Berikut adalah 26 faedah dan kegunaan minyak badam minyak health.Almond anda adalah salah satu minyak yang popular yang sangat membantu untuk kesihatan, rambut dan kulit.Ia telah mendapat banyak makanan tambahan dan barangan berharga yang membuat ia seperti satu penetapan pembetulan sengit.

Hasilnya dengan menggunakan minyak badam pada kulit boleh bersamaan dengan banyaknya kulit yang sihat yang berkesan, tidak semua reaksi. Ia boleh membantu seseorang melupuskan bulatan gelap dalam minggu. Minyak badam manis juga terlindung untuk memakan bahagian dalam. Sebenarnya, semuanya diisukan sebagai minyak terapi dalam sistem Perubatan Unani.

Hartanah Almond Oil

Sifat-sifat badam manis   minyak dan minyak badam tajam adalah setanding dengan permohonan topikal. Untuk kegunaan dalaman, hanya minyak badam manis yang digunakan, dan tidak ada sebab untuk memeriksa kelebihan perubatan pahit atau minyak badam tajam memandangkan hakikat bahawa ia berisiko apabila dicerna.

Ini adalah sifat pemulihan minyak Sweet Almond.

 • Anti-Radang : Ia mengurangkan gangguan topically tambahan pula apabila dimakan.
 • antioksidan : Minyak Almond mempunyai lembut had agen pencegahan kanser.
 • Booster Imun : Penggunaan topikal dan juga dalaman minyak badam manis membantu pelalian dan memberikan jaminan yang kuat dari penyakit yang berbeza.
 • Anti-hepatotoxic : Minyak Almond tidak diketahui hati dalam menghapuskan racun.Ini juga dilakukan oleh kastor oil.Find lebih tonik di sini .
 • emolien : Ia digunakan untuk mengambil kulit exorbitantly kering.Ia juga digunakan untuk merawat isu-isu vaskular seperti urat crawly menyeramkan, buasir dan vena varikos.
 • diuretik : Pendahuluan poo dan menenangkan halangan.Aktiviti pencahar lembut apabila dibandingkan dengan ubat usus lebih mendalam seperti minyak jarak.
 • Pain Melegakan : Minyak badam adalah mellow penderitaan pelega
 • Muscle Relaxation : Uli dengan mengurangkan minyak badam tertumpu kepada dan sakit otot.
 • Cicatrizing : Membantu luka memperbaiki lebih cepat.
 • Anti-Kelemumur : It hancur lagi kelemumur dari kulit kepala.

Manfaat kesihatan Almond Oil

26 Kebaikan Almond Minyak untuk Kesihatan Anda, Kulit dan Rambut

Minyak badam sangat bermanfaat untuk kesihatan kita. Berikut adalah beberapa manfaat kesihatan popular minyak badam.

# Benefit Oil Benefit 1: Mengukuhkan Tulang

Badam merupakan sumber nutrien yang baik, sebagai contoh, kalsium yang merupakan suplemen asas yang dijangka dapat menguatkan tulang dalam tubuh kita. Minyak almond juga membekalkan suplemen yang berbeza dalam tubuh kita yang membantu meningkatkan ketebalan mineral tulang yang dapat membantu memperkuat kerangka rangka.

 • Menggosok dengan minyak badam untuk kanak-kanak dikenali bukan dalam menguatkan otot, peningkatan penyebaran darah dan mengukuhkan tulang untuk kemajuan yang lebih baik dan awal.
 • minyak badam adalah tambahan digunakan sebagai sebahagian daripada Aromatherapy yang membantu dalam mengurangkan kebimbangan dan penamatan otot tegang.Ia juga membantu dalam kesedihan menenangkan dan keletihan.

Manfaat Minyak #Almond 2: Meningkatkan Power Memory

Seperti yang ditunjukkan oleh Ayurveda disabitkan dengan alkohol yang diserap air dan memakannya pada pagi hari membina daya ingatan. Seperti mana-mana penyelam badam menggabungkan riboflavin dan L-carnitine, suplemen yang membantu dalam keupayaan minda yang lebih baik dan memperkuat kuasa ingatan.

