Adakah anda ingin memastikan bahawa anda akan membuat masa mandi sedikit berbeza dari apa yang anda sudah biasa? Ada kemungkinan bahawa anda ingin menjadikannya lebih santai untuk anda dan anda akan dapat melakukan itu dengan semua resipi mandi yang betul yang anda hanya perlu mencuba resipi mandi buatan sendiri yang mudah.

Adakah anda sudah mempunyai beberapa resipi yang telah anda lakukan sebelum ini? Kenapa tidak buat resipi sekarang untuk masa mandi anda. Ia mungkin cukup untuk membuat anda melupakan perkara semasa yang menyebabkan anda merasa tertekan tentang kehidupan pada masa ini. Terdapat juga peluang yang anda tidak suka mandi terutamanya jika cuaca terlalu sejuk.

Resipi Mandi Homemade Mudah

Sekiranya anda tidak pernah melakukan resipi mandi pada masa lalu, kini hanya masa yang tepat yang anda mesti cuba buat. Anda sudah boleh mula membuat resepi yang betul dengan menggunakan minyak semulajadi dan bahan-bahan lain yang akan menjamin bahawa masa mandi tidak akan membosankan lagi. Berikut adalah beberapa resipi yang boleh anda lakukan dan cuba di rumah.

Garam mandi tepi laut

Terdapat peluang yang anda ingin merasakan bahawa anda berada di pantai sekali lagi dan anda boleh membuat mungkin dengan memastikan bahawa anda akan membuat resep mandi garam mandi tepi laut. Sekiranya anda tidak mempunyai garam laut asal, anda juga boleh menggunakan garam Epsom. Pastikan anda menambah semua bahan-bahan yang betul kepada garam seperti serbuk Kelp, Spirulina dan Grapefruit. Ingatlah bahawa untuk menggunakannya, anda perlu meletakkan beberapa sudu ini pada air mandi anda dan rendam selama 20 - 30 minit.

Madu selalu dikenali sebagai salah satu bahan semulajadi yang digunakan orang untuk pelbagai perkara yang berbeza. Ia selalu digunakan untuk pelbagai ubat rumah dan sekarang, ia boleh digunakan sebagai syampu semulajadi juga. Pastikan bahawa anda akan menggunakan madu mentah untuk syampu ini kerana ini akan menjadi yang paling asli yang boleh digunakan. Letakkan beberapa minyak dan air penting juga. Ini boleh jadi sangat membantu. Ingat bahawa anda boleh menggunakan syampu madu ini bukan syampu kimia dan anda akan melihat perbezaan selepas beberapa waktu.

Meletup bom mandi

Pernahkah anda berminat dengan bom mandi? Bagaimana jika anda diberitahu bahawa anda boleh membuatnya sendiri? Anda pasti akan mempunyai masa hidup anda membuat bom mandi ini dan sebenarnya menggunakan bom mandi ini. Anda juga boleh memberikan ini sebagai hadiah juga. Ingat bahawa anda memerlukan asid sitrik, baking soda, minyak dan acuan penting. Anda boleh mencampur semua bahan ini kecuali untuk acuan yang akan anda gunakan kemudian. Sebaik sahaja anda telah mencampur segala-galanya dan membentuk satu item semi pepejal, anda boleh meletakkannya pada acuan. Ia akan memberikan kekecohan yang diperlukannya.

Bath buih buatan sendiri   Mari buat mudahMandi buih madu buatan sendiri.

Pernahkah anda menyukai bau Vanilla? Campurkannya dengan madu dan anda pasti akan mempunyai sesuatu yang berbau besar. Ingat bahawa anda memerlukan 1 cawan minyak bayi, 1/2 cawan madu, 1/2 cawan sabun tangan atau syampu, 1 sudu vanili ekstrak. Campuran semua bahan-bahan ini bersama-sama boleh digunakan sebagai sabun mandi cair anda sendiri atau anda juga boleh mencampurkannya dengan mandi anda.

