Bagaimana untuk menghilangkan selesema sejuk yang cepat? Luka sejuk adalah tanda jangkitan herpes simplex yang tidak dapat diperbaiki. Jika anda membiarkannya sendirian, kudis yang paling sejuk pada akhirnya akan hilang tanpa rawatan, namun, ini boleh mengambil masa beberapa minggu. Untuk melancarkan sakit pernafasan yang cepat, anda boleh mencuba ubat yang over-the-counter, penawar rumah, atau doktor yang disahkan oleh farmaseutikal yang biasanya digunakan untuk melawan kudis. Perhatikan bahawa semua orang bertindak balas kepada setiap rawatan yang berbeza, dan bukan setiap pilihan rawatan akan menghasilkan hasil yang dicari. Walau bagaimanapun, anda boleh mencuba ubat-ubat ini untuk menghilangkan kudis sejuk anda.

Sebab-sebab luka terbuka Sejuk

kudis sejuk   adalah hasil pencemaran dengan HSV-1, jenis jangkitan herpes simplex 1. Pencemaran dengan HSV-2, sebagai peraturan yang berlaku kerana seks oral dengan lelaki yang mempunyai herpes kemaluan, adalah alasan yang agak kurang normal untuk suar lepuh mulut- ups.

HSV-1 biasanya berlaku sebelum jadual remaja apabila seorang kanak-kanak dicium oleh lelaki dengan lepuh mulut. Perkakas makan bersama, benda-benda restroom, misalnya, tuala atau pisau cukur, boleh menyebarkan penyakit ini. Jangkitan ini berlaku ke arah saraf dan terletak di sana lesu sehingga beberapa pencetus membuktikannya kemudian.

Pencetus yang disertakan diketahui tidak menggalakkan jangkitan:

 • kecewa dalam atau kesedihan
 • kebimbangan Mental
 • A bahaya ke kawasan yang dipengaruhi
 • kitaran Feminine
 • siang yang luar biasa.

Pemulihan semula jadi untuk menghilangkan Cold Sore Fast

Menghilangkan Sakit Dingin

 1. Memohon Vanilla Extract untuk menghilangkan Cold Sore Fast

Gosok ekstrak vanila selama sakit. Penyembuhan di rumah dengan penyaringan biasa adalah bergantung kepada sains yang tidak pasti, dan Institut Kesihatan Kebangsaan A.S. tidak melaporkan apa-apa yang boleh dipercayai dengan berkesan dalam semua kes. Walau bagaimanapun, secara episod, ada beberapa perkara yang mungkin mempunyai kesan yang tenang pada luka.

arah

 • Anda boleh menggunakan beberapa titis rapi pekat vanila untuk lepuh mulut menggunakan kapas bola steril tiga hingga empat kali setiap hari.
 • vanila adalah berasaskan minuman keras, dan akan berfungsi dengan cara yang asas setanding dengan alkohol menggosok.Vanilla pekat tambahan mengurangkan kerengsaan, membuat lepuh mulut kurang menyeksa.
 • Hanya menggunakan 100 peratus ekstrak vanila dicemari.

Nota: Jangan gunakan vanila simulasi, kerana ia tidak mengandungi sifat yang sama dengan sifat-sifat pencemaran.

 1. Memohon Tea Tree Oil

Tea Tree Manfaat Minyak Essential dan Kegunaan

Minyak pokok teh digunakan sebagai rawatan untuk pelbagai jenis keluhan kulit, dan boleh digunakan untuk memudahkan kesan sampingan sakit sejuk. Ia mengeringkan kulit dengan jayanya, yang boleh menawarkan bantuan sakit sejuk anda dengan prosedur penyembuhan. Ia juga mempunyai ciri antivirus, antikulat, kuman dan anti-jangkitan.

arah

 • Disentuh secara khusus ke sakit sejuk dengan bola kapas dua kali sehari.
 • Pada kesempatan yang luar bahawa anda mempunyai kulit sensitif, anda mungkin perlu untuk melemahkan minyak dengan jumlah yang sama dengan air sebelum memohon ia.

