Terdapat peluang bahawa anda adalah peminat kecantikan dan sebanyak mungkin, anda ingin mempunyai item yang akan membolehkan anda mengekalkan kecantikan anda. Mungkin terdapat banyak produk kecantikan yang boleh anda beli tetapi anda perlu ingat bahawa ia datang dengan bayaran tertentu. Banyak produk kecantikan yang baik yang anda boleh beli juga sangat mahal dan perkara yang paling teruk ialah mereka boleh datang dengan pelbagai bahan kimia yang mungkin buruk bagi kulit anda.

Anda perlu ingat bahawa apa yang anda perlu lakukan adalah untuk mencipta produk kecantikan yang anda tahu akan memberi manfaat kepada anda. Bukan sahaja mereka kos kurang daripada produk biasa yang anda pilih, anda juga boleh memastikan bahawa mereka tidak akan mengandungi bahan kimia yang mungkin buruk bagi kulit anda.

Adakah anda berfikir tentang produk kecantikan yang anda boleh buat? Anda boleh mempunyai syampu anda sendiri, losyen anda sendiri dan juga beberapa solekan yang anda boleh gunakan untuk membantu anda menaikkan diri apabila anda perlu pergi ke tempat lain.

Produk kecantikan buatan sendiri yang anda akan membuat keputusan akan bergantung kepada apa yang anda fikir anda akan sering digunakan. Anda juga perlu memutuskan bergantung pada apa yang anda fikir akan membantu anda menjimatkan banyak wang. Berikut adalah beberapa produk kecantikan yang anda mungkin berminat untuk mencuba.

5 Produk Kecantikan Asli DIY buatan sendiri Mudah

 1. Gloss bibir buatan sendiri

Gloss bibir buatan sendiri

Jika ada satu perkara yang banyak orang suka menggunakannya adalah lip gloss. Gloss bibir boleh membuat bibir kelihatan plumper dan lebih sihat kerana mereka boleh membuat bibir mencapai cahaya tertentu. Perkara terbaik tentang membuat item ini adalah bahawa ia tidak mengambil banyak usaha. Terdapat banyak lip gloss komersial yang boleh mengeringkan bibir anda tetapi anda boleh membuat lip gloss anda sendiri yang akan membolehkan anda mempunyai bibir yang lembap dan mempunyai warna dan gloss pada masa yang sama.

 • Anda akan memerlukan lilin lebah, pelbagai jenis minyak seperti minyak kelapa, minyak jojoba, minyak vitamin E dan minyak pati lain yang akan membantu anda dengan hebat. Ingatlah bahawa jika anda memerlukan lebih banyak warna, anda boleh menambah Micas.
 • Anda perlu mencampurkan semua ramuan yang disebut di atas selain daripada Micas yang merupakan pilihan.
 • Sebaik sahaja anda menggabungkan semua ramuan yang anda perlukan, anda mungkin mahu meletakkan gliserin sayur-sayuran supaya ia sama dengan jenis gloss yang boleh dijual di pusat membeli-belah tetapi kali ini, anda boleh memastikan bahawa semua ramuan anda akan menjadi semula jadi .

Resipi Balsem Bibir Homemade lain untuk Cuba:

5-Minute DIY Balsem Bibir. Ia hanya memerlukan 3 ramuan dan microwave! Begitu mudah, begitu mewah, dan hadiah kecil yang sempurna!

Balsem Bibir buatan sendiri  oleh Life From the Ground Up

Buat Balsem Bibir buatan sendiri oleh Unaccomplished Lady

Burts Bees Lip Balm Recipe (Salinan Cat) oleh Selamat Wang Saver

DIY Semua Gloss Bibir Asli  oleh The Healthy Honeys

2.Homemade Syampu

Syampu buatan sendiri

Sekiranya terdapat satu produk yang diperlukan oleh rambut anda untuk memastikan ia tetap bersih sepanjang masa, apa yang anda perlukan adalah syampu buatan sendiri. Terdapat banyak kali apabila orang tidak dapat mencari syampu yang tepat untuk mereka hanya kerana syampu mereka dibuat dengan formula dan bahan kimia yang terlalu kuat untuk rambut dan kulit kepala mereka. Anda boleh mengelakkan ini daripada berlaku dengan memastikan bahawa anda akan membuat syampu buatan sendiri anda sendiri.

 • Mungkin ada banyak ramuan yang anda perlu sediakan untuk membuat syampu buatan sendiri anda. Sesetengah bahan ini mungkin berbeza-beza tetapi ada yang penting kerana tanpa produk ini, anda tidak dapat membuat syampu yang anda inginkan. Anda akan memerlukan sabun castile, santan kalengan, minyak vitamin E, minyak kelapa, madu dan minyak pati.
 • Anda perlu mencampurkan semua ramuan yang disebutkan di atas di dalam bekas. Anda perlu memastikan bahawa anda akan mencampurkan semuanya dengan baik.
 • Apa yang anda perlu ingat ialah minyak penting yang akan anda letakkan bergantung kepada jenis rambut yang anda ada atau jenis kesan yang anda cari. Sebagai contoh, anda perlu menggunakan lavender, minyak pokok teh dan rosemary jika anda ingin menyingkirkan kelemumur anda. Ia boleh berbeza dari satu jenis rambut ke yang lain.

