Bagaimana untuk menghilangkan gigitan gigitan cepat? Chigger mites merebak kulit manusia melalui wilayah-wilayah yang bersentuhan dengan tumbuh-tumbuhan, contohnya, lengan lengan atau baju lengan dan kolar. Mereka berpindah ke kulit mencari wilayah yang sesuai. Mitos tipikal tentang chiggers adalah bahawa mereka terowong dan tinggal di dalam kulit. Ini tidak benar. Chiggers membenamkan struktur berkhasiat mereka ke dalam kulit dan menanam sebatian yang menyebabkan kerosakan tisu hos. Menguatkan kulit yang merangkumi membawa perkembangan tiub yang menstabilkan yang disebut stylostome. Chigger menetas kemudian menyuburkan tisu yang dihancurkan. Sekiranya mereka tidak terganggu (yang sekali-sekala kes itu berlaku kerana mereka menimbulkan kesedihan yang ketara) mereka boleh menggalakkan melalui stylostome selama beberapa hari. Mulut chigger dan struktur menggalakkan adalah rapuh dan paling siap untuk memasuki kulit di antara kerutan, lipatan, atau zon yang berlainan kulit yang tipis. Kebanyakan camilan berlaku di sekitar kaki bawah, pangkal paha dan kelengkungan di belakang lutut, dan di ketiak. Halangan untuk penempatan semula pada kulit, sebagai contoh, tali pinggang mungkin salah satu sebab yang chigger chomps tambahan biasanya berlaku di bahagian tengah atau di zon yang berbeza di mana pergerakan mereka disimpan oleh tekanan dari pakaian. Kawasan chimpanzee chimpanzilla muncul berbeza dengan hubungannya dengan camilan nyamuk, yang paling banyak terdapat di kawasan kulit yang tidak dijumpai di mana nyamuk boleh tiba.

Gejala Chigger Bites
Gejala Chigger Bites (Google Images)

Gejala daripada Chigger Bites

  Gigit gigitan sendiri tidak dapat dilihat. Selepas chigger telah mula menanam protein berkaitan perut ke dalam kulit, sebagai peraturan selepas kira-kira 1-3 jam, kesan sampingan dan tanda-tanda biasanya bermula.

 • Gatal-gatal adalah kesan sampingan yang paling banyak diiktiraf.
 • Wilayah chomp mungkin menjadi rata, reddened atau dibangkitkan;ia membentuk lepuh atau jerawat yang
 • terasa gatal adalah kerana kehadiran stylostome dan bagi sebahagian besar, adalah yang paling serius dalam 1-2 hari selepas gigitan.
 • kesemutan memegang selama beberapa hari, dan resolusi penamat kecederaan kulit boleh mengambil masa sehingga dua minggu.

  Sekiranya kemungkinan gigitan berganda, keadaan mungkin dikelirukan untuk keradangan kulit atau dermatitis kontak hipersensitif. Sejarah yang penuh dengan tindakan terbuka boleh mengesyorkan bahawa gigitan gigitan adalah sebab untuk kesemutan dan juga perubahan kulit ciri.

Rawatan utama daripada Chigger Bites

 • bersih santapan zon

Sebelum melakukan apa-apa lagi, benar-benar membersihkan kawasan di mana gigitan berlaku. Gunakan pembersih dan air suam. Sekiranya terdapat bengkak di zon gigitan chigger, anda boleh meletakkan pek yang sejuk atau pek ais pada corong untuk mengurangkan bengkak. Berais juga akan mengurangkan kesakitan dan kesemutan.

 • Sapukan pek sejuk

  Anda boleh memohon pek ais untuk paling melampau 10 minit pada akhir. Selepas 10 minit penggunaan, abaikan ia selama 10 minit tambahan. Lakukan putaran ini selama 60 minit.

 • Jangan menggaru Chigger gigitan

  Kawasan yang menggembirakan mungkin akan terganggu dan anda akan tertarik untuk menggaru - jangan. Adakah anda paling dekat dengan sempurna untuk melawan godaan untuk menggaru. Tragisnya, mencetuskan chomp bug boleh menimbulkan keadaan dengan membawa penyakit.

 • Memohon krim anti-gatal atau losyen

  Sekiranya peluang gigitan kerengsaan terus terancam, anda boleh memohon pelembab calamine, antihistamin topikal, atau krim kortikosteroid untuk melegakannya. Pelembap dan krim ini boleh didapati sebagai ubat over-the-counter di kedai ubat berdekatan anda. Sekiranya anda tidak pasti siapa yang boleh bekerja dengan baik untuk anda, berbincang dengan pakar dadah anda.