Nota: Minyak pokok teh berbahaya apabila ditelan, jadi berhati-hati apabila memohon dekat dengan mulut.

 1. Gunakan Licorice untuk menghilangkan Cold Sore Fast

Satu penetapan kunci dalam licorice telah muncul untuk membina masa mending sejuk. Makan secara licin atau mengambil suplemen likuid. Sentuhan suplemen likuid bubuk juga boleh dibuat menjadi pasta dengan air dan melihat langsung ke dalam sakit beberapa kali setiap hari.

arah

 • Campuran satu sudu besar serbuk akar likuoris kepada ½ sudu teh air, atau bagaimanapun, banyak yang anda perlu mendapatkan konsistensi krim yang anda perlukan, membuat satu titik untuk memasukkan augmentations sedikit.
 • Alternatif lain adalah untuk menggabungkan ia dengan jem petroleum, yang semua semata-mata boleh mempercepatkan prosedur mending daripada lepuh mulut .
 • Sekiranya anda menyelesaikan pada ini, bermula dengan satu sudu teh jem petroleum dan campuran dengan akar likuoris.Anda boleh bekerja cara anda untuk konsisten didambakan anda dari sudut itu.Lembut sapukan lapisan tidak seberapa lebih sakit, membuat satu titik untuk mendapatkan ia benar-benar terjamin.

Nota: Biarkan ia tidak kurang dari beberapa jam, atau dalam sekelip mata.

 1. Menggunakan Slippery Elm untuk menghilangkan Cold Sore Fast

Slippery Elm

Ia telah lama menjadi penyelesaian umum untuk sakit tekak. Seperti yang ditunjukkan oleh Pusat Perubatan Universiti Maryland, penduduk asli Amerika mengambilnya untuk mengurangkan kerenah dan sakit tekak.

arah

 • elm yang licin mempunyai bendalir badan seperti bahan di dalamnya.Pada ketika ini apabila dicampur dengan air, bahan ini bingkai gel licin yang kot dan melegakan.
 • Untuk menggunakan, tuangkan menggelegak air ke atas kulit serbuk, campuran, dan minum.

Nota: Anda juga boleh mengambil kapsul elm licin yang akan menawarkan bantuan.

 1. Sapukan pada Milk

Protein dalam susu menyembuhkan sakit, sementara suhu sejuk cecair akan mengurangkan sebarang siksaan yang mungkin anda hadapi.

arah

 • Rendam kapas dalam kira-kira 1 sudu besar susu, dan memohon kepada sakit selama beberapa minit.
 • Sebelum melakukan ini, anda boleh memuat biarkan susu datang ke suhu bilik atau, sekiranya anda memihak, anda boleh memohon ia sejuk.
 • Menggunakan tuala yang sempurna tepu dengan air menyentuh off deposit lancar ke arah akhirnya.
 • Sekiranya anda rasa anda memerlukannya, cuba sapukan jeli petroleum.

Nota: Ini mungkin berlaku pada permulaan apabila anda mengerti sakit sejuk mungkin bermula juga.

 1. Peppermint Oil

Ia mempunyai sifat yang menyembuhkan zarah jangkitan secara spesifik di luar sel-sel anda, sama seperti yang meluncur di sekitar sakit sejuk yang dikeluarkan. Pada ketika ia dikeluarkan, ia terbuka untuk merawat dengan minyak. Pada ketika tersambung secara khusus pada sakit yang dingin, individu telah mendapati bahawa sakit yang sembuh lebih cepat daripada biasa, terutama ketika diterapkan pada petunjuk pertama dari satu.

arah

 • Sebagai permulaan, menggunakan bilas air untuk mencuci permukaan sakit.
 • Berbuat seperti melarikan diri peratusan gunk permukaan yang akan membuat ia lebih sukar untuk minyak untuk benar-benar rendam dalam dan bergerak melakukan sesuatu dan berani.
 • Pada ketika itu, celup swab kapas dalam air bersih dan kemudian terjun ke dalam minyak pudina itu.
 • Ini adalah untuk melemahkan sedikit, menjadikan ia lebih suka untuk mengganggu kulit anda.

