Bagaimana cara menghilangkan alergi rumput timothy? Anda tahu bahawa bergantung kepada musim, anda mungkin mendapat lebih banyak alahan berbanding biasa. Orang biasanya mengalami banyak alahan pada musim bunga. Sesetengah orang hanya ingin menikmati perkara-perkara yang biasanya mereka lakukan tetapi tiba-tiba mereka akan bersin selepas itu. Cuba bayangkan berjalan kaki di taman, menikmati semua bunga yang muncul tetapi tiba-tiba, anda tidak boleh melakukannya lagi kerana anda bersin di seluruh tempat.

Rhinitis alergi biasanya disebabkan oleh debunga biasa yang biasanya bermula pada masa musim bunga dan boleh bertahan lama. Sesetengah orang masih mengalami demam hay dan timothy rumput alahan walaupun pada musim panas. Mempunyai berkelah semasa musim panas yang merupakan salah satu aktiviti kegemaran orang boleh jadi agak sukar dilakukan. Ramai orang tidak menyedari bahawa mereka mengalami keadaan ini.

Menghilangkan Timothy Grass Allergy

Gejala Timothy Grass Allergy

Ada kemungkinan anda tidak sedar jika anda mengalami Alergi Timothy Glass. Berikut adalah beberapa perkara yang boleh anda cari:

 • kesesakan - Jika anda tiba-tiba mempunyai masalah pernafasan, ini boleh menjadi tanda bahawa sinus anda sesak dan anda mengalami alahan.
 • Hidung berair - Selepas anda telah melalui kesesakan, ada kemungkinan besar bahawa anda akan mula mempunyai hidung berair.Ini mungkin menghalang anda daripada melakukan beberapa tugas biasa.Anda juga perlu mempunyai banyak tisu untuk memastikan anda selesa.
 • Menggarut Tekak - Anda boleh mula merasakan bahawa anda mempunyai beberapa masalah dengan cuba untuk menelan kerana tekak anda gatal.Ini boleh menjadi tanda-tanda alahan semasa anda.
 • Menurun Bau - Oleh kerana anda mempunyai hidung sesak, ada kemungkinan besar bahawa anda tidak akan dapat bau apa-apa.Anda juga akan mempunyai beberapa ujian masalah kerana rasa dan bau boleh pergi bersama-sama.
 • batuk - Apabila anda mempunyai alahan dan anda menghadapi masalah pernafasan, anda boleh mula batuk.Ini adalah cara badan anda menghadapi kekurangan tenaga yang anda mungkin mengalami.

Berikut adalah beberapa gejala yang mungkin anda alami. Ingatlah bahawa masih terdapat banyak lagi yang mungkin anda alami ketika anda mengalami reaksi alergi.

10 Home Pemulihan untuk menghilangkan Timothy Grass Allergy Fast

 1. Elakkan Alkohol

Elakkan Alkohol

Adakah anda tahu bahawa apabila anda mengambil lebih banyak alkohol, anda mempunyai peluang yang lebih besar untuk menjadi lebih terdedah kepada alergi? Nampaknya mereka yang mengambil lebih banyak alkohol menjadi lebih cenderung mengalami pelbagai jenis alergi daripada mereka yang cuba mengelakkan mengambil minuman beralkohol. Kajian juga menunjukkan bahawa mengambil alkohol juga boleh meningkatkan gejala yang orang mungkin mengalami.

 • Walaupun hanya satu gelas minuman beralkohol seminggu boleh meningkatkan kecenderungan rakyat untuk alahan.
 • Gejala mungkin meningkat lebih apabila alkohol yang diambil.
 1. Mengurangkan Stress

Terdapat pelbagai sebab mengapa orang biasanya berasa tertekan. Terdapat orang yang menjadi tertekan kerana tugas-tugas yang perlu mereka lakukan di tempat kerja sementara ada juga yang menjadi lebih tertekan kerana hubungan peribadi mereka. Akhirnya terdapat banyak orang yang mengalami stres yang menjadi lebih tertekan dengan alergi kerana keadaan semasa mereka.

 • Kortison dilepaskan setiap kali anda merasa tertekan dan ini boleh membantu meningkatkan gejala-gejala yang orang mungkin merasa.
 • Jika anda tahu bahawa anda akan menjalani sesuatu tekanan, memastikan bahawa anda akan menyediakan diri anda lebih awal supaya anda mungkin boleh mengurangkan tekanan yang anda akan merasa.
 • Cuba untuk mengelakkan situasi yang tertekan pada semua kos.
 1. Mengambil Vegetables Kaya dengan Karotenoid

Sayur-sayuran Kaya dengan Karotenoid

Terdapat peluang yang anda tidak sedar bahawa karotenoid boleh sangat membantu dalam mengurangkan tanda-tanda yang anda mungkin merasa disebabkan mengalami alahan . Apa yang boleh dilakukan oleh karotenoid ialah mengurangkan keradangan laluan sehingga dapat lebih mudah bernafas.

 • Mengambil sayur-sayuran kaya karotenoid seperti labu dan bayam.
 • Memastikan bahawa anda akan meningkatkan jumlah produk-produk makanan setiap hari.
 1. Tahu Apa Menjadikan Anda Lebih Sensitif

Ada kemungkinan bahawa anda mungkin akan menjadi lebih sensitif terhadap alahan rumput anda jika anda akan menambahkannya kepada alahan makanan yang mungkin anda dapatkan apabila anda makan produk makanan tertentu, gejala anda akan meningkat dengan pesat.

