Ingin mengetahui manfaat kesihatan minyak pati ganja? Ganja adalah ramuan herba yang telah digunakan selama bertahun-tahun untuk merawat pelbagai jenis keadaan kesihatan. Ia juga digunakan sebagai sebahagian daripada aroma, pembersih, lilin dan makanan. Ganja adalah minyak yang sengit, dan hanya sedikit wang yang dibutuhkan untuk menguasai badan dan minda dengan kuat.

Apakah Minyak Esensial Ganja?

Minyak pati ganja adalah salah satu minyak yang tidak biasa dalam pelbagai minyak pati. Ini hanya kerana ia adalah dari ganja ganja. Walaupun fakta bahawa ganja dan rami telah digunakan selama bertahun-tahun sebagai tumbuh-tumbuhan yang semakin meningkat, reputasi minyak pati kanabis sebagai ubat di banyak bahagian dunia sangat rumit. Minyak pati kanabis adalah minyak yang tidak terkawal berguna, dan umumnya dianggap sebagai minyak terbaik untuk mengurangkan penyakit dan keadaan tertentu. Minyak ini dipisahkan dengan penapisan stim dari bunga dan daun atas tumbuhan ganja, yang terdapat di dalam keluarga Ganja.

Iniminyak pati  adalah hijau muda. Minyak ini dianggap sangat tidak stabil, dan bahagian segmennya sengit, termasuk monoterpenes, dan campuran semula jadi yang sangat dinamik. Minyak penting ini pada asasnya dibuat dan diedarkan dari Perancis dan negara-negara Eropah yang lain, namun pengeksportannya adalah untuk beberapa darjah yang dibatasi oleh, seperti yang dinyatakan, akibat yang sah dari apa yang dapat dilakukan oleh minyak kanabis.

Minyak pati ganja

Bagaimana Menggunakan Minyak Esensial Ganja?

Dengan rasa nutty yang menawan, minyak pati Ganja sempurna untuk digunakan dalam pinggan campuran sayur-sayuran campuran, dips, mayonis dan sebagainya. Minyak ini tidak sempurna untuk menggoreng kerana ini mengurangkan kelebihannya. Mungkin diambil sebagai makanan tambahan untuk kesejahteraan umum dan kemakmuran.

Anda boleh menggabungkan minyak kanabis dengan Biji Rumput Barley, memberikan kelebihan protein pelarut dalam Rumput Powder, bersama-sama dengan semua kolosal kelompok makanan tambahan yang berbeza. Gunakan 1tbsp minyak Cannabis untuk satu sudu besar. daripada serbuk jus rumput, sebahagian besar segelas air tulen. Campuran ini boleh diambil setiap hari. Campuran membentuk premis rawatan sengit dan menawarkan kelebihan maksimum.

Minyak pati kanabis boleh digunakan jauh dari kulit, disimpan secara berkesan dan tepu, sesuai untuk kulit keadaan yang lemah.

Haba boleh memusnahkan protein tertentu serta makanan tambahan dalam tumbuh-tumbuhan. Ganja kanabis atau minyak pati ganja datang dengan semua nutrien dan enzim. Individu yang memerlukan banyak cannabinoids tanpa kesan psikoaktif perlu menggunakan ganja mentah atau minyak pati kanabis. Ganja kanun dianggap oleh banyak pakar sebagai kunci diet. Sebagai antioksidan yang kuat dan anti-radang, ganja mentah dan minyak pati ganja mungkin tepat di sana dengan bahan dapur lain.

Apa Minyak Gana Haruskah Anda Ambil?

Pengambilan harian untuk seorang lelaki muda dengan badan biasa adalah 2 hingga 4 sudu teh setiap hari, atau kerana rawatan ini boleh diperluaskan sehingga 150 ml setiap hari selama kira-kira 7 hari kemudian kembali kepada jumlah penggunaan harian biasa. Keperluan pengambilan minyak ganja umumnya diakui sebagai 10% -15% prasyarat kalori.

