Do anda menghabiskan berjam-jam di gim dengan sedikit atau tiada keputusan? Jika anda mengira minit sehingga latihan anda selesai, jangan buang masa yang berharga untuk melakukan gerakan yang salah. Banyak latihan popular yang tidak berguna. Mereka tidak akan ramping dan tidak membantu membina otot. Sesetengah orang sebenarnya lebih berbahaya daripada yang baik. Sebagai contoh, masalah tradisional adalah latihan yang paling kurang berkesan untuk abs. Jadi, inilah lapan latihan yang tidak berguna yang membuang masa anda:

Crunch tradisional

Jika anda telah pergi ke gim untuk sementara waktu, anda mungkin melihat orang yang melakukan beratus-ratus crunches sehari tetapi masih mempunyai lemak perut. Itu kerana crunches tidak berfungsi! Latihan klasik ini hanya mensasarkan satu kumpulan otot perut kecil, tetapi mempunyai sedikit kesan pada obliques dan rectus abdominus (otot enam pek).

Untuk mendapatkan abs ripped, makan bersih dan melatih teras anda dari sudut yang berbeza. Tumpukan kepada pergerakan kompaun yang membina kestabilan dan keseimbangan, seperti jongkong, push-up, deadlifts.  Gantung kaki yang hangat, basikal udara, rollouts ab, menaikkan pinggul lutut, dan crunches kabel berwajaran jauh lebih berkesan daripada crunches tradisional. Jangan lupa tentang kardio, yang mencairkan lemak dan nada otot ab anda.

Begitu juga untuk mesin ab. Peralatan jenis ini sama sekali tidak berguna. Untuk keputusan terbaik, lakukan latihan berat badan untuk abs.

Smith Machine Squats"smith machine squats useless"

Salah satu manfaat terbesar melakukan squats ialah ia membantu meningkatkan kestabilan dan keseimbangan. Apabila menggunakan mesin Smith, otot anda tidak perlu bekerja keras untuk menstabilkan badan anda. Peralatan ini hanya akan menimbulkan tekanan pada lutut anda kerana penurunan pengaktifan kembung. Sekiranya anda tidak boleh bergerak berat semasa melakukan squats biasa, gunakan berat yang lebih kecil.

Memukul dengan beban ringan akan berbuat lebih banyak untuk tubuh anda daripada menggunakan mesin Smith.

Di belakang Leher Press

Latihan ini tidak semestinya sia-sia, tetapi agak berbahaya. Ia meletakkan tekanan pada alat pemutar rotator, kumpulan otot kecil yang membantu menstabilkan bahu anda. Ini boleh membawa kepada kecederaan, kesakitan yang melemahkan, dan otot yang tegang di leher. Menekan beban di bahagian depan dari bahagian depan lebih selamat.

Kecuali jika anda ingin pembedahan, berpegang kepada tekanan ketenteraan, menekan bahu dumbbell dan latihan lain yang menghasilkan keuntungan kekuatan yang sama.

Squats separa

"deep squats"Squats sebahagian sering bertanggungjawab untuk rantai teras dan posterior yang lemah. Latihan ini juga menyebabkan lutut sakit, ACL (ligamen anterior cruciate), dan ketidakseimbangan pada quadriceps untuk menghalang nisbah kekuatan. Ia tidak juga mengaktifkan kembung, glute, dan adductor.

Jadi, jika anda ingin membina otot dan kekuatan, lakukan squats penuh.Kajian menunjukkan bahawa kembung, quads, betis, dan glutes semua dilatih secara maksimum sebagai peningkatan mendalam jongkong.  Squatting sepanjang hari ke bawah akan meningkatkan pelbagai gerakan anda, memperbaiki ketidakseimbangan otot, dan meningkatkan mobiliti berfungsi.

Latihan Mesin Sambungan Rendah Kembali

Menggunakan mesin lanjutan bawah adalah cara yang pasti untuk membuang masa anda. Peralatan ini akan melakukan apa-apa untuk otot belakang dan boleh menyebabkan kecederaan. Pergerakannya adalah tidak wajar dan meletakkan tekanan yang tidak perlu di belakang anda. Dan tidak, mesin ini tidak membakar lemak dari belakang dan bahagian abdomen.

Duduk Abductor dan Latihan Mesin Adductor

Mesin penculik / mesin adductor hanya tidak berguna. Ia pada dasarnya memaksa kaki anda membuka dan menutup, meletakkan tekanan pada band iliotibial dan kapsul pinggul anda.Squats dan lunges, yang memerlukan keseimbangan dan kestabilan, bekerja dengan penambah dan otot penculik yang lebih baik daripada gerakan pengasingan.

Secara umum, mesin ini lebih disukai oleh wanita sebagai cara mencairkan lemak dari paha mereka. Pengurangan tempat hanyalah mitos.

Jika anda ingin nada otot paha dalaman anda, lakukan squats. Bukan sahaja anda akan menjimatkan masa, tetapi juga mendapat hasil daripada senaman anda.

Duduk Latihan Mesin Sambungan Triceps

Latihan trisep anda di mesin ini adalah membuang masa. Untuk melengkapkan lif, anda akan menggunakan kebanyakan bahu dan otot belakang, jadi kesan pada trisep akan menjadi minimum. Ini adalah salah satu latihan yang paling tidak berguna di luar sana, jadi mencari alternatif yang lebih baik seperti dips triceps, penghancur tengkorak, penggenggam EZ-bar, dan meluaskan sambungan triceps kabel.

Kenaikan Triceps"triceps kickbacks useless"

Berapa kali anda melihat orang-orang besar di gym melakukan sogokan trisep? Saya yakin anda boleh mengira jari anda. Latihan ini sangat tidak berguna, walaupun untuk wanita. Masalahnya ialah ia tidak membenarkan anda mengangkat berat yang cukup untuk mendapatkan hasil. Jika anda menggunakan beban berat, bentuk anda akan mengalami. Lengan atas akan mula meleleh ke lantai, merompak menjalankan keberkesanannya.

Melakukan lebih banyak wakil dengan bobot ringan tidak akan membantu anda sama ada.Tiada siapa yang pernah membina trisep besar melakukan beratus-ratus repetisi dan set dengan dumbbell kecil.  Penghancur tengkorak adalah cara yang lebih berkesan daripada kurungan trikep.