Almond juga menggabungkan fenilalanin yang merupakan sintetik yang membantu dalam menguatkan sistem deria. Kacang badut boleh menaikkan HDL yang mempunyai keupayaan untuk mengangkut lipid yang perlu dipertahankan oleh minda neuron pepejal.

#Almond Oil Faedah 3: Kawalan Pesakit kencing manis

Pesakit kencing manis

Menurut penyelidikan Universiti Sains dan Teknologi Missouri, minyak Almond mempunyai potensi dan keupayaan untuk mempengaruhi mikroorganisma tertentu yang hidup dalam keberanian kita. Selaras dengan kajian yang dijalankan melalui penganalisis minyak badam mempunyai keupayaan untuk mengurangkan perkembangan glukosa yang banyak masa berlaku selepas makan malam.

Minyak badam boleh mempengaruhi insulin dan gula yang pada akhirnya membantu dalam mengawal tahap glukosa yang membantu mengurangkan kencing manis.

#Almond Oil Faedah 4: Mengurangkan Cancer

Pakar mendapati bahawa membelanjakan badam dapat membantu dalam mengurangkan keganasan, sebagai contoh, tumor Colon dengan menguatkan komponen pembersihan dalam sistem pencernaan. Para saintis telah mendapati bahawa Almonds adalah sumber melatonin yang baik yang melindungi kanser dalam pelbagai cara.

Begitu juga menyedari bahawa minyak badam adalah sumber yang baik yang digunakan sebagai sebahagian daripada menggosok dan tujuan yang berbeza oleh pesakit yang mengalami rawatan kemoterapi.

Manfaat Minyak #Almond 5: Kawalan tahap Kolesterol

Minyak almond mempunyai kandungan kalium yang tinggi dan kandungan natrium yang rendah yang membantu menguruskan tekanan darah dan mengekalkan paras kolesterol. Ini mengelakkan dikembangkan malaria kardiovaskular. Minyak almond juga kaya dengan asid folik dan protein yang akhirnya menjadi berfaedah untuk kesejahteraan jantung.

Ia dirujuk bahawa pengambilan badam sebagai aspek utama rejimen makan lazim kita juga boleh menurunkan dan mengarahkan paras kolesterol tinggi.

Manfaat Minyak #Almond 6: Menyembuhkan Scars

Menyembuhkan Scars

Beberapa kajian digambarkan bahawa minyak badam mends parut selepas pembedahan . Tidak ada parut hipertrof. Ini menonjolkan keupayaan penggunaan minyak badam untuk memperbaiki apa-apa jenis parut. Ini juga terpakai untuk memanjangkan markah. Penyebab tulen di sebalik cetakan peregangan adalah mengoyak yang disampaikan dalam dermis.

Ia membuat perkembangan berbeza antara dermis dan epidermis, meninggalkan kolagen tidak ada masa untuk melepaskan regangan. Ia mendatar secara beransur-ansur. Minyak badam boleh menyokong proses pembaikan ini dan membantu kulit di atas camber dibingkai dengan memperluas.

# Benefit Oil # 7: Mengurangkan Faktor Risiko Kardiovaskular

Satu kajian baru-baru ini menunjukkan manfaat minyak badam dalam mengurangkan pemboleh ubah bahaya kardiovaskular, termasuk penurunan hiperlipidemia, secara besar-besaran hilang dan dihadkan secara metodologi oleh ketiadaan rawak, jumlah ahli yang kecil, kawalan tanpa kawalan, tempoh pembersihan yang singkat, atau masa yang singkat.

Satu tinjauan mengenai maklumat percubaan yang boleh diakses dan pemeriksaan meta-5 ujian klinikal mendapati pengurangan sama sekali kolesterol dengan penggunaan setiap hari badam. Ujian yang termasuk dalam peperiksaan meta menggunakan skop 25 hingga 168 gram badam untuk setiap hari.

#Almond Oil Faedah 8: Menggalakkan kuku yang kuat

Untuk mendapatkan kuku yang kuat, sapu dengan beberapa tetes minyak badam. Bahan kalium dan zink meninggalkan kuku yang lebih mendalam dan lebih terhidrasi, menjadikannya kurang cenderung mengupas atau pecah.