Nota: Cuba ini dua kali setiap hari sehingga tidak diperlukan lagi.

 1. Hidrogen Peroksida

Hidrogen Peroksida

Mana-mana individu yang mempunyai penjaga yang meletakkan hidrogen peroksida pada awal mula menyedari bahawa ia tidak begitu indah. Berita yang menggembirakan adalah bahawa ia adalah kurang traumatik untuk digunakan pada kehendak anda sendiri, dan tidak kelihatan seperti menyakitkan ketika dahsyat sekarang bahawa anda telah berkembang sedikit. Memadai atau menjauhkannya, susunan itu boleh menjadi penyembuhan sakit sejuk yang kuat.

arah

 • Rendam bola spons atau kapas dalam satu sendok makan hidrogen peroksida. Gunakan lebih banyak lagi sekiranya anda rasa ia tidak tenggelam.
 • Meletakkan bola kapas pada anda sakit-ia kemungkinan besar akan menyengat dan tahan di sana untuk beberapa ketika.

Nota: Berikan peluang untuk berada selama 5 minit atau di suatu tempat di sekitarnya, membenarkannya melakukan tugasnya sebelum mencuci.

 1. Mengambil Echinacea untuk menghilangkan Cold Sore Fast

Echinacea menyokong rangka kerja dan rintangan yang tidak dapat dipastikan, menjadikannya lebih sukar untuk menangkap pepijat, dan memendekkan sejauh mana anda dipengaruhi oleh mereka. Walaupun belum menunjukkan ia boleh mengelakkan sakit sejuk yang kerap menunjukkan apabila rangka kerja yang selamat dilemahkan.

arah

Letakkan beg teh Echinacea anda dalam cawan dan tuangkan air menggelegak di atasnya. Keluarkan fungsi piring yang mengagumkan dan biarkan ia curam selama 10 minit.

Nota: Kencangkan jus keluar dari pek apabila anda mencabutnya untuk mendapatkan semua bahan tambahan.

 1. Memohon Tepung jagung

Tepung jagung

Jika anda telah bekerja dengan tepung jagung sebelum anda akan mengenali tekstur halus dan halusnya. Ia boleh membantu anda untuk menyingkirkan sakit selesema anda. Sebab yang lebih halus berkenaan dengan mengapa jagung membuat penyelesaian rumah yang indah untuk sakit adalah cara ia membunuh pH daripada sakit-jangkitan itu berkembang dalam persekitaran yang sangat berasid-dan membuat keadaan larut. Untuk mencari pengurangan, dan singkatan rintangan sejuk anda, cobalah pekat cornstarch.

arah

 • Ambil 1 sudu besar tepung jagung dan tempat di dalam mangkuk kecil.
 • Campuran 1 sudu teh air.Termasuk lebih banyak air secara beransur-ansur sehingga anda mencapai gam seperti konsisten.

Nota: Letakkan deng pada perut sejuk sebelum tidur, dan tarik lembut dengan air pada waktu pagi. Lakukan ini setiap hari sehingga sakit sejuk anda hilang.

Over the Counter Cold Sore Pemulihan

    10.Apply Antiviral Cream untuk menghilangkan Cold Sore Fast

Sour Cream

Walaupun fakta bahawa sakit sejuk tidak dapat "sembuh", ubat-ubatan dan ubat-ubatan dan ubat-ubatan boleh memudahkan gejala dan halaju sehingga proses pemulihan yang biasa. Mungkin pendekatan yang paling sihat dan kurang mencabar untuk merawat sakit sejuk adalah rawatan yang anda boleh dapatkan dari kedai ubat atau kedai ubat anda tanpa ubat dari spesialis anda. Tiga jenis krim adalah penciclovir, acyclovir dan docosanol.

arah

Dalam ujian keciclovir daya maju antiviral mereka ternyata di atas.

