Memerlukan ujian kehamilan buatan sendiri yang mudah dan boleh dipercayai? Doktor dan Penyelidik menghasilkan pelbagai teknik penentuan kehamilan dengan sedikit pencapaian sehingga jalur kehamilan HCG lewat dibayangkan pada tahun 1968 oleh Margaret Crane. Hari ini, wanita di seluruh dunia boleh tanpa pemeriksaan regangan, sekiranya mereka hamil atau tidak dengan menggunakan penganalisis hamil yang mudah diakses di kedai fizik kejiranan. Sebaliknya, pakar bersandar ke arah yang anda lakukan ujian darah untuk mengesahkan hasilnya.

Terdapat banyak wanita yang tidak berpuas hati dengan pergi ke pejabat pakar dan perlu mengalami ujian kehamilan. Begitu juga banyak wanita yang merasakan perbelanjaan pakar untuk ujian kehamilan terlalu tinggi. Sebilangan wanita dari singa tetapi tidak merasa hebat atau agak sederhana untuk meminta unit kehamilan yang dijual di kaunter di kebanyakan kedai ubat.

Banyak wanita telah mula menggunakan strategi ujian kehamilan konvensional sementara yang lain menggunakan bahan kimia sekarang ini yang jika digunakan sebagai sebahagian daripada cara tertentu, mereka dapat menunjukkan dengan jelas apakah seorang wanita hamil atau tidak.

Ujian Kehamilan buatan sendiri

Mudah, Tepat dan boleh dipercayai Ujian Kehamilan buatan sendiri

Kaedah Homemade purba kepada Uji Kehamilan

ujian kehamilan di rumah adalah inovasi yang canggih. Sebelum mendahului Ujian Kehamilan Awal Warner-Chilcott, pek ujian kehamilan di rumah pada tahun 1977, tempoh yang terlewat adalah tanda awal utama bahawa bayi mungkin berada di laluan. Dari ketidakstabilan ini, terdapat banyak cerita-cerita mitos dan cerita-cerita tentang isteri-isteri tua yang merangkumi lokasi kehamilan. Walaupun sebahagian besar mitos-mitos ini tidak mempunyai legitimasi penyiasatan, sekiranya anda memilih untuk mencuba seseorang tanpa sebab tertentu, ingatlah keselamatan. Sebagai contoh, tinggal jauh dari ujian yang menggunakan bahan kimia untuk menahan diri daripada mengambil wap.

Grain and Barley Test

Pada tahun 1350 SM, orang Mesir menggabungkan bijirin, air kencing dan barli untuk menguji kehamilan. Sekiranya tidak ada benih yang mula berkembang, ujian kehamilan adalah positif. Ujian ini juga digunakan untuk meramalkan orientasi seksual. Contohnya, jika gandum mula berkembang, bayi itu akan menjadi bayi perempuan; walau bagaimanapun, mengembangkan biji bijian menandakan budak lelaki.

Walaupun bukan penunjuk seks, ujian ini difikirkan tidak dengan apa-apa cara tanpa legitimasi. Ujian kemudahan penyelidikan pada tahun 1963 mendapati bahawa air kencing wanita hamil membawa kepada pucuk barli dan bijirin untuk meningkat 70 peratus masa, manakala urin dari wanita bukan hamil tidak menghasilkan pembangunan.

Ramalan kehamilan pada Zaman Tengah

Wanita zaman pertengahan menambah wain ke air kencing untuk membezakan kehamilan. Pada kesempatan yang lepas bahawa teduhan air kencing kekal tidak berubah, ujian itu negatif. Adalah difikirkannya ujian ini diadakan beberapa legitimasi dengan alasan bahawa beberapa protein dalam air kencing dan minuman keras boleh bertindak balas, menjelaskan Pejabat Institut Sejarah Kesihatan Nasional.

Pakar yang anggap dalam tempoh ini menegaskan mempunyai keupayaan untuk menganalisis kehamilan dari teduhan air kencing seorang wanita. Sebagai contoh, satu contoh yang lemon pucat dan telus kepada abu-abu dalam teduhan dengan permukaan yang rendang adalah kononnya menunjukkan kehamilan.

Ujian Hormon awal

Pada tahun 1930-an, arnab telah digunakan untuk mengenali kehamilan. Jadi, boleh jadi, ini dilakukan di makmal dengan ujian air kencing yang dikumpulkan dari seorang wanita. Disemai dengan air kencing, badan arnab betina akan menjadi animasi untuk menyampaikan perkembangan dalam ovari kerana pertunjukan gonadotropin chorionic manusia dalam air kencing. Selepas memisahkan arnab, pakar akan memecahkan arnab untuk memeriksa perkembangan ini dan mengesahkan kehamilan.