Manfaat Kesihatan Minyak Esensial Ganja

 1. Kurangkan Kebimbangan

Kebimbangan

Tekanan kronik dan kebimbangan boleh membunuh kepuasan anda, oleh itu orang yang bimbang terus mencari pendekatan yang ditunjukkan untuk mengubah realiti ini. Minyak ganja boleh menunaikan hormon keseronokan dan melepaskan otak. Ia mengurangkan menolak dan membenarkan perasaan yang menenangkan dan tenang untuk mengambil alih kawalan badan.

Komponen utama minyak kanabis dikenali sebagai cannabinoids, menggubal reseptor tertentu yang dijumpai semua melalui badan untuk mewujudkan kesan farmakologi, terutamanya dalam sistem sensori fokus dan rangka kerja imun.

Arah

 • Sediakan mana-mana smoothie kegemaran anda. Tambah 2 hingga 3 titis minyak pati kanabis.
 • Minum sebelum tidur.

Catatan: Laporan baru-baru ini mendapati bahawa rawatan cannabinoid selepas pengalaman traumatik mungkin mengawal tindak balas emosi terhadap trauma. Ia juga menghalang impedans yang disebabkan oleh tekanan. Rawatan cannabinoid meminimumkan reseptor kebimbangan dalam amygdala basolateral dan hippocampus.

 1. Rawat Insomnia

Minyak ganja berfungsi untuk individu yang kurang tidur. Impak yang menenangkan minyak membantu untuk berehat dengan tenang, isu-isu yang menenangkan kegelisahan dan kebimbangan. Pemeriksaan penerokaan 2015 yang diedarkan di US Journal of Health-System mendapati bahawa rawatan ganja memaksa para veteran tentera dengan isu tekanan posttraumatic.

Penyelidikan mencadangkan bahawa cannabinoids, yang merupakan komponen ganja psikoaktif, mengarahkan pelepasan neurotransmitter dan mewujudkan pelbagai kesan sistem penderiaan fokus, termasuk keseronokan dan perubahan prosedur memori.

Arah

Bernafas dalam aroma minyak pati kanabis. Anda juga boleh mengambilnya dengan ais krim atau smoothie.

Catatan: Kajian keratan rentas telah menemui hubungan segera antara symptomatology PTSD yang lebih serius dan mengembangkan inspirasi untuk menggunakan ganja untuk tujuan penyesuaian, terutamanya di kalangan pesakit yang mengalami masalah dalam regulasi bersemangat atau rintangan kebimbangan. Pada ketika menggunakan rawatan kanabis, para veteran tentera dilaporkan mengalami gangguan tidur.

 1. Melindungi Penyakit Jantung

Serangan jantung

Penyakit koronari atau penyakit jantung adalah penyakit paling maut yang dihadapi oleh rakyat Amerika pada hari ini. Mengikut minyak yang tidak stabil dalam minyak ganja, kegunaan biasa dapat meningkatkan kesihatan hati anda dengan hanya mengimbangi pelbagai jenis minyak negatif dalam tubuh anda.

Arah

 • Sediakan mana-mana smoothie kegemaran anda. Tambah 2 hingga 3 titis minyak pati kanabis.
 • Minum setiap hari jika anda mengalami masalah kesihatan.

Catatan: Minyak pati kanabis boleh menguatkan proses tetulang sel juga, mengikis kolesterol keterlaluan dan meningkatkan kekuatan sistem kardiovaskular anda.

 1. Menggalakkan Kesihatan Mata

Penyelidikan terkini menunjukkan bahawa minyak kanabis mempunyai kuasa untuk merawat degenerasi makula dan glaukoma. Glaukoma adalah penyakit saraf optik yang boleh menyebabkan kehilangan penglihatan dan kekurangan visual. Ia dibangkitkan oleh perkembangan cecair di mata yang meletakkan berat pada saraf, retina dan lensa optik. Berat boleh membahayakan mata selama-lamanya jika tidak dirawat. Walaupun banyak komponen menambah kecederaan saraf optik dalam pesakit glaukoma, ia telah membina bahawa tahap berat intraokular secara otomatik disambungkan.

