Dmenggelap senaman pasca susu coklat mungkin bukan idea yang baik melainkan jika anda membuli. Susu utuh terdiri daripada gula glukosa, laktosa, dan galaktosa mudah, yang menawarkan 150 kalori dan 13 gram karbohidrat setiap cawan. Nombor ini lebih daripada dua kali ganda untuk susu coklat. Adakah anda benar-benar mahukan gula yang banyak dalam sistem anda?

Kenapa Susu dan Bina Badan Jangan Campurkan

Susu utuh digunakan untuk menjadi pembina badan lama sekolah. Lagipun, ia memberikan dos elektrolit yang baik bersama-sama dengan whey dan kasein. Masalahnya terletak pada kandungan gulanya.Susu mengandungi laktosa, yang bertindak sama dengan gula pasir apabila ia masuk ke dalam badan anda.

Laktosa terdiri daripada satu molekul glukosa dan satu molekul galaktosa. Semasa pencernaan, glukosa memasuki aliran darah di mana ia boleh digunakan untuk tenaga atau disimpan dalam otot anda sebagai glikogen. Galactose dihantar ke hati anda dan kemudian ditukar menjadi glikogen hati; ia tidak memasuki aliran darah secara langsung. Apabila kedai glikogen hati penuh, mana-mana galaktosa atau fruktosa yang ditelan akan disimpan sebagai lemak.

Sama seperti gula mudah lain, laktosa akan disimpan sebagai lemak melainkan anda membakar tenaga tambahan.

Jika anda memotong, anda tidak mahu semua gula dalam badan anda. Sebagai peraturan ibu jari, elakkan laktosa, fruktosa, dan sukrosa apabila glikogen hati penuh atau hampir penuh.

Laktosa bukan sahaja menimbulkan ketagihan, tetapi juga memerlukan enzim khas yang dipanggil laktase untuk dicerna.Kebanyakan orang kurang enzim ini. Ada juga yang mempunyai alergi susu atau intoleransi laktosa. Akibatnya, mereka mengalami kembung, kejang perut, gas, cirit-birit, loya, dan ketidakselesaan pencernaan ketika minum susu.

Sekiranya Anda Tambah Susu ke Shake Protein?

Menambah susu untuk protein shake tidak disyorkan.Susu adalah 80% kasein, yang menjejaskan kadar penyerapan keseluruhan goncangan anda.   Seluruh perkaraminum protein menggegarkan senaman post   adalah untuk memberi makan otot anda dengan cepat. Ini mempercepat pemulihan dan mencegah katabolisme. Anda tidak memerlukan protein mencerna perlahan selepas latihan.

Susu hanya menawarkan 8 gram protein setiap cawan (250g). Kandungan protein agak rendah, jadi tidak sepadan dengan kalori dan karbohidrat tambahan. Terdapat sumber protein yang lebih baik yang tidak akan membuat anda gemuk atau menyebabkan masalah pencernaan.

Susu adalah pilihan yang baik hanya untuk pengusaha keras atau mereka yang membuli.

Kebanyakan model kecergasan dan binaragawan mempunyai susu dan tenusu sebelum bersaing. Ada yang tidak menggunakan produk susu sama sekali.

Bagaimana dengan Latihan Susu Susu Coklat?

Susu coklat rendah lemak mempunyai lebih daripada 670 kalori dan 115 gram karbohidrat per liter. Ini sepatutnya cukup untuk menghalang anda. Sebagai pengeras, terutamanya semasa fasa pukal, anda boleh menjalani senaman pasca susu coklat. Jika ini bukan kes anda, pilihlah sumber protein yang lain. Telur putih, tuna, daging lembu, ayam, dan suplemen protein whey adalah pilihan yang lebih baik daripada susu.

Beli 1 Dymatize Casein, Dapatkan 300g Creatine secara Percuma di Bodybuilding.com! Beli Sekarang dan Jimat!