Bawang Test

Orang-orang Yunani purba nampaknya mempunyai pemahaman anatomi. Papyri terapeutik Mesir dan Hippocrates, dipuji sebagai bapa dadah, mencadangkan bahawa seorang wanita yang disyaki dia mungkin hamil menyisipkan bawang atau makanan keras bulbous yang solid dalam memerhatikan farajnya dalam semalam.

Pada kesempatan itu, nafasnya menyerupai bawang pada keesokan harinya, dia tidak hamil; ini adalah kerana pemikiran bahawa rahimnya terbuka, dan mengalirkan aroma bawang ke mulutnya seperti lubang angin. Sekiranya dia hamil, maka rahimnya akan ditutup, jadi tidak ada burrow angin.

The Latch Test

Sekiranya anda perlu mengetahui sama ada seorang wanita hamil, anda perlu memintanya untuk kencing dalam mangkuk dan kemudian meletakkan kunci atau selak di dalamnya, namun ia sesuai untuk menggunakan selak. Setelah itu tutup selak ini dengan mangkuk selama tiga atau empat jam. Pada ketika itu buang air kecil dan bubar tutupnya. Sekiranya anda melihat gambaran selak pada mangkuk, pastikan wanita hamil. Jika tidak, dia tidak hamil. Katakanlah sekarang?

Home Pemulihan lain untuk Uji Kehamilan

Pemulihan rumah untuk Ujian Kehamilan

 1. Dandelion Menghubungi

Menonjol di kalangan pendekatan yang paling terkenal untuk menguji sama ada seorang wanita hamil atau tidak adalah strategi dandelion.

arah

Strategi ini mewajibkan seorang wanita memotong daun dandelion dan meletakkannya di dalam petak plastik. Adalah penting apabila meletakkan daun dalam petak atau apabila mengangkutnya ke pemegang, mereka tidak dapat bersentuhan dengan cahaya matahari langsung.

Dia sepatutnya kemudian membuang air kecil ke dalam pemegangnya dan menjamin bahawa semua daunnya benar-benar doused. Selepas seperti kerja jam, daun-daun harus diperiksa untuk pangkat yang berkulit. Sekiranya daun berubah menjadi merah, maka wanita itu hamil.

Perhatian:   Ini adalah salah satu ujian kehamilan purba dan 80% kali bekerja dengan tepat.

 1. Air kencing Test

Beberapa wanita bersumpah dengan penyelesaian rumah ini untuk menegaskan sekiranya anda hamil atau tidak.

arah

Mengumpulkan air kencing anda dalam jag atau kapal dan meninggalkan ia tidak disentuh selama 3 hingga 4 jam.Sekiranya sekarang, sebuah filem putih bingkai di permukaan air kencing, maka anda mungkin mengandung.

Perhatian:   Sekiranya air kencing kekal jelas selepas tempoh ini, anda boleh menyedari bahawa anda tidak hamil.

 1. Ubat gigi Test

Satu lagi pendekatan untuk melihat sama ada anda hamil atau tidak akan menguji dengan ubat gigi putih anda!

arah

Termasuk beberapa titis air kencing anda (spesimen pertama pada waktu pagi) untuk ubat gigi putih. Sekiranya tidak lama selepas itu, ubat gigi menjadi berbuih atau berubah warna biru di tempat teduh, kemungkinannya anda hamil. Pada kesempatan yang tidak ada perubahan, baik, nasib lebih baik kali seterusnya!

 1. Serbuk mustard Test

Apakah pendekatan yang lebih baik untuk memeriksa jika anda hamil daripada menghidupkan kehangatan badan anda untuk memaksimumkan dan memeriksa sama ada tempoh anda bermula? Serbuk Mustard adalah penyelesaian yang luar biasa untuk tempoh yang ditunda atau dilangkau dan berjaya memperlihatkan sama ada anda hamil atau hanya mengalami ketidaknormalan dalam kitaran haid yang biasa anda biasa.

arah

Yang perlu anda lakukan tidak lebih daripada untuk mengisi tab mandi dengan air temp tinggi dan campuran beberapa serbuk mustard segar di dalamnya.Menyerap pancuran untuk yang baik 20 minit dan mandi di air suam selepas itu.Sekiranya anda tempoh ditangguhkan   kerana sebab yang berbeza, anda akan dapat mereka dalam satu atau dua hari.

Perhatian:   Satu minggu atau dua selepas rawatan ini tanpa sebarang tempoh boleh menunjukkan kehamilan yang positif.

