teh Matcha mengandungi, kelas sengit yang luar biasa tetulang sel dikenali sebagai catechin, yang tidak terdapat dalam makanan lain.Secara khusus, catechin yang Epigallocatechin Gallate memberikan penyakit kuat berjuang properties.This artikel menunjukkan anda 20 faedah kesihatan yang mengagumkan daripada matcha teh hijau.

Khususnya, EGCg dan catechin yang berbeza memeriksa kesan radikal bebas dari sebarang bentuk pencemaran, sinaran UV, radiasi, dan bahan kimia, yang boleh memudaratkan sel dan DNA. Oleh kerana lebih daripada 60% katekin dalam perlawanan adalah benar-benar EGCg, regimen perlawanan setiap hari dapat membantu memulihkan dan melindungi kemakmuran dasar dan keseimbangan badan.

Sekiranya anda tidak minum teh green matcha lagi, anda sudah usang! Teruskan dan cuba memperbaiki sistem pencernaan, mengurangkan rasa cemas, meningkatkan tahap keselamatan, dan menurunkan kolesterol, pesaing pertumbuhan mutan mutan muda!

Walaupun fakta bahawa individu minum teh hijau di China lebih dari 1,000 tahun yang lalu, ia menjadi sekeping masyarakat Jepun yang penting. Mereka menamakan matcha teh. Para menteri Buddha meminumnya untuk tetap siap dan tenang di tengah-tengah masa meditasi yang berlanjutan. Daun teh Jepun berkembang di bawah naungan untuk membina kandungan klorofil. Daun-daun kaya klorofil ini kemudian dipilih, dikukus, dikeringkan dan dijadikan serbuk hijau halus.

20 Manfaat Kesihatan Amazing Teh Matcha Green

Manfaat Teh Matcha Green

Sejarah dan perkembangan teh menarik, namun yang paling penting bagi pencinta kesihatan adalah kandungan agen pencegahan kanser. Hanya satu cawan teh hijau Matcha yang mempunyai bilangan agen pencegahan kanser yang sama seperti sepuluh cawan teh biasa!

 1. Tinggi dalam Antioksidan

antioksidan adalah suplemen supernatural dan bahan kimia yang bertanggungjawab memerangi kesan negatif radiasi UV, mengeluarkan lebih banyak kulit yang kelihatan muda, dan menjaga pelbagai penyakit yang menjejaskan kehidupan.

Bantuan sel adalah sesuatu yang semua orang yang menyedari kesejahteraan mencari dari kesejahteraan seperti produk semula jadi mentah, sayuran hijau, dan coklat. Kelebihan utama dari Matcha Green Tea adalah bahawa hanya satu yang mengejutkan memberikan 5 kali jumlah yang sama agen pencegahan kanser sebagai apa-apa rezeki lain - yang paling mengejutkan dinilai oleh kaedah oksigen penyerapan radikal oksigen.

 1. Manfaat kesihatan Matcha Green Tea-Meningkatkan Tahap Tenaga

Meningkatkan Tahap Tenaga

Walaupun semua teh hijau biasanya mengandungi kafein, kejutan tenaga mendapat dari Matcha pada umumnya kerana campuran luar biasa yang berbeza-beza. Pertumbuhan yang diperluaskan dari hidangan Matcha Green Tea boleh bertahan sehingga 6 jam dan akibat kesan L-Theanine, pengguna Matcha tidak mengalami tanda-tanda perangsang yang biasa, contohnya, kebimbangan dan hipertensi. Ia hebat dan bersih.

 1. Cancer Preventer

Teh Hijau juga merupakan komponen utama keganasan keganasan. Para penyelidik telah mendapati bahawa untuk jangka masa yang panjang kekerapan kanser prostat amat rendah di negara-negara Asia. Satu klarifikasi yang dapat dilihat oleh para penyelidik adalah pemanfaatan yang tinggi dalam pemeliharaan tanaman di kalangan penduduk Asia.