Arah

Menurut Glaucoma Society of America, minyak kanabis mempunyai kuasa untuk menurunkan IOP pada kedua-dua orang biasa dan mereka yang mempunyai glaukoma, dan dengan cara ini mungkin rawatan glaukoma semulajadi.

Catatan: Walau bagaimanapun, ia mungkin berfungsi untuk masa yang singkat. Oleh itu, penting bagi pesakit untuk mengambil minyak pati ganja secara berkala.

 1. Kurangkan Kesakitan

Ganja telah digunakan selama berabad-abad sebagai bahan penyiksaan yang menenangkan. Bukti mencadangkan bahawa cannabinoids mungkin menunjukkan membantu dalam tweak kesakitan dengan menghalang penghantaran neuron dalam laluan siksaan. Minyak itu dapat mengurangkan siksaan dan gangguan yang berterusan, yang merupakan sebab penyakit pesakit yang mengalami kemoterapi sering berayun ke minyak kanabis untuk pengentasan. Ini juga mengapa ia boleh menjadi sebahagian daripada biasarawatan fibromyalgia.

Arah

Ambil minyak kanabis tiga kali sehari demi hari selama lima hari untuk mengurangkan kekuatan siksaan dan untuk memperbaiki rehat anda.

Catatan: Satu laporan baru-baru ini yang diedarkan dalam Journal of Persatuan Perubatan Kanada mencadangkan bahawa minyak kanabis boleh membantu pesakit yang mengalami kesengsaraan selama-lamanya. Dalam kajian ini, 22 orang dewasa dengan penderitaan neuropatik selepas trauma atau bahkan postururgikal secara sewenang-wenangnya diturunkan untuk mendapatkan minyak kanabis pada empat potensi lebih daripada empat tempoh 14 hari dalam percubaan hibrid.

 1. Lindungi Kulit

Pemulihan Rumah untuk Memutihkan Kulit

Lapisan pertahanan iklim kita semakin dimusnahkan oleh bahan pencemar di udara kita. Jenis penyakit yang berlainan seperti penyakit kulit, kanser dan penyakit kulit yang lain semakin meningkat di seluruh dunia. Lebih-lebih lagi, memandangkan kesan penuaan yang tidak dapat dielakkan, individu terus berusaha untuk mencari yang terbaikpastikan kulit mereka lembutdan muda.

Arah

Segmen minyak kanabis sengit mengagumkan untuk melindungi kulit. Minyak ini boleh dimakan secara dalaman. Anda juga boleh menggunakannya secara luaran untuk mencapai impak yang penting ini.

 1. Kulit bersinar

Minyak ganja mempunyai keupayaan untuk merangsang penumpahan kulit mati. Ia meningkatkan kesihatan kulit dan ia membantu untuk menyerlahkan kulit. Minyak ganja tambahan dikenali tidak kedutan dan tanda-tanda matang, sementara juga memastikan terhadap kulit keradangan dan psoriasis.

 1. Melindungi Kanser

Cannabinoids adalah komponen dinamik ganja, perkembangan tumor yang menindas di makmal dan membunuh sel-sel kanser. Kerajaan-kerajaan Barat telah mengenali ini sejak sekian lama namun mereka terus mencemarkan data supaya penyalahgunaan ganja dan faedah yang dibuat oleh perniagaan ubat didarab.

THC yang pada asasnya menargetkan reseptor cannabinoid CB1 serta CB2 adalah sebanding dengan kemampuan untuk endokannabinoids, yang kannabinoids yang sebenarnya disampaikan dalam tubuh dan bertindak sebagai reseptor ini. Pakar pakar mencadangkan agar THC atau agen lain yang memberlakukan reseptor ini boleh digunakan untuk merawat kanser paru-paru.

