Do anda makan bersih, tetapi masih membawa pound tambahan? Kadang-kadang diet rutin dan rutin senaman boleh gagal. Badan anda mempunyai keupayaan yang luar biasa untuk menyesuaikan diri dengan diet kalori rendah dan senaman. Latihan aerobik, khususnya, boleh menyebabkan kehilangan otot dan menurunkan kadar metabolik.Matlamat anda adalah untuk memakan sebanyak mungkin makanan sambil melakukan sedikit sebanyakkardio   mungkin, dan masih mendapat keputusan. Ingat bahawa kardio dan diet yang berlebihan adalah tekanan. Badan anda membenci tekanan.

Apabila anda makan terlalu sedikit dan bersenam terlalu banyak, otak anda mengurangkan isyarat kepada tiroid untuk membuat lebih banyak hormon membakar lemak. Lagipun, matlamatnya adalah untuk memastikan kelangsungan hidup anda. Dengan melambatkan andametabolisme, anda akan menyimpan lebih banyak lemak anda.

Jadi, bagaimana untuk memecahkan dataran penurunan berat badan dan kurus? Biar saya beritahu awak

"andra picincu fitness trainer"
andra fitness traininc picincu

sayacerita.   Tahun ini pada bulan Januari saya telah mendapat kira-kira 16 paun (ini adalah bagaimana saya melihat sekarang - kedua-dua gambar saya). Selepas berbulan-bulan berjuang dengan pound tambahan, saya telah mengubah pendekatan saya untuk berdiet dan bersenam. Sebelum memukul dataran ini, saya mengangkat berat yang diikuti kardio negeri yang stabil empat kali seminggu. Diet saya rendah kalori (di bawah 1,200 kkal sehari).

Berat badan saya hanya sedikit lebih rendah daripada sebelum ini, tetapi saya mempunyai lebih banyak otot dan kurang lemak. Inilah yang saya lakukan untuk mengatasi dataran tinggi:

  • Saya telah mulabahu kereta api dan trisep dua kali seminggu   (bahu dan trisep menjadi bahagian paling lemah saya). Sekarang saya bekerja lima kali seminggu.
  • Saya sudah mula lakukanbanyaksquats  empat hingga lima kali seminggu (kira-kira tiga set, 15-20 reps masing-masing), bukan sahaja pada hari kaki.
  • Saya telah mula melakukan lebih banyak lagilatihan berat badanterutamanya triceps dips di bar selari dan push-up (push-up berlian, push-up biasa, push-up pendirian yang luas / sempit, satu pusingan push-up). Sialan, saya juga melakukan latihan berat badan sambil menunggu teh petang saya siap!
  • saya adameningkatkan intensiti latihan saya  dan mula mengubah rutin saya lebih kerap. Saya cuba untuk menyelesaikan semua set gagal.
  • saya adameningkatkan pengambilan kalori saya   kepada 1,400 - 1,600 kal sehari dan menambah karbohidrat yang lebih kompleks. Pengambilan protein saya ialah kira-kira 140-150 gram sehari. Satu-satunya sumber lemak dalam diet saya ialah minyak zaitun, minyak kelapa, kacang mentah, dan alpukat (kadang-kadang).

Saya tidak mengatakan pendekatan ini akan berfungsi untuk semua orang, tetapi ia bekerja untuk saya. Memotong kardio dan makan lebih banyak boleh meningkatkan komposisi badan dan menyebabkan kehilangan lemak. Mengejutkan, bukan?

Jika anda tidak pasti bagaimana untuk memecahkan dataran penurunan berat badan, hanya ubah pendekatan anda. Sudah jelas bahawa apa yang telah anda lakukan setakat ini tidak berfungsi, jadi cuba sesuatu yang lain.Untuk permulaan, potong kardio dan bawa pengambilan kalori anda ke tahap penyelenggaraan (15-15.5 x berat badan).   Anda mungkin mendapat dua atau tiga pound dalam beberapa minggu pertama, tetapi kebanyakannya air. Sebaik sahaja anda mendapati tempat yang manis, perkara akan menjadi lebih mudah dan anda akan menumpahkan pound terakhir.

* Anda mungkin mendapati sumber-sumber berikut berguna:

Berapa Banyak Kardio Terlalu Banyak? Perkara-perkara Tidak Ada yang Memberitahu Anda tentang Cardio

Adakah Squats Really Needed? Sains di sebalik Squats

Diet Sentiasa Berpuasa: Lebih Banyak Otot, Kurang Lemak

Bekerja Keluar Tetapi Memperoleh Berat? Ketahui Mengapa Skala Beranjak Apabila Anda Mula Bersenam!

Bagaimana Mengira Kalori Anda untuk Keratan, Bulking, atau Penyelenggaraan

Bagaimana Kerosakan Metabolik Boleh Membuat Anda Lemak