Kebaikan Almond Oil untuk Kulit

minyak badam diperoleh daripada badam kering melalui prosedur yang dipanggil memerah berais.Perkara yang bernasib baik tentang menggunakan item kulit ini sihat adalah kelebihan dapat dari vitamin, sebagai contoh, E, An dan D. Ia juga kaya dengan asid oleik dan linoleik.Ia pada dasarnya digunakan sebagai item pengurusan kesihatan kulit tetapi di sisi lain itu digunakan sebagai minyak terapeutik untuk beberapa isu kulit .

Manfaat Minyak #Almond 9: pengelupasan

pengelupasan

pembantu minyak badam dalam membaiki, memulihkan, dan juga menggiatkan kulit menganiaya anda menjamin ia dibiarkan perasaan kasual dan mencari yang luar biasa.Campuran ½ ukuran gula halus dengan sudu minyak badam.Sapukan campuran semua lebih ketika di bilik mandi kerana ini adalah benar-benar satu kaedah yang kelam-kabut.Gosok halus sehingga kulit terasa licin   dan tinggal jauh dari kawasan sensitif di sekeliling mata. Siram dengan baik dan hapuskan sebarang gula dari wajah anda.

#Almond Oil Manfaat 10: Buang Jerawat

Almond mempunyai lemak tak tepu yang memecahkan sebum yang menyebabkan keradangan kulit.Lebih baik lagi, ia telah menunjukkan menganggap keadaan kulit yang berbeza, sebagai contoh, dermatitis dan keradangan jerawat .

 • Basuh tangan dan muka anda.
 • Tuangkan sedikit minyak badam merenung anda di muka dan sapukan di seluruh lokasi strategik sebelum tidur.Ia adalah pilihan untuk menggunakan gula pemulihan minyak penilaian badam untuk merawat keradangan kulit.

Manfaat #Almond Oil 11: Pelembap Muka

Almond boleh digunakan sebagai losyen untuk kulit yang tidak menyenangkan, kering dan berkeringat dan memberikan kulit yang licin dan lembut.

 • Anda hanya perlu memohon beberapa titik minyak pada kulit anda selepas penyingkiran intensif.
 • Membenarkan minyak untuk menyelesaikan untuk pasangan hampir minit kemudian memohon kosmetik apabila ia telah kering.

#Almond Oil Manfaat 12: Mengurangkan Kedutan

minyak badam mengandungi vitamin yang membantu ia menangguhkan kehadiran kedutan.Ia adalah yang terbaik untuk memohon badam pada masa petang selepas membersihkan.Anda boleh membuat keputusan untuk melakukan ini dua kali seminggu atau pertukaran hari bergantung kepada berapa lama lagi anda ingin melihat keputusan akhir.Ini ditentukan dengan cara itu bahawa badam minyak ada terhadap kualiti yang matang.Ia boleh membantu untuk membersihkan mata sombong dan lingkaran hitam sekeliling mata .

 • Sapukan beberapa titik minyak kulit badam di sekitar mata anda dan isyarat tahniah lembut menggunakan hujung jari anda.Ia biasanya dilakukan sebelum masa tidur.

#Almond Oil Manfaat 13: Buang Stretch Marks

Stretch Marks

Ini adalah akibat daripada kualiti emolien yang yang membetulkan kulit dan pendahuluan aliran darah yang lebih baik sewajarnya mengurangkan cetakan regangan .

 • Sapukan sedikit minyak badam pada zon kulit anda dengan cetakan mark.Gosok kulit halus dalam gerakan bulat untuk beberapa minit.Ini secara umumnya sempurna selepas mandi.Untuk hasil yang terbaik, pelanggan digalakkan untuk memohon dua kali sehari.

Manfaat #Almond Oil 14: Makeup Remover

Ini digunakan untuk mengekalkan kelembapan daripada menghilangkan, meninggalkan kulit anda diperkuat dan diberi makan. Ia digunakan sebagai remover kosmetik kerana ia meninggalkan kulit kelihatan sihat dan cemerlang. Gosok dengan lembut untuk mencabut kosmetik mata. Ia cukup berkuasa untuk mencabut masker kalis air.

