Memerlukan ujian kehamilan buatan sendiri yang mudah dan boleh dipercayai? Doktor dan Penyelidik menghasilkan pelbagai teknik penentuan kehamilan dengan sedikit pencapaian sehingga jalur kehamilan HCG lewat dibayangkan pada tahun 1968 oleh Margaret Crane. Hari ini, wanita di seluruh dunia boleh tanpa pemeriksaan regangan, sekiranya mereka hamil atau tidak dengan menggunakan penganalisis hamil yang mudah diakses di kedai fizik kejiranan. Sebaliknya, pakar bersandar ke arah yang anda lakukan ujian darah untuk mengesahkan hasilnya.

Terdapat banyak wanita yang tidak berpuas hati dengan pergi ke pejabat pakar dan perlu mengalami ujian kehamilan. Begitu juga banyak wanita yang merasakan perbelanjaan pakar untuk ujian kehamilan terlalu tinggi. Sebilangan wanita dari singa tetapi tidak merasa hebat atau agak sederhana untuk meminta unit kehamilan yang dijual di kaunter di kebanyakan kedai ubat.

Banyak wanita telah mula menggunakan strategi ujian kehamilan konvensional sementara yang lain menggunakan bahan kimia sekarang ini yang jika digunakan sebagai sebahagian daripada cara tertentu, mereka dapat menunjukkan dengan jelas apakah seorang wanita hamil atau tidak.

Ujian Kehamilan Homemade

Ujian Kehamilan Homemade Mudah, Tepat dan Boleh Dipercayai

Kaedah Buatan kuno untuk Menguji Kehamilan

Ujian kehamilan di rumahadalah inovasi yang canggih. Sebelum mendahului Ujian Kehamilan Awal Warner-Chilcott, pek ujian kehamilan di rumah pada tahun 1977, tempoh yang terlewat adalah tanda awal utama bahawa bayi mungkin berada di laluan. Dari ketidakstabilan ini, terdapat banyak cerita-cerita mitos dan cerita-cerita tentang isteri-isteri tua yang merangkumi lokasi kehamilan. Walaupun sebahagian besar mitos-mitos ini tidak mempunyai legitimasi penyiasatan, sekiranya anda memilih untuk mencuba seseorang tanpa sebab tertentu, ingatlah keselamatan. Sebagai contoh, tinggal jauh dari ujian yang menggunakan bahan kimia untuk menahan diri daripada mengambil wap.

Ujian Grain dan Barley

Pada tahun 1350 SM, orang Mesir menggabungkan bijirin, air kencing dan barli untuk menguji kehamilan. Sekiranya tidak ada benih yang mula berkembang, ujian kehamilan adalah positif. Ujian ini juga digunakan untuk meramalkan orientasi seksual. Contohnya, jika gandum mula berkembang, bayi itu akan menjadi bayi perempuan; walau bagaimanapun, mengembangkan biji bijian menandakan budak lelaki.

Walaupun bukan penunjuk seks, ujian ini difikirkan tidak dengan apa-apa cara tanpa legitimasi. Ujian kemudahan penyelidikan pada tahun 1963 mendapati bahawa air kencing wanita hamil membawa kepada pucuk barli dan bijirin untuk meningkat 70 peratus masa, manakala urin dari wanita bukan hamil tidak menghasilkan pembangunan.

Ramalan Kehamilan pada Zaman Pertengahan

Wanita zaman pertengahan menambah wain ke air kencing untuk membezakan kehamilan. Pada kesempatan yang lepas bahawa teduhan air kencing kekal tidak berubah, ujian itu negatif. Adalah difikirkannya ujian ini diadakan beberapa legitimasi dengan alasan bahawa beberapa protein dalam air kencing dan minuman keras boleh bertindak balas, menjelaskan Pejabat Institut Sejarah Kesihatan Nasional.

Pakar yang anggap dalam tempoh ini menegaskan mempunyai keupayaan untuk menganalisis kehamilan dari teduhan air kencing seorang wanita. Sebagai contoh, satu contoh yang lemon pucat dan telus kepada abu-abu dalam teduhan dengan permukaan yang rendang adalah kononnya menunjukkan kehamilan.

Ujian Hormon Awal

Pada tahun 1930-an, arnab telah digunakan untuk mengenali kehamilan. Jadi, boleh jadi, ini dilakukan di makmal dengan ujian air kencing yang dikumpulkan dari seorang wanita. Disemai dengan air kencing, badan arnab wanita akan menjadi animasi untuk menyampaikan perkembangan di ovari kerana pertunjukan gonadotropin chorionic manusia dalam air kencing. Selepas memisahkan arnab, pakar akan meremehkan arnab untuk memeriksa perkembangan ini dan mengesahkan kehamilan.