Satu lagi adalah bilangan kajian makmal yang membuktikan bahawa teh hijau - teh yang paling terkenal di China, Jepun dan negara-negara Asia yang lain - tidak mempunyai sebarang kesan terhadap tumor. Teh hijau mengandungi agen pencegahan kanser yang dikenali sebagai katekin, yang mencari radikal bebas berbahaya dalam tubuh. Catechin yang paling sengit yang terdapat dalam teh hijau adalah epigallocatechin gallate, yang diterima sebagai berkesan terhadap karsinogen.

 1. Manfaat kesihatan Matcha Green Tea-menyahtoksin badan

Menyahtoksin theBody

Camellia sinensis dicagar untuk melucutkan teh matcha siang.Ini menyebabkan kenaikan gergasi dalam penciptaan klorofil dalam pembangunan baru tumbuh-tumbuhan ini.Berikutnya dalam jumlah yang besar klorofil dalamMatcha Green Tea   tidak hanya memberikan teh ini yang sangat energik teduhan hijau. Matcha juga sesuai untuk pengoksidasi yang berkesan untuk memindahkan sifat-sifat logam yang besar dan racun ramuan dari tubuh.

 1. Meningkatkan Sistem Imun

Catechins dalam Matcha Green Tea telah ditunjukkan untuk mempunyai ciri-ciri anti-mikrob yang memajukan kesejahteraan umum.Tambahan pula, hanya satu cawan Matcha Green Tea memberikan sejumlah besar Potassium, Vitamin A \u0026 C, Seterika, Protein, Kalsium dan . Kajian lanjut bahkan menyarankan bahawa suplemen di Matcha dapat menahan serangan HIV pada sel T manusia.

 1. Manfaat kesihatan Matcha Green Tea-Meningkatkan Kolesterol

Pakar tidak benar-benar yakin bagaimana Matcha Green Tea mempunyai hasil yang bermanfaat untuk kolesterol, namun penyiasatan terhadap pelbagai populasi telah menunjukkan bahawa individu yang meminum Teh Hijau sepanjang masa mempunyai tahap kolesterol LDL yang lebih rendah sementara pada masa yang sama menunjukkan jumlah HDL yang lebih tinggi kolesterol. Lelaki yang minum Matcha Green Tea sekitar sepuluh peratus kurang cenderung untuk membuat penyakit koronari daripada individu yang tidak minum Matcha.

 1. Pemikiran Minda

Pemikiran Minda

Teh matcha yang bermanfaat ini mengandungi 5 kali lebih banyak L-theanine daripada teh hijau rutin. L-theanine adalah amino yang mengakis dengan sifat-sifat psikoaktif, sesuai untuk menghasut tindakan gelombang alfa di cerebrum. Kegelisahan dikenali untuk memperlihatkan tindakan gelombang beta cerebrum, menyebabkan keadaan yang lebih fomented.

Pergerakan gelombang Alpha dapat menenangkan kebimbangan, melepaskan ketegangan dan tekanan peredaran darah yang lebih rendah. Walaupun matcha mengandung beberapa kafein, sifat-sifat yang bersifat lutut dari L-theanine menyeimbangkan impak kafein. Oleh itu, beberapa pertandingan teh hijau mengharungi penekanan dan kejelasan otak tanpa mewujudkan sebarang kecuaian yang kerap berkait rapat dengan espresso.

 1. Faedah Kesihatan Matcha Green Tea-Membuat Stres Anda Percuma

Selama lebih dari seribu tahun, Matcha Green Tea telah digunakan oleh para Taois Cina dan para bhiksu Jepun untuk berehat dan merenung sambil terus penggera. Pada masa ini kita menyedari bahawa keadaan kesedaran yang lebih tinggi ini adalah kerana L-Theanine yang mengakis amino yang terkandung dalam daun yang digunakan untuk membuat Matcha. L-Theanine memajukan penciptaan gelombang alfa di dalam fikiran yang menghasut untuk berehat tanpa pembaziran semulajadi yang dibawa oleh penonton lain.