Manfaat #Almond Oil 15: Sun Protector

Matahari boleh merosakkan kulit, sebagai UV yang tidak selamat yang rasuk sebab selaran matahari, kedutan dan tanda-tanda yang berbeza bahaya yang berkaitan dengan matang, dan juga kanser kulit.Anda mungkin pada masa ini melindungi diri anda dari matahari  dengan sunblock dan tabir surya, namun minyak badam merupakan alat lain yang boleh anda gunakan.

Isu Mac 2007 mengenai "Diary of Dermatology Cosmetic" melaporkan satu kajian yang menunjukkan bahawa penggunaan minyak badam pada kulit tidak hanya akan menjaminnya tetapi juga dapat mengubah keadaan yang mungkin secara rasminya terjadi. Memohon minyak badam ke kulit anda bukan sahaja melindungi anda dari sinaran yang menyakitkan matahari, tetapi ia juga mengurangkan prosedur kulit yang matang.

Manfaat Minyak #Almond 16: Skin penyuburan

Di samping melindungi kulit daripada bahaya matahari dan tanda-tanda yang matang, menggunakan minyak badam sebagai losyen kulit akan menjadi matang dan melicinkan kulit.minyak badam mempunyai ciri-emolien, yang memberikan ia keupayaan untuk memulihkan dan mengurangkan kulit, akibatnya malam tona kulit dan meningkatkan komposisi.minyak badam telah membayangkan kepada mengurangkan parut yang berlaku  dengan pembedahan dan sepatutnya dianggap sebagai rawatan selepas ejen yang boleh difikirkan.

#Almond Oil Manfaat 17: Mengurangkan Rangsangan Kulit

Rangsangan Kulit

Kulit mengganggu, sebagai contoh, kesemutan dan bengkak, begitu juga boleh dikurangkan dengan minyak badam.Terdapat banyak keadaan kulit, sebagai contoh, psoriasis dan dermatitis yang menyebabkan gangguan kulit, dan di samping itu kemerahan dan ruam mengganggu.penggunaan topikal minyak badam boleh kebetulan   memudahkan kerengsaan  dan gangguan yang berkaitan dengan keadaan sedemikian. Bagi sesetengahnya, minyak badam boleh menjadi masalah kulit, jadi sebelum memohon kepada kulit, ujian pembaikan kecil sepatutnya dilakukan untuk mengetahui sama ada anda mempunyai hipersensitiviti, atau kebolehbisihan, untuk minyak badam.

Manfaat Minyak #Almond 18: Buang Kotoran

kulit mempunyai kecenderungan untuk kelihatan kusam kerana sel kulit mati yang bermula kerana pembolehubah luar seperti pencemaran, tanah, peluh, dan sebagainya.Untuk melupuskan sel-sel kulit mati dan menyala kulit , membuat pek dengan menghancurkan 4-5 badam, satu sudu susu, jus lemon kecil dan tepung gram. Sertai pemasangan dan sapukan pada muka tidak kurang dari 30 minit sebelum mencuci dengan air. Kemudian sekali lagi, bersih boleh dibuat dengan menggunakan sudu besar. minyak badam dan sudu kecil. gula. Knead ini bersih di muka dalam pergerakan bulat kecil untuk melupuskan sel kulit mati dan zits.

#Almond Oil Manfaat 19: Mengurangkan Tanning

Kerana pengenalan sinar matahari, banyak bahagian muka dan badan mempunyai kecenderungan untuk menjadi lebih gelap dan kecokelatan. Untuk mencabut lapisan tan, buatkan gam minyak badam, nektar, perasan kapur dan susu tepung. Sapukan gam di zon yang dipengaruhi dan abaikannya selama 20 minit sebelum mencuci dengan air. Ini akan membantu melupuskan tan dan memulihkan kelembapan kulit yang hilang.

#Almond Oil Manfaat 20: Lips Soft

Untuk bibir halus dan merah jambu, laluan asas adalah menggunakan minyak badam. Buat ubat bibir normal anda sendiri dengan menggabungkan minyak badam dan beberapa nektar. Simpan campuran dalam ruang kosong dan gunakannya di bibir pada titik apa pun yang mereka rasa kering.

