Terdapat banyak orang yang merasakan bahawa mereka tidak mahu memakai beberapa pakaian kerana kesan regangan mereka akan menunjukkan.Adakah anda sedikit tidak pasti dengan apa yang stretch mark adalah?Ini adalah baris dapat dilihat yang boleh dilihat pada kulit.Ada ketikanya stretch mark meliputi kawasan yang besar kulit supaya rakyat tidak mempunyai pilihan tetapi untuk menutup sebanyak artikel possible.This akan berkongsi 15 Pemulihan rumah semula jadi terbaik untuk menghilangkan stretch perkara marks.The pertama yang orang perlutahu adalah punca regangan .

Apa yang menyebabkan kesan regangan untuk hanya muncul pada kulit?

Stretch Marks

 • Perubahan hormon - Ia seolah-olah bahawa orang menganggap bahawa sebab mengapa stretch mark muncul kerana perubahan badan tetapi sama ada sama ada kehamilan, remaja atau penurunan berat badan, sebab utama adalah kerana hormon telah berubah.
 • Peningkatan berat badan / Berat Badan - Seperti yang dinyatakan sebelum ini, ia mungkin kelihatan seperti berat badan terbentang kulit dan apabila seseorang kehilangan berat badan, kesan regangan cenderung untuk muncul tetapi sekali lagi, ia adalah kerana apa-apa perubahan dalam berat badan boleh mengakibatkan beberapa perubahan dalam hormon.
 • Pil dan ubatan - Apabila orang mengambil beberapa pil dan ubat-ubatan sama ada kawalan kelahiran atau ubat-ubatan lain untuk keadaan tertentu, terdapat beberapa perubahan yang sedang dilakukan untuk badan dan ini boleh mengakibatkan kemunculan kesan regangan.

Sekarang bahawa anda tahu sebab-sebab yang mungkin untuk mendapatkan stretch mark, soalan seterusnya anda mungkin bagaimana anda akan mengeluarkannya dari kulit anda? Terdapat beberapa orang yang merujuk doktor mereka mengenainya. Mereka membuat satu titik untuk menjalani beberapa prosedur untuk menghapuskan tanda-tanda yang tidak diingini tetapi ini boleh menjadi pilihan yang mahal apabila sebenarnya ada beberapa remedi rumah yang tersedia.

15 Terbaik Pemulihan Rumah Asli untuk Menghapus Mark Stretch Fast

1.Sugar

gula

Gula dikenali sebagai bahan yang baik untuk digunakan untuk mengelupas. Ia adalah sangat selamat untuk digunakan pada kulit supaya orang tidak perlu bimbang untuk memperoleh alergi kerana itu.

Apa yang Anda Perlu:

 • gula
 • Jus Lemon
 • Almond Oil

Arah

Apa yang anda perlu lakukan ialah memastikan bahawa anda mempunyai semua bahan yang diperlukan. Anda boleh mencampurkan gula, jus lemon dan badam pada bekas bersih. Setelah anda bercampur-campur bersama-sama, letakkan campuran pada bahagian kulit yang mempunyai peregangan. Anda juga boleh menggunakannya di beberapa kawasan kulit yang anda fikir mungkin memerlukan pengelupasan. Ini boleh dilakukan setiap hari.

2.Vitamin E Minyak

Vitamin E

Ramai orang tahu bahawa vitamin E adalah baik untuk kulit. Inilah sebabnya mengapa tidak mengejutkan bahawa ini boleh digunakan untuk merawat stretch mark. Menurut kajian, rawatan ini mungkin paling berkesan untuk wanita yang telah melahirkan sebelum ini. Ia boleh sangat membantu orang untuk mencuba terlebih dahulu.

Apa yang Anda Perlu

Arah

Ia mungkin berkesan untuk menggabungkan minyak vitamin E dengan pelembap yang tidak kelihatan sehingga bau tidak akan terlalu buruk apabila diletakkan pada kulit. Ingatlah untuk meletakkan di kawasan dengan tanda regangan pada waktu pagi dan sebelum tidur untuk mendapatkan hasil yang terbaik.

3.Olive Minyak

Minyak Zaitun

Selain daripada fakta bahawa minyak zaitun membuat rasa makanan yang baik, ia juga diketahui mempunyai banyak sifat baik yang boleh memberi manfaat kepada manusia. Tidak hairanlah bahawa minyak zaitun sekali lagi membuat senarai ini sebagai salah satu ramuan yang boleh digunakan untuk membantu menyingkirkan stretch mark. Minyak zaitun mengandungi anti oksidan yang boleh membantu menghilangkan tanda regangan tertanam pada kulit.