Krim ini mungkin benar-benar berjaya dengan kemungkinan anda menerapkannya secara langsung apabila tanda-tanda pertama kudis sejuk adalah jelas.

Nota: Anda perlu memohon krim sepanjang masa, sehingga lima kali setiap hari selama empat atau lima hari. Jangan lupa membaca label sebelum menggunakan krim.

 1. Gunakan tasak Pensil untuk menghilangkan Cold Sore Fast

Pilihan yang berbeza untuk krim adalah menggunakan pensil styptic. Rawatan ini kurang spesifik untuk luka sejuk, namun ia boleh memberi kesan yang berguna. Anda boleh menggunakan pensil styptic untuk "menarik" di atas zon lepuh mulut lebih daripada sekali setiap hari, dengan pensil disambungkan dengan lurus ke dalam sakit sejuk.

arah

Alum dalam pensinya sebab urat untuk kontrak, yang mempercepatkan prosedur pemulihan dalam keadaan sakit. Gunakannya dua kali sehari.

Nota: Sekiranya anda menggunakan strategi ini, anda mungkin mendapati ia agak sukar dan tidak selesa pada mulanya.

     12.Apply Petroleum jelly untuk menghilangkan Cold Sore Fast

Petroleum jelly

Satu lagi rawatan yang mudah dicapai, yang berfungsi secara mutlak laluan songsang untuk minuman keras menggosok, adalah jeli petroleum. Jeli ini akan menenangkan kulit berbanding dengan mengeringkannya, dan ia memberikan lapisan pertahanan untuk membuat persiapan untuk penyakit.

arah

 • Mana-mana jenis penyakit akan membina jangka hayat selesema anda dengan ketara, jadi lapisan pertahanan jisim petroleum boleh menawarkan anda bantuan dengan membebaskannya apabila mungkin.
 • Apabila anda memohon jeli, melakukannya lembut dan dengan jari bersih.

Nota: Anda boleh memohon dua hingga tiga kali sehari.

      13.Apply Pengeringan Agent untuk menghilangkan Cold Sore Fast

Satu pendekatan untuk menangani sakit sejuk adalah melalui penggunaan pengendali pengeringan.

arah

 • Menggosok alkohol merupakan salah satu alternatif kerap digunakan.Mengesahkan anda mendapatkan penyelesaian 70%, dan memohon kepada sakit sejuk dengan swab kapas.arak akan kering sehingga lepuh mulut untuk menawarkan beberapa bantuan dengan penyembuhan dan menghadkan kemungkinan ia semakin tercemar, yang sangat akan tarik ia.
 • A pakar pengeringan amat menarik apabila kudis sejuk pertama muncul.

Nota: Zink oksida serta krim calamine dengan mudah boleh mengeringkan luka.

Pemulihan tambahan untuk menghilangkan Sakit Dingin

      14Ice .Apply untuk menghilangkan Cold Sore Fast

Lime Juice

Cuma mengambil ais kiub dan tahan sehingga sakit selama beberapa minit pada akhir beberapa kali setiap hari. Es memudahkan pengorbanan sakit dan mengurangkan kerengsaan.

     15.Salt Air

Ibu anda mungkin telah menetapkan membilas dengan air garam. Dengan mengandaikan ini, dia mungkin benar. Seperti yang ditunjukkan oleh Perkhidmatan Kesihatan Pelajar di University of Connecticut, basuh dengan air garam yang hangat boleh mengurangkan sakit tekak dan pelepasan berasingan. Ia juga diketahui tidak menghilangkan organisma mikroskopik di dalam kerongkong.

Susunan air garam yang terdiri daripada setengah sudu teh garam dalam segelas air suam dapat mengurangkan bengkak dan menjaga tekak bersih.

      16.Apple Cider Vinegar

Acid Reflux Apple Cider Vinegar

Ia berfungsi untuk menghilangkan organisma mikroskopik, keringkan lepuh dan juga mengeluarkan pH sakit. Memasukkan cuka kepada sakit terbuka mungkin menyengat sedikit. Gunakan sapu kapas untuk menyentuh cuka hingga sakit beberapa kali setiap hari.