 1. Pinesol Pregnancy Test

Ia adalah sistem ujian lain yang telah digunakan untuk masa yang lama. Dari masa lalu, wanita telah menggunakan sol pin untuk menguji sama ada mengandung atau tidak.

arah

Pine sol dibuat menggunakan jarum, ranting, kerucut dan bahagian-bahagian lain dari pokok pain. Gabungan ini adalah bermusuhan dengan pakar mikroorganisma. Seorang wanita akan diharapkan untuk menggabungkan sol pin dan kencing di dalam petak yang tidak telap dan duduk ketat untuk hasil.

Perhatian:   Sekiranya terdapat sebarang perubahan warna dari teduhan sol sol pin maka hasilnya diharapkan positif.

 1. Bleach Pregnancy Test

Ia adalah satu lagi strategi yang digunakan wanita banyak untuk mengetahui sama ada mereka hamil atau tidak. Walaupun blanch telah digunakan untuk masa yang lama sebagai barang yang cerah untuk pakaian, seorang wanita benar-benar boleh menggunakannya sebagai bahan uji kehamilan yang dibuat tangan.

arah

Wanita perlu meletakkan peluntur dalam pemegang bersama-sama dengan kencing. Berikutan penggabungan kedua-dua dan melihat bahawa terdapat beberapa bau atau bahan berbentuk berbuih, maka ini menunjukkan bahawa dia mengandung. Ia adalah penting untuk memastikan keselamatan wanita semasa mencampur peluntur dengan kencing.

Nota: Sekurang-kurangnya peluang yang dihirup, wap boleh membawa kemudaratan kehamilan atau kesihatan wanita.

 1. Sabun Water Test

Sekiranya anda tidak dapat memulihkan serbuk pemutihan untuk mengesahkan kehamilan anda, pastikan anda pergi pada susunan pembersih asas. Walaupun tidak semestinya sebagai serbuk peluntur dalam meramalkan kehamilan, pengaturan pembersih yang tertumpu boleh dijadikan sebagai pilihan yang sesuai untuk mengingati tujuan akhir untuk mana-mana kadar menunjukkan kebarangkalian anda sedang hamil atau tidak.

arah

Anda boleh menggunakan mana-mana pembersih untuk ujian ini. Kumpulkan kencing anda (idealnya spesimen pertama pada waktu pagi) dalam tiub kecil atau tiub ujian. Campurkan buih pembersih pembersih dengan kencing dan periksa sama ada ia naik. Sekiranya ia berlaku, anda mungkin hamil. Sebab kami katakan bahawa anda "boleh" hamil adalah disebabkan oleh kes individu yang sangat sedikit mendapat hasil yang betul menggunakan pengaturan pembersih.

Perhatian:   Dalam sebarang kes, anda boleh mencubanya, tidak ada lagi!

 1. Cuka Pregnancy Test

Banyak wanita telah mencubanya dan beberapa dari mereka telah menunjukkan bahawa teknik ini boleh diisi dan sebagai tambahan ujian kehamilan jalur anda biasanya bertemu di kedai ubat. Di samping itu, sistem ini selamat untuk anda dengan mudah. Ujian kehamilan buatan tangan dengan cuka mungkin merupakan jawapan bagi anda yang perlu menguji status kehamilan anda tanpa mendapat kedai ubat untuk membeli jalur.

arah

Untuk melakukan ujian ini, semua yang anda perlukan adalah kaca, kencing anda, dan cuka. Selepas itu, anda boleh menggabungkan cuka dengan kencing; anda hanya perlu memegang pengadunan ini untuk berubah. Apabila anda menyatukan mereka, ia mungkin membawa poket udara, tetapi itu baik-baik saja dan tidak menyakitkan untuk kesejahteraan anda seperti apabila anda menggabungkan kencing dengan pudar. Ia selamat; anda tidak perlu menekankan perkara ini. Tanda yang menunjukkan anda hamil adalah jika campuran itu berubah menjadi teduhan tersendiri. Sekiranya anda tidak bercantum dengan pengadunan, ia tidak membezakan apa-apa perbezaan dalam teduhan, ia menunjukkan bahawa anda tidak hamil.

Perhatian: Beberapa tujuan pendek sistem ini adalah bahawa anda tidak boleh tahu berapa banyak cuka dan berapa banyak pee yang telah disatukan dalam satu susunan sebati.Yang tidak dapat ditentukan daripada jumlah menetapkan boleh membawa anda ke misconstruing.

Bagaimana untuk Tahu Anda Adakah hamil tanpa Test

Bagaimana untuk Tahu Anda Adakah hamil tanpa Test

Ujian kehamilan secara lurus adalah mengenai penunjuk kehamilan yang paling tepat. Terdapat tambahan beberapa perubahan fizikal dan petunjuk fizikal yang mungkin atau mungkin tidak menunjukkan tahap awal kehamilan. Tidak semua wanita mempunyai perubahan awal ini, atau tidak mempunyai satu atau lebih kesan sampingan tidak bermakna anda mengandung. Pada masa yang sama, mengetahui tanda-tanda asas boleh membantu anda memahami perkembangan yang mungkin anda terlibat dalam permulaan kehamilan.

