Bagaimana hendak sembuh cepat kahak?Pankre bukan masalah kesihatan yang serius. Walau bagaimanapun, jika kahak tidak dirawat dengan betul, ia boleh menyebabkan masalah kesihatan yang serius. Stevie mengandungi organisma mikroskopik, jangkitan atau sel-sel provokatif yang dicipta dalam pencemaran. Walau apa pun penyakit, sebagai contoh, kerengsaan, influenza dan bronkitis biasa, lendir boleh dibawa oleh tindak balas yang tidak disengajakan kepada gangguan, sebagai contoh, dalam asma dan demam makanan, merosakkan tali vokal, dan merokok yang tidak munasabah.

Mengubati kahak boleh menjadi tidak dapat dinafikan dan nampaknya tidak pernah berakhir. Walau apa pun, terdapat penawar yang berjaya, ciri-ciri rumah yang berfungsi dengan cepat dan tanpa kesan sampingan.

Sembuh kahak

20 Cara Semulajadi Terbaik untuk Menghapuskan Cendawan Cepat

 1. Minum Hot Toddy

Penyelidikan menunjukkan bahawa rasa panas mempunyai beberapa kelebihan dalam merawat menyumbat hidung, pembangunan mukus, sakit tekak, dan kesan sampingan sinus yang berkaitan dengan selesema.

Arah

 • Formula untuk membuat toddy panas menggabungkan menggunakan air mendidih panas, pembetulan bourbon atau minuman keras lain, lemon baru, dan satu sudu madu.
 • Buat toddy panas tanpa alkohol dengan menggunakan teh yang paling anda sukai daripada air dan alkohol.

Catatan: Jangan gunakan alkohol sebagai pengambilan alkohol yang berlebihan boleh menyebabkan seksyen sinus anda menjadi lebih bengkak, menjadikan perasaan ini memburukkan dan mengembangkan perkembangan cairan tubuh. Minum terlalu banyak alkohol tidak baik untuk kesihatan anda dan harus dielakkan.

 1. Minum Banyak Cecair Panas keSembuh kahak

Minum air atau cecair yang berbeza memastikan cecair badan bebas. Walaupun anda mungkin perlu serta-mertahentikan hidung berair atau tersumbat, cecair minuman menjadikan cecair badan bebas dan berair. Cecair boleh membantu badan anda dengan bebas daripada cecair badan anda sehingga anda boleh kembali kepada biasa.

Arah

 • Minum cecair panas membantu dalam dua cara. Pertama anda memberikan kemasukan cecair tambahan yang ditetapkan, dan selain itu anda akan mengambil lebih banyak kelembapan kerana penyegaran yang anda minum hangat atau panas.
 • Cuba minum cecair hangat 2 hingga 3 kali sehari.

Catatan: Segala sesuatu yang hangat berfungsi dengan baik, contohnya, espresso, teh panas, atau beberapa jus atau sup.

 1. Minum Teh Peppermint

Teh Peppermint

Di samping kelebihan mengambil kelembapan tambahan dari beberapa teh panas, sambil menambah beberapa herba boleh memberi tambahanmembantu masalah sinus anda.

Arah

 • Ambil menusuk sambil menambah pudina kepada beberapa teh hangat.
 • Peppermint mengandungi mentol dan fungsi yang mengagumkan untuk meredakan penyumbatan sinus, dan cairan tubuh apabila ia dihirup dan dengan minum teh yang mengandungi peppermint.
 • Peppermint biasanya digunakan untuk merawat keadaan cecair badan dan sinus yang tidak perlu. Peppermint dan menthol juga boleh merawat hacks dan menyumbat pertengahan bahagian.

Catatan: Jangan mengambil minyak peppermint dengan mulut. Jangan gunakan peppermint atau mentol dalam kanak-kanak yang baru lahir.

