Bagaimana untuk menghilangkan alahan alpukat cepat? Ada banyak orang yang hanya suka Avocado. Bagi sesetengah orang, mengambil alpukat di pagi hari adalah cara terbaik untuk melompat memulakan hari mereka tetapi ada juga orang yang lebih berminat untuk makan alpukat sebagai makanan ringan. Biasanya, kekasih alpukat mengetepikan alergi alpukat mereka hanya untuk dimakan.

Adakah anda tahu bahawa terdapat dua cara di mana anda boleh menjadi alah kepada alpukat? Salah satu cara adalah melalui pengambilan oral, ini bermakna bahawa anda telah mengambil alpukat dan tubuh anda mengalami reaksi kerana ini. Cara lain untuk mendapatkan alahan adalah alahan lateks. Ini bukan sahaja alergi kepada alpukat tetapi juga buah-buahan lain. Pastikan anda sedar tentang produk yang akan anda pilih.

Gejala Avocado Allergy

Gejala Avocado Allergy

Mungkin terdapat beberapa gejala yang mungkin ditunjukkan oleh orang apabila mereka mempunyai alergi alpukat. Antara gejala-gejala ini termasuk yang berikut:

 • Bengkak - Jangan ingat bahawa walaupun bengkak mungkin tidak kelihatan begitu buruk pada mulanya, ini boleh mula untuk maju sebagai masa berlalu.Jangan ingat bahawa dalam kes-kes yang teruk bengkak, ia akan menjadi mustahil untuk orang ramai untuk membuka mata mereka.
 • gatal-gatal - Orang yang mula gatal selepas memakan avokado mungkin sudah tahu bahawa mereka akan mula gatal-gatal selepas itu.Ingat untuk tidak menggaru terlalu banyak kerana ini boleh menjadi buruk bagi kulit.
 • Kesukaran Menelan - Apabila anda mempunyai reaksi alahan kepada makanan, terdapat peluang yang tinggi bahawa lorong-lorong udara anda akan mula menutup.Hasilnya, anda mungkin mempunyai beberapa kesukaran untuk menelan.

Ingat bahawa kemunculan gejala mungkin bermula sejam atau lebih selepas makan alpukat.

Home Pemulihan untuk menghilangkan Avocado Alahan

Hilangkan Alergi Alpukat

Terdapat beberapa ubat rumah yang anda boleh cuba untuk menghilangkan alergi alpukat:

 1. Mengelakkan Avocado

Oleh kerana anda sudah mengetahui bahawa anda alah kepada alpukat, perkara terbaik yang boleh anda lakukan ialah memastikan anda menghindari alpukat di semua kos. Anda harus ingat bahawa ini lebih mudah dikatakan daripada dilakukan kerana mereka boleh didapati dalam pelbagai produk yang berbeza.

 • Sebelum anda makan sushi, anda mungkin ingin menyemak sama ada roll yang anda ada tidak mengandungi alpukat.
 • Dalam beberapa hidangan Mexico, anda mungkin perlu menggunakan guacamole yang sudah tentu dibuat daripada alpukat.
 • Jangan ingat bahawa walaupun avokado boleh datang dengan beberapa manfaat kesihatan, ini tidak akan memberi manfaat kepada kesihatan anda dalam jangka masa panjang jika anda akan terus mendapat alahan.
 1. Green Tea

Adakah anda tahu bahawa teh hijau dikenali sebagai salah satu minuman yang paling berkesan di dunia?Ini boleh membantu dalam perking anda pada waktu pagi;anda juga boleh menggunakan ini sebagai ubat rumah anda untuk alahan alpukat.Ini mempunyai beberapa ciri-ciri yang boleh membantu melegakan badan anda daripada penyakit kulit mungkin dan syarat-syarat.

 • Kajian menunjukkan bahawa mereka yang minum lebih daripada 3 gelas sehari mencapai lebih banyak faedah daripada satu yang hanya melakukan sekali.
 • Teh hijau juga boleh digunakan sebagai pengganti kopi jika sekiranya anda ingin mengurangkan kafein yang anda letakkan dalam sistem anda.
 1. Tomato Soup Campuran dengan Ginger, Lemon Juice dan Salt

Tomato Soup

Berdasarkan ramuan yang disebutkan di atas, adalah mudah untuk melihat bahawa setiap ramuan boleh sangat membantu dalam menghentikan alahan akibat penyediaan alpukat. Ramuan ini diketahui berkesan dalam membantu orang menyingkirkan gejala yang berkaitan dengan alergi alpukat.

