Exercise, nutrisi, dan suplemen berjalan seiring. Jika anda hanya bekerja sekali atau dua kali seminggu, ambil vitamin harian anda dan makan sihat. Walau bagaimanapun, sesiapa yang mengambil bina badan secara serius memerlukan tambahan pada satu ketika. Produk ini akan membantu anda memanfaatkan senaman anda dan meletakkan badan anda di atas. Suplemen bina badan meningkatkan tenaga anda, menggalakkan pertumbuhan otot, dan mempercepatkan masa pemulihan antara latihan.Produk ini boleh membuat semua perbezaan di dunia - sekurang-kurangnya untuk atlet pemula dan perantaraan.

Adakah suplemen bina badan sangat diperlukan untuk pertumbuhan dan pemulihan otot? Betapa selamatnya mereka dan siapa yang patut menggunakannya?

Bilakah Anda Mulakan Mula Mengambil Suplemen untuk Pertumbuhan Otot?

Untuk memilih yang terbaikmakanan tambahan otot, anda perlu memahami bagaimana ia berfungsi. Sebaik sahaja anda mendapat pelan senaman yang hebat dan diet di tempat, suplemen bina badan hanya akan meningkatkan keupayaan anda untuk menjadi lebih besar dan lebih kuat.

Malah produk yang paling canggih tidak dapat menggantikan atau mengimbangi pemakanan yang buruk.

Mereka yang baru untuk kecergasan dan bina badan tidak harus menggunakan makanan tambahan kecuali mereka makan makanan seimbang. Jika anda berbuat demikian, anda akan membazirkan wang anda tanpa melihat sebarang kemajuan. Pertama sekali, tumpu pada pemakanan yang baik dan tampil dengan program latihan pepejal. Beberapa minggu kemudian, anda boleh mula menggunakan makanan tambahan.

Adakah Suplemen Bangunan Muscle Works?

Semasa anda mengangkat lebih banyak dan semakin kuat, otot anda memerlukan lebih banyak masa untuk pulih. Dari masa ke masa, anda akan mempunyai keperluan pemakanan yang lebih tinggi.Secara umum, agak sukar untuk mendapatkan protein yang cukup dari makanan sahaja, terutamanya apabila anda bekerja keras. Selain makanan tambahan asas seperti multivitamin dan mineral, anda mungkin mahu mengambil protein, penambahan berat badan, glutamin, creatine, nitric oxide dan produk lain. Setiap mempunyai peranan yang berbeza. Produk yang sama boleh melakukan keajaiban untuk rakan anda, dan tidak memberi kesan kepada anda.

Contoh yang baik ialahtribulus terrestris.  Banyak atlet menyatakan bahawa tribulus telah meningkatkan kekuatan dan prestasi mereka. Bagi yang lain, ia tidak mempunyai kesan. Hasilnya berbeza dari satu orang ke seterusnya. Satu-satunya cara untuk mengetahui produk bina badan yang terbaik untuk anda adalah melalui percubaan dan kesilapan.

Manfaat Suplemen Bina badan

Protein whey, glutamin, BCAA dan produk lain adalah ruji dalam diet mana-mana atlet. Setiap produk berfungsi dengan berbeza.Beberapa suplemen bina badan, seperti glutamin dan creatine, tidak boleh digunakan bersama kerana mereka akan dibawa ke otot anda melalui proses yang sama, sehingga mereka membatalkan satu sama lain. Ia disyorkan untuk mengambil produk ini beberapa jam.

Kebanyakan pembentukan bina badan menggalakkan pertumbuhan dan perkembangan otot. Mereka juga membantu otot anda pulih lebih cepat selepas latihan sengit. Produk ini bukan ubat - ia adalah bahan semulajadi yang boleh didapati dalam kebanyakan makanan. Mereka pada dasarnya adalah tambahan kepada diet anda.Beberapa faedah utama pembentukan bina badan termasuk:

• Peningkatan kekuatan dan ketahanan
• Peningkatan prestasi fizikal
• Pemulihan otot yang lebih cepat
• Pengangkat yang lebih kuat
• Lebih banyak pam
• Mengurangkan kerosakan otot
• Peningkatan fokus
• Keupayaan untuk mengatasi dataran tinggi
• Tenaga tahan lama
• Kehilangan lemak
• Lebih kuat tulang
• Penghantaran nutrien yang lebih baik
• Fungsi otak yang bertambah baik

Tambahan badan bina badan bukan sahaja akan meningkatkan prestasi dan kekuatan anda, tetapi juga meningkatkan komposisi tubuh anda. Ada yang boleh membantu menurunkan tahap lemak badan, sementara yang lain membantu mendapatkan berat badan. Sesetengah produk berjaya menggantikan satu atau lebih makanan tanpa menjejaskan keperluan pemakanan anda. Kebanyakan makanan tambahan adalah mudah dan mudah dibawa.

Adakah Bina badan Tambahan Baik untuk Wanita?

Sama seperti lelaki, atlet wanita memerlukan lebih banyak protein, karbohidrat, dan lemak dalam diet mereka.Kebanyakan pembentukan bina badan adalah baik untuk lelaki dan wanita. Mari kembali ke sinitribulus terrestris.  Produk ini meningkatkan tahap testosteron, meningkatkan libido, dan meningkatkan prestasi dan kekuatan. Lelaki dan wanita juga boleh menikmati manfaat ini.

Pada wanita, tahap testosteron yang lebih tinggi sama dengan kekuatan dan perkembangan otot yang lebih besar. Ini berita baik untuk atlet wanita atau pembina badan. Walau bagaimanapun,tribulus terrestris  adalah tambahan rata-rata. Jangan mengharapkan keuntungan besar daripadanya! Ia boleh sedikit meningkatkan paras testosteron dan membantu anda mengangkat lebih lama, tetapi ia tidak akan menyebabkan perubahan dramatik.

Oleh itu, jika anda seorang wanita, anda boleh menggunakan produk ini dan sebarang suplemen lain yang direka untuk lelaki sahaja. Walau bagaimanapun, anda harus mengambil dos yang lebih rendah dan mengetahui sebarang kesan sampingan. Setiap kali anda mencuba produk baru, mulakan dengan dos yang rendah dan meningkatkan secara beransur-ansur. Ini tersedia untuk kedua-dua jantina.

Walaupun benar bahawa semakin ramai syarikat mengeluarkan keluaran sukan yang secara khusus dicipta untuk wanita, itu kebanyakannya gembar-gembur. Produk ini biasanya direka untuk mereka"Ramah"  Gadis-gadis Barbie yang takut mereka akan kelihatan seperti seorang lelaki jika mereka mengangkat berat atau mengambil protein. Untuk kekal bersesuaian dan dapatkan otot tanpa lemak, gunakan suplemen bina badan dengan keputusan terbukti. Mendidik diri sendiri dan membaca ulasan pelanggan untuk membuat keputusan yang tepat. Jangan beli ini atau itu hanya kerana anda telah mendengarnya dari lelaki sebelah.