Ia adalah masa untuk bersuara dengan rakan-rakan anda dan lepaskan sedikit. Anda tahu bahawa anda perlu berehat dan apa cara yang lebih baik untuk berbuat demikian daripada minum bersama rakan-rakan anda dan hanya bersenang-senang semasa anda mengikat dengan semua orang yang anda bersama. Walaupun pesta sedang berjalan, segala-galanya seolah-olah menjadi menyeronokkan dan menarik tetapi anda harus ingat bahawa selain daripada memastikan bahawa anda tidak akan minum terlalu banyak, anda juga perlu memastikan bahawa anda tidak akan mempunyai nafas alkohol.

Terdapat sesuatu tentang nafas alkohol yang tidak akan pernah gagal untuk mengganggu orang yang anda bersama jadi jika anda bengkok untuk mengesankan beberapa orang atau anda ingin memastikan bahawa orang tidak akan tahu bahawa anda telah minum, anda perlu menyingkirkan daripada nafas alkohol anda pada waktu yang mungkin secepat mungkin.

Anda harus ingat bahawa dalam menghilangkan nafas alkohol, beberapa kaedah perlu dilakukan secara serentak untuk menghilangkan aroma alkohol pada waktu yang paling cepat. Jika anda hanya melakukan satu kaedah ini tidak akan menjamin bahawa ia akan menjadi sangat berkesan untuk menghilangkan bau alkohol dalam nafas anda.

Bau Alkohol dalam Napas Anda

Cara Menghilangkan Bau Alkohol dalam Napas Anda Cepat

Adakah anda sudah ingin tahu bagaimana anda dapat menghilangkan bau alkohol dalam nafas anda pada waktu yang paling cepat? Berikut adalah beberapa yang anda perlu fikirkan:

 1. Makan makanan lain

Sekiranya anda ingin menutup bau alkohol dalam nafas anda, anda perlu sedar bahawa makan produk makanan lain boleh menjadi sangat berkesan dalam melakukan ini. Jika anda akan minum di bar, pastikan anda mempunyai makanan, walaupun makanan jari yang anda boleh makan dengan mudah.

Sekiranya anda minum di rumah seorang kawan, apa yang boleh anda lakukan ialah membawa makanan ringan untuk seluruh kumpulan. Anda boleh yakin bahawa selain mengeluarkan alkohol dari nafas anda, rakan-rakan anda juga akan berterima kasih kepada anda untuk membawa makanan ringan kerana mereka mempunyai sesuatu untuk snek juga.

Ingat bahawa apabila anda makan makanan lain, beberapa produk makanan akan memastikan anda tetap terhidrasi. Sebaik sahaja anda menjadi kering, nafas alkohol pasti akan bau.

 1. Bawang putih

Garlic Jock Itch

Anda sedar bahawa bawang putih mempunyai bau yang sangat kuat dan mempunyai bawang putih dapat membantu menghilangkan bau alkohol dalam sistem anda. Selain bau, anda juga boleh mengharapkan bahawa bawang putih akan mempunyai beberapa kesan yang baik pada badan anda.

 • Pilih produk makanan yang mengandungi bawang putih. Lebih baik jika anda dapat menambahkannya kepada produk makanan lain dengan bau yang kuat juga.
 • Anda boleh memilih untuk memakan bawang putih mentah walaupun ini akan menjadikan anda mempunyai nafas bawang putih untuk jangka masa yang panjang.
 1. Bawang

Jika sekiranya anda tidak terlalu suka bawang putih tetapi anda suka bawang maka anda tahu bahawa memasukkannya dalam makanan yang anda suka makan boleh menjadi lebih mudah dilakukan. Sekiranya anda ingin membuat bau bawang lebih kuat untuk menghidupkan nafas alkohol, pilih bawang merah yang berwarna putih.

 • Makan sandwic di mana anda boleh meletakkan beberapa bawang mentah. Bukan sahaja ini akan menjadikan rasa sandwic lebih baik, anda juga boleh menghilangkan bau alkohol dalam nafas anda.
 • Pilih untuk makan bawang mentah. Sekiranya anda tidak boleh mengambil rasa itu, ingat bahawa bawang dan epal dikatakan mempunyai rasa yang sama jika anda tidak menciumnya terlebih dahulu.
 1. Sikat gigi anda

Sikat gigi anda

Ini boleh dikatakan sebagai cara mudah untuk menghilangkan bau alkohol dalam nafas anda. Walaupun ia tidak akan terlalu berkesan untuk menghilangkan bau dari kerongkong anda, anda tahu bahawa ia akan dapat menghilangkan bau dari mulut anda.