 • Mengambil ubat-ubatan oral

  Anda boleh mengambil acetaminophen, sebagai contoh, Tylenol, ibuprofen, sebagai contoh, Advil atau antihistamin, misalnya, Claritin secara lisan atas kemungkinan bahawa anda perlu meredakan kesakitan atau kesemutan. Sekiranya anda mengambil resipi hipersensitiviti setiap hari, berhati-hati dengan peluang yang anda perlukan untuk mengambil antihistamin tambahan. Semak pakar pakar atau pakar dadah sekiranya anda boleh mengembangkan dos, atau sertai dengan jenis ubat yang lain jika perlu.

Home Pemulihan untuk menghilangkan Chigger Bite
Home Pemulihan untuk menghilangkan Chigger Bite (Google Images)

Pemulihan Home untuk menghilangkan Chigger Bite Fast

  Gigi gigitan yang paling berlaku berlaku di kawasan hipersensitif badan seperti kaki bawah, bahagian tengah, pangkal, ketiak dan belakang lutut. Bahagian artikel ini akan menunjukkan kepada anda rawatan kecemasan untuk menggigit gigitan dan tambahan penyelesaian rumah untuk mengurangkan kesedihan sementara gigitan chigger menyembuhkan. Berikut adalah perkiraan asas yang telah digunakan selama lebih dari satu abad.1. Memohon Baking Soda Paste   Campurkan baking soda dan air suam dalam mangkuk sehingga ia berubah menjadi gam. Sapukan gam terus ke gigitan chigger. Ini sepatutnya dapat mengurangkan kesedihan secara ringkas. Basuh tampalan selepas 15 hingga 20 minit. Setakat ini, pes ini sepatutnya mengandungi tiga bahagian baking soda dan satu bahagian air.2. Cuba Daging pelunak Campurkan pemerah daging yang tidak disiapkan dengan air suam hingga membentuk pes. Sapukan paste itu dengan mudah ke gigitan chigger untuk memudahkan kesemutan. Basuh tampalan selepas 15 hingga 20 minit.3. Sapukan Teh Pack   Rendam teh teh untuk jangka waktu yang singkat di dalam air suam, kemudian guna karung teh basah ke gigitan chigger untuk mengurangi kesemutan. Sekiranya anda menggunakan teh teh untuk beberapa teh di tempat pertama, pastikan ia disejukkan dengan cukup sebelum meletakkannya pada kulit anda. Biarkan pek teh selama 15 hingga 20 minit.4. Memohon Sayur-sayuran organik   Ada beberapa makanan yang ditanam dari tanah yang mengandungi bahan kimia yang dapat menurunkan bengkak dan kesemutan. Cuba salah satu pilihan yang disertakan:

 • Papaya : Lay luka di santapan Chigger selama 60 minit.
 • Bawang putih: Menghancurkan ulas bawang putih dan menggunakan bawang putih untuk santapan Chigger itu.
 • bawang : Gosok potongan bawang pada gigitan.

5. Cuba Apple Cider Vinegar   Segera setelah gigit gigitan telah berlaku, menyerap cuka sari cider pelbagai selama beberapa minit. Pada ketika gigitan chigger masih mengganggu anda, tuangkan cuka sari apel pada bola kapas dan pita bola kapas di atas gigitan dengan bantuan band.6. Cuba aspirin   Gunakan sudu atau mortar dan palu untuk menghancurkan ubat aspirin. Tambah sedikit air untuk mengubah serbuk menjadi gam, kemudian gunakan gam untuk menggigit. Anda boleh meninggalkan gam pada kulit anda, seperti apa yang akan anda lakukan dengan pelembap calamine dan mencuci apabila anda mempunyai pancuran atau pancuran mandi seterusnya.7. Drop pada pokok teh minyak   Letakkan satu drop minyak pokok teh ke gigitan chigger sekali sehari. Ini mungkin tidak membantu dengan kesemutan, tetapi ia mungkin mengurangkan dan menghapuskan pembengkakan. Sebagai pilihan, gunakan satu hingga dua titik lavender atau minyak pudina untuk menghentikan kesemutan.8. Menggunakan Vicks Vaporub   Ambil bekas separuh daripada Vicks Vaporub, masukkan beberapa sudu garam meja konsisten kepadanya.

 • Campuran itu dan selepas itu dikenakan sedikit yang menambah sehingga setiap menggigit.Motivasi belakang Vicks adalah untuk memegang granul garam ditubuhkan, dan menthol yang mengurangkan cucukan yang.

