Adakah anda mengalami sakit belakang belakang? Anda mungkin berfikir bahawa anda adalah satu-satunya tetapi kajian menunjukkan bahawa 8 daripada 10 orang biasanya mengalami sakit belakang belakang? Ingat bahawa kebanyakan masa; Sebab utama sakit belakang adalah tidak serius. Terdapat banyak masa apabila penyebab kesakitan tidak jelas. Apa yang boleh dilakukan orang untuk membuat sakit belakang yang lebih rendah yang tidak didiagnosis adalah melakukan aktiviti fizikal biasa. Ia juga mungkin bahawa peregangan atau melakukan aktiviti fizikal lain boleh membantu dengan sangat.

Back Pain Lower

Sebab-sebab Pain Lower Back

Anda perlu tahu bahawa terdapat pelbagai jenis sakit punggung bawah yang perlu anda ketahui lebih lanjut tentang s yang anda boleh mendiagnosis jenis sakit belakang yang anda rasa. Jenis-jenis yang paling biasa adalah seperti berikut:

 • Lower Back Pain jelas - Anda sudah boleh memberitahu mengapa ini dipanggil bukan - sakit tertentu kembali, ia adalah kerana sakit itu tidak benar-benar dinyatakan.Ini adalah jenis kesakitan yang orang akan kaki pada satu ketika dalam hidup mereka dan perkara yang tentang ini adalah bahawa orang boleh tidak sepenuhnya pasti apa sebab utama adalah mengapa sakit sedang dirasai.
 • Linu panggul   - Bagi mereka yang tidak mengetahui apa sciatica, ini juga dikenali sebagai sakit akar saraf. Ini biasanya berlaku apabila salah satu saraf yang keluar dari kord rahim ditekan oleh sesuatu dan ini boleh menyebabkan kesakitan. Anda boleh mengetahui sama ada ini adalah jenis keadaan yang anda rasa jika rasa sakit akan dirasakan kaki.
 • Caudina equina Sindrom - Ini adalah sejenis keadaan yang boleh menyebabkan sakit belakang yang lebih rendah yang tidak berlaku kerap.Ini juga adalah satu masalah akar saraf tetapi saraf yang sedang ditekan pada adalah di bahagian paling bawah dan ini boleh menyebabkan sesetengah organ-organ, biasanya pundi kencing dan dubur untuk gagal.Jangan ingat bahawa dalam hal keadaan ini dirasai, ini perlu diberi perhatian perubatan dengan segera kerana organ-organ boleh secara kekal rosak.

Lebih Sebab-sebab Rasa Lower Back Pain

Selain dari sebab-sebab biasa untuk sakit belakang yang disebutkan di atas, terdapat juga punca lain yang mungkin tidak diberi perhatian yang banyak tetapi masih boleh menyebabkan sakit belakang yang lebih rendah. Antara yang berikut adalah seperti berikut:

 • Gangguan tulang   - Mungkin ada saatnya tulang terluka dan ini boleh menyebabkan sakit belakang belakang. Terdapat juga penyakit lain yang boleh menyebabkan gangguan tulang.
 • Tumor - Ada kemungkinan bahawa tumor akan ditemui berhampiran belakang yang lebih rendah jika ia menyakitkan kerap.Tumor boleh jadi benigna atau kanser percuma atau malignan yang bermaksud bahawa sel-sel kanser yang hadir.Selalunya, orang boleh memberitahu jika tumor yang hadir berdasarkan kawasan di mana ia menyakitkan dan bagaimana kawasan itu merasakan.tumor A biasanya boleh dirasai di bawah kulit.
 • Tekanan dari Struktur berhampiran Spine - Tulang belakang mempunyai banyak hujung saraf jadi ia tidak menghairankan bahawa saraf boleh mengalami tekanan daripada struktur yang berbeza berhampiran tulang belakang.
 • arthritis   - Anda mungkin berfikir bahawaartritis hanya dapat dirasai di kaki dan kaki kawasan itu tetapi sebenarnya, arthritis juga boleh dirasai di belakang yang lebih rendah.Apabila sakit juga dirasai di belakang yang lebih rendah, ini juga boleh menyebabkan sakit belakang yang lebih rendah.