Ujian Bawang

Orang-orang Yunani purba nampaknya mempunyai pemahaman anatomi. Papyri terapeutik Mesir dan Hippocrates, dipuji sebagai bapa dadah, mencadangkan bahawa seorang wanita yang disyaki dia mungkin hamil menyisipkan bawang atau lain-lain pepejal yang memerhatikan sayuran bulbous ke dalam vagina dalam semalam.

Pada kesempatan itu, nafasnya menyerupai bawang pada keesokan harinya, dia tidak hamil; ini adalah kerana pemikiran bahawa rahimnya terbuka, dan mengalirkan aroma bawang ke mulutnya seperti lubang angin. Sekiranya dia hamil, maka rahimnya akan ditutup, jadi tidak ada burrow angin.

Ujian Latch

Sekiranya anda perlu mengetahui sama ada seorang wanita hamil, anda perlu memintanya untuk kencing dalam mangkuk dan kemudian meletakkan kunci atau selak di dalamnya, namun ia sesuai untuk menggunakan selak. Setelah itu tutup selak ini dengan mangkuk selama tiga atau empat jam. Pada ketika itu buang air kecil dan bubar tutupnya. Sekiranya anda melihat gambaran selak pada mangkuk, pastikan wanita hamil. Jika tidak, dia tidak hamil. Katakanlah sekarang?

Remedi Rumah Lain untuk Menguji Kehamilan

Remedi Rumah untuk Menguji Kehamilan

 1. Kaedah Dandelion

Menonjol di kalangan pendekatan yang paling terkenal untuk menguji sama ada seorang wanita hamil atau tidak adalah strategi dandelion.

Arah

Strategi ini mewajibkan seorang wanita memotong daun dandelion dan meletakkannya di dalam petak plastik. Adalah penting apabila meletakkan daun dalam petak atau apabila mengangkutnya ke pemegang, mereka tidak dapat bersentuhan dengan cahaya matahari langsung.

Dia sepatutnya kemudian membuang air kecil ke dalam pemegangnya dan menjamin bahawa semua daunnya benar-benar doused. Selepas seperti kerja jam, daun-daun harus diperiksa untuk pangkat yang berkulit. Sekiranya daun berubah menjadi merah, maka wanita itu hamil.

Nota:  Ini adalah salah satu ujian kehamilan purba dan 80% kali bekerja dengan tepat.

 1. Ujian Urine

Beberapa wanita bersumpah dengan penyelesaian rumah ini untuk menegaskan sekiranya anda hamil atau tidak.

Arah

Kumpulkan air kencing anda dalam jag atau kapal dan abaikan ia tidak disentuh selama 3 hingga 4 jam. Sekiranya sekarang, bingkai filem putih di permukaan air kencing, maka anda mungkin hamil.

Nota:  Sekiranya air kencing kekal jelas selepas tempoh ini, anda boleh menyedari bahawa anda tidak hamil.

 1. Ujian Ubat Gigi

Satu lagi pendekatan untuk melihat sama ada anda hamil atau tidak akan menguji dengan ubat gigi putih anda!

Arah

Termasuk beberapa titis air kencing anda (spesimen pertama pada waktu pagi) untuk ubat gigi putih. Sekiranya tidak lama selepas itu, ubat gigi menjadi berbuih atau berubah warna biru di tempat teduh, kemungkinannya anda hamil. Pada kesempatan yang tidak ada perubahan, baik, nasib lebih baik kali seterusnya!

 1. Ujian Serbuk Mustard

Apakah pendekatan yang lebih baik untuk memeriksa jika anda hamil daripada menghidupkan kehangatan badan anda untuk memaksimumkan dan memeriksa sama ada tempoh anda bermula? Serbuk Mustard adalah penyelesaian yang luar biasa untuk tempoh yang ditunda atau dilangkau dan berjaya memperlihatkan sama ada anda hamil atau hanya mengalami ketidaknormalan dalam kitaran haid yang biasa anda biasa.

Arah

Anda tidak perlu berbuat apa-apa selain mengisi tab mandi dengan air suhu tinggi dan campurkan beberapa serbuk mustard teruk di dalamnya. Menyerap pancuran selama 20 minit dan mandi dengan air suam kemudian. Sekiranya andatempoh ditangguhkan  kerana sebab yang berbeza, anda akan dapat mereka dalam satu atau dua hari.

Nota:  Satu minggu atau dua selepas rawatan ini tanpa sebarang tempoh boleh menunjukkan kehamilan yang positif.

 1. Ujian Kehamilan Pinesol

Ia adalah sistem ujian lain yang telah digunakan untuk masa yang lama. Dari masa lalu, wanita telah menggunakan sol pin untuk menguji sama ada mengandung atau tidak.

