Pada hari ini dan umur, orang selalu mencuba sesuatu yang baru yang bukan sahaja dapat membantu orang kehilangan berat badan tetapi sebenarnya membantu orang mencapai tahap kerohanian yang lebih tinggi yang nampaknya hampir tidak wujud sekarang. Yogga adalah amalan yang telah ada sejak berabad-abad yang lalu dan di sana adalah masa apabila orang tidak fikir ia relevan, ia telah berubah dengan ketara sejak beberapa tahun yang lalu. Semakin banyak orang sedang mencuba pelbagai variasi yoga dan salah satu yang lebih popular adalah bikram yoga. Artikel ini menunjukkan kepada anda cara membuat kalori dibakar dengan yoga bikram.

Apa Bikram Yoga?

Kalori dibakar dengan Bikram Yoga

Ada kemungkinan anda mempunyai alasan kukuh mengapa anda ingin mengambil kelas yoga. Ini mungkin kerana anda ingin berhubung dengan diri rohani anda. Ia juga mungkin bahawa anda melakukannya kerana anda ingin menjadi lebih fleksibel. Sekarang, terdapat pelbagai jenis Yoga yang boleh dicuba oleh orang bergantung kepada keutamaan mereka tetapi salah satu daripada jenis Yoga yang paling popular adalah yoga Bikram.

Perbezaan Antara Bikram Yoga dan Yoga Normal

Bagi mereka yang tidak biasa apa yoga bikram adalah, ia sama dengan yoga biasa tetapi biasanya dilakukan di bilik yang dipanaskan. Selain daripada fakta bahawa ia boleh menjadi sangat hangat di dalam bilik, terdapat kira-kira 26 postur yoga Hatha yang akan dicuba oleh orang. Kedudukan yang berbeza ini sepatutnya menjadikan orang menjadi lebih kuat dari masa ke masa. Selain manfaat daripada mencuba pelbagai posisi, orang juga dapat mencapai fleksibiliti melalui yoga yang berterusan.

Bagi orang yang pemula atau tidak pernah mencuba yoga pada masa lalu, ini mungkin bukan yoga paling disyorkan untuk mencuba mungkin kerana ia boleh menjadi salah satu yang paling sukar difahami. Banyak orang mencubanya dan kembali ke yoga yang selalu mereka lakukan. Namun, orang tidak boleh menafikan bahawa terdapat pelbagai manfaat yoga jenis ini yang tidak dapat dijumpai di tempat lain.

Salah satu sebab mengapa ia begitu sukar adalah kerana kedudukan yang sedang dilakukan dalam yoga biasanya tidak dicuba oleh orang. Mencuba kedudukan yang berbeza boleh membuatkan sesetengah orang merasa letih. Ia boleh menjadi lebih melelahkan kerana haba tempat itu.

Terdapat juga beberapa yang tidak dapat menyelesaikan keseluruhan sesi kerana haba dan tekanan melakukan kedudukan yang betul untuk melakukan yoga juga.Satu lagi sebab sukar adalah kerana pengajar di Bikram yoga tidak melakukan posisi yang sedang diterangkan.Tidak seperti di kelas yoga lain di mana orang hanya perlu mengikuti jawatan tersebut dilakukan, Bikram yoga   akan melibatkan jurulatih atau tuan yang hanya bercakap dan orang perlu membuat jawatan berdasarkan arahan yang diberikan.

Apa Adakah Bikram Manfaat Yoga?

Bikram Manfaat Yoga

Bagi orang yang ingin mengetahui pelbagai manfaat Bikram yoga dan mengetahui kalori yang dibakar dengan yoga Bikram, maka anda beruntung kerana ini hanya beberapa manfaat untuk melakukan Yoga Bikram:

  • Menjadikan People Lebih Fleksibel - Walaupun ada sesetengah orang yang secara semula jadi fleksibel, terdapat banyak orang yang akan perlu bekerja pada fleksibiliti mereka.Jawatan yang kadang-kadang perlu dilakukan di kelas yoga boleh menjadi terlalu rumit untuk dilakukan dengan segera tetapi boleh dilakukan dengan mengamalkan.
  • kontemporari - Terdapat banyak orang yang sudah bosan bekerja di gimnasium sepanjang masa dan mereka ingin mencuba sesuatu yang baru yang mereka benar-benar mahu lakukan.Melakukan Bikram yoga mungkin hanya perkara yang orang perlu benar-benar kehilangan berat badan beberapa.
  • Burns banyak kalori - Jika anda mempunyai hanya satu jam untuk berbelanja dan anda ingin menggunakan banyak kalori, ini adalah Yoga yang betul untuk mencuba.Ia telah berkata bahawa berbanding dengan jenis yoga, ini adalah versi yang boleh membakar kalori yang paling.Ini boleh menjadi penyelesaian yang sempurna untuk anda jika anda ingin menurunkan berat badan pada masa yang secepat mungkin.
  • Boleh Menggalakkan Faedah Kesihatan - Nampaknya bahawa jenis penyakit yang Bikram yoga boleh menyembuhkan berbeza banyak.Ada beberapa yang boleh dianggap biasa manakala penyakit lain yang ia boleh membantu menyembuhkan kadang-kadang boleh menjadi jauh.