Apa yang Anda Perlu

Arah

Apa yang perlu anda lakukan adalah letakkan minyak zaitun pada bahagian kulit di mana tanda regangan hadir. Urun minyak zaitun perlahan-lahan pada kulit agar perlahan-lahan diserap. Terdapat pelbagai nutrien yang ada dalam minyak zaitun dan ini adalah sebab mengapa ia perlu ditinggalkan kira-kira sejam sebelum membilas. Ini akan berkesan jika dilakukan setiap hari.

Asid 4.Glycolic

Asid Glycolic

Asid Glycolic adalah sesuatu yang boleh anda beli di kaunter. Ia dikenali sebagai sesuatu yang boleh membantu menghilangkan tanda regangan pada kulit. Selain daripada fakta bahawa ia boleh dibeli dengan mudah, permohonan itu juga tidak menjadi masalah. Apa asid glikolik itu meningkatkan jumlah kolagen yang dihasilkan oleh kulit untuk membantu menghilangkan tanda regangan yang ada.

Apa yang Anda Perlu

Arah

Hanya letakkan asid glikolik di kawasan dengan tanda regangan dan gosokkan perlahan-lahan. Anda boleh membiarkannya sepanjang hari jadi ini berkesan untuk meletakkan kulit selepas mandi. Ingatlah bahawa jika anda meletakkan kulit ini pada kulit, anda mungkin ingin mengelakkan diri daripada berada di bawah matahari terlalu lama kerana ini mungkin mempunyai kesan buruk apabila dicampur bersama.

5.Water

Terdapat banyak contoh apabila orang tidak suka minum air bukan sahaja kerana mereka merasakan bahawa air tidak mempunyai apa-apa rasa tetapi kerana mereka umumnya merasakan airnya membosankan. Walaupun anda tidak masuk ke dalam air minum, anda mungkin mahu minum sekarang kerana kajian menunjukkan bahawa minum banyak air dan menjaga diri anda terhidrasi dapat membantu menyingkirkan stretch mark.

Apa yang Anda Perlu

Arah

Itu betul; anda hanya perlu air untuk yang ini tetapi pastikan bahawa apabila anda minum, anda boleh minum air bersih untuk melindungi diri anda. Minum banyak air boleh membantu menjaga kulit lebih elastik dan ini dalam proses boleh membantu menghilangkan tanda regangan yang anda tegaskan.

6.Egg

Telur yang tidak matang boleh sangat berkesan dalam menghilangkan tanda regangan. Biasanya, ini juga boleh digunakan oleh wanita yang masih mengharapkan. Ini boleh diletakkan di kawasan yang mungkin di mana tanda regangan mungkin kelihatan untuk menghalang penampilan stretch mark di kemudian hari. Ini masih boleh diletakkan di kawasan yang terjejas enam bulan selepas penghantaran bayi.

Apa yang Anda Perlu

Arah

Gosokkan telur telur yang tidak matang dari bekas bersih setiap pagi dan malam. Letakkan minyak telur yang tidak matang di seluruh abdomen.

7.Aloe Vera

Aloe Vera

Aloe Vera diketahui mempunyai banyak sifat baik yang baik untuk kulit. Perkara yang hebat tentang ini adalah bahawa ia mempunyai banyak manfaat yang baik dan ia melampaui lebih daripada mengeluarkan tanda regangan pada bahagian tubuh yang berlainan.

Apa yang Anda Perlu

 • Segar Aloe Vera
 • Air suam
 • Vitamin A Capsule (pilihan)
 • Kapsul Vitamin B (pilihan)

Arah

Jika anda ingin cara yang tidak kekecohan meletakkan Aloe Vera pada kulit, anda mempunyai pilihan untuk berbuat demikian.Hanya ingat bahawa anda akan perlu memotong Aloe Vera di tengah-tengah supaya anda boleh mendapatkan gel terbaik seperti bahan.Ia kemudian boleh disapu pada perut atau mana-mana kawasan di mana terdapat kesan regangan ini.Jika anda ingin campuran Aloe Vera untuk menjadi lebih berkesan, apa yang boleh dilakukan bahawa Aloe Vera akan bercampur dengan membuka vitamin A dan kapsul B.Campuran lagi boleh disapu pada kulit dan selepas beberapa lama boleh dicuci dengan air suam.