 1. Ambil Teh Hijau untukSembuh kahak

Suplemen hijau teh dan teh hijau yang ditentukan telah kelihatan mengandungi bahan-bahan yang berguna untuk mengekalkan kesejahteraan yang hebat dan boleh merawat peratusan petunjuk sinus yang paling kerap berkaitan dengan es. Bina ukuran teh hijau yang anda minum langkah demi langkah untuk menjauhkan diri dari apa-apa kesan yang tidak diingini, misalnya, kejutan perut atau penghentian.

Arah

 • Teh hijau mengandungi kafein antara campuran dinamik lain. Individu yang mempunyai apa-apa keadaan pemulihan, dan wanita yang mengandung, harus menasihati doktor mereka sebelum memulakan regimen standard teh hijau.
 • Teh hijau boleh berkomunikasi dengan medan biasa. Kes gabungan anti-toksin, pil kontrasepsi, ubat tumor, ubat asma, dan perangsang.
 • Cuba minum 2 hingga 3 cawan sehari.

Catatan: Berpegang teguh dengan pakar anda sebelum membuat pembaikan kepada rejimen anda atau makan rutin, terutamanya apabila perkembangan termasuk makanan tambahan tumbuh-tumbuhan.

 1. Ambil Ginsengkui

Pelbagai akar ginseng Amerika Utara sedang tertumpu kepada mengambil lebih banyak sifatnya untuk merawat keadaan terapeutik. Peperiksaan ini menggabungkan pengesahan yang menjanjikan dalam rawatan sinus dan kesan sampingan hidung yang kerap berkaitan dengan sejuk asas.

Arah

 • Ginseng akar diperintahkan sebagai "mungkin berdaya maju" dalam orang dewasa dalam mengurangkan kekerapan, keseriusan, dan jangka masa kesan sampingan yang dialami dengan kerena biasa, termasuk petunjuk sinus.
 • Tiada hasil diketahui termasuk penggunaan akar ginseng pada anak-anak muda.

Catatan: Reaksi yang dilaporkan dengan penggunaan akar ginseng menggabungkan perubahan denyut, hipoglikemia atau glukosa rendah, masalah GI, contohnya, kelonggaran usus, kesemutan dan ruam kulit, masalah rehat, sakit otak, rasa cemas, dan faraj mati.

 1. Gunakan Bawang keSembuh kahak

Jus Bawang

Bawang mempunyai ciri-ciri anti-jangkitan, mitigasi dan expectorant yang hebat yang melepaskan tekak anda dan melupuskan lendir. Begitu juga, bawang membantu rangka kerja yang tidak dapat dinafikan dan mempercepat prosedur pemulihan. Anda boleh membuat tonik dengan bawang dan gula untuk mengembangkan kelancaran lendir sehingga kurang menuntut untuk menggulingkan.

Arah

 • Basuh dan kocok bawang kecil.
 • Tahan dengan dua sudu gula dan letakkannya selama 60 minit. Campuran akan menambah komposisi bendalir.
 • Ambil satu sendok makan tonik ini setiap beberapa jam atau apabila diperlukan.

Catatan: Anda boleh menyimpan tonik tambahan dalam keadaan sejuk selama satu hingga dua hari.

 1. Ambil Elderberry

Penyembuhan semulajadi ini selalu digunakan untuk merawat masalah-masalah bendalir dan sinus tubuh yang melampau. Komunikasi boleh difikirkan dengan ubat-ubatan yang disyorkan yang sedia ada supaya semak dengan spesialis anda sebelum anda memulakannya.

Arah

Individu dengan keadaan terapeutik tidak sepatutnya mengambil ubat penanaman rumah yang direkodkan. Bercakap dengan pakar anda terlebih dahulu mengenai peluang yang anda hamil atau menyusu, mempunyai diabetes, hipertensi, jangkitan sistem imun,penyakit buah pinggang, penyakit hati, paras kalium rendah,pertumbuhan hormon yang halus  atau penyakit yang berkaitan, penyakit koronari, atau keadaan yang memerlukan penggunaan umum ubat sakit kepala atau darah lebih banyak ubat-ubatan yang langsing, contohnya warfarin.

