Ia mungkin bahawa anda ingin mengambil penjagaan yang baik pada kulit anda kerana ia adalah kanvas yang mana ciri-ciri anda akan menjadi perhatian.Jika anda tidak mempunyai kulit yang besar, ia adalah berkemungkinan bahawa anda akan merasa sedar diri dan anda ingin melakukan segala-galanya dalam kuasa anda hanya untuk memperbaiki keadaan kulit anda.Semasa menggunakan produk tertentu dan menjalani pelbagai rawatan boleh membantu dalam memberikan kulit anda cahaya yang diperlukan, tidak akan anda ingin mencuba produk makanan tertentu yang boleh memberi anda kulit anda sentiasa mahu?

Anda mungkin tidak menyedari bahawa itu adalah benar tetapi makanan yang anda makan akan menjadi jelas seperti yang anda lihat. Badan anda dan kulit anda akan menunjukkannya supaya pastikan anda meletakkan semua produk makanan yang sesuai di dalam sistem anda. Ini hanya beberapa produk makanan yang bukan sahaja memberi anda pelbagai manfaat kesihatan tetapi juga dapat membantu anda mencapai kulit yang selalu anda inginkan.

16 Foods Wonderful bahawa Berikan Kulit Besar

Makanan Untuk Kulit Besar

1.Berries

Tidak kira jenis beri yang anda ingin makan. Semua buah beri dikenali mempunyai sejumlah besar anti oksidan yang boleh membantu menghilangkan toksin yang boleh ditemui pada kulit. Jika anda ingin yang terbaik, cuba cobalah untuk mendapatkan buah beri Acai yang jarang dan eksotik tetapi boleh memberi banyak manfaat kesihatan.

 • Beri boleh Juiced dan diletakkan di dalam peti sejuk supaya yang selebihnya boleh dimakan selepas beberapa ketika.
 • Berries juga boleh dimakan mentah hanya memastikan bahawa anda akan membersihkan dengan betul sebelum makan.

2.Dark Chocolate

Lebih sering daripada tidak, coklat telah dilabelkan sebagai sesuatu yang buruk. Ada juga yang mendakwa bahawa ia boleh menyebabkan jerawat. Susu coklat, coklat putih dan lain-lain coklat coklat selain coklat gelap bercampur dengan perasa lain yang boleh membuat orang menjadi gemuk atau mendapat pelbagai alergi tetapi memakan coklat gelap boleh menjadi baik untuk badan kerana kandungan anti oksidan yang tinggi.

 • coklat gelap boleh dimakan sekali sehari dengan syarat bahawa jumlah yang tidak staggeringly tinggi.

3.Yogurt

yogurt

Sebab utama mengapa yogurt adalah salah satu produk makanan yang perlu dimakan hanya kerana ia mengandungi jumlah Vitamin A. Biasanya, mereka yang mempunyai masalah dengan tiroid atau mereka yang mempunyai diabetes dan keadaan kesihatan lain boleh mengambil yogurt setiap kali mereka akan mahu makan sesuatu yang manis.

 • Yogurt juga boleh dimasukkan ke dalam pencuci mulut bersama-sama dengan beberapa buah beri.
 • Ia juga boleh dimakan begitu sahaja.

4.Salmon

Salmon mengandungi sejumlah besar Asid Lemak Omega 3 yang boleh menjadi sangat baik untuk kulit. Walaupun semua ikan memberi ini, Salmon mengandungi jumlah tertinggi yang menjadikannya pilihan terbaik ketika memakan ikan.

 • Makan mentah salmon sebagai bentuk sashimi
 • Ringan grill salmon kira-kira 2-5 minit pada setiap sisi bergantung kepada bagaimana dimasak anda mahu ia menjadi.

5.Green Teh

Green Tea

Adakah anda ingin memastikan bahawa anda akan mendapat faedah terbaik daripada minuman sebanyak mungkin? Anda tidak perlu melihat lebih lanjut kerana anda boleh minum teh hijau dan mendapatkan banyak manfaat kesihatan. Ini dianggap lebih sihat daripada air kerana perkara-perkara yang boleh memberi tetapi tentu saja, mengambil air masih diperlukan setiap hari.

 • Meletakkan beg teh hijau pada secawan air panas.
 • Strain untuk beberapa minit.
 • Mengambil beg teh dan minum teh hijau.
 • Adakah ini tentang 2x sehari.

6.Spinach

Jika anda sudah biasa dengan Popeye, kartun yang menggunakan bayam untuk mengalahkan Brutus - saingan utamanya, maka anda mungkin tahu bahawa Bayam adalah produk makanan yang hebat untuk dikonsumsi. Ia mempunyai banyak sifat seperti asid alpha lipoic serta lutein yang baik untuk mata. Ciri-ciri ini juga boleh membantu kulitnya.

 • Bayam boleh dibuat ke dalam sup bersama-sama dengan beberapa cendawan segar.
 • Bayam juga boleh digunakan dalam salad.

7.Pomegranate

delima

Anda boleh memilih untuk menggunakan Pomegranate dalam bentuk buahnya atau anda juga mungkin ingin meminumnya sebagai jus delima segar tetapi sebab utama mengapa ia dianggap sebagai produk makanan yang baik untuk dimakan adalah kerana kandungan antioksidannya. Sekiranya anda mengalami masalah dengan urat varikos anda, ini adalah produk buah yang sempurna untuk dicuba.

 • Delima boleh dalam bentuk jus.Anda boleh memilih untuk mempunyai ia baru diperah atau anda juga mungkin mahu untuk membeli dari kedai.

