Bagaimana untuk membuang tag kulit secara berkesan? Tag kulit kadang-kadang tidak diperhatikan oleh orang lain pada kulit. Namun, mungkin anda tahu bahawa anda mempunyai tag kulit di seluruh badan anda dan anda tidak tahu bagaimana anda akan membuang teg kulit dengan berkesan. Terdapat contoh apabila tag kulit sangat mudah disembunyikan tetapi terdapat beberapa tanda kulit yang mungkin kelihatan canggung di dalam tubuh dan mereka dapat dilihat dengan mudah oleh orang lain. Selalunya ada rawatan yang boleh dilakukan oleh ahli dermatologi dan doktor tetapi bagaimana jika masih ada beberapa remedi rumah yang boleh dilakukan yang tidak memerlukan anda menghabiskan banyak wang? Anda mungkin memilih yang pertama.

Ingatlah bahawa jika anda merancang untuk mencuba ubat-ubatan di rumah, ini akan membantu jika anda mempunyai label kulit yang diperiksa terlebih dahulu oleh doktor anda. Ini adalah langkah berjaga-jaga untuk memastikan bahawa tag kulit tidak dijangkiti atau jika mereka tidak menandakan apa-apa yang serius.

 Buang Skin Tags

17 Pemulihan Home Asli untuk Buang Skin Tags Berkesan

1. menggunakan Dental Floss

Apa yang orang ramai mungkin tidak menyedari ialah tag kulit masih hidup kerana ia disambungkan ke kulit. Proses penggunaan floss gigi akhirnya dapat membunuh tag kulit kerana melalui flos, darah yang mengalir melalui tag kulit akan dihentikan.

Apa yang Anda Perlu

Arah

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah pastikan anda menggunakan flora gigi. Panjang floss pergigian yang anda akan gunakan mungkin bergantung kepada berapa besar tag kulit anda. Setiap hari, simpan ubat gigi pada tag kulit setiap hari dan perlahan-lahan tarik di atasnya. Ia akan bermula sedikit demi sedikit sehingga tiba masa yang sudah dapat dikeluarkan dengan sendirinya.

penggunaan 2. membuat Minyak Oregano

Oregano Minyak

Terdapat banyak orang yang biasa dengan herba Oregano kerana mereka selalu menggunakan daun untuk makanan yang berbeza. Apa yang orang terkejut mengetahui ialah minyak Oregano juga dihasilkan dan digunakan untuk pelbagai perkara. Salah satu daripada perkara ini ialah menggunakan minyak Oregano untuk mengeluarkan tag kulit. Minyak Oregano mengandungi pelbagai komponen yang boleh menjadi berkesan untuk penyingkiran tag kulit.

Ingatlah bahawa kesan minyak oregano dalam penghapusan tag kulit mungkin berbeza dari orang ke orang. Ini bermakna ia mungkin begitu berkesan untuk rakan anda dan penyingkiran adalah pantas dan mudah tetapi untuk anda, mungkin diperlukan beberapa bulan sebelum ia dapat berkesan.

Apa yang Anda Perlu

 • Oregano Oil (Beberapa titis)
 • Minyak kelapa (Beberapa titis)
 • A bekas kecil untuk meletakkan minyak

Arah

Ingat bahawa campuran minyak perlu diletakkan pada tag kulit selalunya dalam sehari. Biasanya, mereka diletakkan tiga kali sehari. Apabila minyak oregano berkesan, ia akan mula menjadikan tag kulit anda menjadi warna yang berbeza. Ia akhirnya akan menjadi hitam sebelum jatuh.

3.Tea Tree Oil

Tea Tree Oil

Terdapat pelbagai minyak yang boleh digunakan untuk membuang tags kulit . Salah satu minyak adalah minyak pokok teh. Selain menjadi ubat rumah yang berkesan dalam penyingkiran tag kulit, ia juga boleh menjadi berkesan dalam penghapusan tahi lalat. Ini menjadikan ia mesti mempunyai banyak orang di seluruh dunia.

Apa yang Anda Perlu

 • Tea Tree Oil
 • Cotton Ball
 • Air panas

Arah

Ingat bahawa anda perlu meletakkan bola kapas pada air suam terlebih dahulu tetapi jangan biarkan ia jatuh pada air. Letakkan air yang cukup pada bola kapas untuk membasuhnya. Letakkan minyak pokok teh pada bola kapas dahulu dan sapukannya secara langsung pada kulit. Biasanya, ia akan mengambil masa seminggu sebelum tag kulit akan dikeluarkan melalui kaedah ini.

