Pemulihan rumah untuk mata merah jambu akan membantu mengurangkan siksaan anda dan menjaga mata anda bebas daripada saliran. Sekiranya anda memakai kenalan, kemudian keluarkannya dan pakai gelas sehingga tanda-tanda anda hilang sepenuhnya. Seluruh membersihkan kenalan anda dan kes storan. Lapisan sejuk atau pengapit hangat boleh digunakan dengan mudah. Sekiranya kemungkinan hipersensitiviti adalah masalah, pek sejuk mungkin berasa lebih baik. Sekiranya peluang itu rosak akibat kontaminasi, maka lapisan hangat dan basah boleh menenangkan mata anda dan membantu mengurangkan kemerahan dan bengkak.

Lapisan-lapisan panas yang hangat boleh menyebarkan pencemaran dari satu mata ke depan. Gunakan penggantian ganti untuk setiap mata, dan gunakan kompres bersih untuk setiap permohonan. Pada ketika membersihkan mata anda, lap dari dalam ke luar. Anda boleh menggunakan permukaan yang sangat bersih untuk menghapuskan setiap sampah yang dibersihkan sehingga tidak disapu lagi di atas mata. Jika tisu atau tisu itu digunakan, sahkan bahawa ia diletakkan di dalam sampah dan tidak dibenarkan untuk berehat di sekelilingnya. Sekiranya kain lap digunakan untuk membersihkan mata, letakkannya dalam pakaian dengan segera supaya tidak ada orang lain mengangkatnya atau menggunakannya. Setelah mengusap mata anda, basuh tangan anda agar merah jambu itu tidak tersebar.

Pemulihan Home Untuk Pink Eye

Apa yang Pink Mata?

Pink mata , juga dikenali sebagai konjungtivitis adalah kerengsaan konjunktiva, iaitu lapisan pinggir mata yang menutupi sepotong putih mata yang disebut sklera. Lapisan terjauh ini membantu dengan minyak mata dengan memberikan air mata dan cairan tubuh, dan seterusnya berfungsi untuk menjaga mikroorganisma dari memasuki mata. Pada titik ketika konjungtiva bengkak dan merah, ia menunjukkan bahawa ia telah menjadi lebih teruk dan tercemar. Banyak individu tidak merawat penyakit ini kerana cara yang hilang dalam 7 hingga 10 hari tanpa sebarang rawatan, namun ia sangat normal, dan boleh berjangkit. Kemudian sekali lagi, cara yang diaplikasikan olehnya adalah bahawa rangka kerja tahan umumnya lemah.

17 Asli Pemulihan Home Untuk Pink Eye

Mata merah jambu adalah salah satu daripada jangkitan mata yang paling umum yang juga dikenali sebagai Conjunctivitis, atau mata Madras. Penyakit ini disebabkan oleh alahan, atau jangkitan. Jangkitan ini mungkin berasal dari virus, atau bakteria. Mata merah jambu adalah sejenis keradangan di bahagian dalam kelopak mata, atau permukaan mata. Berikut adalah penyelesaian rumah yang berkesan dan mudah untuk mata merah jambu yang boleh mengikuti hampir semua orang.

1.Get rid of Pink Mata Dengan Apple Cider Vinegar

Apple Cider Vinegar

Faedah cuka sari ape tidak boleh diterangkan dalam satu perkataan. Ia adalah ubat yang hebat untuk mata merah jambu. Cuka cider epal adalah salah satu penyerang bakteria, virus dan berjangkit yang sangat sengit. Setakat penyelesaian rumah untuk konjungtivitis pergi, ini ada di sana dengan yang terbaik. Mengambil ACV di dalam akan melaksanakan apa-apa mikroba, jangkitan atau protozoa yang mungkin menyelinap di bahagian dalam anda. Ia juga akan membantu mengecas bekalan mikroba yang besar di dalam perut dan kolon sehingga masalah yang menjengkelkan, sebagai contoh, mata merah jambu, tidak pernah kembali.

Arah:   Ambil 1 sudu cuka dan campurkan dengan satu cawan air. Sekarang ambil tuala bersih dan tenggelamkannya ke campuran, kemudian sapukan perlahan-lahan di sekitar permukaan mata yang berdekatan.

