Ada kemungkinan bahawa anda mempunyai kecenderungan untuk menjadi sedar diri apabila anda bercakap dengan orang lain kerana tompok-tompok hitam yang ada pada wajah anda.Kadang-kadang, wanita cuba untuk menyembunyikan tompok gelap dengan solek tetapi sebagai masa berlalu;tempat gelap cenderung untuk menjadi lebih jelas.Jangan ingat bahawa bintik hitam bukan sahaja muncul di muka, ia juga boleh muncul di bahagian yang berlainan di artikel body.This akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk menghilangkan bintik hitam pada kulit cepat dan secara semula jadi.

Menghilangkan Tempat Black

Punca utama yang menyebabkan Tempat Gelap pada Wajah Anda

Untuk mengetahui apa penyelesaian akan dilakukan untuk membantu membuang bintik hitam   dijumpai di dalam badan, sangat penting untuk mengetahui apa sebabnya. Beberapa kemungkinan penyebab bintik-bintik hitam termasuk yang berikut:

 • Pigmentasi Hyper - Ini biasanya berlaku apabila orang digunakan untuk mengalami jerawat.Kerana kulit telah menjadi trauma, ia menjadi berpigmen hyper dan ini menyebabkan bintik hitam.
 • Ubat - Terdapat beberapa ubat-ubatan yang terdapat di pasaran sekarang yang mungkin menyebabkan orang mempunyai bintik-bintik hitam.
 • Pendedahan yang melampau dengan Matahari - Apabila orang terdedah kepada sinaran UV matahari, mereka cenderung untuk mendapatkan bintik hitam.Ini boleh diatasi dengan tinggal daripada matahari 10:00-14:00 dan memakai tabir suria apabila panas matahari yang tidak dapat dielakkan.

Ini hanya beberapa sebab yang mungkin untuk mendapatkan bintik hitam. Walaupun sesetengah orang akan segera berunding dengan ahli dermatologi mereka, ramai orang lebih suka mencuba beberapa remedi rumah yang akan memberi kesan yang sama.

Top 10 Home Remedies Semulajadi untuk Menghapuskan Black Spots Fast

1. menggunakan Lemon Juice untuk menghilangkan Tempat Black

Lemon Juice

Terdapat ramai orang yang sentiasa melihat jus lemon   sebagai salah satu remedi rumah semula jadi yang boleh digunakan untuk kulit. Jus lemon adalah sejenis buah sitrus dan mereka semua berasid. Keasaman jus lemon dapat membantu dalam menghancurkan bintik-bintik gelap di kulit sehingga mereka dapat memudar dari waktu ke waktu.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Jika anda telah meletakkan jus lemon dalam satu bekas, tambahkan gula ke dalamnya dan campurkan bersama-sama. Menggunakan tip Q, letakkan campuran pada setiap tempat yang gelap di wajah anda dan seluruh tubuh anda. Kesannya akan bermula dalam masa beberapa bulan atau lebih.

2.Fruits

Selain daripada fakta bahawa buah-buahan boleh dimakan untuk membuat orang sihat, buah-buahan juga boleh digunakan sebagai ubat rumah yang berkesan untuk bintik-bintik hitam.betik yang diketahui mempunyai banyak manfaat yang baik.Selain daripada fakta bahawa ia meningkatkan pergerakan usus rakyat, ia juga baik untuk kulit .

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Jika anda berfikir bahawa anda akan menggunakan pulpa untuk memperbaiki keadaan kulit anda maka anda salah. Buat masa ini, anda memerlukan kulit betik. Anda perlu mengeluarkan biji dan pulpa tetapi tidak membuang pulpa kerana anda boleh memakannya kemudian. Sebaik sahaja anda telah mengeluarkan pulpa dan biji, anda boleh menggosok kulit papaya di seluruh muka. Anda akan terkejut dengan betapa hebatnya wajah anda.

3.Parsley

Pasli untuk bintik hitam

Parsley biasanya dikenali sebagai hiasan dalam makanan yang berbeza kerana mereka cenderung untuk membuat makanan kelihatan lebih baik tetapi apa yang banyak orang tidak tahu adalah bahawa mereka juga boleh digunakan untuk menyembuhkan bintik gelap. Sekiranya anda ingin menghilangkan bintik-bintik gelap di muka anda dengan menggunakan pasli kemudian bacalah.

Apa yang Anda Perlu:

 • Parsley
 • kunyit
 • Lime Juice

Perhatian:Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah anda perlu mengisar Parsley terlebih dahulu. Anda perlu memastikan bahawa ia akan digilap dengan betul. Sebaik sahaja anda melakukan ini dengan berkesan, anda perlu campurkan dalam kunyit bersama dengan jus limau. Setelah pes sudah cukup stabil, mereka perlu diletakkan pada kulit. Mereka boleh diletakkan di bawah pelembap dan krim lain yang anda letakkan pada kulit anda.

