Terdapat kemungkinan bahawa anda perlu mentega badan sekarang untuk melegakan kulit anda yang kelihatan letih dan kering.mentega badan berkrim akan membantu mengembalikan khasiat dan kelembapan yang diperlukan oleh kulit anda.

Anda mungkin tergoda untuk membeli mentega badan pertama yang anda lihat ketika anda pergi ke kedai, tetapi bagaimana jika anda boleh membuatnya sendiri? Melakukan mentega badan dengan sendiri akan membolehkan anda mempunyai sesuatu yang mudah yang anda boleh berkongsi dengan rakan-rakan dan ahli keluarga anda.

Adakah anda ingin mengetahui resipi yang berbeza yang anda boleh cuba?Berikut adalah sebahagian daripada resipi mentega badan   bahawa anda boleh menyemak.

Butter badan Resipi

Nikmati ini 26 faedah dan kegunaan minyak badam untuk health.Try anda untuk menggunakan minyak badam tulen kerana kebanyakan jenama hanya mengandungi sebahagian kecil minyak badam dan banyak parafin petroleum.

 1. Rosemary dan Butter Mint Whipped Shea Body

Adakah anda ingin mempunyai kelembapan yang akan bertahan? Ini adalah sesuatu yang benar-benar boleh digunakan untuk kulit anda. Ia akan melembapkan kulit anda dari dalam dan akan memberikan kulit yang lembut dan mendalam.

 1. Lemon Cream Body Butter

Lemon Cream Body Butter

Adakah anda ingin mempunyai kulit lembut? Penggunaan krim badan krim lemon akan memastikan kulit anda lembut dan licin. Bau lemon yang menyegarkan dan krim mentega badan akan menjadikan kulit anda segar dan segar.

 1. Anti Body bakteria Butter

Ada kemungkinan anda lebih prihatin tentang bakteria yang mungkin memasuki tubuh anda melalui kulit anda terutama ketika kulit anda masih terdedah karena pori-pori terbuka. Penggunaan mentega anti bakteria akan membantu menyelesaikan masalah ini.

 1. Vanila dan Black Raspberry Body Butter

Vanila dan Black Raspberry Body Butter

Jika anda mencari mentega badan yang kaya dan mewah, ini mungkin mentega badan yang betul yang patut anda cuba. Anda boleh yakin bahawa bau yang kuat apabila dicampur bersama akan bertahan lama.

 1. Peppermint Body Butter

Siapa yang tidak suka peppermint? Peppermint biasanya berbau begitu segar dan bersih yang menjelaskan mengapa banyak orang akan suka memilikinya. Walaupun kebanyakan mungkin akan menggunakannya sebelum tidur kerana bau yang kuat, ini mudah untuk dibuat dan boleh diberikan kepada orang yang anda sayangi dengan mudah.

 1. Chocolate Body Butter

Chocolate Body Butter

Bahan-bahan yang boleh anda gunakan untuk membuat mentega ini boleh dimakan dan anda mungkin berseronok dengan anak-anak perempuan anda apabila anda menggunakan mentega badan ini untuk parti-parti tidur anda. Bahan-bahan yang akan anda gunakan juga akan membuatkan kulit anda berasa sihat.

 1. Mangga dan Argan Body Butter (Whipped)

Jika salah satu daripada sebab mengapa anda menjauhkan diri daripada menggunakan mentega badan adalah kerana anda tidak suka hakikat bahawa kulit anda menjadi berminyak selepas itu, ini adalah produk yang terbaik untuk digunakan.Anda boleh yakin bahawa ia tidak akan meninggalkan kulit anda berminyak sama sekali.

 1. Cinnamon Body Butter

Cinnamon Body Butter

Adakah anda tahu Cinnamon Body Butter biasanya diketahui memberi manfaat kesihatan? Ia boleh digunakan untuk menyingkirkan selulit. Selain itu, kayu manis juga sangat membantu dalam memastikan kulit akan menjadi lembut. Bau juga ditambah besar.