Terdapat beberapa orang yang mengatakan bahawa manfaat kehilangan bibit ini begitu berkesan sehingga mampu memadankan saiz gaun yang lebih kecil hanya setelah mencuba jenis yoga ini untuk jangka waktu tertentu.

Asas Calories Burned dengan Bikram Yoga

Terdapat beberapa orang yang mengandaikan bahawa semua orang akan mengalami kehilangan kalori yang sama selepas menjalani sesi keseluruhan yoga Bikram tetapi ini tidak benar sama sekali. Ia bergantung kepada berat badan dan berapa umur mereka. Berdasarkan faktor-faktor ini, orang akan dapat menentukan sama ada mereka masih dibenarkan memasuki kelas atau tidak.

Orang yang berat kurang dari 130 paun biasanya kehilangan kira-kira 400 hingga 700 kalori selepas setiap sesi. Ia tidak seperti orang yang lebih daripada 130 paun tetapi manfaatnya masih jelas

Beberapa Langkah berjaga-jaga untuk Difikirkan Calories Burned dengan Bikram Yoga

Seperti dengan semua latihan yang tersedia sekarang, cuba Bikram yoga juga boleh menjalani beberapa langkah berjaga-jaga yang perlu diketahui oleh orang ramai. Jika sekiranya anda masih tidak akrab dengan langkah berjaga-jaga ini, berikut adalah yang berikut:

  • Pelajar baru Adakah Perlu Tahu Had mereka - Terdapat kecenderungan untuk orang kadang-kadang untuk hanya pergi dengan aliran manakala sesi yang sedang dilakukan.Ingat bahawa orang sepatutnya mempunyai had juga.Biasanya, pelajar baru menjadi terlalu teruja dengan prospek bahawa mereka cenderung untuk terlalu banyak pekerjaan diri mereka sendiri.Kesan ini boleh membuat orang terlalu lembap untuk melakukan perkara-perkara yang mereka perlu lakukan.
  • Haba boleh terlalu banyak untuk beberapa - Terdapat sesetengah orang yang tidak boleh mengambil haba yang sangat banyak.Menambah haba dengan pelbagai latihan yang tidak boleh dilakukan dengan mudah, ini boleh membuat orang merasa bahawa mereka hanya mahu melepaskan.Ada yang dapat menggunakan haba sebagai satu petanda yang baik dan mereka menjadi lebih bertenaga selepas menjalani latihan.Namun, ada juga yang merasa haba sebagai tanda yang tidak baik.
  • Pemeriksaan Kesihatan Ups mungkin diperlukan - Ada beberapa orang yang tidak dapat pergi ke Birkram kelas yoga kerana doktor mereka telah memberitahu mereka bahawa tubuh mereka tidak akan dapat mengambilnya.Jika doktor anda memberitahu anda perkara yang sama, ingat bahawa masih terdapat latihan lain yang boleh anda lakukan.

Kalori dibakar dengan Bikram Yoga (26 Poses of Yoga Bikram Langkah oleh Panduan Langkah)

Jika anda tidak biasa dengan yoga Bikram, ia adalah satu-satunya yoga di mana anda akan berada di dalam bilik yang dipanaskan. Suhu ialah 105 darjah Fahrenheit. Jika anda berfikir bahawa anda akan tinggal di dalam bilik dan melakukan perkara biasa yang telah anda lakukan dalam kelas yoga lain, anda perlu tahu sekarang bahawa ia berbeza. Terdapat 26 pukulan yang perlu dilakukan. Setiap pose bertujuan untuk membuat aliran darah seluruh badan lebih baik daripada sebelumnya. Perkara terbaik tentang perkara ini ialah 26 orang yang perlu dilakukan dua kali.

Marilah kita pergi ke atas yoga 26 Bikram menimbulkan bahawa anda akan perlu lakukan.

1.Standing Pernafasan Deep Pose

Berdiri Pernafasan Deep Pose

Pernafasan sangat penting dalam Yoga kerana sering kali, dengan pose yang berbeza yang perlu dilakukan, orang lupa untuk bernafas. Bernafas jauh sebelum pose lain dilakukan dapat membantu anda menjadi sesuai dengan pernafasan anda dan ini akan meningkatkan peredaran darah anda seluruh tubuh anda. Jika ini dilakukan secara berkala, pengembangan paru-paru boleh mengikutinya dan ia akan menjadikan pernafasan lebih mudah.

