Bagaimana untuk menghilangkan siku gelap dan lutut? Ada satu masa apabila lutut gelap tidak dianggap sebagai masalah kerana rakyat terpaksa memakai pakaian sederhana sepanjang masa tetapi sebagai tahun-tahun berlalu, pakaian yang orang memakai sudah lebih pendek daripadasebelum ini.Jika anda juga gemar memakai seluar pendek atau pakaian yang di atas lutut, anda perlu memastikan bahawa anda kelihatan kemas dan kemas masih.

Terdapat beberapa yang mengalami masalah dengan trend ini walaupun kerana mereka berfikir bahawa lutut mereka terlalu gelap. Biar saya bertanya kepada anda sekarang, adakah anda mempunyai masalah ini juga? Sekiranya anda berada, maka anda tidak perlu risau kerana terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan yang dapat membantu menghilangkan lutut anda yang gelap.

Apa yang menyebabkan Tempat gelap pada siku dan lutut

Gelap siku lutut

Telah dikatakan lagi dan sekali lagi bahawa untuk mencari penyelesaian yang tepat, akar utama siku gelap atau lutut harus diberi perhatian khusus terlebih dahulu. Berikut adalah beberapa sebab yang mungkin menyebabkan lutut gelap:

  • Gaul kerap Knees - Adakah anda duduk berlutut semua masa pada lantai keras?Adakah anda sentiasa memakai pakaian yang ketat?Apabila lutut anda sapu pada permukaan yang berbeza sepanjang masa, mereka cenderung untuk menjadi sedikit gelap.
  • Kulit Kering - Jika anda mempunyai kulit secara semula jadi kering, ia adalah lebih biasa bagi lutut anda untuk menjadi lebih gelap.Pelembap adalah kunci kepada masalah ini.
  • Kebersihan diri yang tidak betul - Tidak menjadi bersih sepanjang masa boleh menyebabkan lutut menjadi gelap.Pastikan untuk menggosok lutut dan lain-lain kawasan sensitif perlahan-lahan tetapi memastikan bahawa mereka juga membersihkan sepanjang masa.
  • Genetik - Kadang-kadang, lutut gelap boleh diwariskan dari satu generasi ke generasi.
  • obesiti   - Terdapat contoh apabilalebihan lemak menyebabkan beberapa kawasan kulit menjadi gelap.

Perkara-perkara yang disebutkan di atas hanyalah beberapa sebab yang mungkin menyebabkan lutut gelap. Ia mungkin terdapat lebih banyak sebab yang tidak disebutkan di atas.

10 Pemulihan Home Asli untuk menghilangkan Dark siku \u0026 lutut

Ingatlah bahawa remedi rumah mungkin berkesan tetapi mereka tidak diluluskan secara perubatan. Mereka dianggap selamat tetapi untuk memastikan, anda masih boleh berunding dengan doktor anda untuk menjadikannya lebih berkesan.

1.Lemon Juice

Lemon Juice Knees Dark

Ramai orang tidak tahu bahawa jus lemon sebenarnya adalah agen pelunturan semulajadi yang bermaksud bahawa mereka boleh menjadikan kulit lebih putih dari masa ke masa. Ini juga sama untuk kebanyakan buah sitrus yang terdapat di pasaran.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Anda mungkin perlu memotong lemon ke bahagian yang berlainan dan menggosoknya di atas lutut. Ini boleh dilakukan pada waktu petang dan jus lemon boleh dibasuh dari lutut pada waktu pagi.

2.Aloe Vera

Aloe Vera

Apabila orang biasanya menyebut Aloe Vera, mereka fikir item sebagai sesuatu yang boleh digunakan untuk rambut.Walaupun ini adalah benar, Aloe Vera juga dikenali sebagai baik untuk kulit.Malah, banyak orang menggunakan Aloe Vera untuk menghilangkan masalah kulit yang berbeza . Dalam kes ini, Aloe Vera juga boleh digunakan untuk kegelapan lutut.

Apa yang Anda Perlu:

  • daun Aloe Vera dipotong dua

Perhatian:Anda boleh memotong daun Aloe Vera separuh dan gunakan gel yang terdapat pada daun Aloe Vera di kawasan yang terkena kulit. Ia akan menjadikan lutut lembap dan dapat membantu mengurangkan kawasan gelap sepanjang masa.

3.Get rid of Knees Kasar Darkened Dengan Gula

Masih banyak orang yang tidak menyedari bahawa gula lebih daripada pemanis. Ia juga boleh digunakan untuk mengatasi pelbagai bahagian kulit. Gula dikenali untuk mengambil sel-sel kulit mati yang boleh didapati di kulit.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Letakkan minyak zaitun pada bekas yang bersih terlebih dahulu kemudian kacau di dalam gula. Pastikan anda mempunyai cukup sehingga campuran akan cenderung kelihatan sedikit berbulu kerana gula namun ia cukup cair untuk diletakkan pada kulit. Letakkan pada lutut untuk menghilangkan sel-sel kulit mati yang mungkin menyebabkan lutut menjadi gelap.