     17.Marshmallow Root

Ia mengandungi cecair badan seperti bahan yang memakai kot dan meredakan sakit tekak. Pada dasarnya, masukkan sebahagian akar kering kepada beberapa air menggelegak untuk membuat teh. Mencuba teh beberapa kali setiap hari boleh mengurangkan sengatan tekak.

      18.Witch Hazel

hari ini anda tidak perlu menekankan lebih mencari tumbuhan dan menanggalkan daun dan kulit kayu sejak anda boleh mencari seorang bekas ahli sihir hazel, atauhazel penyihirhydrosol, di mana-mana kedai ubat atau kedai am. Oleh kerana ia tidak mencukupi minyak untuk ditawarkan sebagai minyak penting, hydrosol adalah penapisan cecair yang halus.

Ia telah muncul untuk membantu dengan pelbagai penyakit, terutamanya dalam kulit yang sihat, dengan penekanan pada keradangan kulit, luka, serapan seram, seram dan, sekiranya anda tidak berspekulasi pada ketika ini, sakit sejuk. Rendam bola kapas di hazel penyihir. Dab ke atas sakit anda, dan teruskan. Lakukan ini 1-2 kali sehari mengikut masa yang diperlukan.

 1. Aloe Vera Gel

Hanya putuskan akhir satu daun segar. Sapukan gel untuk sakit anda. Letakkan bola kapas pada umumnya satu sudu teh Aloe gel. Sapukan secara langsung.

20.Gunakan bawang putih untuk menghilangkan Cold Sore Fast

Bawang putih

Ia adalah salah satu daripada penyembuh rumah yang kelihatannya terikat untuk menyembuhkan penyakit-penyakit ringan. Buat pasta bawang putih yang dibelah dan letakkan pada sakit perut selama 15 minit. Ciri-ciri antibakteria bawang putih akan mensterilkan rantau ini dan membina masa mending. Berhati-hatilah, bawang putih kuat dan mungkin menyengat sedikit apabila digunakan.

Fakta Pantas Anda Perlu Tahu Mengenai luka terbuka Sejuk

Berikut adalah beberapa tumpuan utama mengenai kudis sejuk:

 • Luka-luka sejuk adalah peringkat kecil yang dicipta di bibir atau di sekeliling mulut.
 • Pada kejadian yang tidak biasa, kudis sejuk mungkin disebabkan oleh ketegangan HSV-2 - akibat daripada seks oral dengan seseorang yang mempunyai herpes kemaluan.
 • Mereka dibawa oleh HSV-1 strain jangkitan herpes simplex.
 • Mereka biasanya membersihkan dalam masa 7-10 hari tanpa rawatan.
 • Selepas seseorang mendapat "jangkitan sakit sejuk", ia tetap tidak berfungsi lebih kerap daripada tidak.
 • Jangkitan herpes simplex adalah sangat berjangkit dan boleh dengan mudah pergi dari individu ke individu melalui sentuhan terus rapat.
 • Jangkitan ini boleh digerakkan oleh pencetus, contohnya, kelemahan, kemudaratan kepada zon yang dipengaruhi, dan wanita - tempoh mereka.
 • kajian fakta mengesyorkan bahawa kira-kira 80-90% daripada individu di Amerika Syarikat telah dibentangkan kepada HSV-1 dan kira-kira 30% telah dibentangkan kepada HSV-2.
 • Beberapa individu mempunyai kudis sejuk berulang sekitar 2-3 kali setiap tahun.
 • Ia tidak realistik untuk benar-benar menghalangi mendapat dicemari dengan jangkitan herpes simplex atau untuk mengatasi wabak selesema.

10 Pemulihan semula jadi untuk menghilangkan demam lepuh di Rumah

10 Pemulihan Rumah Semulajadi untuk Menghapuskan Selesema Flu \u0026 Cepat