Catatan: Elderberry boleh berguna dengan masalah cecair badan dan sinus yang melampau. Barang-barang elderberry yang dilembutkan yang mengandungi vitamin C dan herba yang berbeza digunakan untuk membersihkan penyumbat.

 1. Wap

Wap stim. Ia adalah pendekatan yang terbaik dan paling mudah untuk melupuskan lendir. Bernafas dalam stim ke bahagian hidung memastikan lendir dalam bentuk bendalir sehingga kurang menuntut untuk menghapuskan dari badan anda.

Arah

 • Basuh dua kali sehari mengikut hari. Balikkan pancuran anda ke kehangatan penuh dan tinggalkan di dalam tandas tertutup selama 10 minit untuk memisahkan cecair badan. Pastikan untuk menenuhkan badan anda selepas air panas merosakkan kulit minyak anda.
 • Sebaliknya, tuang air menggelegak panas dalam hidangan yang besar. Pegang tuala di atas kepala anda dan bernafas dalam stim selama lima hingga 10 minit. Ini akan mengeluarkan pelepasan dalam paru-paru anda.

Catatan: Anda boleh menggunakan ubat ini beberapa kali setiap hari.

 1. Gunakan Garam AirSembuh kahak

Air garam

Anda boleh gargling dengan air garam hangat. Ia adalah satu lagi pendekatan mudah untuk merawat mukus. Walaupun air hangat meredakan kerongkong, garam memusnahkan mikrob yang mungkin membawa penyakit anda dan seterusnya mengurangkan penuaan lendir.

Arah

 • Campurkan satu sendok teh garpu satu per empat dalam segelas air suam.
 • Swish dengan susunannya.

Catatan: Ulangi penyembuhan ini beberapa kali setiap hari.

10.Ambil Sup Chicken

Sup ayam hangat juga boleh merawat lendir. Sup ayam panas akan menembusi laluan penerbangan dan nipis konsisten lendir. Ia juga akan menenangkan tenggorokan terganggu dan menjejaskan berehat.

Arah

Mempunyai beberapa sup ayam tidak kurang daripada beberapa kali setiap hari untuk membuat suara seolah-olah untuk bercakap. Untuk kelebihan yang diperkembangkan, tambah halia dan bawang putih pada sup.

Catatan: Sup buatan sendiri adalah berkesan daripada sup kalengan, yang mempunyai aditif.

11.MemohonJus Lemon keDapatkan sembarangan yang dahsyat

Jus lemon

Lemon adalah elemen yang mengagumkan untuk melangsingkan cecair badan dan lendir. Di samping itu, hartanah antibakteria lemon dan bahan vitamin C yang tinggi meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit.

Arah

Tambah 2 sudu teh jus lemon dan satu sudu nektar kepada segelas air panas mendidih. Minum ini tidak kurang daripada tiga kali setiap hari untuk mengurangkan kerongkong anda dan mengurangkan penciptaan mukus.

Catatan: Satu lagi pilihan asas ialah memotong potongan lemon, taburkan sedikit garam dan lada ke atasnya dan selepas itu menghisap pada potongan lemon. Ia akan menghalang lendir daripada kerongkong anda. Lakukan ini beberapa kali setiap hari.

12. Makan Halia untukHentikan Tenggelam Naturally

Halia adalah ciri decongestant dan telah digunakan untuk pertempuran penyakit tekak dan saluran pernafasan untuk masa yang lama. Begitu juga dengan antiviral, sifat antibakteria dan ekspektoran yang hadir dalam kesederhanaan halia menyumbat di kerongkong dan pertengahan bahagian untuk menawarkan bantuan kepada anda dengan mudah bernafas.

Arah

Tambah satu sendok teh pemotongan halia ke beberapa air bubbled. Curam selama beberapa minit dan seterusnya termasuk dua sudu madu. Minum teh jahe yang melegakan ini beberapa kali untuk sepanjang hari.

Catatan: Anda juga boleh menggigit halia mentah memotong beberapa kali setiap hari dan menambah halia pada hidangan anda.