 • Gunakan ubat gigi berbau kuat untuk menghilangkan bau alkohol.
 • Ingat untuk berus gigi dan lidah anda dengan teliti untuk menghilangkan alkohol lebih jauh.
 1. Kopi

Banyak orang biasanya terkejut mengetahui bahawa kopi adalah salah satu perkara yang boleh diambil untuk menghilangkan nafas alkohol. Apabila anda berfikir tentang itu, kopi adalah bau yang kuat dan ini benar-benar boleh menutup bau alkohol dalam nafas anda.

 • Pilih untuk mempunyai kopi hitam dengan apa-apa yang ditambah di atasnya. Sekiranya anda menambah krim atau gula, ini akan menjadikan bau kopi tidak terlalu kuat sehingga mungkin tidak dapat menahan bau alkohol dalam nafas anda.
 • Cobalah untuk membuat kopi pergi ke arah gigi supaya bau alkohol dari gigi anda dan seluruh mulut anda boleh dikeluarkan.
 • Berus gigi anda selepas itu untuk menghilangkan bau lebih jauh lagi.
 1. Gula-gula getah

Gula-gula getah

Gula-gula mengunyah bukan hanya dikunyah oleh orang supaya mereka kelihatan sejuk. Ini bukan sahaja digunakan oleh orang untuk membiarkan telinga mereka muncul apabila ada perubahan dalam ketinggian. Ingatlah bahawa mengunyah gusi juga boleh membantu menutupi aroma alkohol dalam nafas anda dan mungkin ini yang anda perlukan.

 • Cari pengunyah gusi yang lebih masam daripada manis. Apabila anda memilih gusi masam, anda akan meningkatkan jumlah air liur yang menghasilkan kelenjar air liur anda dan ini dapat membantu mengurangkan bau alkohol dalam nafas anda.
 • Anda juga boleh memilih untuk mengunyah gusi pudina tetapi ingat bahawa ini adalah jenis yang dikenali oleh orang untuk menyembunyikan bau alkohol sehingga mengunyah gusi ini dan bau gusi boleh terlalu jelas.
 1. Minum air yang banyak

Ingatlah bahawa alkohol boleh menghidrat orang dan boleh menyebabkan bau alkohol pada nafas menjadi lebih kuat. Jika anda ingin memperbaiki ini, anda perlu minum banyak air dalam proses. Menghidrat juga akan membolehkan anda berasa lebih kuat dan dapat membantu anda mengeluarkan alkohol dari badan anda dengan lebih cepat.

 • Anda mungkin mahu minum air di tengah-tengah minum minuman beralkohol untuk melepaskan kandungan alkohol dalam sistem anda.
 • Minum air juga boleh membuat anda berasa seperti anda telah banyak minum tetapi dalam proses itu, anda minum minuman beralkohol kurang yang tentu saja boleh menjadi baik untuk badan anda.
 1. Pancuran mandian

Pancuran mandian

Anda perlu ingat bahawa selain daripada nafas anda, alkohol akan dapat meresap dari liang-liang anda. Inilah sebabnya mengapa sesetengah orang yang mengambil alkohol terlalu banyak juga cenderung berbau alkohol. Untuk menghilangkan bau alkohol bukan hanya dari nafas anda tetapi seluruh tubuh anda, ini adalah perkara yang baik untuk dilakukan.

 • Pastikan bahawa anda akan membasuh badan anda dengan teliti. Anda juga boleh menggunakan scrub untuk meningkatkan kesan pembersihan badan anda.
 • Gunakan produk yang berbau kuat apabila mandi untuk menyingkirkan bau alkohol.

Sekarang anda sudah mengetahui perkara-perkara yang berbeza yang boleh anda lakukan untuk menghilangkan nafas alkohol dan menghilangkan bau alkohol dalam badan anda, anda tahu bahawa melakukan petua yang disebutkan di atas boleh menjadi sangat bermanfaat untuk anda.