Perhatian:   Walau bagaimanapun, anda juga boleh menggunakan cider epal untuk membasuh dan membersihkan mata anda, tetapi ia boleh menyengat sedikit, mungkin sama seperti titisan mata farmaseutikal. Walau bagaimanapun, sekiranya anda dapat menahan sengatan sedikit selama beberapa minit, anda akan menghargai bantuan pantas dari tanda-tanda mata merah jambu anda. Cukup sebati 1 sudu cuka sari ape dalam 1 cawan air bersih dan bersih. Terjun bola kapas dalam susunan dan lap di mata dan di sudut. Sekiranya anda boleh, tekan sekadar sedikit susunan khas untuk anda. Ia juga berfungsi hebat!

2.Get rid of Pink Mata Dengan Yogurt Susu

yogurt

Yogurt kultur adalah ubat rumah yang baik untuk mengeluarkan mata merah jambu. Ia mempunyai sejumlah besar bakteria berfaedah yang boleh mengurangkan konjunktivitis. Daripada yogurt berbudaya anda juga boleh menggunakan lembu mentah atau susu kambing.

Arah:   Yogurt adalah gentel dengan strain bakteria yang bermanfaat dan sengaja menjatuhkan beberapa titisan whey cairan ini ke dalam mata akan mewujudkan kesan "membasahi" patogen. Whey serbuk yang dicampur dengan air TIDAK bertindak kerana tidak ada probiotik hidup dalam makanan yang dikendalikan dengan penuh semangat dan dinamik. Pengaliran sanitized tambahan tidak berfungsi dengan alasan yang sama.

Perhatian:   Adalah mungkin untuk mengikuti prosedur ini sekali sehari untuk menghilangkan mata merah jambu secara semulajadi.

3.How untuk menghilangkan Pink Mata Dengan Castor Oil

Castor Oil

Ia adalah ubat yang berkesan untuk mata merah jambu. Minyak kastor juga baik untuk mengurangkan kerengsaan mata. Ambil penitis dan letakkan setitik minyak kastor di mata anda. Gunakan kaedah ini tiga kali dalam sehari. Penyembuhan yang terbaik dan paling mudah untuk mata merah jambu adalah untuk menggunakan minyak kastor pada tanda pertama gangguan mata. Sekiranya anda berjaya mendapatkannya lebih awal, ini menyembuhkan semalaman. Untuk memohon, menyebarkan minyak jarak dengan murah hati ke atas kelopak mata atas dan bawah. Jangan tegaskan sama ada ia masuk ke dalam mata itu sendiri, atau tisu-tisu di bawah kelopak mata.

Arah:

  • Disekat sedikit bulu atau lain-lain kain telap halus kepada saiz mana, bila runtuh ke empat ketebalan, ia akan menjadi cukup luas untuk menutup mata.
  • Melibatkan bahan ini dengan minyak kastor dan memohon kepada mata.
  • Memohon pek panas ke atas bahan.Anda boleh membeli lapisan panas pada umumnya kedai-kedai ubat.Mereka adalah pek plastik dimuatkan dengan bahan beku yang memegang haba.Panaskan pack sebagai dikemudikan sebelum memohon untuk bahan yang lebih mata.Jangan membuat perbezaan yang terlalu panas.Jangan membuat pesakit tidak selesa.Tanpa mengira kemungkinan bahawa lapisan tidak teruk panas, anda mungkin perlu mengosongkan sekarang dan sekali lagi di tengah-tengah rawatan ini sekiranya ia mendapat untuk menjadi tidak selesa.
  • Memohon pek kastor minyak selama 20 minit.Adakah ini tiga kali setiap hari, jadi pak digunakan untuk sejumlah satu jam sehari.

Perhatian:   Minyak kastor tidak merosakkan mata. Ia sebelum ini digunakan sebagai sebahagian daripada ophthalmology sebelum pemeriksaan mata untuk mengelakkan gangguan mata. Menerapkan minyak pelakon ke mata akan awan penglihatan, jadi lakukan ini semasa petang sebelum pergi ke tempat tidur, jika dibayangkan. Kemudian sekali lagi, jangan menangguhkan rawatan ini sama ada, jika boleh difikirkan.

4.How untuk menghilangkan Pink Eye dalam Kanak-kanak Dengan Susu dan Madu

Madu

Madu adalah ubat yang berkesan dan berkesan untuk memerangi konjunktivitis. Ia boleh mengalahkan hampir semua jenis jangkitan bakteria.

Arah:   Untuk menerapkan susu dan madu untuk merawat mata merah jambu anda, ambil satu sudu susu dan satu sudu madu. Campurkannya dengan betul dan panaskannya dengan baik. Anda boleh menggunakan campuran itu sebagai penurunan mata. Selain itu, anda juga boleh memohon campuran semasa mencuci mata yang terkena.

