Jerawat atau jerawat tidak hanya muncul di muka.Bagi sesetengah orang, kulit keluar jerawat boleh menjadi lebih meluas, mempengaruhi wilayah yang lebih besar daripada badan.Selain daripada muka, jerawat biasanya berlaku di belakang, bahagian tengah, leher, bahu, dan lengan.Banyak individu mengalami kulit keluar dalam wilayah selain daripada muka.

Siapa Dapat Kembali Jerawat?

Kembali Rawatan Jerawat

Jerawat belakang, sekali dalam masa yang dikenali sebagai "bacne," benar-benar normal di kalangan penghidap keradangan kulit.

Jerawat belakang dan badan mempengaruhi lelaki dan wanita, remaja dan orang dewasa. Jadi seperti itu, keradangan kulit badan lebih kerap, dan kerap lebih serius, pada lelaki.

Kerap kali, kulit keluar dari muka. Kerana keradangan kulit mencapai kemajuan dan kesungguhan, ia juga akan mempengaruhi wilayah yang berlainan badan. Tidak semua orang yang keluar dari kulit akan mengalami jerawat pada tubuh, tetapi mereka yang mempunyai jerawat badan hampir pasti mempunyai jerawat di muka juga.

Apa yang menyebabkan Kembali and Body Jerawat?

Jerawat belakang dihasilkan oleh unsur-unsur yang sama yang mencetuskan kulit wajah: organ minyak yang terlalu aktif, sel-sel kulit mati yang berlimpah, dan pembesaran jerawat yang mewujudkan organisma mikroskopik. Minyak dan sel-sel kulit mati dapat ditangkap di dalam folikel, atau liang, dan membuat penyumbatan. Penyumbatan ini berubah menjadi jerawat dan boleh maju ke jerawat, jika serangan mikrob.

Kulit badan keluar dan besarnya terhad kepada bahagian belakang dan bahagian atas. Seperti muka, kawasan-kawasan ini mempunyai lebih banyak organ sebaceous setiap crawl persegi daripada pelbagai jasad badan, jadi folikel lebih rentan untuk berhenti berhenti dengan kelebihan sebum dan sel-sel kulit mati.

Ia tidak mungkin bahawa pakaian atau alatan tertentu menyebabkan keradangan kulit badan. Walau bagaimanapun, hakisan yang dicipta oleh pakaian tertentu mungkin mengganggu keadaan kulit yang pecah. Menggosok atau menebal pada kulit boleh memburukkan folikel berkilat dengan berkesan dan merosot. Adalah lebih baik untuk menghindar keburian hakisan apabila anda cuba memperbaiki jerawat. Wellsprings contact termasuk:

 • Ketat pakaian
 • kolar selesa
 • beg galas
 • Beg tangan tali, dan
 • Kusyen olahraga atau Rigging.

Understudies, terutamanya, mungkin perlu menyampaikan buku-buku mereka dalam pek yang dipegang, berbanding dengan memakai ransel yang besar.

Peluh juga boleh memperburuk jerawat. Untuk meminimumkan gangguan, mandi secepat permulaan masa selepas bekerja. Cuba untuk tidak menjejalkan kulit, walaupun dengan loofah atau perut badan. Ingatlah itu, anda perlu menjauhi kisi. Pembersihan yang menyeluruh, namun halus - sesuai dengan cuci salisil yang salisilat - lebih baik dari pembersihan yang luar biasa.

