Love mereka atau benci mereka, squats adalah salah satu latihan terbaik di luar sana. Sama ada squats depan, squats belakang, squats squash, squats split, atau squats jeda, anda memerlukan latihan ini untuk membina otot. Squats adalah penting bukan sahaja untuk quads besar, tetapi untuk seluruh badan anda. Bersama dengan akhbar kaki dan deadlifts, squats menghasilkan respons neuroendocrine yang kuat.

Mengapa Anda Perlu Squats?

Adakah squats sangat diperlukan? Kebanyakan orang yang pergi gimnya mengabaikan badan yang lebih rendah dan memberi tumpuan kepada membina lengan dan bahu yang besar. Ini adalah satu kesilapan besar. Apa yang mereka tidak faham ialah tubuh berfungsi sebagai sistem keseluruhan. Kaki adalah kumpulan otot yang paling terabaikan. Penyelidik telah mendapati bahawa squats, deadlifts, menekan tekan dan pergerakan seluruh badan lain mengubah pengeluaran hormon dan neurotransmitter.

Neuroendokrin merujuk kepada interaksi antara sistem saraf dan endokrin. Ini bermakna ituapabila anda melakukan squats, badan anda menghasilkan lebih banyak testosteron, catecholamines, faktor pertumbuhan insulin seperti (IGF-1), dan hormon pertumbuhan manusia. Bahan-bahan ini memainkan peranan utama dalam kerosakan otot dan membina semula.

Squats dan latihan lain meningkatkan pengeluaran testosteron dan HGH, yang membantu meningkatkan kekuatan dan membina otot tanpa lemak. Selang masa yang singkat, latihan intensiti tinggi, kadar jantung yang tinggi, istirahat pendek antara set, dan latihan berat semuanya berkaitan dengan tindak balas neuroendokrin yang tinggi. Squats boleh membantu anda menambah jisim dan saiz ke kaki anda. Jika anda tidak biasa dengan senaman ini, anda mungkin mengalami kesakitan otot sehingga anda dapat digunakan.

Berapa banyakkah anda perlu berjongkok untuk mendapatkan keputusan? Sekiranya anda berlatih untuk kekuatan, lakukan sehingga lima wakil dengan kekuatan maksimum 5-100% (sehingga kegagalan otot). Untuk kaki yang lebih besar, lakukan 6-12 reps pada 75-85% dari keamatan maksimum anda.

Mari kita lihat faedah squats:

• Meningkatkan kestabilan dan keseimbangan
• Nada kaki anda
• Memperkuat teras anda
• Meningkatkan kelenturan
• Mempercepatkan metabolisme otot
• Meningkatkan pengeluaran testosteron
• Meningkatkan pengeluaran HGH
• Bekerja padu dan hams anda
• Meningkatkan kekuatan anda
• Membina otot di seluruh badan anda
• Membantu anda membakar lemak
• Meningkatkan prestasi fizikal anda
• Nada abs anda

Oleh kerana anda menggunakan seluruh badan untuk mengangkat berat badan, squats membuat anda lebih kuat secara keseluruhan. Walaupun senaman ini tidak akan menambah jisim kepada seluruh tubuh anda secara langsung, mereka juga membolehkan badan anda bertambah. Kerana jongkong sangat keras pada kedua-dua badan dan minda anda, ia menjadikan anda lebih kuat. Dari masa ke masa, anda akan dapat mengangkat berat yang lebih berat dengan kurang usaha kerana penstabil menjadi lebih kuat. Hanya berfikir tentang berapa banyak otot yang sebenarnya dipukul apabila anda melakukan squats.

Membina Kaki Kuat dan Kekuatan Letupan

Squats harus menjadi asas latihan anda. Sama ada anda mahu menurunkan berat badan atau membina otot, ini adalah salah satu latihan kaki terbaik yang boleh anda lakukan. Bermula dengan berat yang sangat ringan dan terus berlatih sehingga anda melakukannya dengan segera. Kemudian anda boleh meningkatkan berat badan secara beransur-ansur.Melakukan squats adalah cara terpantas untuk membina kaki yang kuat dan meningkatkan kekuatan badan anda. Latihan asas ini membebaskan lebih banyak hormon pertumbuhan dan testosteron daripada mana-mana gerakan lain dalam senaman anda. Jika anda seorang pemula atau menggunakan berat berat, lakukan latihan ini di dalam rak jongkok untuk tujuan keselamatan.