2.Half Bulan Pose

Half Moon Pose

Untuk meningkatkan lagi peredaran darah dalam sistem anda dan juga pernafasan anda, ini adalah pose seterusnya yang perlu anda lakukan. Kedudukan yoga ini direka untuk membuatkan anda merasa segar. Ia juga boleh membantu menjadikan otot anda lebih kuat. Kesan jangka panjang yoga ini dapat dirasai pada masa akan datang.

3.Awkward Pose

Pose Awkward

Ia agak jelas dari nama bahawa kedudukan ini dianggap tidak canggung terutama jika ini akan dilakukan di luar kelas yoga. Ini terdiri daripada melutut sebahagian dan baki akan diletakkan pada bola kaki anda. Ini akan membantu menguatkan bukan sahaja lutut dan kaki anda tetapi ini juga boleh menguatkan otot dengan berkesan untuk menghilangkan kaki yang lembab.

4.Eagle Pose

Eagle Pose

Jika fleksibiliti yang anda inginkan apabila anda melakukan Yoga maka ini adalah pose yang anda akan berharap untuk melakukan. Ini bertujuan untuk menjadikan seluruh badan yang lebih rendah menjadi lebih fleksibel. Bagi orang yang mengharapkan, jawatan burung helang masih boleh dilakukan dengan syarat terdapat satu pengajar yoga yang boleh membantu membimbing kedudukan yang betul untuk meningkatkan lagi kesihatan reproduktif.

5.Standing Kepala ke lutut Pose

Berdiri Kepala ke lutut Pose

Untuk menguatkan bahagian belakang serta trisep dan bisep, pose yoga ini pasti akan membantu. Ini dilakukan dengan mengimbangi melalui kaki kiri dengan kaki dilanjutkan ke hadapan. Kepala perlu diletakkan ke arah lutut. Ia boleh menjadi satu kedudukan yang sukar untuk dilakukan pada mulanya tetapi melakukannya secara tetap akan memudahkan orang ramai.

6.Standing Bow Pose

Bow Tetap Pose

Bayangkan bagaimana busur kelihatan seperti. Itulah bagaimana seluruh tubuh akan kelihatan ketika melakukan pose ini. Satu kaki akan bertanggungjawab untuk mengimbangi seluruh badan semasa berada di kedudukan bow.

7.Balancing Stick Pose

Mengimbangi Stick Pose

Untuk meneruskan peningkatan peredaran, pengancing stick pose diketahui sama dengan pucuk busur berdiri tetapi bukan menjadikan tubuh menjadi posisi busur, kedudukannya akan tetap seperti dari jari kaki hingga jari.

8.Standing stretch stretch leg stretching

Berdiri Stretch Kaki berasingan Regangan

Dari kedudukan berdiri, kaki akan dibelah dan pada masa yang sama, kepala akan dibawa ke lantai ke lantai. Kepala dan kaki perlu diregangkan sebanyak mungkin. Kedudukan ini diketahui dapat membantu tulang belakang. Ini terutamanya membantu saraf sciatic serta organ-organ dalaman badan yang lain.

9.Triangle Pose

Triangle Pose

Dengan meregangkan satu kaki ke atas sementara kaki yang lain disandarkan, anda akan menekuk badan anda ke sisi dengan satu lengan yang dililit di atas kepala anda. Ini diketahui mempunyai banyak manfaat untuk tubuh terutama pada tisu dan saraf tubuh.

10.Standing berasingan Ketua Kaki ke lutut Pose

Berdiri Ketua Kaki Berasingan untuk Pose Lutut

Kedudukan ini dikenali untuk membantu bukan sahaja kaki tetapi juga otot abdomen.Ia melibatkan meletakkan kaki dan kaki bersama-sama dan membongkok kepala serendah yang mungkin untuk mencapai bentuk yang sama dengan titisan air mata yang.

11.Tree Pose

Tree Pose

Ini mungkin salah satu yang paling terkenal Yoga kerana ini telah digunakan dan ditunjukkan dalam beberapa rancangan TV. Ini agak rumit kerana ia melibatkan orang yang berusaha untuk mengimbangi satu kaki sementara tangan dipasangkan bersama di depan dada. Kaki lain perlu dibesarkan berhampiran kaki yang lain.

12.Toe Stand

Kaki Stand

Pendirian kaki

Untuk meningkatkan kepekatan seseorang serta keseimbangan anda, ini adalah pose sempurna untuk itu. Ia juga datang dengan pelbagai manfaat kesihatan terutama untuk buasir.