Jenis Kembali Jerawat

kembali jerawat

Jenis-jenis kulit pecah yang boleh berlaku di belakang anda termasuk:

 • whiteheads : Juga dirujuk sebagai comedones tutup, buat apabila folikel berhenti kekal ditutup dan di bawah kulit anda, merangka ketukan putih.
 • Liang tersumbat : Pada ketika apabila folikel berhenti terletak pada permukaan kulit anda dan dibuka, ia bingkai jerawat, tambahan pula dirujuk kepada sebagai comedone terbuka.Kemunculan tip gelap zits adalah kerana tindak balas di pertengahan sebum dan udara, bukan disebabkan bumi telah memenuhi folikel anda.
 • Papules: Kulit keluar kecederaan yang muncul mengetuk merah jambu sedikit pada kulit anda dan sekali-sekala halus dipanggil papules.
 • Pustules: Juga dikenali sebagai jerawat, jerawat adalah merupakan pelepasan penuh papule putih atau kuning dengan asas blushed.
 • Sista: Pada ketika apabila kulit keluar kecederaan tumbuh jauh di bawah permukaan kulit anda, ia boleh mengukuhkan dan struktur, tombol sukar yang luas.
 • Lepuh: Kudis adalah lebih besar, pelepasan penuh kulit keluar kecederaan yang amat menyeksakan dan boleh parut kulit.

Bagaimana untuk menghilangkan Kembali Jerawat Cepat dan Sememangnya di Rumah

bagaimana untuk menghilangkan Kembali Jerawat

Cakap belakang bukan sekadar menimbulkan masalah dan menimbulkan masalah untuk anda memakai pakaian dan menyampaikan knapsack tetapi juga akan meninggalkan kulit yang teruk. Itulah sebabnya, yang ideal untuk menganggap mereka pada peluang yang terawal supaya bacne ini tidak mendapat masa yang cukup untuk duduk mendalam ke kulit anda dan menyebabkan bekas jerawat di belakang anda.

Walaupun anda juga boleh melupuskan kembali parut keradangan kulit   dengan penawar rumah, nampaknya pandai untuk menghentikan pengembangan jerawat belakang itu sendiri supaya anda tidak perlu mengambil penderitaan tambahan untuk menyembuhkan bekas luka bacne juga! Berikut adalah beberapa penyelesaian rumah yang sangat kuat untuk melupuskan kulit belakang.

 1. Sea Salt Remedy

Garam laut penawar yang benar-benar boleh mendapatkan anda bebas dari belakang jerawat.Walaupun penyelidikan yang sangat sedikit telah dilakukan ke atas mengapa garam laut begitu berdaya maju dalam melupuskan jerawat, ia mungkin disebabkan ia berjaya membendung pembangunan bakteria.Garam juga secukupnya mengeringkan kulit anda, dengan mengambil tanpa henti semua minyak yang menyebabkan jerawat   di belakang anda.

Individu yang telah menggunakan penyelesaian ini untuk jerawat belakang, telah mengadaptasinya untuk jawapan yang cepat dan berjaya untuk bacne mereka. Walau apa pun, pada mana-mana titik anda memilih untuk menggunakan garam untuk mengubati jerawat belakang anda, cuba garam lautan dan bukan garam meja kerana ia mempunyai iodin di dalamnya yang boleh menyebabkan keradangan kulit berlipat ganda.

arah

 • Tambah garam laut untuk mandi air mengukus anda.
 • Menyerap air ini selama 20-30 minit.
 • Sekiranya kulit anda licin, tidak kira apa jua yang lain berikutan melarikan diri dari tab mandi.Hanya tepuk kering.
 • Sekiranya, kulit anda mempunyai kecenderungan untuk mendapatkan lebih kering, memohon losyen ringan tetapi tidak begitu bersungguh-sungguh.

Perhatian:   Jika jerawat di bahagian belakang benar-benar dahsyat dan terdapat lebih banyak jerawat, rehash kaedah ini dua kali sehari biasanya sekali mencukupi. Sekiranya tindak balas kulit anda menyembuhkan ini, anda akan melihat hasilnya dalam masa seminggu.

 1. Oatmeal Bath

Oat adalah satu penetapan yang berfaedah untuk pelbagai kulit, kering atau anggun dan walau apa pun kulit matang.Ia memenuhi jangkaan untuk kulit keluar kulit cenderung dengan menyimbah ke atas minyak sebum yang keterlaluan.Ia begitu juga halus bangsal kulit anda untuk membersihkan tanah dan membuka liang kulit . Pada ketika minyak dialihkan dan kulit mati juga, kulit anda akan dibangkitkan semula bersama-sama dengan kesan tepu.