4. menggunakan Alkohol

Anda mungkin tahu bahawa ini adalah salah satu kaedah yang paling mudah digunakan kerana banyak rumah yang selalu ada alkohol untuk digunakan untuk pertolongan cemas dan kecemasan lain di sekitar rumah. Alkohol juga boleh digunakan untuk membuang tag kulit dengan berkesan.

Apa yang Anda Perlu

 • Alkohol
 • Cotton Ball
 • Kuku penggunting

Arah

Proses ini akan menjadi seperti ini, mula-mula cuba menggunakan kliper kuku untuk menghapuskan akhir kebanyakan bahagian tag kulit. Ini tidak akan menyakitkan kerana tidak cukup saraf yang terdapat di tag kulit. Setelah tag kulit dikeluarkan dengan menggunakan paku kuku, ia akan mula berdarah sedikit.

Jangan panik apabila ini berlaku kerana ia adalah normal hanya tekan bola kapas dengan alkohol. Selepas beberapa hari, cubalah mengalih keluar tanda kulit. Banyak kali, teg kulit akan menarik diri tanpa banyak kesakitan. Mungkin ada tanda yang tersisa di kulit selama tempoh tertentu tetapi ini juga boleh hilang setelah beberapa ketika.

5.Apple Cider Vinegar

Apple Cider Vinegar

Banyak kali, cuka sari apel digunakan untuk melakukan pelbagai perkara. Nampaknya komponen cuka sari apel dapat berkesan dalam melakukan remedi rumah. Ini juga boleh membantu dalam penyingkiran tag kulit pada kulit.

Apa yang Anda Perlu

 • Q - tip
 • Apple Cider Vinegar

Arah

Apa yang perlu anda lakukan ialah letakkan hujung q pada bekas yang mempunyai cuka sari apel dan mula memohon pada tag kulit. Anda boleh melakukannya beberapa kali sehari tetapi biasanya anda akan melihat kesan ini selepas beberapa minggu atau lebih.

6.Make Penggunaan Nitrogen cecair

Terdapat beberapa orang yang tidak selesa dengan menggunakan nitrogen cecair kerana mereka tidak tahu apa kesannya pada kulit. Bagi mereka yang berminat tetapi tidak pasti di mana nitrogen cecair boleh dibeli, ini boleh dibeli dari pelbagai kedai.

Apa yang Anda Perlu

 • Liquid Nitrogen Kanister
 • kain

Arah

Banyak orang biasanya membekukan ketuat mereka untuk menghapuskannya secara berkesan tanpa perlu membakar. Perkara yang sama boleh dilakukan dengan tag kulit. Dengan membekukan tag kulit, aliran darah ke tag akan dihentikan dan tag kulit akan mula mati satu demi satu.

Ingat bahawa ia mungkin mengambil masa beberapa hari hingga beberapa minggu sebelum semua tag kulit akan dikeluarkan dengan berkesan.

7.Dandelion Batang Juice

Dandelion Stem Juice

Walaupun manusia biasa dengan Dandelion sebagai semacam bunga, ramai orang tidak menyedari bahawa ia juga digunakan sebagai rawatan semulajadi untuk penyakit tertentu. Ia boleh digunakan untuk penyakit hati tetapi ia juga terkenal kerana membantu merawat pelbagai penyakit kulit yang mungkin ada pada orang. Tag kulit adalah salah satu daripada yang boleh sembuh dengan mudah.

Apa yang Anda Perlu

 • Bunga Dandelion dengan batangnya utuh
 • Bekas kecil

Arah

Jika anda tidak pasti bagaimana anda akan mengeluarkan sap dari Dandelion, anda perlu tahu bahawa ia adalah mudah. Anda hanya perlu menekan batang bunga dan cecair akan jatuh dari padanya. Letakkan cecair pada bekas kecil yang ada dan gunakan jari atau bola kapas untuk meletakkan sap pada tanda kulit. Oleh kerana jus dandelion diketahui berkesan, ia hanya akan mengambil masa beberapa hari sebelum tag kulit anda akan hilang sepenuhnya.