 1. Kesihatan rambut

Remedi Rumah Pertumbuhan Rambut

Terdapat banyak kelebihan perubatan rambut dari minyak kanabis juga. Banyak barangan bukan perniagaan dan barang semulajadi seperti syampu, perapi, minyak rambut, dan sebagainya dibuat dengan menggunakan minyak kanabis. Seperti kulit yang sihat, menggosok dengan barang-barang minyak pati kanabis boleh meningkatkan aliran darah di kepala dan juga di dalam otak.

Basuh rambut dengan syampu minyak ganja dan juga perapi, boleh menebal permukaan rambut dan menjaga kulit kepala jauh dari kelemumur. Selanjutnya minyak pati ganja sangat berguna untuk penjagaan rambut anda juga. Kehilangan rambut juga dikurangkan dengan menggunakannya dan pencemaran kulit kepala dan isu-isu dijauhkan.

Faedah Pantas Minyak Esensial Ganja

10.Appetite Booster

Minyak penting ganja adalah popular kerana keupayaannya untuk meningkatkan kelaparan. Adalah diketahui bahawa individu yang menelan ganja dalam struktur yang berbeza memperhatikan mengembangkan kekacauan, secara luas disebut "munchies". Minyak ganja boleh mengawal keinginan anda dan menghasut kelaparan, sementara merangsang rangka pencernaan untuk bekerja pada tahap yang lebih umum. Ini boleh membantu orang yang perlu meletakkan berat badan dengan cepat, terutamanya selepas sakit atau pemulihan kecederaan.

11.Glaucoma

Ganja serta minyak ganja telah disambungkan kepada pengurangan glaukoma dan tindakan penindasan degenerasi makula. Kesihatan mata adalah sebab yang penting mengapa individu ayun untuk minyak kanabis ketika mereka berumur.

12.Keeps Baki Hormon

Ganja adalah sumber karbohidrat-linolenik, yang ditukarkan ke prostaglandin hormon pertahanan yang menguruskan keseimbangan hormon. Ia juga menyokong kesihatan menopaus.

13. Sedia Untuk Diabetes

Diabetes

 

Oleh kerana kanji yang rendah serta kandungan gula, minyak pati ganja sangat baik untuk pesakit kencing manis. Suplemen yang terdapat di dalamnya boleh mengarahkan tahap glukosa. Anda boleh mengawal diabetes anda dengan minyak ini.

14. Menurunkan Kolesterol

Minyak ganja mengandungi omega-3 serta lemak tak tepu omega-6. Minyak ini boleh mempercepatkan untuk menurunkan tahap metabolik tahap kolesterol. Dengan sistem pencernaan yang lebih pantas, lemak menyala pada kadar yang lebih cepat dan tidak disimpan di pembahagi arteri.

15.Antari Psoriasis

Kajian mengatakan bahawa psoriasis dicipta oleh kekurangan omega-6 dalam badan. Lemak tak tepu yang terdapat dalam minyak pati kanabis meningkatkan oksigenasi kulit dan juga penghidratan.

16. Sistem Saraf

Lemak tak tepu yang penting penting untuk struktur lapisan sel bunyi. Minyak pati kanabis menghalang demilelasi, kehancuran sarung myelin.

17.Membantu Kekebalan

Minyak ganja mengandungi Omega-3 serta lemak tak tepu omega-6. Ia meningkatkan imuniti serta menguruskan kelenjar usus, dengan itu menyusun penghalang terhadap organisma dan mengembangkan fleksibiliti tubuh.

18.Mengelakkan vena varikos

Sembuh vena varikos

Sama seperti minyak yang tinggi tinggi dalam omega-3, minyak pati ganja boleh sel darah tipis, mengurangkan rumpun darah dan urat varikos.