13. Pose Body Pose

Badan mati Pose

Setelah semua pose yoga keras yang telah dilakukan, pose tubuh mati diketahui menjadi pose yang dapat membantu orang berehat. Ia juga akan membantu memulihkan proses peredaran ke bahagian tubuh yang berlainan. Ini dilakukan biasanya di antara sesi.

14.Wind Removing Pose

Angin keluar Pose

Dikenali untuk membantu meningkatkan ketidakselesaan di dalam perut, ini adalah pose sempurna untuk mencuba orang yang mengalami masalah dengan perut mereka. Anda harus berbaring di belakang dan tarik satu kaki ke abdomen.

15.Sit Up

Duduk Up

Dari posisi berbaring, ini sama dengan melakukan duduk tapi kepala akan dibawa turun sejauh mungkin berhampiran lutut dengan jari-jari kaki ditarik oleh tangan. Ini dikenali untuk meningkatkan fleksibiliti tulang belakang.

16.Cobra Pose

Cobra Pose

Menyempurnakan kedudukan ini mungkin kelihatan mudah tetapi ia masih akan mengambil sedikit amalan. Kedudukan ini diketahui meningkatkan kekuatan tulang belakang dan rasa sakit yang lebih rendah dirasakan di seluruh tubuh. Biasanya, orang yang melakukan kedudukan ini juga melaporkan penurunan selera makan mereka.

17.Locust Pose

Locust Pose

Manfaat yang dapat diperoleh orang dari belalang berpose adalah sama dengan faedah kobra tetapi bukan bahagian dalaman badan, ini lebih memberi tumpuan kepada bahagian luar seperti otot dan juga inti.

18.Full Locust Pose

Puncak Locust Penuh

Pose ini direka untuk membantu meningkatkan fungsi hati dan limpa di dalam badan. Ini adalah kedudukan yang baik untuk digunakan apabila orang ingin menyahtoksik dan membersihkan badan.

19.Bow Pose

Bow Pose

Ini melibatkan perut dan peregangan kaki anda ke atas dan membantu ia bertemu dengan tangan anda yang juga menghulurkan keluar. Tulang belakang pasti mendapat latihan yang baik dengan pose ini.

20.Fixed Firm Pose

Tetap Pose Firm

Mempunyai lutut yang buruk tidak dapat menghalang orang daripada melakukan ini. Malah, mereka yang lutut buruk atau mengalami sakit otot, sendi dan tulang disyorkan untuk mencuba ini.

21.Half Tortoise Pose

Separuh Tortoise Pose

Pose ini dikenali untuk merangsang kelenjar pituitari dan ini dapat membantu orang yang mengalami gangguan tidur terutamanya insomnia. Terdapat juga beberapa orang yang mendaftar untuk Yoga hanya untuk membantu memperbaiki tabiat tidur mereka.

22.Camel Pose

Camel Pose

Bagi mereka yang ingin mengurangkan berat badan, ini akan membantu. Ia melibatkan berlutut dengan kaki yang terikat di belakang anda dan lengan dan kepala akan direntang di belakang anda juga. Ia juga dikenali untuk membantu menyembuhkan beberapa masalah pencernaan seperti sembelit.

23.Rabbit berpose

Arnab berpose

Dari pose unta dilakukan sebelum ini, pose kelinci dilakukan untuk mengimbangi tulang belakang. Lebih mudah untuk melakukan hal ini dari pose unta yang akan menunjukkan mengapa yoga Bikram berkesan.

24 dan 25. Kepala ke Lutut dengan Punggung Peregangan

Kepala ke lutut dengan Regangan Pose

Ini dianggap sebagai pose rumit kerana ia menggabungkan dua pukulan: kepala ke lutut berpose dan peregangan menimbulkan. Walaupun ia mungkin agak sukar untuk menguasai pada mulanya, usaha berterusan kedudukan ini dapat membantu meningkatkan metabolisma manusia dan dapat menggalakkan penurunan berat badan.

26.Spine Twisting Pose

Spine memulas Pose

Inilah muktamad akhir yang dilakukan dalam Bikram Yoga dan tujuan utamanya adalah untuk mengimbangi badan supaya ia berfungsi dengan baik selepas sesi.

Adalah jelas bahawa dari pose yang berbeza yang disebutkan di atas bahawa terdapat konsistensi yang terlibat untuk benar-benar menghulurkan tubuh ke bentuk yang berbeza dan melihat apa yang orang boleh lakukan. Anda mungkin tidak pernah tahu, Kalori Dibakar dengan Bikram Yoga mungkin hanya perkara yang anda perlukan untuk membuat anda berasa lebih bertenaga, segar dan hidup.