Kebaikan Almond Oil untuk rambut

Kandungan E vitamin yang tinggi dalam minyak badam amat berguna untuk membentuk rambut. Minyak badam manis boleh digunakan dengan selamat untuk penyembuhan wangi untuk menyampaikan minyak ini tanpa reaksi. Ini berguna dalam membentuk rambut.

# Benefit Oil Benefit 21: Scalp Cleaner

Gosok minyak ke dalam kulit kepala anda selama 15 minit, kemudian kembali sapu sedikit ke dalam rambut. Permit minyak badam untuk duduk tidak kurang dari 45 minit, tetapi anda juga boleh meninggalkannya dalam semalam. Selepas ia telah dibenarkan duduk, buangnya dengan pembersih yang konsisten.

#Almond Benefit Oil 22: Pertumbuhan rambut

Pertumbuhan Utama rambut Remedy

 • Tambah 2 sudu besar minyak badam dalam pinggan dengan berbunga bunga raya koyak dan tiga sudu minyak jarak.
 • Hiaskan campuran sedikit dan sapukan pada kulit kepala dan gosokkannya selama 10 minit.
 • Balut kepala anda dengan tuala dan meninggalkan gabungan yang ditubuhkan selama 60 minit.
 • Pada ketika itu membasuh minyak yang jauh dengan pembersih.

Pengulangan adat ini dua kali setiap minggu untuk beberapa bulan untuk melihat rambut tebal mula membangunkan .

Manfaat #Almond Oil 23: Silky rambut

 • Membuat pes dengan air dan serbuk inai semulajadi dan membenarkan ia untuk duduk dalam sekelip mata.
 • Keesokan harinya termasuk telur dan tiga sudu minyak badam manis ke dalam adunan dan membenarkan ia untuk duduk selama 10 minit.
 • Anda juga boleh memasukkan beberapa titis minyak lavender sekiranya anda mengetahui aroma telur yang menjengkelkan.
 • Sapukan campuran ke rambut anda dan biarkan ia duduk di atas rambut selama 60 minit kemudian basuh dengan air sejuk.
 • Tuala rambut anda dan membenarkan ia untuk kering.

Termasuk pengukuran tambahan minyak badam ke kulit kepala anda dan lepaskan ia didirikan semalaman sebelum mencuci rambut anda sekali lagi.

Manfaat Minyak #Almond 24: Kurangkan Kejatuhan Rambut

Punca Kehilangan rambut

minyak badam sumber magnesium yang digunakan dalam produk rambut yang berbeza.Kekurangan magnesium boleh membawa keguguran rambut yang amat sangat.Sapukan minyak almond pada lebih dari sekali seminggu untuk menepukan kulit kepala.mengurangkan penurunan rambut  dan meningkatkan kualiti rambut. Selepas menggosok, menyerap air panas tuala dan bungkus rambut dengannya. Ini menjamin pengekalan minyak yang lebih baik.

dan meningkatkan kualiti rambut.Selepas meraba, menyerap air panas tuala dan balut rambut anda dengannya.Ini menjamin pengekalan yang lebih baik daripada minyak.

Tekstur minyak badam sangat ringan dan menjadikan pengganti luar biasa untuk penambah kilauan atau penghawa dingin untuk rambut. Bagi mereka yang mempunyai rambut kering, minyak badam pada rambut mempunyai sifat tepu yang tinggi kerana lemak jenuh yang terkandung di dalamnya.

Tekstur minyak badam adalah sangat ringan dan membuat pengganti yang luar biasa untuk enhancers berkilau atau meninggalkan masuk perapi untuk rambut.Bagi mereka yang mempunyai rambut kering, minyak badam pada rambut mempunyai ciri-ciri tepu tinggi kerana lemak tak tepu yang penting ia mengandungi.

Campuran badam, kastor dan minyak zaitun dalam jumlah yang sama yang dihiasi ke dalam rambut akan membuang penutupan berpecah. Sapukan ini lebih daripada sekali setiap minggu untuk melihat perubahan dalam hanya beberapa minggu.

Bottom Line:

Nikmati 26 manfaat dan penggunaan minyak badam untuk kesihatan anda. Cobalah menggunakan minyak badam murni kerana kebanyakan jenama hanya mengandungi sebahagian kecil minyak badam dan banyak parafin petroleum.