Syampu buatan sendiri yang lain untuk Cuba:

Resipi syampu buatan sendiri yang mudah  dari One Good Thing

Moisturizing DIY PH Balanced Syampu  oleh Jamie Larrison

HOMEMADE HERBAL SYAMPU  oleh Danielle

Syampu buatan sendiri dengan Oilsv penting  Oleh Nina Nelson

Syampu Asli untuk buatan sendiri DIY  oleh PARITA

 1. Rawatan Blackhead Homemade

Rawatan Blackhead Homemade

Anda mungkin tidak menyedari ini tetapi ada banyak orang yang menggunakan rawatan blackhead untuk menghilangkan bintik hitam yang ada pada hidung mereka dan bahagian lain muka mereka. Pembelian dan penggunaan rawatan blackhead sepanjang masa boleh menjadi mahal tetapi jika anda boleh membuat rawatan kencing hitam anda sendiri, anda boleh menggunakannya seberapa kerap yang anda perlukan untuk menggunakannya.

 • Sediakan gelatin dan susu. Anda mungkin terkejut dengan ramuan ini tetapi anda pasti yakin ini akan menjadi sangat berkesan.
 • Anda perlu menggabungkan kedua-dua bahan ini bersama-sama dan memastikan bahawa anda akan memanaskannya dalam gelombang mikro. Pastikan anda memilih hidangan selamat di microwave supaya anda tidak perlu risau tentang mangkuk yang menghancurkan dalam proses tersebut.
 • Ini boleh dipanaskan selama kira-kira 10 saat. Sekali ia menyejuk sedikit, mereka sudah boleh diletakkan di kawasan masalah terutamanya di hidung dan kadang-kadang, di bawah mata.
 • Anda kemudian boleh meninggalkan rawatan pada kulit anda selama beberapa minit atau sehingga ia kering. Apabila anda cuba mengeluarkannya, bintik hitam akan berpegang kepada rawatan yang telah anda buat.
 • Bilas kulit anda dengan air sejuk selepas itu.

Produk Pembersihan Wajah buatan sendiri lain untuk Cuba:

14 Alternatif Pembersihan Wajah AsliDari thelovevitamin

 1. Rumput buatan sendiri

Rumput buatan sendiri

Adakah anda sedar bahawa kaki anda sentiasa letih selepas hari yang panjang? Ini mungkin benar jika anda berdiri semasa bekerja sepanjang hari. Anda tahu bahawa ini boleh membantu anda. Apa yang boleh anda lakukan ialah pastikan anda memanjakan kaki anda kali ini. Untuk memanjakan kaki anda, anda perlu menjadi kaki yang sangat berkesan merendam.

 • Ingat bahawa terdapat bahan-bahan yang berbeza yang anda perlukan untuk merendam kaki anda seperti minyak zaitun, susu, jus lemon, kayu manis dan air. Sudah tentu, anda juga boleh membuat beberapa perubahan dengan bahan rendaman kaki bergantung kepada apa yang anda perlukan.
 • Anda hanya perlu mengisi lembangan dengan air suam dan letakkan semua ramuan yang berbeza yang anda perlukan. Adalah penting untuk meletakkan beberapa minyak penting kerana ini boleh memberi manfaat kepada kaki. Jumlah minyak penting yang akan anda lakukan akan memberi kesan yang baik pada kaki anda.

Moreinfo:5 Faedah Rumput Detox Mini Rendam

Rumput buatan sendiri lain Rendam untuk Cuba:

Buatan sendiri (STRESS RELHING) Foot Rendam Dari Viewfromthefridge

LISTERINE \u0026 VINEGAR SOAK UNTUK SOFTER, PAKAIAN YANG SANGAT!  dari One Good Thing

Recipe Foot Herbal Gardener's Recipe oleh  STEPHANIE ROSE

DIY Pedicure di Rumah - Listerine Foot Soak - Penghilang Callus  oleh Michaela Kenkel

DIY Kelapa Lime Scrub Kaki  oleh Natalia

Cara Mandi Lebih BaikOleh Mark Sisson

 1. Pemutih Gigi Homemade

Pemutih Gigi Homemade

Salah satu perkara yang dikehendaki oleh orang adalah untuk memiliki gigi lebih putih tetapi terdapat contoh apabila ini tidak mungkin kerana perkara-perkara yang berbeza yang patut dilakukan. Sebagai contoh, perokok akan mendapati sukar untuk mempunyai gigi lebih putih kerana tar yang mereka dedahkan kepada gigi setiap kali mereka merokok. Terdapat juga beberapa produk makanan yang boleh mengotorkan gigi terutamanya apabila dimakan secara kerap.

 • Anda perlu baking soda, hidrogen peroksida dan minyak pati peppermint. Ingatlah bahawa jumlah yang anda perlukan untuk meletakkan sangat bergantung pada bahagian-bahagian yang akan anda buat.
 • Anda perlu mencampurkan semua bahan pada hidangan kecil sehingga mereka membuat pasta.
 • Menggunakan berus gigi biasa anda, anda boleh berus gigi dengan pemutih gigi buatan sendiri ini.
 • Bilas mulut dengan teliti dengan air.

Pemutih Gigi Buatan sendiri yang lain untuk Cuba:

Pemutihan Gigi DIY  Dari freeteethwhiteningtips

Bolehkah Anda Menggunakan Kulit Pisang untuk Memutihkan Gigi Anda?

MENGGUNAKAN HYDROGEN PEROXIDE TO WHITEN TEETH ANDA BY BARGAIN BABE

Perkara-perkara yang disebutkan di atas adalah perkara mudah untuk dilakukan yang mengandungi semua bahan semula jadi yang anda kenal. Mungkin produk kecantikan ini dianggap penting dalam jangka masa panjang.