19.Sclerosis

Kesan ganja pada banyak pesakit sklerosis ternyata lebih baik direkodkan apabila Montel Williams, bekas tuan rumah rancangan bercakap mula menggunakan kanabis untuk merawat MSnya. Minyak ganja berfungsi untuk menghentikan kesan neurologi serta kejang otot yang berasal dari penyakit maut.

20.IBS dan Crohn's

Ganja telah menunjukkan bahawa ia boleh membantu dengan kesan sampingan dari jangkitan yang tidak berkesudahan kerana ia menghentikan keghairahan, siksaan perut, serta kelonggaran perut.

21.ADHD dan ADD

Satu kajian USC yang sangat popular yang dilakukan sekitar setahun sebelum menunjukkan bahawa ganja adalah pilihan yang sempurna untuk Ritalin serta merawat kekacauan tanpa tindak balas negatif farmaseutikal.

22.Migraines

Dapatkan sembuh Migrain

Pada dasarnya memohon beberapa minyak kanabis di tempat daya untuk sakit kepala atau sakit serebral dapat menjadi pendekatan yang kuat untuk mendapatkan bantuan. Sejumlah individu beralih kepada penyelesaian untuk ganja serta minyak ganja kerana perlindungan yang sengit terhadap kesakitan serebral handicapped.

 1. PremenstrualSyndrome

Sama seperti minyak kanabis digunakan untuk merawat IBS, ia boleh digunakan untuk merawat masalah dan ketidakselesaan yang menyebabkan kesan sampingan PMS.

 1. Alzheimer

Alzheimer's Disease

Walaupun apa yang mungkin anda dengar mengenai kesan minyak kanabis untuk cerebrum, Institut Scripps, menunjukkan bahawa THC yang terdapat di dalam minyak kanabis cuba untuk memelihara Alzheimer dengan menghalang semua deposit dalam otak manusia yang menyebabkan penyakit.

Adakah selamat untuk menggunakan minyak pati ganja?

Penggunaan minyak pati ganja boleh menyebabkan kekurangan dalam fiksasi, ingatan, dan keupayaan untuk belajar dan berfikir. Ia tidak selamat untuk menggabungkan minyak pati ganja dengan pelbagai jenis ubat - contohnya, antidepresan, ubat saraf, penyembuh sengsara, penyelesaian kejang dan juga relaxer otot - dengan alasan ia mungkin menyebabkan kelemahan dan kelemahan.

 • Jangan sekali-kali cuba menggunakan minyak pati ganja, atau mana-mana barang ganja, sekiranya anda mengandung atau boleh hamil. Terdapat beberapa pengesahan bahawa wanita yang menggunakan minyak pati kanabis pada masa pembiakan atau bahkan semasa hamil mungkin mengembangkan bahaya bayi mereka yang dikandung dengan kecacatan konsepsi atau pada berat badan yang rendah.
 • Jangan gunakan minyak ganja sekiranya anda menyusu.

Terdapat banyak jenis ganja. Mereka tidak semua sama. Sekiranya anda menggunakan minyak pati kanabis, pastikan ia dibeli melalui organisasi yang diuji oleh makmal. Pengalaman kaedah yang sah dan selamat untuk memperoleh minyak pati kanabis dengan matlamat akhir khusus untuk menjamin kelebihan perubatan dan tindak balas yang terkawal.

Pokoknya: Terlepas dari fakta bahawa senarai ini jelas menunjukkan bahawa minyak kanabis boleh menjadi penyelesaian yang kuat untuk beberapa keadaan kesihatan biasa, ia masih merupakan bahan yang kuat dipisahkan dari tumbuhan dengan bahan psikotropik. Dengan cara ini, anda sepatutnya sangat berhati-hati dengan penggunaan minyak sedemikian, termasuk jumlah yang sering anda gunakan dan keadaan di mana anda menggunakannya. Bercakap kepada doktor peribadi anda tentang pengadunan minyak pati dan ubat-ubatan sekarang sebelum menambah sebarang komponen baru ke dalam rejimen makan anda.