13.Use Turmeric toDapatkan semburan Flegm Fast

Ia mempunyai sifat-sifat disinfektan padat yang mengurangkan lendir dengan membunuh mikrob yang menyebabkan pembentukan cecair badan yang melampau. Begitu juga, kunyit memperkuat rangka kerja yang tahan.

Arah

 • Tambah satu sudu teh kunyit ke segelas susu panas. Minum sekali pada waktu pagi dan sekali lagi sebelum tidur.
 • Menelan 1/2 sudu teh kunyit dengan segelas air beberapa kali setiap hari.

Catatan: Tambah 1 sudu kunyit dan perasan garam ke segelas air panas mendidih. Gunakannya untuk bilas beberapa kali setiap hari.

Tukar Gaya Hidup Anda

Tukar Gaya Hidup Anda

14.Make Soline Saline

Sekiranya anda membuat susunan salin anda sendiri, gunakan air halus atau steril.

Arah

 • Anda boleh menggunakan air yang telah bubbled kemudian diketepikan untuk sejuk. Cuba jangan menggunakan air langsung dari paip kerana ia boleh mengandungi bahan pencemar dan gangguan.
 • Menggunakan 8 auns air, termasuk ¼ sudu teh garam tulen dan ¼ sudu teh menyediakan pop. Cuba jangan menggunakan garam meja biasa. Campurkan sama sekali kemudian gunakannya.

Catatan: Anda boleh menyimpannya sehingga lima hari dalam petak tetap, yang paling sejuk. Biarkan susunan suhu bilik sebelum digunakan.

15.Apply Pack Warms to Your Face toSembuh kahak

Pek hangat boleh mengurangkan sebarang penderitaan dari tekanan sinus dan melepaskan cecair badan dan membenarkannya kosong untuk mendapatkannya dari sinus anda.

Arah

 • Basahkan sedikit tuala atau kain dengan air suam. Letakkan tuala di kawasan muka anda di mana anda merasakan tekanan.
 • Tutup mata anda, zon semata-mata di atas alis, hidung, dan pipi anda hanya di bawah mata anda.

Catatan: Hiaskan bahan itu lagi pada selang masa yang tetap dan ambil semula untuk terus menenangkan penderitaan.

16.Use Ketua Dilantik keSembuh kahak

Ketua ditinggikan

Ini boleh menggalakkan sinus anda berkurang semasa itu dan menghalang perkembangan cecair badan di bahagian hidung kiri atau kanan.

Arah

Dapatkan rehat yang cukup untuk mengekalkan tubuh anda pepejal dan melawan penyakit sinus yang belum selesai dari cairan tubuh yang luar biasa dalam lingkungan sinus anda.

17. Menghidupkan Ruang Hidup AndaSembuh kahak

Udara kering boleh berlaku sebagai masalah gangguan dan masalah sinus yang menggabungkan hidung dan kesesakan.

Arah

 • Humidifiers boleh diakses dalam dua jenis penting, kabut sejuk dan gaya kabut hangat, namun terdapat pelbagai jenis untuk setiap jenis. Sekurang-kurangnya peluang bahawa bahagian sinus kering yang menggesa keresahan, gangguan, dan kedatangan rembesan cairan tubuh adalah masalah berterusan untuk anda, fikirkan menambah sebagai pelembab untuk mesin di rumah anda.
 • Kediaman juga mendapat manfaat daripada kelembapan udara ke udara. Ini mungkin pilihan bukan, atau sebaliknya, penggunaan pelembap.

Catatan: Pendekatan asas yang lain untuk memberikan pelembapan pantas yang mengandungi air yang menggelegak dengan selamat di atas dapur, biarkan pintu masuk bilik masuk terbuka apabila memberi atau menghidangkan mandi air panas, atau walaupun pengeringan pakaian dalam.