  Buat satu titik untuk mempunyai tiga atau empat granul garam sesuai di atas menggigit. Letakkannya apabila anda tidur, dan apabila anda membangkitkan bengkak itu turun, ia tidak menampakkan lagi dan pemotong itu mati dan pergi. Sekiranya anda mempunyai kerengsaan yang berlarutan, sapukannya malam kedua.9. Memohon Nail Poland   Sapukan kuku kuku yang jelas ke gigitan chigger. Melakukan ini akan mengurangkan menggaru. Penyembuhan ini bergantung kepada mitos yang mengalir terowong ke dalam kulit, dan dengan itu, penetapan gigitan chigger akan membuat mereka tercekik. Walau bagaimanapun, ini tidak boleh dibiarkan di bawah kulit dan mudah dikeluarkan. Meliputi wilayah yang dipengaruhi dengan kuku bersih atau tampal mungkin menghalangi kelebihan menggaru.10. Cuba Ammonia Solution   Campurkan air dengan penyelesaian ammonia biasa. Gunakan bola kapas untuk menyentuh ini ke gigitan chigger anda.11. CubaPengering rambut Pegang alat pengering rambut pegang tangan ke set tinggi 2 "(5 cm) ke atas gigitan chigger anda. Blow keringkan gigitan selama beberapa saat. Sensasi kesemutan sepatutnya kabur selepas kulit anda melepaskan kehangatan. Cari bantuan dari homeopath. Ada beberapa ubat homeopati yang telah muncul untuk menangani gigitan chigger. Namun, yang sepatutnya digunakan dan jumlahnya bergantung kepada setiap orang yang berbeza. Lawati homeopath atau kedai homeopati, untuk membantu memilih pilihan yang sesuai untuk anda. 12. Ace pembalut   Mengingati tujuan akhir untuk mengurangkan kerengsaan yang tidak perlu, bungkus rantau ini dengan pembalut ace. Ini akan mengganggu bekalan udara dan mengurangkan kesemutan.13. Memohon Calamine Lotion   Untuk mendapatkan bantuan dari kesemutan dan kerengsaan, anda juga boleh menggunakan beberapa krim calamine pada kulit.14. Listerine Mouthwash   Setelah membasuh rantau yang dipengaruhi dengan pembersih dan air, sapukan bola kapas di beberapa cuci mulut Listerine dan sapukan pada ruam corong.15. Castor Oil   Knead beberapa minyak jarak pada kulit yang dipengaruhi untuk mendapatkan pengurangan dari kerengsaan dan gangguan.16. Minyak bayi   Setelah membersihkan zon yang dipengaruhi, letakkan beberapa minyak bayi di atasnya. Ini akan memberi penangguhan dari gangguan dan gangguan.17. Lavender Oil Essential   Anda juga boleh memohon minyak penting, sebagai contoh, minyak pokok pokok teh, minyak lavender atau minyak asas thyme untuk pengurangan segera.18. Minyak Zaitun   Campurkan beberapa minyak zaitun dengan sedikit minyak pokok teh dan sapukannya. Ia adalah salah satu ubat yang terbaik untuk gigitan gigitan.19. oatmeal   Bersihkan bahagian yang dipengaruhi dengan oat yang dimasak. Ini adalah penyelesaian terbaik di kalangan penyelesaian rumah terbaik untuk membunuh hipersensitiviti yang disebabkan oleh gigitan gigitan.20. Peppermint dan Aloe Vera Oil  Ambil gel aloe semulajadi dan campurkan dengan beberapa titis minyak zaitun, minyak peppermint, dan juga cuka. Sekarang, gunakan campuran ini dengan matlamat akhir tertentu untuk menghilangkan bengkak dan bengkak.21. Tepung jagung   Letakkan tepung jagung di dalam air pancuran anda dan serap selama beberapa lama. Ini akan berjaya mengurangkan kesakitan. Anda juga boleh menyerap air garam Epsom.