8.Potato Juice

Terdapat banyak orang yang terkejut apabila mereka mengetahui bahawa jus kentang sebenarnya boleh digunakan untuk masalah kulit yang berkaitan seperti stretch mark. Jus kentang secara semula jadi mengandungi vitamin dan mineral yang akan membantu pertumbuhan semula sel-sel kulit menjadi lebih cepat.

Apa yang Anda Perlu

 • Kentang
 • pisau
 • Air suam

Arah

Anda boleh membersihkan kentang terlebih dahulu sebelum menggunakannya. Potongkan kepingan-kepingan yang boleh anda tahan. Gosokkan kentang potong di kawasan kulit di mana tanda regangan hadir. Pastikan cecair yang berasal dari kentang diletakkan pada kulit. Sapukan selama beberapa minit sehingga semua kawasan dilindungi oleh jus kentang. Apabila cecair mengering, ia boleh disapu dengan air suam.

9.Castor Minyak

Castor Oil

Fakta sudah diketahui bahawa minyak kastor dapat membantu banyak masalah kulit. Ia telah digunakan untuk beberapa masalah seperti kedutan dan juga jerawat. Minyak kastor biasanya dihindari oleh orang apabila mereka melihat keperluan untuk menelannya tetapi buat masa ini, minyak kastor tidak perlu dimakan untuk berfungsi. Ini boleh menjadi ubat rumah yang berkesan untuk membantu menyingkirkan stretch mark.

Apa yang Anda Perlu

 • Castor Oil
 • Kapas Kain
 • Panas Pack

Arah

Apa yang perlu anda lakukan terlebih dahulu adalah memastikan anda meletakkan minyak jarak di kawasan yang berada dalam bahaya yang mempunyai stretch mark. Sekiranya tanda regangan sudah ada, ini ok kerana minyak kastor akan membantu menghilangkannya. Letakkan minyak kastor di kawasan yang terjejas dan mengurutkannya secara perlahan dengan gerakan bulat. Ini mungkin perlu dilakukan kira-kira 15 minit sebelum kain kapas akan diletakkan di kawasan yang terjejas. Di atas kain kapas, letakkan pek hangat di atas kain dan biarkan di sana selama kira-kira 30 minit. Jika anda tidak pasti tentang bagaimana anda boleh melakukan pek hangat, anda mempunyai pilihan untuk menggunakan pad pemanas atau sebotol yang mengandungi setengah air. Hanya pastikan bahawa anda tidak membakar kulit anda dalam proses itu kerana itu akan menyebabkan lebih banyak masalah.

10.Cocoa Butter

Cocoa Butter

Terdapat banyak orang yang telah mendengar bahawa mentega Koko boleh menjadi baik untuk kulit. Ia boleh berkesan menghilangkan tanda regangan dan pada masa yang sama, biarkan kulit berasa licin dan lembut.

Apa yang Anda Perlu

 • Cocoa Butter
 • Minyak Gandum Germ
 • Parut Beeswax
 • Minyak Vitamin E

Arah

Ada kemungkinan bahawa anda tidak mahu melakukan beberapa pencampuran jadi jika ini berlaku, anda boleh meletakkan mentega koko secara langsung pada kulit anda. Anda hanya boleh gosok mentega koko di kawasan yang terkena kulit anda. Jika anda berada dalam mood untuk mencuba sesuatu yang mungkin menjadi lebih berkesan, apa yang anda boleh lakukan adalah memastikan anda mencairkan lebah parut terlebih dulu dan kemudian campurkan dalam minyak vitamin E, minyak kuman gandum dan mentega koko bersama-sama. Apabila campuran selesai, ini boleh diletakkan di dalam peti sejuk terlebih dahulu dan boleh digunakan sehingga ia habis setiap hari.

11.Alfalfa

Alfalfa diketahui mengandungi asid amino yang kita semua tahu boleh berkesan dalam penghapusan toksin dari kulit. Alfalfa juga mempunyai beberapa vitamin penting seperti A dan E yang diketahui sangat berkesan apabila digunakan pada kulit.