 1. diabetes

Diabetes adalah penyakit degeneratif di mana tubuh menjadi kurang mahir dalam mengekalkan dan menggunakan glukosa. Ia adalah unik berhubung dengan Jenis I Diabetes berdasarkan fakta bahawa ia diperoleh apabila sel-sel badan menjadi kurang dan kurang terbuka kepada insulin-bas yang menyampaikan glukosa akan dibakar dan dimasukkan ke dalam sel-sementara Type I adalah boleh didapati semasa bersalin. Penciptaan insulin adalah petunjuk kepada Diabetes dalam tempoh pembangunannya.

Insulin adalah hormon yang matang, sama seperti oksigen di sekelilingnya yang dikehendaki dalam badan untuk sistem pencernaan, namun penentangan yang dihubungkan ke atas generasi membawa apa yang kelihatan, oleh semua akaun, menjadi matang matang. Ia kelihatan seperti biasa bahawa sebagai Perubatan Barat berdiri untuk wabak ini, ia akan melangkah ke salah satu alam yang paling menonjol terhadap botani yang matang, Teh Hijau.

 1. Manfaat kesihatan Matcha Green Tea-Relax Otot Perut

Teh Hijau telah ditunjukkan untuk menghalang amilase kimia yang disampaikan dan dikeluarkan oleh organ saliva dan pankreas untuk pemprosesan kanji. Ini menyederhanakan kadar di mana gula yang terdapat dalam kanji dimetabolisme dan dilepaskan ke dalam sistem peredaran darah. Kurang insulin wajib mengangkut glukosa memandangkan terdapat kurang glukosa dalam darah, maka rintangan insulin diperiksa.

Minum cecair juga membuat kecenderungan kenyang. Teh Hijau menambah ini dengan melepaskan otot-otot perut dan entrails di sepanjang garis-garis ini yang menghalang perkembangan fizikal khasiat. Oleh itu, batasan kalori atau puasa adalah menyamar.

Minum Teh Hijau juga telah menunjukkan keupayaan untuk mengelakkan sistem pencernaan dan pengambilan trigliserida melalui saluran penghadaman. Ini adalah zat berminyak yang mengumpul sebagai tisu lemak, menghalang kursus, dan seperti kolesterol boleh bertindak balas dengan tidak baik dengan oksigen dalam sistem peredaran darah. Bahagian Teh Hijau bertindak seperti penangkap lemak, melepaskan lemak yang tidak diingini melalui saluran pencernaan.

Pemulihan Rumah Top 10 untuk Menghapuskan Pencernaan Cepat

 1. Manfaat kesihatan Matcha Green Tea-Menjadikan Anda Lebih Pintar

Menjadikan Anda Lebih Pintar

Teh hijau menghasilkan lebih daripada sekedar membuat anda pintar, ia juga boleh menjadikan anda lebih pintar. Penyelesaian dinamik utama adalah kafein, yang merupakan perangsang yang diketahui. Ia tidak mengandungi sebanyak espresso, namun cukup untuk memberikan reaksi tanpa membawa kesan "saraf" berkaitan dengan banyak kafein.

Kafein telah dipertimbangkan secara serius sebelum ini dan dengan serta-merta menggalakkan peningkatan dalam pelbagai bahagian kapasiti cerebrum, termasuk peningkatan minda, ketenteraman, masa tindak balas dan ingatan. Teh hijau mengandungi lebih daripada sekadar kafein.

Ia juga mempunyai L-theanine yang mengakis amino, yang mempunyai keupayaan merentasi halangan darah-cerebrum. L-theanine memperluaskan tindakan GABA neurotransmitter yang menghalangi, yang menimbulkan kesan ketegangan. Ia juga membina dopamin dan penciptaan gelombang alfa di otak anda yang menjadikan otak anda sangat aktif.

 1. Manfaat Kesihatan Matcha Green Tea-Meningkatkan Prestasi Fizikal

Sekiranya anda mengembara di senarai sebarang suplemen yang meningkatkan prestasi fizikal, teh hijau Matcha akan berada di sana. Ini adalah berdasarkan alasan bahawa teh hijau telah ditunjukkan untuk menyokong kadar metabolik, dalam ujian terkawal manusia. Dalam satu kajian dalam 10 orang lelaki, teh hijau Matcha memperluas penggunaan tenaga oleh empat orang.