 • Perhatikan apabila anda telah terlepas tempoh anda: Beberapa perempuan mengesan kitaran mereka, dan ada yang tidak, jadi anda tidak boleh melihat bahawa anda tidak mempunyai tempoh anda sehingga masa yang singkat selepas anda telah terlepas ia.Ingat kali terakhir anda mempunyai period.Menyambung masa period ke majlis.Sebagai contoh, anda akan berkata anda pendarahan apabila anda pergi dalam mendapatkan-jauh atau apabila anda pergi ke persembahan?Pada kesempatan yang luar bahawa anda tidak mempunyai tempoh lebih 30 hari, dan anda secara seksual dinamik, maka anda boleh menjadi hamil.
 • Cari implantasi pendarahan: Pada kesempatan yang luar bahawa anda mempunyai ukuran sedikit penyaliran atau mengesan pada masa yang haid biasanya akan berlaku atau sebelum atau selepas tempoh apabila anda kerap berlaku lagi period tidak berlaku pada masa yang khas, anda boleh temui apa yang dipanggil implantasi mati.Ini menunjukkan kehamilan.
 • Perubahan pada payudara: Apabila anda hamil, terutamanya menarik, payudara perubahan biasanya tanda pertama.dada anda mungkin merasa sakit dan halus.Mereka tidak syak lagi akan menjadi lebih besar, dan areolas anda boleh membangunkan dan kabur.
 • Berhati-hati dengan loya, buruknya yang suka mengeluarkan, atau keabnormalan pencernaan yang lain: pengalaman apabila mereka berada dalam trimester pertama mereka.Kerap, penyakit itu disertai oleh bilangan kebencian untuk aroma tertentu, sama dengan bau espresso.Beberapa wanita mula berasa bingung dengan kerap.Beberapa wanita juga mendapatkan tersumbat.
 • Membayar balasan pada keletihan: Trimester utama kerap disertai oleh perasaan keletihan.Anda mungkin mendapati diri anda perlu pergi ke tidur awal atau mengambil penundaan apabila anda tidak digunakan untuk yang memerlukan begitu banyak berehat.
 • Melihat keluar untuk episod emosi: Perubahan hormon kehamilan boleh mempengaruhi kecenderungan anda, membuat anda menjadi euphoric satu ketika dan menangis masa berikut.adegan filem nostalgia atau bahagian dalam buku-buku boleh membuat anda berubah menjadi mendalam bersemangat.Anda mungkin juga menemui diri anda betul-betul tidak dapat mengambil sebentar di cerita dalam berita atau dalam buku-buku tentang perkara-perkara yang merosakkan yang berlaku kepada kanak-kanak.
 • Perhatikan keperluan bilik mandi anda: A di luar apa-apa tanda keraguan bahawa anda sedang hamil ialah keperluan untuk membuang air kecil sekerap mungkin.Satu lagi tanda boleh menjadi tersumbat.Sekiranya anda melihat kedua-dua perkara-perkara ini, mereka boleh menjadi tanda-tanda kehamilan.
 • Berhati-hati untuk tipsiness: Ini merupakan gejala yang biasa kehamilan.Anda boleh mendapatkan pusing karena obat Mafeisan berkesan ketika kamu berdiri atau anda boleh kali menggelapkan atau kira-kira lemah pada yang luar biasa.Pada kesempatan yang luar bahawa anda telah melihat ini, anda mungkin mengandung.

Bottom Line:

Seorang lelaki perlu memastikan bahawa keselamatan mereka akan diberi keutamaan ketika mengarahkan ujian kehamilan yang dibuat. Walaupun ujian di atas adalah dalam semua kejadian yang betul, adalah penting bahawa seorang wanita mencari nasihat pakar dan ujian dari pakar yang berkelayakan atau profesional perubatan lain.

Walaupun majoriti rutin di atas adalah sangat sederhana dan kini dan lagi bebas, seorang wanita yang penjelasan utama di belakangnya tidak mahu menggunakan mereka sepatutnya memeriksa dengan pusat berdekatan untuk pengesahan lanjut dan panduan pakar. Dalam apa jua keadaan, harus diakui bahawa untuk sebahagian besar wanita yang menggunakan cara ini untuk mengetahui sama ada mereka hamil atau tidak, mereka pasti yakin untuk mendapatkan hasil yang baik seperti yang lain menggunakan kit ujian kehamilan.