Memberi Perhatian kepada yang tidak jelas Pain Lower Back

sakit belakang tidak jelas telah dinyatakan di atas sebagai jenis sakit yang orang biasanya berasa tanpa mengetahui sebab sebenar mengapa.Kebanyakan masa, orang menjadi terkejut dengan jenis kesakitan yang mereka rasa dan mereka terkejut tidak mengetahui sebab sebenar mengapa.Jika anda tidak mengalami apa-apa sebab mungkin yang disebutkan di atas, maka anda hanya boleh membuat kesimpulan bahawa sakit belakang anda adalah kerana sakit belakang tidak jelas.

sakit belakang tidak jelas lebih rendah mungkin disebabkan oleh yang berikut:

 • Otot Sprain - Ini biasanya berlaku apabila anda melebihkan otot anda.Ini mungkin disebabkan dengan melakukan aktiviti fizikal yang berat.
 • Masalah dalam Structures daripada Tisu - Walaupun terdapat beberapa kajian yang boleh menunjukkan bahawa ini mungkin benar, masih ada kemungkinan bahawa struktur tisu tidak dalam bentuk yang biasa.Walaupun anda mungkin mahu membuktikan ini adalah benar, jangan ingat bahawa ini hanya boleh menjadi satu masalah kecil.

Pada ketika ini, anda mungkin tertanya-tanya jika sebab anda tidak jelas sakit belakang, jika anda berasa takut kerana anda tidak tahu sebab sakitnya. Apa yang anda perlu ingat adalah bahawa jika anda tidak pasti apa sebabnya, anda sekurang-kurangnya boleh pastikan ia tidak serius.

Apa yang Diharapkan dengan tidak jelas Pain Lower Back

Adakah anda kadang-kala mengalami perlu membawa sesuatu yang berat dan mengalami sakit belakang yang teruk selepas?Jangan bimbang kerana ini adalah perkara biasa.Apabila anda mempunyai sakit belakang yang lebih rendah tidak jelas, sebab-sebab anda untuk mempunyai ia mungkin tidak diketahui tetapi satu perkara yang pasti - kesakitan yang anda mungkin merasa mungkin jauh daripada hanya tusukan a.Anda mungkin rasa banyak keseluruhan sakit di belakang anda yang lebih rendah dan semua yang anda boleh berfikir tentang adalah betapa buruk ia dan bagaimana buruk anda berasa.

Sebelum anda betul-betul panik jenis sakit, apa yang anda perlu ingat adalah bahawa mereka boleh menyakiti banyak tetapi mereka masih agak mudah.Anda hanya perlu bersedia diri untuk kesakitan dan menjangkakan bahawa ia kadang-kadang akan berulang lagi terutama apabila anda melakukan aktiviti yang sama yang menyebabkan anda berasa sakit di belakang anda yang lebih rendah . Jika kesakitan pada sakit belakang anda tidak hilang, ini boleh dianggap sebagai sakit belakang kronik.

Gejala-gejala sakit belakang yang tidak jelas

Ada kemungkinan bahawa anda tidak pasti tentang pelbagai gejala yang boleh anda harapkan dari sakit belakang, berikut adalah beberapa gejala yang perlu anda hadapi:

 • Kesakitan belakang yang berterusan yang tidak diredakan dengan berehat.
 • Rasa kebas yang anda boleh berasa di belakang anda yang lebih rendah.
 • Sakit yang boleh pergi dari satu kawasan ke kawasan lain.
 • Kesakitan yang kadang-kadang memburuk dari masa ke masa.
 • Sakit yang hilang semasa aktiviti tertentu selesai.

Berikut adalah beberapa gejala yang mungkin dicari orang dengan kesakitan belakang yang tidak jelas. Adakah anda merasakan apa-apa gejala yang disebutkan di atas? Ingat bahawa meskipun tidak jelas sakit pinggang tidak jelas biasanya, anda masih perlu menjalani beberapa ujian untuk memastikan bahawa anda tidak akan didiagnosis dengan apa-apa keadaan yang serius. Selepas menjalani beberapa ujian dan tidak ada yang salah dengan anda, apa yang anda boleh fokuskan ialah memastikan anda mengekalkan gaya hidup sihat dan memastikan anda sentiasa aktif. Melakukan beberapa aktiviti fizikal adalah penting untuk anda kekal sihat dan sihat sepanjang masa.

Latihan sakit belakang yang lebih rendah

Latihan sakit belakang yang lebih rendah