 1. Vitamin E Body Butter

Minyak Vitamin E sentiasa diketahui sangat membantu. Apabila anda mencampurkan dengan mentega, ia boleh menjadi lebih bermanfaat. Ini adalah pilihan yang tepat untuk anda jika anda ingin mentega anti penuaan yang sangat berguna. Ia boleh membantu mengurangkan rupa garis halus yang mungkin anda miliki di seluruh muka anda. Anda boleh menyingkirkan kedutan anda sekarang dan juga tanda regangan anda apabila anda meletakkannya di bahagian yang berlainan badan anda supaya anda akan mempunyai kulit yang lebih lazat.

 1. Mentega Vanilla Body

Mentega Vanilla Body

Ramai orang suka bau vanila. Campurkan dengan mentega badan dan menjadi lebih baik. Bau kaya Vanilla mungkin berbau cukup baik untuk dimakan tetapi ingat bahawa anda perlu meletakkannya pada kulit anda untuk meninggalkannya rasa halus dan berbau seksi.

 1. Butter kopi untuk Foot

Jika anda ingin jenis mentega tertentu yang boleh diletakkan di atas kaki, ini adalah satu ramuan yang perlu anda buat. Anda boleh meletakkannya pada kakimu sebelum tidur setiap malam dan anda akan melihat bahawa kaki anda kelihatan lebih baik apabila anda tiba untuk bekerja. Ia akan membuat kaki anda siap untuk hari yang lain berjalan.

 1. Body Butter berat

Body Butter berat

Adakah anda ingin mentega badan yang sangat krim yang boleh anda letakkan pada kulit anda apabila cuaca hanya begitu sejuk? Ini mungkin pilihan terbaik untuk anda. Ingatlah bahawa menggunakan ini apabila cuaca panas walaupun mungkin membuat anda berasa sedikit tidak selesa.

 1. Rose dan Coconut Oil Body Butter

Terdapat banyak manfaat kesihatan yang dikaitkan dengan minyak kelapa. Malah, ia adalah salah satu minyak penting yang digunakan untuk merawat pelbagai jenis penyakit. Tidak hairanlah bahawa minyak kelapa adalah ramuan utama untuk mentega badan ini, menambah sedikit minyak wangi untuk sedikit bau dan ini akan menjadi baik untuk anda. Anda akan terkejut dengan cahaya yang akan dimiliki oleh kulit anda.

 1. Lavender Body Butter

Lavender Body Butter

Bau lavender adalah salah satu daripada bau yang banyak orang suka bau. Selain daripada aroma yang menenangkan, ia juga boleh digunakan untuk menenangkan kulit yang letih dan sakit. Letakkan ini di kawasan yang memerlukan sedikit bantuan.

 1. Whipped Coconut Oil Body Butter

Perbezaan kelapa ini mentega badan minyak dengan mentega badan yang lain adalah hakikat bahawa ini mempunyai bahan-bahan yang sangat mudah yang sesiapa sahaja boleh membuat.Sesungguhnya, ini adalah mentega badan yang boleh anda walaupun anda telah melakukannya sebelum ini atau jika ia adalah kali pertama anda untuk mencuba.

 1. Magnesium Body Butter

Magnesium Body Butter

Sekiranya anda memerlukan mentega badan yang boleh membantu melindungi anda daripada sinaran matahari yang berbahaya, inilah yang sesuai untuk dipilih. Ia datang dengan pelbagai faedah seperti fakta bahawa ia dapat membantu otot-otot sakit menjadi lebih santai dan ia juga dapat melembapkan kulit dengan mudah.

 1. Mango Citrus Body Butter

Penyerapan Mango dan Citrus nampaknya sangat tropika dan anda mungkin merasa bahawa anda berada di kawasan tropika dengan menggunakan Mango Citrus Body Butter. Ini adalah mentega badan yang betul untuk digunakan jika anda ingin membuat bau kulit anda enak.

Ia adalah jelas bahawa terdapat banyak jenis mentega badan untuk mencuba. Daripada semua yang disebutkan di atas, yang mana satu kegemaran anda? Anda boleh mula membuat dan mengubah bahan-bahan semasa anda maju. Anda juga boleh membuat resipi anda sendiri sehingga anda dapat mencari yang akan bertahan lama. Anda juga boleh meletakkan mentega badan yang telah anda buat, letakkan di dalam bekas yang baik dan berikan kepada rakan anda apabila panggilan itu berlaku. Anda tidak akan menyesal menggunakan resipi ini sama sekali.