Kafein sendiri juga telah ditunjukkan untuk meningkatkan pelaksanaan fizikal dengan menggerakkan lemak tak jenuh dari tisu lemak dan menjadikannya mudah untuk digunakan sebagai tenaga. Dalam dua kajian audit yang berbeza, teh hijau Matcha telah ditunjukkan untuk meningkatkan prestasi fizikal sebanyak 10 hingga 20 peratus secara purata.

 1. Meningkatkan Kesihatan Gigi

Meningkatkan Kesihatan Gigi

Catechin di Teh Matcha mempunyai kesan semula jadi yang lain juga. Beberapa kajian menunjukkan bahawa mereka boleh menghilangkan mikrob dan menindas jangkitan seperti jangkitan selesema, membayangkan risiko jangkitan anda. Streptococcus mutans adalah mikroorganisma yang merosakkan penting di dalam mulut.

Ia menyebabkan perkembangan plak dan penaung utama kepada lubang dan kerosakan gigi. Kajian menunjukkan bahawa catechin dalam teh Matcha dapat menahan perkembangan streptococcus mutans. Penggunaan teh Matcha dikaitkan dengan kesihatan pergigian yang dipertingkatkan serta bahaya karies yang lebih rendah.

 • Mengurangkan Risiko Kardiovaskular Jangkitan

Penyakit kardiovaskular seperti penyakit koronari dan strok, adalah sebab utama kematian di dunia. Kajian menunjukkan bahawa teh Matcha dapat meningkatkan peratusan pembolehubah bahaya asas bagi penyakit ini.

Ini mengandungi kolesterol lengkap, kolesterol LDL dan trigliserida. Teh Matcha dengan ketara membina keupayaan agen pencegahan kanser darah, yang melindungi zarah LDL kolesterol daripada pengoksidaan, yang merupakan satu bahagian laluan ke arah penyakit koronari. Memandangkan kesannya terhadap unsur bahaya, tidak mengejutkan apabila pengguna Matcha teh mempunyai risiko kardiovaskular yang lebih rendah 30%.

 1. Manfaat Kesihatan Matcha Green Tea-Membantu Hidup Lebih Lama

Membantu untuk Hidup Lebih Lama

Pengguna teh Matcha berada pada bahaya yang lebih rendah daripada jangkitan kardiovaskular dan tumor, ini bermakna ia dapat membantu anda hidup lebih banyak.

 • Kematian: 20% lebih rendah pada wanita, 10% lebih rendah pada lelaki.
 • Penyakit koronari: 30% lebih rendah pada wanita, 20% lebih rendah pada lelaki.
 • Strok: 40% lebih rendah pada wanita, 36% lebih rendah pada lelaki.

Dalam penyiasatan 40 ribu orang dewasa Jepun, individu yang minum teh Matcha lebih daripada lima cawan sehari, sihat dan hidup lebih lama daripada yang lain.

 • Manfaat Kesihatan Matcha Green Tea-Stimulate Follicles Rambut

Laporan baru-baru ini oleh penyelidik Korea di Seoul mendapati bahawa epigallocatechin-3-gallat, atau EGCG, mempamerkan dalam teh Matcha pembangunan maju folikel rambut dan memberi kuasa kepada sel-sel papilla dermal manusia untuk menyokong pertumbuhan rambut. Seperti di Pusat Perubatan Maryland, Teh Macha dapat membina sistem pencernaan anda.

Sistem pencernaan yang lebih cepat boleh membina kadar perkembangan rambut anda. Walaupun teh matcha dapat menguatkan folikel rambut anda dan membuat rambut anda berkembang dengan lebih cepat, ia tidak begitu berharga untuk merawat alopecia androgenik, yang merupakan keadaan kebotakan pola hormon lelaki keturunan. Kajian Korea mengambil perhatian bahawa teh hijau mungkin dapat menahan 5-alfa-reduktase, jalur kulit kepala yang mengubah testosteron ke DHT dan menimbulkan kebotakan pola lelaki.