Oats shower tidak hanya akan mengeluarkan dengan jerawat belakang tetapi juga akan membuat anda bebas daripada parut bacne! Berikut adalah cara untuk meredakan pancuran oat untuk keradangan kulit di belakang anda.

arah

 • Halus menghancurkan oat
 • Kemudian lagi, meletakkan oat dalam kaus kaki atau kain kasa kain dan ikat.
 • Campuran oat tanah halus dengan air pancuran mengukus dalam tab anda.Campuran dengan baik.Pada kesempatan yang luar bahawa ia tidak cukup halus, oat akan menetap di pangkal tab.
 • Sekiranya anda telah diikat oat anda ke dalam kaus kaki atau bahan, hanya meletakkan ia ke dalam tab dibanjiri di dalam air.Manakala dousing, terus menghancurkan bahan untuk membiarkan jus campuran bijirin dengan air.
 • Rendam selama dua puluh minit.

Nota: Ulangi proses ini setiap hari untuk mendapatkan badan bebas radang tepu dan keradangan kulit.

 1. Baking Soda

Baking Soda boleh menjadi Deodorant Asli

Natrium bikarbonat atau pengembang soda,   mengisi dalam sebagai pengelupasan halus untuk kulit anda. Selepas itu, ia menanggalkan liang dan menanggalkan kulit mati. Ia juga membantu mengawal pariti pH kulit dan mempunyai ciri-ciri meringankan dan kuman. Setiap sifat-sifat ini menjadikannya penyelesaian rumah yang menakjubkan untuk membersihkan jerawat.

arah

 • Sapukan pes tiga atau empat sudu teh baking soda dan sedikit air.Mencucinya selepas beberapa minit.
 • Anda juga boleh mencampurkan soda penaik, serbuk kayu manis, jus lemon dan madu.

Perhatian:   Sapukan topeng baking soda pada punggung anda lebih daripada sekali seminggu untuk mendapatkan hasil yang cepat.

 1. Apple Cider Vinegar

Seperti yang anda tahu, adalah elemen yang mulia untuk badan anda.Ia juga mungkin membantu anda melupuskan bacne.Apple cider cuka   adakah ia dengan melaraskan pH badan anda yang secara khasnya membekalkan kulit dengan keluarnya jerawat. Memandangkan cuka jus buah-buahan Apple juga merupakan pengendali antibakteria dan pengurangan yang kuat, ia dinamakan antara satu penyelesaian yang terbaik untuk kulit keluar secara keseluruhan dan bukan hanya untuk jerawat belakang.

Tidak sama sekali seperti apabila anda minum 1-2 sudu besar.jus epal cuka dicampur dalam 1 gelas air, dari hari ke hari.Dalam mana-mana kes, anda juga boleh membuat toner dengan ACV untuk memohon topically pada jerawat belakang anda.

arah

 • Campuran cuka epal cider dan air.
 • Mengisi campuran ke dalam botol semburan.
 • Semburan campuran konsisten pada jerawat belakang anda sebelum pergi untuk berehat.
 • Anda juga boleh menggunakannya bila-bila masa.Menunggu dua puluh minit sebelum mencuci off.
 • Menyimpan ACV toner dalam peti sejuk anda untuk menyejukkan kesan ke atas jerawat anda.
 • Anda juga boleh menggunakan bola kapas untuk memohon ACV pada keradangan kulit belakang anda.

Perhatian:   Anda boleh memohon Apple Cider Cuka dua atau tiga kali seminggu untuk mendapatkan hasil yang cepat.