18.Hindari Irritant

Berbagai jenis perengsa  seperti asap apa-apa, perubahan suhu secara tiba-tiba, atau aroma sintetik pepejal, boleh membawa sinus anda untuk membuat bendalir badan lebih banyak. Kini dan kemudian cairan tubuh akan berkumpul di bahagian belakang kerongkong anda, yang dikenali sebagai dribble postnasal, dan beberapa masa yang boleh menyebabkan paru-paru anda membawa cecair badan, yang dikenali sebagai kahak. Anda mungkin merasakan keperluan untuk menggodam untuk memindahkan perkembangan kahak.

Arah

 • Berhenti merokok atas peluang yang anda merokok. Cuba tolak diri daripada dibentangkan kepada rokok tangan kedua atau asap stogie.
 • Sekiranya anda tahu bahawa ini adalah pencetus untuk anda, anda juga perlu untuk mengelakkan keadaan di luar yang mungkin termasuk sampah halaman yang membara, atau terus naik asap dari api unggun.
 • Racun yang berbeza yang kita ambil boleh membawa masalah sinus juga. Cari debu, hewan peliharaan, ragi, dan acuan, di rumah dan persekitaran kerja anda. Pastikan anda menukar saluran udara secara rutin untuk mengehadkan pengenalan anda kepada kemurungan dalam kualiti rumah anda.

Catatan: bahan kimia yang digunakan sebagai sebahagian daripada kerja anda, dan juga jerebu coklat, boleh mencetuskan kejadian penciptaan cecair badan yang dibawa oleh pilihan lain selain alergen. Ini dipanggil rhinitis bukan alergi.

19.Protekan Sinusamu

Jangkitan sinus

Sekiranya kerja anda memerlukan anda berada di luar dalam suhu yang lebih sejuk, ia boleh secara kerap menambah perkembangan dan pelepasan cairan tubuh apabila anda memasuki persekitaran yang lebih panas.

Arah

Cari cara untuk menjaga wajah anda dan zon hidung hangat di tengah-tengah masa anda berada di luar pada suhu yang lebih sejuk.

Catatan: Gunakan toque untuk perlindungan kepala anda, dan pertimbangkan memakai salah satu yang mempunyai keselamatan muka, seperti topeng ski.

20.Clean Out Your Hidung keSembuh kahak

Perlahan meniup hidung anda. Sesetengah pakar menyarankan agar membersihkan hidung anda boleh membawa lebih banyak masalah daripada membantu.

Arah

 • Bersihkan hidung dengan lembut. Tambahan pula, pukulan satu dan hanya lubang hidung sekaligus.
 • Meniup terlalu keras boleh membuat pembukaan sedikit di kawasan sinus anda. Sekiranya anda mempunyai sebarang mikroorganisma atau gangguan yang tidak diingini di hidung anda, maka anda mungkin memandu mereka lagi ke dalam sinus anda semasa anda membersihkan hidung anda.

Catatan: Cuci tangan anda sepenuhnya dalam masa yang singkat untuk memastikan penyebaran mikrob atau kuman.

Bilakah Lihat Doktor?

Lawati doktor

Lihat pakar anda sekiranya anda mempunyai tanda-tanda pencemaran. Sekiranya anda mengalami masalah dengan cecair badan hidung dan sinus, maka boleh dibayangkan bahawa organisma mikroskopik boleh ditahan di dalam sinus anda dan terbentuk menjadi jangkitan sinus.

 • Petunjuk-kesan pencemaran sinus menggabungkan penyumbatan, kesakitan, atau kesakitan serebral selama lebih dari tujuh hari.
 • Sekiranya anda mula mengalami demam, anda mungkin mengalami jangkitan sinus.

Cari perubahan lendir. Sekiranya ia berubah menjadi teduhan kehijauan atau kekuningan daripada jelas atau menambah aroma, maka anda mungkin mempunyai organisma mikroskopik yang terbentuk dalam penyertaan sinus anda yang menyebabkan masalah sinus.

Pada titik apabila sinus anda terhalang dengan penyumbatan, lendir dan mikroba yang biasanya dicipta akan ditangkap. Sekiranya penyumbatan itu tidak dikurangkan, mikrob yang ditangkap boleh menyebabkan penyakit sinus.