Nota: Madu mentah atau mentah mengandungi beberapa ciri antimikrobial dan antibakteria berpengaruh. Rasa ciri ini adalah penyelesaian rumah yang hebat untuk mata merah jambu dan bahkan orang-orang Mesir kuno telah digunakan untuk merawat penyakit mata yang berlainan. Nektar adalah ubat penawar dalaman dan luar biasa yang lusuh dan sangat berkuasa. Perlu diingat ini, anda tidak boleh berlebihan pada madu jadi hanya gila dengannya!

5.Get rid of Pink Mata Dengan Beg Teh

Teh hijau dan teh gelap mengandung bioflavonoid dan bala bantuan sel yang kuat dipanggil katekin. Bahan-bahan ini sangat baik dalam memerangi pencemaran bakteria dan virus dan mengurangkan kerengsaan.

Arah:   Memohon beg teh panas boleh mengurangkan masalah mata merah jambu anda. Ambil beg teh teh hitam atau chamomile. Sekarang letakkan beg itu ke dalam air panas. Pastikan beg teh tidak panas. Kawasan mata sangat sensitif. Oleh itu, pastikan suhu beg teh menjadi lebih tinggi. Apabila beg teh berada dalam suhu lumayan, sapukannya ke kawasan mata yang terkena sekurang-kurangnya selama 10 minit. Adalah lebih baik memohon kaedah ini tiga kali dalam sehari.

Perhatian: Minumlah beberapa pek teh dalam bekas air mendidih sehingga ia sejuk hingga suhu bilik. Mengeluarkan karung teh dan gunakan jawapan teh untuk membasuh kedua-dua mata, kemudian ambil pek teh yang basah dan letakkan satu mata di atas setiap mata dan berehat dan berehat selama 20 minit. Penyembuhan yang biasa ini amat berguna untuk mengurangkan bengkak dan bengkak mata dan juga berfungsi untuk membersihkan pencemaran.

6.Get rid of Pink Mata Dengan Fast Jus Lemon

Lemon Juice

Jus lemon adalah ubat yang berkesan untuk membuang masalah mata merah jambu.

Arah:   Pada mulanya, buat jus lemon. Basuh muka dan mata anda dengan betul, kemudian buatnya kering dengan tuala bersih atau kertas tisu. Sekarang tetapkan titisan jus di sekeliling mata anda. Jika anda mengalami kerengsaan terlalu banyak, maka anda boleh mengelakkan remedi ini.

Perhatian:   Struktur viral dan bakteria atau mata merah jambu adalah berjangkit. Untuk mengekalkan penyebaran penyakit, jangan berikan kain tuala, kain lap atau produk penjagaan kecantikan mata. Tukar sarung bantal anda sepanjang masa dan basuh tangan anda dengan konsisten. Bersihkan kenalan anda sama seperti tajuk pakar anda dan simpan tangan anda jauh dari mata anda. Suplemen cermin mata anda serentak. Sekiranya anda cenderung kepada anafilaks, vakum dan habuk rumah anda dengan kerap dan dekat pintu masuk dan tingkap pada hari-hari apabila terdapat habuk debu yang tinggi di sekitar kawasan umum anda. Sekiranya anda berenang, gunakan gogal untuk mengamankan mata anda dari pengklorinan di kolam.

7.Menyelikan mata merah jambu dengan Bunga Jasmine

Bunga melati tidak hanya berkesan untuk mengurangkan kesakitan, tetapi juga sempurna untuk mengurangkan warna kuning mata anda.

Arah:   Untuk menggunakan bunga melati, anda perlu merendam beberapa bunga dalam air suling semalaman. Ambil bunga dari air pada waktu pagi, kemudian tekan ketat. Buat beberapa tetes dan letakkan pada mata anda.

Nota: Gunakan kaedah ini dengan kerap untuk mendapatkan hasil yang lebih baik.

8.Get rid of Pink Mata Dengan Aloe Vera Remedy

Aloe Vera

Aloe vera adalah salah satu daripada ubat-ubatan terbaik "menyembuhkan semua" alam semulajadi. Ia mengandungi beberapa antiviral yang berkesan, sifat antibakteria dan antijamur dan berfungsi dengan baik untuk konjungtivitis.

Arah: Pada kesempatan yang luar bahawa anda mempunyai loji Vera aloe di halaman belakang anda pada dasarnya memotong sekeping sedikit dan memohon beberapa titik jus atau gel ke dalam setiap satu mata.Memohon ini beberapa kali sehari.Anda perlu menggunakan jus Vera segar dan aloe semula jadi kerana ia adalah baik untuk ais anda.