 1. Lemon Juice

Lemon Juice

Kekayaan asid lemon boleh sangat membantu dalam merawat kulit keluar. Lemon akan membersihkan tanah yang telah berkumpul di liang dan akan menguatkan sebum. Anda boleh memanfaatkannya pada kulit anda setiap hari kecuali dengan kemungkinan bahawa ia terlalu kering dan menggunakannya setiap beberapa hari.

arah

Gosok potongan lemon di wilayah yang dipengaruhi dan lepaskannya selama beberapa jam sebelum mencuci muka dengan air.

Perhatian: Anda juga boleh campuran jus lemon   dengan air mawar dalam jumlah yang sama dan gunakan campuran ini untuk mencuci wilayah yang dipengaruhi sama sekali.

 1. Madu

Jika anda tidak suka pemikiran pancuran oat, terdapat satu lagi kaedah untuk memohon bijirin pada bacne anda.Menggunakan madu dengan oat, anda boleh juga membuat tudung custom made.Manakala bijirin membersihkan off minyak tamak haloba dan tanah, madu ternyata seperti yang dijangkakan dengan ciri-ciri antibakteria dan menenangkan untuk menyembuhkan kulit belakang anda keluar jerawat.ciri-ciri antibakteria Its pertempuran off mikrob membawa keradangan kulit dan sifat-sifat menenangkan membunuh kemerahan dan bengkak .

arah

 • Masak oat dengan air
 • Tambah dua sudu besar.madu untuk oatmeal yang telah dimasak.
 • Beri peluang untuk berehat di luar.
 • Selepas penyejukan, campuran boleh mendapatkan sedikit kering.
 • Jika anda rasa begitu, anda boleh memohon lebih banyak madu.
 • Memohon tudung ini kepada jerawat belakang anda.
 • Biarkan selama 20 minit.
 • Basuh dengan air

Perhatian:   Sapukan campuran ini sekali sehari.

 1. Tea Tree Oil

Satu lagi rawatan umum yang terkenal untuk jerawat jerawat adalah minyak pokok teh. Minyak pokok teh bertindak seperti bebas kuman dan membersihkan liang-liang. Juga, ia membantu melancarkan mikrob yang menyebabkan keradangan kulit. Minyak pokok teh, dari daun Melaleuca alternifolia Australia, menentang bakteria dan bermusuhan dengan sifat mikrob.

Terpinen-4-ol sebatian dalam pokok teh minyak   mengeluarkan sifat antimikrobanya. Pembangkang terhadap kesan organisme mikroskopik minyak pokok teh membuang mikroorganisma Propionibacterium acnes yang bertanggungjawab terhadap peningkatan keradangan kulit.

arah

 • Masukkan minyak pokok teh dengan air.
 • Gunakan bola kapas memohon campuran ini pada jerawat keradangan kulit belakang anda.
 • Pengulangan 1-2 kali setiap hari.
 • Selain itu memohon sebelum tidur.
 • Anda boleh menyimpan susunan disiapkan dalam bekas untuk masa lain menggunakan.

Nota: Jangan sekali-kali memohon dicairkan minyak pokok teh pada kulit anda   kerana ia mungkin mengganggu gangguan, kemerahan, pangkat, pengeringan, dan tambahan. Terus melemahkan minyak dengan air dalam proporsi 5:95. Ini menunjukkan 5 bahagian minyak pokok teh harus dicampur dengan 95 bahagian air. Kes mata, minyak pokok teh 5 ml harus dicampur dengan 95 ml air.

Hanya gunakan satu setitik teh minyak pokok kepada julat yang dipengaruhi tiga kali setiap hari.

 1. Peppermint

Teh Peppermint

Daun peppermint mengandungi mentol yang merupakan penyembuhan rasa sakit yang khas dan pengendali pengurangan. Bukan sahaja sifat-sifat ini dapat mengurangkan kesengsaraan dan bengkak anda kerana kulit keluar tetapi juga dapat menenangkan kulit yang mengganggu anda kerana organisasi yang kerap.

arah

 • Hancurkan daun peppermint menggunakan mortar dan alu.
 • Anda akan mendapat gam lancar hijau.
 • Gosok gam ini pada kulit anda keluar terpengaruh.
 • Biarkan selama sepuluh hingga dua puluh minit.
 • Basuh dengan air.