8.Banana Peel

Banana Peel Skin Tags

Dari satu jenaka besar digunakan dalam GAGs, kulit pisang yang telah pergi jauh.Di sesetengah tempat, kulit pisang yang digunakan untuk menjadi burger lebih organik untuk mengambil tempat daging tetapi kali ini, kulit pisang digunakan sebagai ubat rumah yang berkesan dalam menghilangkan tag kulit .

Apa yang Anda Perlu

 • Banana Peel
 • Gunting atau pisau untuk memotong kulit itu
 • pembalut

Arah

Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah memotong kulit pisang menjadi kepingan kecil menggunakan gunting atau pisau. Setelah melakukan ini, ingatlah untuk meletakkan beberapa bahagian kulit pisang di dalam pembalut itu dan gunakannya semalaman. Ingatlah untuk melakukan malam ini selepas malam sehingga masa tag kulit dikeluarkan sepenuhnya.

9.Use Duct Tape

Terdapat beberapa orang yang merasakan bahawa ini tidak selamat untuk digunakan mungkin kerana pita saluran tidak biasanya diletakkan pada kulit. Pita saluran diketahui sangat melekit dan ia boleh menjadi sukar untuk dikeluarkan pada kulit supaya ini tidak menjadi ubat yang berkesan jika anda akan menggunakannya di kawasan yang mudah terdedah dan dilihat oleh orang. Jika dalam kes anda akan menggunakannya di kawasan yang lebih mudah untuk disembunyikan kemudian dibaca.

Apa yang Anda Perlu

Arah

Letakkan jumlah yang betul pita saluran pada kulit di mana teg kulit terletak. Anda perlu menunggu pita saluran untuk jatuh sendiri atau sekurang-kurangnya, tunggu masa apabila ia sudah cukup longgar. Apabila pita saluran telah longgar; semak jika tanda kulit telah melekat pada pita saluran. Jika tidak, keluarkan pita saluran longgar dan gantikannya dengan yang lain.

10.Lemon Juice

Lemon Juice

Jus lemon diketahui sebagai ubat rumah semula jadi yang berkesan. Dalam kes ini, jus lemon boleh menjadi berkesan kerana ia mengandungi asid sitrik yang boleh membantu menghilangkan tag kulit dengan mudah dan semulajadi.

Apa yang Anda Perlu

 • Lemon
 • Jus Lemon
 • Cotton Ball

Arah

Perkara pertama yang perlu anda lakukan adalah memerah lemon pada bekas untuk mendapatkan jus lemon. Sebaik sahaja anda telah mengeluarkan jus dari lemon, anda sudah boleh memohon jus pada tag kulit dengan menggunakan kapas walaupun sesetengah orang lebih suka menggunakan tip q untuk ini kerana mereka takut bahawa lemon akan menjadi sedikit melekit. Letakkan jus lemon pada tag kulit dan tunggu ia kering. Ini boleh dilakukan kira-kira 3 - 4 kali sehari. Apabila ini dilakukan secara berterusan, tag kulit akan kering dan dikeluarkan dari kulit selepas beberapa minggu.

11.Onion Juice

Bawang Juice

Mungkin ada sesetengah orang yang tidak teruja untuk menggunakan jus bawang kerana bau tetapi anda tidak pernah tahu, ini mungkin ubat rumah yang paling berkesan yang boleh anda gunakan untuk tag kulit anda.

Apa yang Anda Perlu

 • Container kecil
 • bawang
 • Garam
 • Pembalut / Kasa

Arah

Pertama sekali, anda perlu menyediakan penyelesaian jus bawang yang anda akan letakkan pada tag kulit anda dan anda boleh melakukannya dengan merendam bawang pada bekas dalam sekelip mata. Anda akan dapat mengumpul jus daripadanya selepas beberapa waktu. Sebelum tidur, gunakan penyelesaian pada tag kulit dan letakkan kain kasa atau pembalut untuk melindunginya. Pada waktu pagi, gunakan air suam untuk membilas baki jus bawang. Lakukan ini secara berturut-turut sehingga tanda kulit dikeluarkan.

12.Fig Stem

Batang batang

Banyak orang yang tahu batang ara sebagai ubat rumah yang boleh bertindak sebagai julap tetapi selain itu, batang ara juga boleh berkesan dalam penghapusan tag kulit. Ia diketahui sangat berkesan dalam penyingkiran tag kulit juga.