Arah

Pine sol dibuat menggunakan jarum, ranting, kerucut dan bahagian-bahagian lain dari pokok pain. Gabungan ini adalah bermusuhan dengan pakar mikroorganisma. Seorang wanita akan diharapkan untuk menggabungkan sol pin dan kencing di dalam petak yang tidak telap dan duduk ketat untuk hasil.

Nota:  Sekiranya terdapat sebarang perubahan warna dari teduhan sol sol pin maka hasilnya diharapkan positif.

 1. Ujian Kehamilan Bleach

Ia adalah satu lagi strategi yang digunakan wanita banyak untuk mengetahui sama ada mereka hamil atau tidak. Walaupun blanch telah digunakan untuk masa yang lama sebagai barang yang cerah untuk pakaian, seorang wanita benar-benar boleh menggunakannya sebagai bahan uji kehamilan yang dibuat tangan.

Arah

Wanita perlu meletakkan peluntur dalam pemegang bersama-sama dengan kencing. Berikutan penggabungan kedua-dua dan melihat bahawa terdapat beberapa bau atau bahan berbentuk berbuih, maka ini menunjukkan bahawa dia mengandung. Ia adalah penting untuk memastikan keselamatan wanita semasa mencampur peluntur dengan kencing.

Nota:Sekurang-kurangnya peluang yang dihirup, wap boleh membawa kemudaratan kehamilan atau kesihatan wanita.

 1. Ujian Air Sabun

Sekiranya anda tidak dapat memulihkan serbuk pemutihan untuk mengesahkan kehamilan anda, pastikan anda pergi pada susunan pembersih asas. Walaupun tidak semestinya sebagai serbuk peluntur dalam meramalkan kehamilan, pengaturan pembersih yang tertumpu boleh dijadikan sebagai pilihan yang sesuai untuk mengingati tujuan akhir untuk mana-mana kadar menunjukkan kebarangkalian anda sedang hamil atau tidak.

Arah

Anda boleh menggunakan mana-mana pembersih untuk ujian ini. Kumpulkan kencing anda (idealnya spesimen pertama pada waktu pagi) dalam tiub kecil atau tiub ujian. Campurkan buih pembersih pembersih dengan kencing dan periksa sama ada ia naik. Sekiranya ia berlaku, anda mungkin hamil. Sebab kami katakan bahawa anda "boleh" hamil adalah disebabkan oleh kes individu yang sangat sedikit mendapat hasil yang betul menggunakan pengaturan pembersih.

Nota:  Dalam sebarang kes, anda boleh mencubanya, tidak ada lagi!

 1. Ujian Kehamilan Cuka

Banyak wanita telah mencubanya dan beberapa dari mereka telah menunjukkan bahawa teknik ini boleh diisi dan sebagai tambahan ujian kehamilan jalur anda biasanya bertemu di kedai ubat. Di samping itu, sistem ini selamat untuk anda dengan mudah. Ujian kehamilan buatan tangan dengan cuka mungkin merupakan jawapan bagi anda yang perlu menguji status kehamilan anda tanpa mendapat kedai ubat untuk membeli jalur.

Arah

Untuk melakukan ujian ini, semua yang anda perlukan adalah kaca, kencing anda, dan cuka. Selepas itu, anda boleh menggabungkan cuka dengan kencing; anda hanya perlu memegang pengadunan ini untuk berubah. Apabila anda menyatukan mereka, ia mungkin membawa poket udara, tetapi itu baik-baik saja dan tidak menyakitkan untuk kesejahteraan anda seperti apabila anda menggabungkan kencing dengan pudar. Ia selamat; anda tidak perlu menekankan perkara ini. Tanda yang menunjukkan anda hamil adalah jika campuran itu berubah menjadi teduhan tersendiri. Sekiranya anda tidak bercantum dengan pengadunan, ia tidak membezakan apa-apa perbezaan dalam teduhan, ia menunjukkan bahawa anda tidak hamil.

Nota:  Beberapa tujuan pendek sistem ini ialah anda tidak boleh mengetahui berapa banyak cuka dan berapa banyak kencing yang anda perlu disatukan dalam satu susunan campuran. Tidak pasti jumlah penetapan boleh menyebabkan anda menyalahfaham.