 • Ini adalah ubat rumah yang sempurna untuk digunakan jika anda mahu apa-apa yang aneh yang akan menggunakan barang-barang yang anda mempunyai di rumah.Ia hanya akan mengambil minit untuk menyediakan juga.
 1. Passion Buah Segar

Ada kemungkinan bahawa kerana alergi alpukat anda, anda sudah mempunyai beberapa masalah dengan pelbagai aspek tubuh anda. Ingatlah bahawa pengambilan buah semangat segar mungkin lebih berkesan untuk orang yang mengidap IBS atau sebarang bentuk penyakit pada masa yang sama, ini dapat memberikan kelegaan kepada orang-orang yang mengalami alergi dari alpukat.

 • Ini boleh menjadi sangat berkesan jika anda ingin mengelakkan perasaan anda tidak selesa.Pastikan bahawa anda hanya akan memilih buah delima segar yang mungkin.
 1. Aloe Vera

Sebab utama mengapa anda meletakkan Aloe Vera secara topikal pada kulit anda adalah kerana ia memberi anda perkara yang anda boleh mendapat manfaat. Pada masa yang sama, Aloe Vera dikenali mempunyai kandungan anti histamin yang dapat memudahkan orang untuk memohon.

 • Anda boleh memilih Aloe Vera bukan perkara topikal lain untuk meletakkan pada kulit anda yang mengalami alergi kerana alpukat tetapi mereka agak jauh dari apa yang anda harapkan.
 1. Chamomile Tea

Chamomile Tea

Terdapat peluang bahawa anda tidak terlalu suka rasa bersih teh hijau dan anda ingin mempunyai jenis teh yang berbeza dengan sentuhan. Ingat bahawa teh chamomile mempunyai rasa bau yang berbeza supaya mereka boleh dibaui dari masa yang lama.

 • Pastikan bahawa anda akan menyediakan teh chamomile dengan cara yang sama bahawa anda akan bersedia untuk teh sebenar.
 • Anda juga boleh menambah sedikit madu untuk membuat ia rasa lebih baik.Sesetengah orang memilih untuk meletakkan susu juga.
 1. Gantikan Alpukat untuk Sesuatu Lain

Terdapat kemungkinan ada hidangan yang anda ingin masak pada waktu yang paling cepat tetapi masalah utama adalah bahawa tiada makanan laut segar atau makanan lain yang ditukar untuk penggantian alpukat. Sangat disyorkan untuk hanya menerangkan makanan yang dimakan dengan sempurna.

 • Terdapat beberapa sayur-sayuran yang boleh anda gunakan sebagai ganti avokado yang boleh memberi anda manfaat yang sama.
 • Anda mungkin suka avokado kerana teksturnya berkrim tetapi ingat bahawa cara dirasai selepas anda mengalami alahan, anda hanya akan merasa tidak selesa.
 1. Elakkan Menggunakan Produk yang Mengandungi Perengsa

Ada kemungkinan bahawa anda menggunakan produk yang boleh membantu merengsakan kulit anda.Adalah penting bagi anda untuk mengetahui produk mana anda perlu menggunakan agar tidak memburukkan lagi keadaan.Jangan lupa bahawa apabila anda menggunakan produk yang mengandungi perengsa dan anda makan alpukat pada masa yang sama dan anda alah, ini mungkin membuat wajah anda sedikit puffier.

 • Ini bukan hanya untuk muka;alahan yang dibawa oleh avokado makan boleh merebak ke seluruh badan juga.
 1. Jus delima

Jus delima

Apabila anda masih muda, mempunyai jus mungkin seperti prestasi kecil yang selalu anda sukai tetapi bagaimana jika anda perlu minum sejenis jus untuk mengelakkan timbulnya alergi yang disebabkan oleh makan alpukat? Kemudian anda akan memerlukan jus delima yang mengandungi banyak sifat yang dapat menyimpan butiran peribadi anda utuh.

 • Ambil jus buah delima sekali sehari. Sesetengah orang melakukannya dua kali bergantung kepada keterukan alergi mereka terhadap alpukat.
 1. Jus Tebu Gula

Ada kemungkinan bahawa jenis tindak balas yang anda akan dapat dari makan alpukat boleh menjadi teruk dan anda ingin menukarnya pada waktu yang mungkin secepat mungkin. Apa yang boleh anda lakukan ialah pastikan anda menggunakan jus tebu.

 • Anda boleh membeli tong gula-gula segar dari kedai-kedai khusus walaupun ada juga yang dijual di Internet.

Ingat bahawa tidak kira apa, anda harus menghubungi doktor untuk mendapatkan nasihat mengenai bagaimana anda dapat menghentikan gejala alergi alpha yang teruk dari berlaku.