Perhatian:   Untuk hasil yang baik, anda boleh mengulangi proses ini dua hingga tiga kali setiap hari.

 1. kayu manis

Kayu manis mempunyai permusuhan yang kuat terhadap sifat-sifat bakteria. Diambil di dalam, kayu manis juga boleh memerangi penyakit yis. Apabila anda menggunakannya secara teratas di samping nektar, ia akan menghapuskan bumi di samping mikrob yang berada di belakang jerawat jerawat anda.

arah

 • Kisar semua bahan-bahan perhiasan
 • Dikenakan tudung pada kulit keluar di belakang anda
 • Biarkan selama sepuluh minit
 • Basuh dengan air suam

Nota: Sapukan campuran ini sekali sehari.

 1. Aloe Vera

Aloe Vera

Antara sifat-sifat yang berjumlah besar itu, Aloe Vera tambahan mempunyai astringen, emolien, anti-kulat dan sifat regeneratif.Ini bermakna ia boleh menghalang pelepasan cecair dengan penarikan balik urat, menjadikan kulit halus dan licin , membunuh pencemaran parasit dan boleh memulihkan semula sel-sel baru dengan sewajarnya memulihkan kecederaan. Setiap satu daripada sifat-sifat aloe Vera ini digunakan apabila anda menggunakannya secara teratas di belakang anda untuk membuang jerawat.

arah

 • Disekat terbuka sedikit daun aloe
 • Mengambil gel tebal dengan jari anda
 • Sapukan ini kepada kulit belakang anda keluar untuk merasakan bantuan yang menenangkan dalam detik terpecah
 • Ulangi dua hingga tiga kali setiap hari untuk pulih bacne meluap-up anda.

Nota: Sekiranya anda tidak boleh mendapatkan daun segar, beli gel Aloe Vera yang tidak rapi.

 1. White Willow Bark

kulit pokok willow putih amat berkuasa untuk keradangan kulit termasuk belakang jerawat.Ia mengandungi salicin, seperti menghakis salisilik yang terdapat dalam banyak krim jerawat diakses dari segi ekonomi.menghakis salisilik hilang kelemahan dan oleh itu mendapat anda secara bacne.Bukan sahaja ini, kulit pokok willow putih bermusuh dengan mikrob, menenangkan, dan terhadap berjangkit juga.Oleh itu, anda akan mendapat bantuan daripada kemerahan dan kerengsaan yang disebabkan oleh kulit sukar anda keluar.

arah

 • Simpan kulit willow putih dalam periuk
 • Tuangkan air panas ke atasnya
 • Curam selama sepuluh minit
 • Selepas berendam, terikan cecair menggunakan penapis halus.
 • Termasuk hazel penyihir dan minyak esensial dari sebarang rasa.
 • Campurkan dengan baik. Anda boleh menyimpannya dalam bekas.
 • Dengan bantuan bola kapas, gunakan jawapan untuk keradangan kulit belakang anda.

Nota: Sapukan ini dua kali setiap hari.

Bottom Line:

Apabila anda mempunyai jerawat kembali, ia sangat penting untuk menguruskan kulit anda secara sah. Ini menggabungkan secara konsisten membasuh kulit anda dengan agen pembersih lembut, menggosok selepas anda bersenam, menjaga rambut anda bersih, tidak menekan atau memilih jerawat, dan menghindari persembahan matahari teratas. Selepas mengekalkan semua ini jika anda mengalami jerawat, anda boleh mengekalkan mana-mana ubat-ubat di atas untuk menghilangkan jerawat belakang.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh membaca:Bagaimana untuk menghilangkan Jerawat Semalaman Jerawat atau Fast