Nota: Sekiranya anda tidak mempunyai tumbuhan sendiri maka anda boleh membeli gel buaya atau jus lidah buaya daripada kebanyakan kedai rezeki kesihatan atau di web. Hanya sahkan item yang anda beli tidak mengandungi bahan tambah kerana ini benar-benar boleh mengganggu mata dan memperburuknya, lebih teruk.

9.Get rid of Pink Mata Dengan Air Garam

Ini adalah yang paling baik di kalangan penyelesaian rumah luar yang paling terkenal untuk mata merah jambu. Sekiranya saudara anda mempunyai konjungtivitis, tembakan anda yang mempunyai kapasiti untuk memerah jus lemon atau air kapur pada mereka pada asasnya sifar. Jadi mencuci mata air garam adalah perkara terbaik.

Arah:   Untuk hasil yang terbaik, gunakan garam batu garam biasa atau garam batu merah Himalaya dan bukan garam meja industri yang disediakan. Panaskan beberapa air dan selepas itu masukkan satu sudu garam atau menyediakan pop. Permit untuk menyejukkan kemudian mengambil bola kapas dan terjun ke dalam susunan dan menggunakannya untuk membersihkan dan membersihkan kawasan yang dipengaruhi.

Perhatian:   Sebagai pelbagai, anda juga boleh menggunakan cawan mata atau penitis mata untuk menghidupkan mata dengan air garam. Ulangi proses ini beberapa kali setiap hari.

10.Get rid of Pink Mata Dengan Remedy Minyak Kelapa

Minyak Kelapa

Minyak kelapa merupakan penyelesaian alternatif yang menarik untuk mata merah jambu. Ia juga merupakan pembunuh bakteria, virus dan patogen yang sangat padat yang berfungsi dengan baik pada setiap satu daripada 3 jenis konjungtivitis. Menjadi yang mungkin, isu yang paling berkaitan dengan minyak kelapa adalah banyak orang yang tidak menggunakannya dengan sewajarnya! Mereka akan menggunakannya sebagai penyelesaian luar untuk mata merah jambu mereka, tidak memahami atau memahami bahawa daya tulennya berasal daripada mengambilnya di dalamnya. Dengan menghabiskan minyak kelapa secara konsisten, anda tidak akan hanya membantu untuk merawat dan mengubati epilepsi semasa anda, anda juga akan mencegahnya dari kerap kali kembali lagi. Ia dijamin!

Arah:   Sediakan satu sendok makan minyak kelapa dara semulajadi tiga kali setiap hari tanpa musnah. Anda boleh membuat smoothie, campurkan dengan makanan dan makan secara langsung. Tambahan pula untuk digunakan sebagai penyelesaian luar untuk konjungtivitis, anda boleh sapukan sedikit pada penutup mata atas dan saluran air mata kedua-dua mata atau memohon dua mata ke setiap mata dengan penitis mata.

Perhatian:   Anda perlu menghangatkan minyak sedikit terlebih dahulu supaya ia menjadi cecair. Begitu juga ingat bahawa minyak kelapa adalah terbaik untuk kegunaan luaran. Anda boleh menggunakannya sebelum tidur.

11.Get rid of Pink Mata Dengan Silver Eye Drop

Silver Eye Drop

Susunan mata mata perak digunakan untuk merawat penyakit mata secara berkesan lebih cepat daripada balsem farmaseutikal yang dapat diakses. Perak koloid adalah struktur terbaik untuk digunakan dan tidak memburukkan mata. Juga memenuhi jangkaan dengan baik untuk merawat mata merah jambu dalam hiruk-pikuk!

Arah:   Perak koloid adalah seperti ACV kerana ia juga bersifat antivirus dan antibakteria, jadi ia mengendalikan penyakit dengan cepat. 1-2 titis dengan penitis mata di setiap mata pada selang masa yang tetap, akan melihat mata merah jambu anda dalam masa 24 jam.

Perhatian: Anda boleh tanpa banyak membeli koloid perak dari kebanyakan kedai rezeki kesihatan.

12.Get rid of Pink Mata Dengan Probiotik

Penyembuhan rumah ini tanpa ragu akan berfungsi dengan baik apabila ia digunakan sebagai rawatan dalaman dan luaran. Jadi, sebagai rawatan masuk, anda perlu menemui suplemen probiotik yang berkualiti untuk diri sendiri atau anak anda dan mengambilnya secara konsisten seperti yang dikendalikan.

Arah:   Anda boleh menggunakan cecair yogurt serta susu ibu sebagai probiotik. Hanya sapukan beberapa titik probiotik untuk merawat mata merah jambu anda.