4. Minyak Kelapa

Minyak Kelapa

Terdapat beberapa orang yang menganggap bahawa apa-apa jenis minyak boleh digunakan untuk melembapkan kulit tetapi ini tidak benar sama sekali. Minyak itu perlu mempunyai beberapa sifat yang akhirnya dapat meringankan kulit seperti minyak kelapa.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Anda boleh memilih untuk bercampur dengan minyak kelapa dan minyak zaitun bersama-sama atau anda boleh melakukannya secara berasingan. Selepas mandi, letakkan minyak pada bahagian kulit yang terjejas atau terik. Ini akan membantu mengekalkan kulit lembap. Ini boleh diulang sepanjang hari.

5.Yogurt dan Almond Powder

Yogurt diketahui mempunyai banyak sifat baik yang boleh digunakan untuk kulit manakala serbuk badam juga mempunyai beberapa komponen sendiri yang boleh sangat membantu.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Pastikan anda mempunyai jumlah yang sama yogurt dan serbuk badam dan campurkannya bersama-sama. Anda boleh meletakkan pes pada lutut. Pastikan anda menunggu beberapa jam sebelum membilasnya.

6. Yogurt dan Madu

yogurt

Sekiranya anda tidak mempunyai serbuk almond, anda boleh menggantikan serbuk badam dengan madu. Ia boleh menjadi berkesan tetapi biasanya lebih mudah.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Letakkan dalam campuran yogurt dan madu pada lutut. Ini kemudian boleh ditinggalkan selama kira-kira 20 minit. Sekali diserap oleh kulit, lebihan boleh dibasuh dengan air suam. Pekat ini boleh membantu mengatasi kulit dan mengeluarkan kulit baru yang lebih ringan.

7.Baking Soda

Baking Soda

Banyak orang tidak menyedari bahawa susu mempunyai banyak sifat yang boleh membantu menghilangkan kawasan kulit yang gelap. Campurkan susu bersama-sama dengan baking soda dan ia boleh menjadi sangat berkesan terutamanya jika dilakukan dengan kerap.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Buat tampalan susu dan baking soda. Anda kemudian boleh menyimpan pes yang berlebihan di dalam peti sejuk kerana pes ini akan digunakan dengan kerap. Letakkan campuran pada lutut setiap hari untuk hasil terbaik.

8. Bagaimana Cara Menghilangkan Berat Gelap Semalaman Dengan Gliserin

Gliserin

Ramai orang tidak menyedari bahawa gliserin boleh dibeli sendiri melalui kaunter. Mengapa menggunakan gliserin dalam peratusan kecil yang boleh didapati dalam produk yang berbeza apabila versi mentahnya boleh dibeli dan digunakan dengan berkesan?

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Pastikan anda meletakkan gliserin pada lutut sebelum tidur. Ingat bahawa ia mempunyai tekstur yang melekit dan sesetengah orang mungkin mendapati ini menjengkelkan pada mulanya tetapi akan membiasakannya kemudian. Pastikan anda menggunakannya setiap malam untuk hasil terbaik.

9.How to Get Rid of Lne Dark and Ankles With Apricots

Aprikot

Pernahkah anda tertanya-tanya mengapa kebanyakan scrub yang boleh didapati di pasaran adalah berasaskan aprikot? Ini adalah kerana sifat semulajadi aprikot yang boleh menjadi sangat membantu dalam menghilangkan patch kulit yang gelap.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Pastikan anda meletakkan aprikot mentahpada lutut. Anda boleh tinggalkannya selama kira-kira beberapa minit atau lebih. Selepas kira-kira setengah jam, aprikot mentah boleh dikeluarkan. Bersihkan lagi dengan air suam.

10. Gunakan Hidrogen Peroksida

Bagi mereka yang ingin lutut menjadi lebih putih, penggunaan hidrogen peroksida adalah satu cara yang berkesan untuk menghilangkan kawasan gelap. Hidrogen peroksida biasanya dimasukkan sebagai salah satu ramuan yang terdapat dalam produk kulit yang berbeza.

Apa yang Anda Perlu:

Perhatian:Ingat bahawa anda boleh menggunakan hidrogen peroksida sendiri dengan menggunakan kapas supaya anda boleh meletakkannya di bahagian gelap lutut anda. Lakukan setiap hari untuk mendapatkan hasil yang terbaik. Selepas beberapa minggu, hasilnya akan menjadi jelas.

Ini hanyalah sebahagian daripada remedi rumah yang orang boleh cuba membantu menghilangkan lutut gelap. Masih ada orang lain yang hanya menunggu untuk ditemui. Lakukan remedi rumah ini untuk siku gelap dan lutut sekarang untuk mendapatkan lutut lancar dan lebih putih dalam masa yang singkat.