rambut. Bahawa dikatakan, ia juga memerlukan medium untuk membantu menyebarkannya, jika tidak, anda boleh menggulung dengan bangkai melekit, jadi formula memasukkan penahan biasa lain yang membantu anda mengembalikan rambut kering kepada rambut yang sihat dan berkilat, dari kulit kepala ke atas.

Arah:

 • Campuran madu dan minyak zaitun.
 • Sapukan campuran pada rambut anda.
 • Tunggu selama 30 minit dan selepas itu mencuci rambut anda.

Perhatian:  Sapukan ini sekali seminggu untuk mendapatkan hasil yang cepat.

 1. Apple Cider Vinegar

Ia telah lama digunakan sebagai barang penjagaan rambut ciri untuk memajukan rambut kukuh dalam kedua-dua lelaki dan wanita.ketajaman adalah berhampiran dengan yang rambut biasa, ia adalah pengendali udara dan pembersihan yang baik dan ia juga kuman algojo menarik.

Arah:

 • Campurkan 2tsp madu dan 10tsp epal cider cuka
 • Sapukan dan biarkan duduk selama 15 minit. Bilas rambut anda dengan air suam.

Nota: Bersihkan dengan ACV akan membantu menyesuaikan pH rambut anda dan mencabut perkembangan yang mungkin timbul kerana penggunaan barang-barang dan shampoo ini.

 1. Avocado

Alpukat adalah sejenis bahan organik yang mempunyai banyak kelebihan perubatan yang semakin dikenal luas. Salah satu kelebihan tawaran avokados ialah menjangkakan kebotakan pola lelaki dan memajukan perkembangan rambut. Mereka juga boleh digunakan untuk meningkatkan keadaan rambut anda dengan pergi sebagai krim untuk rambut kering atau dirugikan. Avocado pada mulanya digunakan untuk alasan ini tepat pada masanya orang Mesir.

Arah:

 • Anda boleh membuat tudung rambut penghidratan dengan menggabungkan dua sudu besar minyak germa gandum dengan sebahagian besar alpukat dihapuskan bersedia.
 • Memohon perlindungan rambut ini pada rambut shampooed secara semula jadi dan membenarkan ia untuk duduk untuk tidak kurang daripada 20 minit.Bilas dan basuh rambut anda.

Perhatian:  Memanfaatkan rambut perapi avokado yang merasakan halus dan lebih serba boleh. Kandungan lemak tinggi alpukat menjadikan rambut kurang kering dan cenderung pecah. Setelah membasuh rambut anda dengan pembersih, gunakan perapi alpukat dan biarkan selama lima hingga 10 minit sebelum mencuci dengan air suam.

 1. Banana

Bananas

Pisang mengandungi kalium yang menguatkan rambut, meminimumkan kerosakan dengan memulihkan fleksibiliti ciri rambut anda, dan menggalakkan pembaikan rambut yang dirugikan. Pisang juga menyemai rambut anda kerana ia mengandungi minyak biasa dan sekitar 75% air. Rambut pepejal, tepu juga kurang cenderung kepada keriting dan tangling. Juga, produk organik disumbat dengan vitamin A, B6, C dan E, dan zink dan besi.

Arah:

 • Membuat campuran satu pisang dihapuskan, minyak zaitun dan satu alpukat dihancurkan.
 • Gosokkan pada kulit kepala dan biarkan selama sekitar dua puluh minit.
 • Syampu rambut anda.

Perhatian:  Sapukan sebulan sekali.

 1. Biji halba

fenugreek   adalah benar rasa keajaiban yang digunakan secara meluas sebagai sebahagian daripada dapur India dalam formula tersendiri seperti kari, dan hidangan vegan.

Arah:

 • Rendam 2 sudu besar biji halba di dalam air selama 6 jam.
 • Tuangkan benih yang disiram untuk membuat gam halus.
 • Memohon gam pada rambut dan kulit kepala anda dan membenarkan ia untuk menduduki kira-kira 30 minit sebelum mencuci rambut anda dengan air suam.

Perhatian:  Pada ketika yang dilakukan minggu demi minggu sepanjang masa, penyembuhan ini akan menghindar kulit kepala kering dan membantu anda menghargai rambut tebal.