Georgia Medial College melaporkan bahawa teh Matcha sangat bermanfaat untuk rawatan keriput kulit kepala dan keterlaluan. Teh hijau ini diterima untuk mengupas kepingan kering yang dibentuk sebagai kesan kelemumur. Kelemumur adalah keadaan kulit kepala yang sangat biasa dan walaupun kajian lanjut masih perlu diterapkan, teh hijau mungkin berjaya merawat kelemumur.

EGCG dalam teh matcha dapat menenangkan beberapa jenis siksaan. Satu pendekatan mendemonstrasikan untuk membantu dengan penderitaan peradangan bersama adalah untuk minum teh matcha. Anda boleh melakukan ini dua kali setiap hari untuk kesan terbaik. Walaupun ia mungkin tidak membantu untuk merawat sengit yang sengit, dan tidak mengambil tempat persidangan dengan pakar anda untuk memusatkan rawatan terbaik anda, ia dapat memberi anda bantuan kesakitan.

 1. Manfaat Kesihatan Matcha Green Tea-Restrains Pembentukan Clots Darah

Sekiranya anda dapat menjaga aliran darah anda dengan lancar, ia boleh memberi kelebihan hebat kepada badan. Bukan sekadar mengurangkan pukulan strok dan serangan jantung, tetapi sepatutnya menjadikan anda berasa lebih bersemangat dan dinamik.

Rumpun darah adalah benar-benar tipikal, dan menyokong apabila mereka digunakan semula untuk membantu pembaikan badan, namun ia adalah kelompok darah anomali yang menjadi masalah. Ini adalah tanggungjawab sejumlah besar isu yang mempengaruhi mereka lebih dari 50, sehingga anda jatuh ke dalam kelas itu, anda patut menambah matcha teh untuk diet harian anda.

 1. Mengurangkan Risiko Tekanan Darah Tinggi

Tekanan darah tinggi

Tahap tekanan darah adalah salah satu penanda terbesar bagaimana kesihatan anda. Tahap yang besar biasanya berkaitan dengan daya hidup dan kesihatan, sementara tahap mengerikan sering menjadi alasan untuk berjaga-jaga, atau panggilan bangun bahawa anda perlu lebih berhati-hati tentang cara hidup anda.

Hipertensi kerap menjadi pelopor kepada keadaan yang tulen, dan teh matcha telah ditunjukkan untuk membuat peningkatan yang ketara. Mereka juga menunjukkan bahawa semakin banyak minuman anda semakin baik

Bagaimana Matcha Tea Membantu Meningkatkan Fokus Mental dan Konsentrasi

Lebih dari ribuan tahun yang lalu, matcha datang ke Jepun sebagai sokongan kepada latihan refleksi. Di tengah-tengah tempoh masa duduk, pendatang akan minum matcha untuk berhati-hati dan tenang. Sains semasa telah lewat mengesahkan pelajaran beratus-ratus tahun kebiasaan.

Teh Matcha kaya dengan L-Theanine, amino yang tidak biasa mengakis yang benar-benar memajukan keadaan ketinggalan dan kemakmuran dengan mengikuti otak yang bekerja. Walaupun kecemasan boleh menggesa gelombang beta keadaan yang bertenaga, lebih terancam, L-Theanine membuat gelombang alfa, yang mendorong keadaan kesediaan longgar. Mengingat L-Theanine adalah normal dalam semua teh, matcha mungkin mengandungi sehingga lima kali lebih besar amino ini mengakis daripada teh biasa gelap dan hijau.

Bottom Line: Sebagai kelebihan tambahan, L-Theanine dapat membantu ingatan, pembelajaran dan keupayaan pada masa yang sama menahan sebarang gejala yang dapat dibayangkan dari kafein, bahagian khas dari teh hijau. Dengan cara ini, hidangan matcha memajukan tumpuan dan kejernihan jiwa tanpa sebarang daya hidup yang dapat ditemui dalam espresso. Mencuba teh matcha sebagai minuman merangsang untuk petang atau bila-bila masa anda memerlukan minat teras tambahan.