 • Ingatlah bahawa terdapat beberapa produk makanan bermasalah yang tersedia. Terdapat banyak orang yang alah kepada kacang dan ayam.
 • Ia akan menjadi penting untuk menjaga mata anda pada gejala yang berbeza yang anda rasa setiap kali anda makan produk makanan tertentu.
 • Sebaik sahaja anda sudah sedar daripada produk makanan yang berbeza yang anda harus mengelakkan, mengelakkan lebih semasa musim bunga dan musim panas musim.
 1. Akupunktur

Adakah anda tahu bahawa akupunktur telah digunakan sebagai ubat rumah semulajadi   untuk jangka masa yang panjang? Telah dikatakan bahawa akupunktur membantu mengimbangi aliran seluruh tubuh supaya banyak orang yang telah pergi akupunktur telah mula merasa lebih baik tidak kira jenis keadaan mereka menderita. Ia tidak menghairankan lagi bahawa akupunktur juga dikatakan membantu terhadap alahan.

 • Akupunktur boleh membantu meningkatkan sistem imun sistem yang kemudiannya boleh memastikan bahawa badan akan melawan gejala mungkin alahan.
 • Akupunktur juga boleh berkesan dalam meningkatkan tenaga manusia. Ini sangat membantu apabila orang minum ubat-ubatan yang boleh mengurangkan jumlah tenaga yang mereka ada dalam sistem mereka.
 • Pilih akupunktur yang tepat untuk anda.Ada kemungkinan bahawa terdapat banyak yang terdapat di kawasan anda.Memilih satu dengan reputasi yang terbaik supaya anda boleh mendapatkan pengalaman yang terbaik.
 1. Madu

Madu

Terdapat banyak orang yang berfikir bahawa madu sangat berkesan untuk menghilangkan alahan. Nampaknya gejala boleh berkurang dengan baik. Ingat bahawa ia akan menjadi yang terbaik jika anda boleh mula mengambil bulan madu sebelum musim untuk alahan akan bermula.

 • Jangan ingat bahawa apabila memilih madu yang betul yang anda akan menggunakan, ia mungkin yang terbaik jika anda boleh menggunakan madu tempatan.
 • Ia akan menjadi lebih baik jika anda boleh memilih madu organik kerana madu yang dijual di kedai sudah dipanaskan dan ini boleh membuat madu lebih teruk.
 • Madu juga boleh membantu menguatkan sistem imun jadi pastikan bahawa anda akan mengambil satu sudu teh setiap hari supaya ia akan membantu anda.
 1. Neti Pots

Adakah anda tahu bahawa ia akan menjadi mudah dibilas lagi perkara-perkara yang mungkin berlaku dan menyebabkan anda mempunyai alahan anda?Anda tidak boleh bilas dengan air hanya bagaimanapun dan anda akan memerlukan periuk neti untuk itu.Ini akan membantu jelas sinus anda   dan akan membantu anda bernafas lebih baik dan berasa lebih baik.

 • Campurkan garam yg mengandung natrium dengan air.
 • Meletakkan air pada periuk neti.
 • Letakkan pinggir periuk neti pada satu lubang hidung dan condong kepala anda.
 • Hendaklah segala air yang berjalan ke sisi lain dari lubang hidung anda.
 • Anda akan mula berasa lebih baik selepas.
 1. Semburan hidung

Semburan hidung

Ini adalah hampir sama ke dalam periuk neti tetapi perbezaan utama adalah bahawa item utama anda adalah semburan bukannya periuk itu sendiri.Garam dan air boleh menjadi sangat berkesan dalam penjelasan daripada sinus anda supaya anda tahu bahawa anda boleh mendapat manfaat banyak dari ini.

 • Campurkan garam yg mengandung natrium dengan air.
 • Meletakkan larutan garam pada pengabut.
 • Sembur di bahagian dalam hidung. Tunggu hidung anda bersihkan.
 • Melakukannya pada lubang hidung yang lain.
 1. Butterbur

Walaupun butterbur dikenali sebagai rumpai, ia juga boleh sangat membantumenghilangkan alahan . Ia boleh membantu menghentikan antihistamin yang boleh menyebabkan alahan jadi ini boleh menjadi perkara yang sangat berkesan untuk digunakan.

 • Anda perlu mengambil sedikit butterbur dengan mendidihnya di dalam air.
 • Ambil sedikit sekali sekali sehari.
 1. Minyak ikan Tambahan

Minyak ikan Tambahan

Adakah anda tahu bahawa suplemen minyak ikan juga boleh berkesan dalam menyingkirkan alergi anda? Ini kerana ia dapat membantu menstabilkan pelbagai peringkat leukotrien dalam tubuh. Ini kemudiannya boleh mengelakkan kesan buruk alahan.

 • Ambil suplemen minyak ikan sekali sehari.
 • Ingat bahawa sesetengah orang tidak boleh mengambil suplemen ikan kerana alergi.

Ingatlah bahawa ini adalah beberapa perkara yang boleh anda ambil untuk menguatkan sistem imun anda untuk menghilangkan alahan rumput timothy. Terdapat peluang yang anda perlukan untuk mengetahui yang mana yang paling sesuai untuk anda. Orang mempunyai sistem imun yang berbeza dan terdapat pelbagai perkara yang akan dicari oleh orang. Pastikan anda bereksperimen untuk mencari sistem ketahanan yang betul yang akan berfungsi dengan baik untuk anda.