8.Water

Walaupun dikatakan bahawa teh hijau kadang-kadang boleh dianggap lebih sihat daripada air, air masih merupakan produk makanan yang perlu dimakan setiap hari kerana ia sangat berkesan dalam menghidratkan tubuh. Apabila air berada dalam bentuk yang paling tulen, ia boleh memberi kulit dengan cahaya yang sihat yang sentiasa dicari oleh orang. Ingatlah untuk mengelakkan air yang telah berkarbonat atau berperisa kecuali anda rasa dengan buah segar seperti lemon.

 • Anda dinasihatkan mengambil 8 - 10 gelas air sehari.
 • Anda juga digalakkan untuk mengambil segelas air suam apabila bangun dari tidur.

9.Avocado

Avocado

Alpukat adalah buah tropika yang bermakna ia hanya tumbuh dalam keadaan tertentu. Ia adalah bermusim yang membuat anda sukar untuk mendapatkan semasa musim off. Ia sangat berkesan dalam memerangi kesan buruk penuaan kulit mungkin kerana kandungannya. Ia mempunyai jumlah Vitamin C dan E.

 • Rasa hampir tidak wujud daripada avocado menjadikan ia bahan yang sesuai untuk meletakkan dalam sandwic dan balutan.
 • Avokado juga boleh dimakan sendiri.

10.Oysters

Perkara yang menarik tentang tiram ialah mereka mengandungi Zink yang memudahkan kulit badan untuk diremajakan dan dimulihkan. Biasanya, tiram membantu pengeluaran kolagen kulit juga untuk cahaya yang kelihatan muda dan sihat.

 • Tiram boleh panggang untuk bau wangi yang begitu jelas.
 • Tiram juga boleh dimakan mentah bercampur dengan beberapa jus lemon.
 • Tiram juga boleh dibakar dan dicampur dengan tomato salsa.

11.Tomatoes

Tomato Juice

Tomato kadang-kadang disukai oleh orang dan kadang-kadang, mereka tidak dihargai tetapi orang tidak boleh menafikan hakikat bahawa ia juga boleh membantu kulit mengekalkan cahaya muda. Ia boleh memberi manfaat kulit anda kerana ia mengandungi Lycopene. Lycopene memberikan tomato warna kemerahannya.

 • Tomato boleh dimakan mentah.Termasuk keping tomato dalam sandwic, pizza dan sebagainya.
 • Tomato juga boleh dimasak bersama-sama dengan beberapa produk makanan seperti spaghettis dan kadang-kadang stews.

12.Walnuts

Ramai orang tidak menyedari bahawa daripada semua kacang, walnut boleh menjadi pilihan terbaik. Sebab mengapa ini harus menjadi pilihan orang kerana ia mengandungi Omega 3 Fatty Acids yang boleh membantu menjadikan pengeluaran kulit lebih cepat. Ia boleh membantu meremajakan kulit lebih cepat dari sebelumnya.

 • Kacang walnut boleh dimakan sendiri walaupun ia agak sukar untuk cuba mengeluarkan cengkerang kerasnya.
 • Ambil kira segelintir kenari sehari untuk hasil terbaik.

13.Mangoes

mangga

Walaupun anda mungkin memakan mangga kerana rasa sedapnya, anda boleh bergembira sekarang kerana mangga juga boleh menjadi sumber Vitamin A yang baik yang boleh membantu kulit pulih lebih cepat daripada pendedahannya kepada matahari dan bahan pencemar lain. Jangan takut bahawa ia terlalu manis kerana manisnya adalah organik.

 • Mangga boleh digunakan sebagai adalah.Jangan ingat bahawa setiap hidangan mempunyai kira-kira 70 kalori.
 • Mangga juga boleh dimakan dalam bentuk jus.

14.Almonds

Walnut bukan satu-satunya kacang yang boleh didapati dalam senarai ini. Almond membuat senarai itu juga kerana ia mempunyai Vitamin E yang cukup yang boleh membantu kulit pulih. Ia boleh membantu mencegah kerosakan yang dibawa oleh alam sekitar. Ia juga boleh membantu mengelakkan penuaan pramatang kulit.

 • Ambil segelintir Almonds - dengan cara ini anda akan tahu berapa banyak yang anda perlukan untuk snek.

15.Cantaloupe

Cantaloupe

Perkara yang menarik tentang cantaloupe ialah ia meningkatkan jumlah anti oksidan yang dapat dijumpai di dalam badan. Apabila terdapat lebih banyak anti oksidan, toksin dan radikal bebas akan dipaksa keluar dari badan. Sebaliknya, masalah kulit akan berkurangan dengan baik.

 • Anda boleh memilih untuk makan tembikai sebagai adalah.
 • Anda juga mungkin mahu mencampurkannya dengan buah-buahan lain untuk membuat jus buah.

16. Benih Flax

Sekiranya anda tidak boleh mengambil apa-apa jenis ikan tetapi anda tahu bahawa anda perlu mengambil Omega 3 Fatty Acid untuk mempunyai kulit yang sihat, berseri, mengambil benih rami boleh menjadi pilihan terbaik. Ia akan memberi anda cukup Omega 3 Fatty Acids yang akan membantu mengekalkan badan untuk jangka masa tertentu.

 • Anda mempunyai pilihan untuk taburkan biji flaks bersama-sama dengan produk makanan anda yang lain.
 • Anda juga boleh memasak biji rami dengan minyak biji rami.

Berikut adalah beberapa produk makanan yang hebat yang boleh anda makan untuk memberi kulit anda cahaya muda.