Apa yang Anda Perlu

 • Alfalfa Daun
 • Minyak Chamomile

Arah

Apa yang perlu dilakukan ialah daun alfalfa akan dihancurkan untuk membuat tampalan halus bersama beberapa titisan minyak chamomile. Ingat untuk tidak terlalu banyak kerana ini akan berminyak. Apabila pasta sudah selesai, urut pes ke kawasan yang terkena kulit kira-kira 2x atau 3x sehari. Selepas beberapa minggu menggunakannya, keputusan mungkin mula menunjukkan. Ingat bahawa selain daripada stretch mark, daun alfalfa juga boleh membantu dalam menghilangkan parut.

12.Lavender Minyak

Lavender Oil

Walaupun lavender adalah minyak yang diketahui mempunyai aroma yang hebat, ini juga boleh menjadi barang yang baik yang boleh diletakkan di atas tanda regangan yang dimiliki orang. Lebih sering daripada tidak, terdapat beberapa orang yang mencampurkannya dengan bahan-bahan lain sementara sesetengah orang menggunakannya sendiri.

Apa yang Anda Perlu

 • Lavender Oil
 • Minyak Kelapa (Pilihan)

Arah

Minyak kelapa dikenali sebagai pembawa yang bermaksud ia akan membantu minyak lavender diletakkan lebih berkesan pada kulit. Apa yang perlu dilakukan ialah minyak lavender akan dicampur dengan minyak kelapa. Setelah campuran selesai, ini boleh diletakkan pada kulit kira-kira 2 hingga 3 kali sehari.

13. Zinc

Terdapat banyak orang yang tidak menyedari bahawa kacang-kacangan dan biji mengandungi banyak zink yang boleh menjadi baik untuk mengeluarkan tanda regangan pada kulit.

Apa yang Anda Perlu

Arah

Pastikan anda memasukkan beberapa kacang dan biji yang sihat dalam diet anda. Anda akan terkejut dengan hasil yang anda akan dapat dari kemudiannya. Pastikan anda mencampur biji benih dan kacang-kacangan dengan sayur-sayuran berdaun hijau dan beberapa buah-buahan yang sihat.

14.Vitamin K

Vitamin K

Terdapat beberapa orang yang tidak sedar bahawa Vitamin K wujud. Ini adalah sebab mengapa sesetengah orang berfikir bahawa itu adalah jenaka apabila vitamin ini disebut. Jika anda juga berpendapat bahawa itu tidak benar, anda perlu tahu bahawa ini adalah sangat berkesan untuk menjaga kulit anda lembut dan sihat. Anda mempunyai pilihan untuk menelan vitamin K melalui suplemen atau anda juga boleh menggunakan Vitamin K melalui krim topikal.

Apa yang Anda Perlu

Arah

Anda mungkin akan dapat membeli krim topikal di kaunter. Terdapat contohnya apabila dos mungkin terlalu kuat dan anda mungkin memerlukan preskripsi dari doktor anda. Melalui penggunaan vitamin K krim pada tanda regangan, tanda regangan akan mula kelihatan lebih ringan selepas beberapa waktu. Gunakan Vitamin K setiap hari untuk hasil terbaik.

15.Exercise

Menjalankan Dengan sering

Terdapat ramai orang yang tidak membayar banyak perhatian kepada menjalankan mungkin kerana mereka merasakan bahawa mereka terlalu sibuk dengan perkara-perkara yang mereka perlu lakukan bukan sahaja di tempat kerja tetapi juga dengan kehidupan peribadi mereka tetapi sebenarnya, bersenam boleh menjadi baikperkara yang perlu dilakukan dalam membantu menghilangkan kesan regangan yang boleh didapati di bahagian-bahagian yang berlainan di badan.Apabila orang bersenam, mereka cenderung untuk berpeluh supaya liang menjadi lebih bersih dan lebih anjal.

Apa yang Anda Perlu

 • Latihan Utama Equipment (Pilihan)
 • Air

Arah

Ingat bahawa terdapat banyak latihan yang boleh dilakukan tanpa peralatan senaman. Buat rutin sendiri atau cari yang berkesan di Internet. Kemungkinan anda akan mendapati seseorang yang akan membantu menghilangkan tanda regangan anda dalam masa yang singkat. Jangan lupa untuk menggunakan semula air bersih setiap kali untuk menyegarkan keseluruhan sistem anda.

Melalui semua perkara yang disebutkan di atas, lebih mudah untuk menghilangkan stretch mark secara semula jadi tanpa perlu menjalani pembedahan dan prosedur pembedahan lain yang memerlukan banyak wang. Cuba semuanya sekarang dan lihat tanda stretch anda mula memudar.