Lavender dan Chamomile Bath Melt

Jika anda ingin merosakkan diri sendiri dan anda ingin memastikan anda dapat berehat selama berjam-jam pada satu masa, maka ini adalah satu cair yang boleh digunakan semasa anda mandi. Ini pasti akan membantu merosakkan anda untuk tempoh masa yang tertentu. Bau lavender pasti akan membuat banyak perbezaan dengan cara yang anda akan rasakan selepas itu. Ingat bahawa anda boleh membuat perubahan kecil setiap sekarang dan kemudian bergantung pada apa yang anda fikir akan menjadi yang terbaik untuk anda.

Sabun Bar Syampu

Adakah anda mahu bar syampu dan sabun yang boleh anda bawa bersama apabila anda melakukan perjalanan. Ini akan memudahkan anda melakukannya. Anda boleh memastikan bahawa rambut anda akan menjadi halus dan halus dan seluruh tubuh anda akan tetap lembap juga. Anda memerlukan mentega koko, lilin lebah, mentega shea dan minyak jojoba.

Peppermint Patty Cheesecake

Sebab utama mengapa anda perlu membuat ini adalah kerana ia sangat mudah dilakukan. Anda boleh membuat ini apabila anda ingin mempunyai sesuatu yang istimewa walaupun pada hari kerja. Anda juga boleh menukar minyak penting yang akan anda gunakan bergantung pada apa yang anda rasa yang anda perlukan. Anda boleh membuat beberapa variasi dan menggunakannya dari semasa ke semasa.

Resipi Garam Bath Homemade Mudah

Adakah anda tahu bahawa sitrus boleh membantu kulit anda? Ini menjelaskan mengapa anda mungkin mempunyai garam mandi limau boleh sangat membantu. Anda akan memerlukan garam Epsom, baking soda, lemon atau oren dan juga minyak. Anda perlu menggabungkan semuanya bersama-sama dan anda boleh menggunakan garam mandi ini sebagai scrub anda selepas anda menggunakan sabun anda. Ini akan membuatkan anda berasa lembap.

Susu Kelapa dan Bath Lavender Soak

Adakah anda ingin memastikan bahawa anda akan mempunyai mandi yang betul merendam? Ini dapat membantu anda berehat selepas hari yang panjang dan pada masa yang sama; anda akan mula berasa lebih baik. Ingatlah bahawa anda memerlukan lavender kering dan santan. Anda hanya perlu campurkan bersama-sama dan anda akan berjemur dalam bau lavender dan kulit anda akan menyukai anda kerana kesan penyedutan kelapa.

Krim Pencukur Rosemary dan Mint

Walaupun krim cukur sering dianggap sebagai sesuatu yang hanya digunakan oleh lelaki, wanita juga menggunakan krim cukur terutamanya apabila mereka perlu mencukur bahagian badan tertentu. Nampaknya pencukuran boleh menjadi sedikit menyakitkan bagi sesetengah orang dan ada keperluan untuk mencukur krim untuk memastikan kulit akan tenang selepas itu. Krim pencukur ini tidak mempunyai apa-apa yang boleh membantu mengeringkan kulit. Campurkan dalam mentega shea dan juga minyak kelapa dan anda boleh yakin bahawa anda akan mula berasa santai ketika anda mula menggunakannya.

Santai, Meremajakan Resipi Mandi - Alternatif Sempurna untuk Bubbles

Jika anda tidak suka resipi mandi, anda boleh mencuba idea-idea ini.

Resipi mandi di atas semuanya sangat mudah dilakukan. Sesetengah resipi mandi juga boleh diubah. Anda boleh menukar beberapa minyak penting misalnya bergantung kepada apa yang anda cari. Anda juga boleh menukar beberapa produk bergantung pada apa yang anda fikir akan berfungsiterbaik untuk kulit anda   jenis. Ingat bahawa sesetengah produk adalah untuk orang yang mempunyai kulit berminyak dan ada juga yang boleh digunakan untuk kulit kering.

Bagaimana dengan anda, adakah anda mempunyai resipi anda sendiri yang anda hanya membesarkan untuk berkongsi dengan orang lain? Sesetengah resipi yang disebut di atas mungkin perkara yang telah anda lakukan sebelum ini.

Sumber Adtional

Faedah Kesihatan Teh Chamomile

27 Makanan Anda Boleh Beli Hanya Sekali dan Tumbuh Di Rumah Anda