4. menggunakan Kacang kuda untuk menghilangkan Tempat Black Naturally

kacang kuda

Sejak kacang kuda diketahui mempunyai banyak sifat-sifat yang baik, ia tidak mengejutkan lagi bahawa mereka juga boleh digunakan untuk kulit.Kacang kuda mengandungi ciri-ciri yang bukan sahaja baik untuk kulit, sifat-sifat ini juga boleh membantumenghilangkan bintik gelap   dijumpai pada kulit.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Bawa kacang rebus ke dalam mendidih hingga ke waktu ketika mereka sudah lembut dan lembut. Sebaik sahaja mereka lembut, mereka sudah boleh rosak. Letakkan ayam goreng pada mangkuk bersih dan campurkan lagi sehingga mereka mempunyai penampilan yang pastinya. Gosok pes pada muka dan bahagian badan yang berlainan. Letakkannya di kawasan di mana bintik hitam kelihatan. Ini boleh dilakukan setiap hari.

5.Buttermilk

Buttermilk

Buttermilk diketahui mempunyai banyak ciri-ciri yang kaya.Malah, menggunakannya pada kulit akan mempunyai kesan segera terutamanya jika ini dilakukan secara teratur.

Apa yang Anda Perlu:

 • Buttermilk
 • Susu masam
 • Lemon Juice
 • Kapas Swab

Perhatian:Campurkan dalam susu mentega dan masam bersama. Kemudian, campurkan jus lemon untuk membentuk campuran yang boleh digunakan untuk mencuci muka. Jika anda merasakan bahawa tempat anda terlalu banyak atau tertumpu pada satu kawasan, anda tidak perlu menggunakan kapas lagi. Anda hanya boleh meletakkan campuran secara langsung pada kulit tetapi jika anda hanya merawat kawasan gelap, gunakan kapas untuk meletakkan pada setiap tempat hitam pada kulit.

6.Use Juice Lime untuk Menghapuskan Black Spot

Lime Juice

Jeruk seperti limau adalah buah sitrus dan buah sitrus diketahui mempunyai banyak sifat baik yang dapat memberi manfaat kepada kulit. Jus limau juga boleh memberi manfaat dalam memerangi bintik hitam jika dilakukan dengan betul.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Ingat untuk campuran dalam jus limau   dan yogurt dengan teliti. Sebaik sahaja anda melakukan ini, ingatlah untuk meletakkan campuran di tempat gelap kulit. Ini juga boleh digunakan sebagai topeng jika ini akan diletakkan di muka. Biarkan di kawasan yang terjejas selama kira-kira setengah jam sebelum membasuhnya.

7.Aloe Vera

Aloe Vera

Sejak Aloe Vera adalahbaik untuk rambut, Terdapat beberapa orang yang tidak berfikir bahawa Aloe Vera boleh berkesan terhadap bintik-bintik hitam tetapi mereka benar-benar boleh digunakan terhadap bintik gelap dengan berkesan.Aloe Vera boleh baik untuk kulit   secara umum.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Pastikan anda memotong daun Aloe Vera separuh supaya anda boleh mendapatkan gel seperti bahan di dalamnya. Gel boleh diletakkan terus di muka. Ini boleh dilakukan setiap hari supaya kesannya menjadi jelas selepas sebulan.

8.Apply Castor Oil untuk menghilangkan Tempat Black Fast

Castor Oil

Jika anda akan menyebut minyak kastor kepada orang dewasa, mereka mungkin akan mempunyai beberapa ungkapan yang tidak menyenangkan di wajah mereka mungkin kerana orang tua mereka digunakan untuk cuba untuk membuat mereka mengambil minyak kastor untuk yang baik manfaat untuk sistem penghadaman . Kali ini, minyak kastor tidak perlu dimakan untuk memberi kesan yang baik terhadap bintik gelap.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Hanya letakkan minyak kastor di kawasan yang terkena kulit setiap hari. Apa yang akan dilakukan oleh minyak kastor itu akan secara beransur-ansur menjadikan bintik-bintik tersebut akan pudar dari masa ke masa.

9. Jus nanas

jus nanas diketahui mempunyai banyak sifat-sifat yang baik yang boleh baik untuk kesihatan secara umum.Ini adalah sebab mengapa ia tidak menghairankan lagi bahawa jus nanas juga boleh digunakan untuk menghilangkan bintik-bintik hitam pada kulit .

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Menggunakan kapas, jus jus nanas pada kawasan kulit yang berbeza yang terjejas oleh bintik-bintik gelap. Ini akan membantu menghilangkan bintik-bintik gelap dari masa ke masa.

10. Cuka Cider Cuka

Apple Cider Vinegar

Siapa yang boleh lupa cuka sari ape di senarai remedi rumah?epal sider cukahampir selalu disertakan mungkin kerana hal-hal yang berbeza yang dapat memberi orang.

Apa yang Anda Perlu:

 • Apple Cider Vinegar
 • bawang
 • Kain
 • Cotton Ball

Perhatian:Pastikan anda memotong bawang yang cukup dan meletakkannya di atas kain supaya semua jusnya akan keluar. Selepas memerah jus bawang, campurkan dengan cuka sari apel. Campurkan ramuan bersama dan gunakan bola kapas untuk meletakkannya pada bintik-bintik gelap pada kulit.

Dengan semua ubat rumah semulajadi untuk menghilangkan bintik hitam di atas, bintik-bintik gelap yang anda dreading boleh hilang dalam masa yang singkat.