Bagaimana Tahu Anda Hamil Tanpa Ujian

Bagaimana Tahu Anda Hamil Tanpa Ujian

Ujian kehamilan lurus ke atas adalah mengenai penunjuk kehamilan yang paling tepat. Terdapat tambahan beberapa perubahan fizikal dan petunjuk fizikal yang mungkin atau mungkin tidak menunjukkan tahap awal kehamilan. Tidak semua wanita mempunyai perubahan awal ini, atau tidak mempunyai satu atau lebih kesan sampingan tidak bermakna anda mengandung. Pada masa yang sama, mengetahui tanda-tanda asas boleh membantu anda memahami perkembangan yang mungkin anda terlibat dalam permulaan kehamilan.

 • Perhatikan apabila anda telah melepaskan tempoh anda:  Beberapa wanita menjejaki kitaran mereka, dan ada yang tidak, jadi anda mungkin tidak melihat bahawa anda tidak mempunyai tempoh anda sehingga masa yang singkat selepas anda melepaskannya. Ingatlah kali terakhir bahawa anda mempunyai tempoh anda. Sambungkan tempoh masa anda untuk satu majlis. Contohnya, adakah anda mengatakan bahawa anda mengalami pendarahan apabila anda pergi keluar dari rumah atau ketika anda pergi ke pertunjukan? Sekiranya anda tidak mempunyai tempoh lebih daripada 30 hari, dan anda dinamik seksual, maka anda boleh hamil.
 • Cari pendarahan implantasi:  Sekiranya anda mempunyai sedikit pengaliran ataubercakap pada waktu anda  biasanya akan berlaku atau sebelum atau selepas tempoh anda kerap berlaku tetapi tempoh anda tidak berlaku pada masa biasa, anda mungkin mengalami apa yang disebut implantasi mati. Ini adalah petunjuk kehamilan.
 • Perubahan payudara:  Apabila anda hamil, terutamanya menarik, perubahan payudara biasanya merupakan tanda pertama. Dada anda mungkin berasa sakit dan halus. Mereka pasti akan menjadi lebih besar, dan isolas anda boleh berkembang dan tidak jelas.
 • Berhati-hati dengan keghairahan, regurgitating, atau keabnormalan pencernaan lain:Banyak wanita, bagaimanapun tidak semua, mengalami "gangguan pagi" ketika mereka berada di trimester pertama mereka. Lazimnya, penyakit ini disertai dengan rasa tidak puas hati untuk aroma tertentu, sama seperti bau espresso. Beberapa wanita mula berasa kagum dengan kerap. Beberapa wanita juga tersumbat.
 • Bayar pertimbangan terhadap keletihan:  Trimester utama kerap disertai oleh perasaan keletihan. Anda mungkin mendapati diri anda perlu tidur lebih awal atau mengambil tidur ketika anda tidak digunakan untuk memerlukan rehat yang begitu banyak.
 • Berhati-hati untuk episod emosi:  Perubahan hormon kehamilan boleh mempengaruhi kecenderungan anda, menjadikan anda menjadi satu detik yang goyah dan menangis pada saat-saat berikut. Nostalgia adegan filem atau bahagian dalam buku boleh membuat anda berubah menjadi sangat bersemangat. Anda juga mungkin mendapati diri anda tidak dapat mengambil cerita dalam berita atau buku mengenai perkara-perkara yang merosakkan yang berlaku kepada anak-anak.
 • Perhatikan keperluan bilik mandi anda:  Sudah pasti ada tanda-tanda bahawa anda hamil adalah keperluan untuk buang air kecil sekerap mungkin. Satu lagi tanda boleh tersumbat. Sekiranya anda melihat kedua-dua perkara ini, ia boleh menjadi petunjuk kehamilan.
 • Berhati-hati untuk tipsiness:  Ini adalah gejala biasa kehamilan. Anda mungkin dapat merosakkan dengan berkesan apabila anda berdiri atau anda mungkin menjadi hitam atau lemah pada waktu yang luar biasa. Sekiranya anda melihat ini, anda mungkin hamil.

Pokoknya:

Seorang lelaki perlu memastikan bahawa keselamatan mereka akan diberi keutamaan ketika mengarahkan ujian kehamilan yang dibuat. Walaupun ujian di atas adalah dalam semua kejadian yang betul, adalah penting bahawa seorang wanita mencari nasihat pakar dan ujian dari pakar yang berkelayakan atau profesional perubatan lain.

Walaupun majoriti rutin di atas adalah sangat sederhana dan kini dan lagi bebas, seorang wanita yang penjelasan utama di belakangnya tidak mahu menggunakan mereka sepatutnya memeriksa dengan pusat berdekatan untuk pengesahan lanjut dan panduan pakar. Dalam apa jua keadaan, harus diakui bahawa untuk sebahagian besar wanita yang menggunakan cara ini untuk mengetahui sama ada mereka hamil atau tidak, mereka pasti yakin untuk mendapatkan hasil yang baik seperti yang lain menggunakan kit ujian kehamilan.