Apa yang Anda Perlu

 • Batang batang
 • Jus Fig
 • Bekas

Arah

Apa yang perlu anda lakukan adalah campuran batang ara terlebih dahulu untuk memperoleh jus. Apabila jus telah diperoleh dari batang, ia perlu diletakkan pada bekas yang bersih. Jus ini kemudiannya boleh digunakan pada kulit kira-kira dua kali sehari. Ia hanya akan mengambil masa beberapa minggu sebelum keputusan dapat dilihat.

13. Juicy Juice

Pineapple Juice

Terdapat banyak orang yang menjadi nanas kerana ia mengingatkan mereka tentang kawasan tropika dan pantai. Mungkin juga anda menyukainya kerana rasa segarnya manis. Sesetengah orang menggunakan jus nanas bukan kerana mereka berminat untuk memperoleh semua nutrien tetapi kerana mereka sangat yakin bahawa jus nanas boleh berkesan dalam penghapusan tag kulit.

Apa yang Anda Perlu

Arah

Potong nanas ke dalam kepingan kecil dan letakkan pada pengisar atau pemproses makanan supaya jus dapat diekstrak. Ingatlah bahawa sebaik sahaja anda mendapat semua jus; jangan gunakan semua jus untuk tanda kulit. Jus nanas diketahui sangat sihat dan anda mungkin perlu meminumnya sekali-sekala untuk memperoleh manfaatnya.

14.Aloe Vera

Aloe Vera

Terdapat banyak orang yang menggunakan Aloe Vera atau membantu melegakan kulit daripada gatal-gatal. Kali ini, lidah buaya juga boleh digunakan untuk membantu membuang tag kulit.

Apa yang Anda Perlu

Arah

Perkara yang baik tentang ini ialah bahawa lidah buaya dapat dipotong dan digunakan secara langsung pada tag kulit. Ia boleh diletakkan sesering mungkin. Sekiranya dilakukan setiap hari, masa akan datang apabila tag kulit akan dibuang dengan mudah sendiri.

15.Castor Oil

Castor Oil

Apa yang banyak orang dari generasi ini mungkin ingat tentang minyak Castor bukan banyak faedah tetapi sebaliknya, betapa buruknya rasa itu. Walaupun rasa adalah sesuatu yang tidak boleh diubah, manfaat minyak Castor hanya menjadi lebih nyata seperti hari-hari yang berlalu.

Ingatlah bahawa jika anda menggunakan minyak Castor untuk membantu menghilangkan tag kulit anda, anda tidak perlu risau apa-apa kerana ia boleh diletakkan terus pada kulit. Tidak perlu lagi menanggungnya.

Apa yang Anda Perlu

Arah

Letakkan minyak kastor di atas kapas dan sapukan secara langsung pada kulit. Ia boleh disapu banyak kali pada siang hari. Menggunakannya hanya sekali sehari tidak akan memaksimumkan kesannya. Ingatlah untuk tidak meletakkan terlalu banyak kerana kesannya mungkin berbeza dengan cara itu. Selepas beberapa lama, tag kulit akan dikeluarkan tanpa berkuat kuasa.

16.Nail Polish

Nail Poland

Mungkin terdapat beberapa orang yang tidak suka mencuba kaedah ini tetapi ia masih boleh berkesan dalam penyingkiran tag kulit.

Apa yang Anda Perlu

Arah

Sekiranya anda meletakkan cat kuku pada bahagian kulit yang jelas, gunakan kuku kuku yang jelas mungkin pilihan yang terbaik. Letakkan cat kuku pada tag kulit dan biarkan ia kering. Lakukan prosedur ini kira-kira 2 - 3 kali sehari sehingga masa apabila tag kulit akan jatuh sendiri.

17.Vitamin E

Vitamin E

Ini dianggap sebagai ubat rumah yang semula jadi dan sihat yang orang boleh cuba untuk menghapuskan tag kulit dengan berkesan.

Apa yang Anda Perlu

Arah

Pastikan cecair dari kapsul vitamin E akan diletakkan pada tag kulit setiap hari. Ini mungkin perlu dilakukan dalam tempoh beberapa minggu sebelum kesannya akan berlaku. Ingat untuk meletakkan vitamin E semalaman pada tag kulit untuk hasil terbaik.

Ini adalah ubat-ubatan rumah terbaik yang anda mungkin ingin cuba mengeluarkan label kulit secara berkesan. Ingat bahawa remedi rumah ini mungkin mengambil masa yang lebih lama untuk bekerja daripada rawatan lain yang tersedia tetapi mereka boleh menjadi berkesan.