Cara Mencegah gigitan Chigger
Bagaimana untuk Mencegah Chigger Bites (Google Images)

Bagaimana untuk Mencegah Chigger Bites

Berikut adalah beberapa cara yang akan membantu anda menyingkirkan gigitan chigger: 22. Elakkan Item wangi   Chigger tunas ditarik ke aroma tertentu, atau hanya cara yang berbau yang unik berkaitan dengan apa yang digunakan. Berhenti daripada memakai apa-apa aroma atau salutan wangi dan krim apabila di luar.23. CubaInsect Repellent Biasanya, penolak ini terdapat di kedua-dua pelembap dan kedudukan pancuran mandian. Memanfaatkannya sebelum pergi ke luar untuk memastikan pepijat tidak sampai kepada anda dalam apa jua keadaan. Percikan adalah kurang menuntut untuk menutupi seluruh tubuh anda, kerana ia juga dapat mandi terus ke pakaian anda. Walau apa pun, pelembap boleh disambungkan secara langsung ke kulit anda dan boleh difokuskan pada zon yang tidak diketahui. Baca arahan untuk krim anti-agen mengenai sama ada anda boleh memanfaatkannya. Jangan gunakannya dengan dekat dengan mata anda.24. Penggunaan Pakaian pelindung   Meskipun memakai baju baju lengan panjang dan seluar panjang yang panjang, Anda juga boleh memakai pakaian terutama yang dimaksudkan untuk menjaga pemotong keluar. Pakaian unik ini menggabungkan topi dengan mesh nipis yang turun untuk menutup muka, leher, dan bahu anda. Sekiranya anda menuju ke wilayah dengan ukuran pepijat, ini mungkin menjadi pilihan yang unggul daripada penolak. Anda juga boleh memasukkan seluar jeans anda ke dalam kaus kaki anda untuk menjaga pepijat daripada menggerogoti kaki bawah anda.25. Buang Sebutan SemulaAir Tetap  Air yang dibina dalam lopak dan membuang, atau mana-mana air yang tidak bergerak dengan momentum, boleh menjadi alasan untuk gigitan gigitan. Sekiranya tidak ada air yang berdiri di atas harta anda, lepaskannya untuk membuang kemungkinan nyamuk. Sekiranya anda berada di luar, jauhkan daripada julat dengan air berdiri sekiranya anda boleh.26. BuatPenghalut minyak penting  Terdapat beberapa minyak asas yang dikenali untuk menanggalkan pepijat, dan apabila disertai dengan air boleh disambungkan ke kulit anda untuk menyimpan pepijat. Anda juga boleh mencuba penyebar minyak esensial dan bukannya lilin. Minyak pati yang disertakan berfungsi untuk menghilangkan pepijat: eucalyptus, citronella, neem, cengkih, minyak atau krim, dan camphor dan gel mentol.27. Cahaya lilin Citronella  Lilin yang dibuat dengan linalool, citronella, dan geraniol, semuanya telah muncul untuk menjaga pepijat, penyepit hama, jauh. Sesungguhnya, terdapat kajian yang memperlihatkan citronella mengurangkan jumlah chigger.

Bilakah Lawatan Doktor?

Tahu bila krisis. Sekiranya ada seseorang yang tersangkut di dalam hidung, mulut atau tekak, atau menghadapi tindak balas yang tidak dapat dilampau secara melampau, panggil segera ke ER. Individu yang bertahan dengan demikian mungkin memerlukan syafaat pemulihan untuk membantu mereka menyedut, dan mungkin memerlukan beberapa jenis penyelesaian yang mengingati tujuan akhir untuk meringankan gejala gigitan Chigger. Pada peluang yang mungkin bahawa individu itu mempunyai kepekaan terhadap gigitan gigitan tertentu, orang itu boleh menyampaikan EpiPen (satu pukulan serbaguna yang menyampaikan epinefrin) dengan orang itu. Sekiranya anda mempunyai satu peluang, ambil garis panduan mengenai EpiPen untuk mengatur penyelesaian kepada individu dengan serta-merta. Garis panduan mengenai cara terbaik untuk menggunakan EpiPen juga boleh didapati di laman web mereka. Ketahui kapan untuk mengejar pakar. Sekurang-kurangnya peluang individu yang digigit oleh chigger tidak menghadapi tindak balas alergi yang tulen atau bahkan tidak tersangkut di dalam laluan penerbangannya, mungkin dia baik-baik saja. Sekiranya dia mula mengalami sebarang manifestasi yang disertakan, dia mungkin perlu pergi ke pakar untuk rawatan lanjut.

 • Jangkitan boleh dicetuskan oleh kesemutan dan membawa rehat pada kulit melalui mana organisma mikroskopik boleh masuk. Kulit adalah lapisan penghalang utama terhadap pencemaran.
 • kesakitan berazam atau kesemutan, demam, tanda-tanda penyakit di kawasan Chigger gigitan.Sebagai contoh, jika individu ini mempunyai jangkitan, ia akan mungkin memerlukan antibiotik untuk melawan pencemaran itu.