Rosemary telah digunakan untuk sejumlah besar tahun sebagai kulit kepala dan rawatan rambut. Ia umumnya dikenali untuk menyederhanakan kehadiran rambut perak, untuk membantu rambut berombak, dan untuk menyalakan warna rambut yang lebih gelap. Anda boleh menggilap kegelapan rambut menggunakan gabungan bingkai kenari hitam dan rosemary. Ia juga telah digunakan untuk merawat kelemumur, dan memberikan rambut rupa yang berkilauan.

Arah:

 • Gunakan teh rosemary untuk membuat syampu penting. Campuran teh rosemary dengan sedikit syampu ringan.
 • Termasuk beberapa titik minyak camphor cepat sebelum anda pembersih sekiranya anda mempunyai kelemumur.
 • Hancurkan sedikit jus lemon untuk rambut licin. Sapukan dan tunggu selama 20 minit. Bilas rambut anda.

Perhatian:  Rawatan Rosemary adalah baik untuk kulit kepala anda dan ia membantu menumbuhkan rambut baru.

 1. BawangJus

Jus bawang adalah salah satu penyelesaian rumah terbaik untuk mengurangkan kebotakan rambut dan lelaki. Bahan sulfurnya meningkatkan aliran darah, menghidupkan folikel rambut dan memajukan pertumbuhan semula rambut. Sulfur dilihat sebagai salah satu bahagian penting rambut. Ia diperlukan untuk kolagen pepejal dan keratin. Banyak asid amino, kepingan bangunan protein, mempunyai segmen sulfur, dan protein keratin mempunyai banyak asid amino yang mengandungi sulfur.

Arah:

Sapukan jus bawang pada kulit kepala anda dua kali sehari. Biarkan selama 1 jam dan selepas itu basuh rambut anda dengan syampu yang lembut.

Nota: Jika anda memohon setiap hari selama 2 bulan, anda akan melihat hasilnya.

Gel Aloe Vera boleh digunakan secara bersendirian atau dicampur dengan barang-barang yang berbeza untuk aplikasi rambut. Perkara-perkara ini juga akan membantu memastikan rambut anda tepu, yang akan membantu menjangkakan kemudaratan dan memastikan rambut anda tidak menjadi kering.

Arah:

Buat syampu aloe vera. Pendekatan yang paling mudah dilakukan ialah untuk mengambil 1 sudu gel aloe Vera yang boleh dimanfaatkan secara kewangan dan menambahnya kepada 8 auns syampu herba. Campurkan dengan baik dengan sudu, dan kemudian syampu rambut anda seperti yang anda kerap.

Perhatian:  Anda akan melihat hasilnya hanya dalam seminggu.

Kentang kaya dengan vitamin tertentu seperti vitamin A, B dan C. Pada ketika apabila badan anda tidak mempunyai vitamin ini, rambut anda menjadi kering dan rapuh.Oleh itu, anda mesti mempunyai orang-orang nourishments yang kaya dengan vitamin ini.

Arah:

Menggunakan pemerah kentang pada rambut secara khusus berlebihan adalah berfaedah. Hanya gulungkan 3-4 kentang dan tekan jus darinya. Knead kulit kepala anda dengan jus ini tidak kurang dari 15 minit. Selepas itu basuh rambut anda dengan air.

Nota: Sapukan sekali seminggu.

Bottom Line:

Kehilangan rambut adalah isu biasa hari ini. Seperti rambut dilihat sebagai kelebihan yang meningkatkan penampilan fizikal seseorang, rambut yang botak atau berkurang adalah satu isu yang banyak perlu tepat pada kesempatan yang paling awal. Peratusan komponen normal yang menambah rambut yang berkurangan adalah kebimbangan yang tidak perlu fizikal atau ghairah, ciri-ciri tidak teratur hormonal, kekurangan makanan, pencemaran, penggunaan barangan penjagaan rambut yang salah, jadual penjagaan rambut miskin, dan keturunan. Cuba penyelesaian yang disebutkan di atas untuk mendapatkan rambut tebal, lebih lama dan berkilat.