Nota: Sekiranya anda tidak melakukan ini, mikroorganisma yang teruk akan secara beransur-ansur mengendalikan lagi dan konjungtivitis anda akan kembali. Begitu juga mengkonsumsi yogurt dan kefir ciri kerana makanan berkhasiat ini tinggi dalam mikrob yang bermanfaat.

13.Get rid of Pink Mata Dengan Asid borik dalam Kanak-kanak

Asid borik

Borax dan boric corrosive adalah penyelesaian rumah yang luar biasa untuk konjungtivitis kerana bermusuhan pepejal terhadap mikrob, terhadap ciri-ciri virus dan mitigasi yang mereka ada.

Arah:   Lebih-lebih lagi mereka sangat murah untuk dibeli! Campuran ½ satu sendok teh borik menghakis atau ¼ sudu teh boraks dalam segelas air sifted panas. Bersihkan kawasan yang terjejas dengan penyelesaian ini.

Nota: Gunakan bola kapas untuk mencuci dan membersihkan kawasan yang dipengaruhi oleh mata merah jambu.

14.Get rid of Pink Mata Dengan Cod Liver Oil di Rumah

Minyak ikan kod

Minyak yang hebat ini kaya dengan ciri vitamin A, vitamin D dan B2, dan juga lemak penting yang tidak tepu. Cukup sahkan anda membeli minyak hati ikan cair yang difermentasi dan bukan minyak hati cod standard sebagai minyak hati ikan cod berumur yang mempunyai nilai kesihatan yang lebih tinggi.

Arah:   Ambil kapsul minyak hati ikan setiap hari sebelum tidur. Anda akan mendapat pelepasan cepat dari mata merah jambu.

Perhatian:   Selain itu, berhati-hatilah bahawa ada beberapa organisasi suplemen palsu di luar sana yang menawarkan suspek minyak hati ikan kod jadi pastikan untuk memastikan legitimasi pembekal anda terlebih dahulu.

15.Get rid of Pink Mata Dengan Herba

Herba

Sumber: //www.luminearth.com/materia-medica/

Sekiranya anda mengalami kesan alergi terhadap mata merah jambu hipersensitif, terdapat beberapa herba antihistamin yang hebat yang anda ingin pertimbangkan. Rumput yang menyengat pasti adalah keutamaan yang paling tinggi pada rundown. Herba ini sangat luar biasa untuk mengurangkan tanda-tanda yang berkaitan dengan demam kasar dan mata merah jambu yang tidak boleh dijangkiti.

Arah: Herba yang berbeza yang mengandungi antihistamin yang kuat; Echinacea, halia, chamomile, oregano liar, dan cendawan Reishi. Anda boleh membeli ini dalam struktur tambahan, seperti teh semulajadi, atau segar dari tukang giling terdekat anda. Cuba setiap seorang daripada mereka sekiranya anda boleh jadi anda boleh mengetahui yang terbaik untuk anda.

Perhatian: Apa yang lebih ingat bahawa dengan mana-mana herba yang anda ambil, ia biasanya mengambil masa 4-6 minggu untuk mendapatkan kelebihan penuh.

16.Bebaskan mata merah jambu dengan serbuk kunyit

Kunyit serbuk Pink Eye

Ia dikenali sebagai antibiotik semulajadi. Anda akan mendapat hasil yang cepat jika menggunakan kunyit anda untuk merawat mata merah jambu anda.

Arah:   Ambil separuh cawan air suam biarkan ia sejuk untuk suhu bilik biasa dan sertakan serbuk kunyit dan perasan garam meja. Merobohkan bahan putih yang tidak sempurna ke dalam susunan garam kunyit dan hancurkannya dengan sedikit kering supaya tidak ada aliran susunan ke muka atau hidung. Seksyen kain kemudian dipakai ke mata yang dilakukan selama 20 hingga 30 minit.

Perhatian: Anda boleh memohon dua kali sehari.

17.Get rid of Pink Eye Naturally Dengan Potato

Kentang juga berfungsi hebat untuk merawat mata merah jambu.

Arah: Potong kentang dan letakkan di mata anda. Tunggu selama 10 minit, selepas itu basuh mata anda dengan air suam.

Nota: Ia mungkin mengambil masa 1 minggu untuk melihat hasilnya.

Bottom Line:   Ini 17 rumah remedi mata merah jambu sangat berkesan. Tetapi, selalu baik untuk semua orang berunding dengan pakar perubatan / mata sebelum menggunakan kaedah ini.